Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 99
1
Hvad med RS der bor "RS Components A/S Nattergalevej 6 2400 København NV". Kontakt dem og spørg om du selv kan afhente dine komponenter personligt.
Jeg er enig med Morten at Post Nord (rimer på lort)  ikke er den mest overbevisende transportør fra Danmark til Danmark. men kan man finde en tysk leverandør, ja så leveres brevet  højest to dage eft . ret skørt ikke! Omvendt så koster portoen ikke mere end den benzin der skal anvendes for at komme til en forhandler.....så  ;D

2
Med hensyn til støvsugere så var(er) Nilfiskens inderpose god til at filtre det meste af støvet fra, hvilket blev bedre da der også kom er ekstra tøj filterposer til. Jeg har to i mit værksted
Men rengøringen af stofposerne et forfærdeligt svineri, der bør foretages under kraftige vindforhold ,hvor så støvet blæses væk fra en.
Det blev meget bedre da papir engangsposerne kom til.

Men selv om poserne tager det meste af støvet, så slipper der noget igennem dem, der sammen med den støvmængde som udstødningen virvler op, generer astmatikere....og lægger sig som støv på møbler, lamper i langt større mængder end man egentlig forestiller sig.
Den helt rigtige støvsuger er en centralstøvsuger, der har udluftning til det fri. I hjem hvor sådanne forefindes bør man lægge mærke til hvor lidt støv der faktisk kan findes på møbler, bøger, lamper

3
Jeg er enig med Morten. Vandtrykket i en kummefryser er næppe et problem og så er den isoleret så varmetabet vil være lavt med et lukket låg.
En udvendig vandvarmer  varmer vandet op og en cirkulations pumpe sørger for, at det varme vand komme ind beholderen. De styres af en termostatafbryder. En anden cirkulationspumpe kører hele tiden udenfor karret hvor den henter det varme vand et sted og afleverer det et andet sted så der bliver bevægelse i karvandet uden en propel.

4
Keep it simple Thomas. Kobl din mini kompressor til et bilbatteri  ;D

Eller brug Harbst råd med cykelpumpen eller brug en bilslange hvor du fjerner ventilkonussen og spænder en slangekonstruktion der i den ene ende er spændt på bilslangens modificerede ventilstuds og den anden ende på en kvalitets trylufts pistol. Midvejs på den slange, der forbinder slange og pistol ed der monteret et "T" stykke mede en cykel eller bilventil , alt efter om man pumper den med cykelpumpen eller får den pumpet på benzintanken.
effektiv
Jeg kan anbefale metoden. jeg bruger den selv, da jeg har en lille hidsig meget støjende, men effektiv  kompressor som jeg ikke gide at høre på bare for at puste nogle savspåner eller støv af småting.

Endelig er der den billigste...skildpadde metoden  ;D  Forlæng slangen på en "skildpaddepumpe" til at pumpe camping luftmadrasser op med.


5
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Motor, Varmespild
« Dato: 01, April 2018 - 17:59 »
Hej Marek fordi noget er tilladt kan de ikke også være forbudt  ;D
Det er korrekt at EU har tilladt baglysene  ikke behøver at være tændte om dagen, fordi en eller anden juristtosse i Bruxelles har fundet ud af, at de 2x5 watt vil give en energi besparelse....hvilket jo er korrekt i teorien.....men ambulancekørsel, operationslys, jernlunge og ligvogskørsel med billister der om natten i tåge kører op i en foran stoppet bil der har glemt at tænde sit baglys, giver antageligt langt flere energiudgifter end automattændte baglys

6
Sulfatering er nok det mest sandsynlige

7
Du har ret Søren.
Ligeså snart der kommer belastning på før motoren er velsmurt, hvad en motor med lodrette cylindre ikke er efter et stykke tid i stilstand, er en belastning  uhensigtsmæssig.  Når olien er blevet varmere og mere letflydende smører den bedre, friktionen mindskes. Når motoren er blevet varm så passer tolerancerne bedre, mellem stempelringe, mellem cylinder og stempel og lejer i øvrigt. Og Sweedoil og ligende Molybdæn produkter samt fyldsyntetiske olier er guf for koldstarter.

Nu går jeg ud fra at Søren tænker på sin bådmotor. Er det stadig en Lister Søren ? Her kom jeg til at tænke på dig, da jeg på et veteranmotor show net så en start af en kold  gammel Lister med håndstart. Den var ret stædig, men da den kom i gang kunne man høre forskellen efter et par minutters gang.


 

8
Uden held ????? Har du spurgt en moden VVS mand og vist ham et billede af dine radiatorer ?????

9
 Jeg kunne ikke drømme at anvende disse pinde. ;D

Pindene giver den samme farve blå som mange toiletrensemidler er forsynet med, og de toiletter hvor jeg set dem anvendt har intet at skjule....for kraftige aflejringer af rust fra utætte cisterner eller "bremsespor" kan denne farve ikke skjule, men kalk og slid fra rengøring kan de sløre ..10
Miljøteknik / Sv: Genbrug af plastik
« Dato: 14, Januar 2018 - 15:37 »
At snapspanten forsvandt undrede også mig, men Mortens forklaring er nok den rigtige :)

Angående genbrug af affald er dette ikke altid muligt for den producent der har produceret et fejlprodukt, fordi der kræves et vist volumen for at kunne gøre dette rentabelt.

Jeg nægter at tro at forbrændinger vil modtage modtage PVC produkter frivilligt og især de bløde Morten !

For noget PVC (PolyVinylChlorid) er egnet til genanvendelse (primært hårdt PVC) og andre typer af
PVC skal deponeres (primært blødt PVC). PVC må ikke forbrændes!

Hårdt PVC til genanvendelse er f.eks. dræn-, vand- og kloakrør, elektrikerrør, kabelbakker, vinduesrammer,
fejelister, paneler og tagplader fra f.eks. carporte eller terrasser (trapezplader).

Blødt PVC til deponering er f.eks. vinyl fra gulve og vægge, bløde paneler og fodlister, tagfolie,
presenninger og slanger.

Her skal det nævnes at gulvbelægnings firmaet Tarkett gen anvender deres PVC .

Herefter følger Tarkets egen beretning om deres indsats med genbrug og fjernelse af bødgørere:

https://privat.tarkett.dk/content/tarkett-fjerner-ftalater-fra-vinylgulve-0


Tarkett vil fortsætte med at genbruge installationsaffald fra gulvbelægninger?Genbrug er en vigtig del af Tarketts miljøarbejde. Store mængder af produktionsaffald genbruges på alle Tarketts anlæg, som også indsamler installationsaffald, dvs. strimler og stykker der er "tilovers" i forbindelse med gulvbelægning. I Norden genbruges affaldet på Tarketts egen fabrik i Ronneby i Sverige, hvor det sorteres og blandes til nye råvarer. Hvert år indsamles mere end 400 tons installationsaffald, og det meste bliver til nye gulve.


11
Miljøteknik / Sv: Genbrug af plastik
« Dato: 13, Januar 2018 - 16:57 »
Nu er der formodentligt ingen der forventer at genbrugsplast skal konkurrere med de originale materialer, men alle de termoplastiske kan smeltes og genanvendes.

Hvis det drejer sig om PET plastflasker eller andre sorterede termoplaster er der næsten ingen problemer med at makulere det og genextrudere det til brugbare elementer.

Specielt er genbrugsvarer velegnede til at at "starte"  og  "rense" maskiner maskiner ved farveskift som går lettere med varm plast frem for en manuel rensning af kolde extrudere og værktøjer, for temperaturerne er normalt 200-230 grader og det er bestemt ikke håndvenligt. Det er ret almindeligt at anvende plastrester med samme farve, den næste produktion skal køres med. Emnerne der kommer først ud makuleres til senere brug.

Men der er masser af ting der kunne laves af genbrugsplast, hvor hverken den højeste styrke eller fødevare sikkerhed er væsentlig. Ofte har man brug for en klods af en eller anden art som understøtning, hvor man anvender træ eller træpaller.
Der er bare den hage at træ suger vand og derfor er træ uønsket på værktøjsmaskineopstillinger  hvor der anvendes kølevand.

Det er 20 årsiden jeg sidst beskæftigede mig med plast fremstilling,hovedsagligt silikone, der ikke direkte kunne genanvendes, men makuleredee emner og slangeafklip blev støbt ind i en latexmatrix og anvendt som underlag på legepladser under gynger og kravlestativer. Et område dækmakulører har fået øje på

Men man kan jo med fordel blande plaster og få anvendelige resultater deraf ABS er en sådan blanding, nok bedst kendt som LEGOklodser. Så hvorfor ikke genbrugsplast til terassebrædder.

https://da.wikipedia.org/wiki/Akrylonitril-butadien-styren

https://plast.dk/det-store-plastleksikon/


 
 

12
De blå pindes opgave er at skjule de belægninger der opstår mellem rengøringerne.

13
Miljøteknik / Sv: Genbrug af plastik
« Dato: 13, Januar 2018 - 13:41 »
Jeg har længe undret mig over hvor man gjorde af PET flaskerne. Jeg kan ikke forstå at plasten  ikke kan genbruges, det er jo en termoplast.  Den rene råvare må være utroligt billig siden genbrug ikke kan betale sig. Her forestiller jeg mig ikke til fødevare anvendelse, men til alle de andre ting denne plast egner sig til. Dunke til smøreolie, sprinklervæske, presenninger , sejl  , dræn og vandingsrør, tagvandsfaskiner.

På vor kommunale genbrugsplads forefindes der cotainere til PWC og containere til plastdunke. Plast poser placeres i småt bændbart cntaineren
https://en.wikipedia.org/wiki/Polyethylene_terephthalate

14
Computer / Sv: Pop-up reklamer
« Dato: 06, December 2017 - 18:06 »
Virker Opera også på You Tube reklamer??

15
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 06, December 2017 - 18:04 »
Så er det nok væsentligt, at undgå at komme på plejehjem og hospitaler og i stedet give konen et kram for god køkkenskik og håbe at hun holder længe ;)

Sider: [1] 2 ... 99