Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 98
1
Computer / Sv: Pop-up reklamer
« Dato: 06, December 2017 - 18:06 »
Virker Opera også på You Tube reklamer??

2
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 06, December 2017 - 18:04 »
Så er det nok væsentligt, at undgå at komme på plejehjem og hospitaler og i stedet give konen et kram for god køkkenskik og håbe at hun holder længe ;)

3
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 05, December 2017 - 18:16 »
Jeg havde en kollega der i månedsvis kun spiste kød og kødprodukter.....og tabte sig ret væsentligt....han drak nu også en del øller procestiden  ;D

Men hvad er Roskildesyge for en størrelse. For jeg har haft tynd mave en gang imellem, men kun til et enkelt wc besøg. Jeg kan forstå, at det er en tilstand der er ret længerevarende.

 Hvor jeg end har været i verden har jeg med stor fornøjelse spist og drukket alt hvad der blev placeret foran mig uden problemer, hvilket min læge mener at jeg ret beset har for megen mavesyre(saltsyre) til noget levende kan passere mavesækken, som Morten også peger på vil slå de fleste microber ihjel. Jeg får medicin mod tilstanden

4
Alt det andet, diverse / Sv: Isdannelser i kummefrysere
« Dato: 17, November 2017 - 22:38 »
 Bent har ret ;)

En hårtørrer er fantastisk til at fjerne kummefryseris.
Tag varerne ud af fryseren og læg dem i en bunke på et tæppe og læget andet tæppe over bunken.
Tænd for hårtørreren og blæs på isen og brug bilens isskraber til at skrabe den tøende is ned i bunden af fryseren. Isen samles op med et fejeblad og kommes i en spand.
Har man en varmepistol  går processen endnu hurtigere :)

5
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Xenon forlygtepærer
« Dato: 10, November 2017 - 15:22 »
Man skal altid køre med en lystyrke der svarer til hastigheden og de modkørendes tarv. Det medfører at man ikke må køre med langt lys hvis det blænder mod og forankørende. Føler man nærlyset ikke rækker skal man nedsætte hastigheden der efter.

https://www.sikkertrafik.dk/presse/pressemeddelelser/langt-lys-paa-motorvejen

6
Computer / Sv: Digital signatur
« Dato: 28, Oktober 2017 - 18:23 »
Så har lægen heller ingen interesse i at behandle dig fordi han et rapporteringskrav til det offentlige for at få sine penge :)

Alle dine lægejournaler er registreret under dit personnummer og du vil næppe kunne få  en behandling på et hospital, ved at nægte at give dem dit personnummer...........netop fordi man har mit personnummer var man istand til at hente gamle røntgenbilleder frem fra hele mit liv og dermed være istand til at opdage forandringer i mine lunger og rygsøjle og undersøge dem nærmere. Foreløbigt er forandringerne erklæret godartede, men jeg scannes jævnligt for at se om yderligere forandringer optræder.


7
Konstruktioner / Sv: lav et varmelegme selv ?
« Dato: 28, Oktober 2017 - 18:11 »
Varmerør bøjes på helt normalt vis , rundt om det emne der skal opvarmes uden at tage tråden ud.
Det kræver selvfølgeligt noget øvelse og skal foretages med rørbukke matricer så røret ikke ændrer form...flades....så keramikken ikke knuses.

8
Amazing Still fungerer udmærket (egen erfaring) og er produkt der er opfundet i Sverige, for at kunne komme udenom problemet med spiritusforbuddene om at have og eje  en destillations kolonne i Sverige. Landet hvor al fornøjelse ikke er tilladt:)

 Svenskerne og Nordmændene brugte apparatet, der basalt består af plasticspande og en akvarievarmer, til at forhøje alkoholprocenterne i billige vine og dengang folkeøllet blev tilladt, også til at destillere alkoholen ud af øllen. Man kan også anvende apparatet til vingæret sukkerlage.

Der var en velkendt anvisning på hvorledes apparatet skulle fremstilles i 1970érne. Fidusen var at det lignede en plastic bøtte og da processen var langsom, var der en ringe antydning af brænderi i nærheden af apparatet og placeret i et brændeskur vækkede det ikke opmærksomhed.

At en person så har lavet et firma der tilbyder spande, varmer, gær og anvisninger, har for mig intet med "skjult" reklame at gøre, men er en forsikring mod repressalier fra det svenske Tullverk. Det er nok ikke i det lys du læser om Amazing Still
   

9
Alt det andet, diverse / Sv: Rengøring af vandflasker
« Dato: 18, September 2017 - 21:38 »
Chromsvovlsyre må ikke hældes i kloakken!
I i forbindelse med et forskningsprojekt brugteman chromsvovlsyre til at pickle (rense) aluminiumplader før end man limede dem til vinger i Polyteknisk Flyvegruppe. Man havde væsken (vædsken Morten  ;D ) opbevaret i et blykar i mange år før end man fandt ud af at blive af med den....jeg skal på onsdag spise frokost med lederen af projektet og vil spørge ind til forløbet.....vingerne kan ses på Kalundborg Flyveplads, men de kommer aldrig ud flyve :-[

10
Konstruktioner / Sv: vand kommer op af kælder gulv
« Dato: 13, September 2017 - 22:55 »
Og ret besværlig. min søn har lige måttet punktvis undergrave fundamentet for kunne isolere gulvet i kælder. Han overlod det til specialister på området....pænt arbejde ;)

11
Computer / Sv: Gemme skrivebord - app?
« Dato: 13, September 2017 - 09:08 »
Jeg har det som Bent....ingen problemer :)

Kan det være for mange ikoner? jeg har 27 på skrivebordet.

12
Alt det andet, diverse / Sv: Rengøring af vandflasker
« Dato: 02, September 2017 - 16:48 »
Professionelle flaske renserier (bryggerier) anvender en varm NAOH opløsning som efterlader flasken ren , da denne opløsning  fjerner bakterier og svampeogså fjerner kakkerlakker og muselig ( dog ikke knoglerne ;D )

Nu er varm Natriumhydoxyd noget man ikke skal spøge med så man kan istedet anvende soda og varmt vand som man gjorde tidligere med syltetøjsglas og så kom man en sjat Atamon i sylte tøjet.

Men først soda og varmt vand , siden Vand med en teske Atamon pr liter i flasken.

Eller I kan gøre som min kone. Hun køber en danskvand på en plastflaske. Drikker danskvanden og bruger derefter flasken med postevand i et par uger, hvorefter flasken kommer i pantautomaten, hvorefter hun køber en ny flaske danskvand ;)

13
Man kan lave "hjemmelavede" fly under experimental ordninger, hvor man selv eller byggeteamet er sikkerhedsansvarlige og hvor man ikke må afhænde flyet til andre end museer. Polyteknisk flyvegruppes slæbefly Polyt 5 er et sådant experimental fly. Motoren er dog en Lycoming med 235 hk.

Man kan købe samlesæt til hjemmebygning, men disse er afprøvede og type godkendte, Bygningen af dem overvåges af en bygningskontrollant.  Her i landet har det hidtidigt hovedsagligt været Druine Turbulent med VW motor og Jodel med O 200 motorer. Men et lille ultralet Tjekkisk fly "SD-1 Minisport homebuilt ultralight aircraft" der anvender Kohler eller Briggs og Stratton(Toyota) 32 hp v motorer er under bygning flere steder. Se demo vidio

https://www.youtube.com/watch?v=ZKOrmETgMkM

Et andet ultralight er den franske  Souricette ( souris =mus)

http://www.air-souris-set.fr/MB02/caractmb02.html

14
Computer / Sv: Jeg har købt ny "smart"-phone med nyt SIM
« Dato: 03, August 2017 - 16:58 »
Jeg bruger ikke en telefon ret meget ( jeg hader at tale i telefon, bruger høreapparat) og  den telefonering og de opringninger jeg nødvendigvis skal foretage privat, sker på min nye Nokia 222......fordi det  ikke koster 500+kr at tabe den og den skal ikke oplades i tide og utide, dertil kan den tale så højt, at jeg ikke behøver at have høreappartet på (om natten)og når den ikke kan mere.....hvilket jeg ikke har erfaringer med mine tidligere Nokiaer. De virker stadigt men tastaturet er slidt til ukendelighed på de pensionerede....Derfor har jeg netop igen købt en billig Nokia, efter at have haft alle de problemer med SmartPhones som ovvennævnte indlæg beskriver.

Nokiaen er lille men kan det samme som de glorificerede smartphones. Skærm og Foto kan dog ikke måle sig med de nye tidsrøvere.
Jeg har en Apple iPhone
En HTC
en LG
Jeg er idag blevet belemret med en Microsoft arbejdstelefon, som jeg næppe tror at jeg lærer at mestre, i de tre uger vikariatet varer :)

Men min indstilling er, at en SmartPhone er at sammenligne med en svejtserkniv, den kan en masse ting, men den kan ikke det samme som ordentligt værktøj magter. De kræver dertil et godt syn til at læse de tekststørrelser man kommer ud for.

Foto præstationerne derimod er så fantastiske at de nærmest har udryddet de billige point and shot kameraer, men de magter endnu ikke at levere billeder, som de lidt dyrere kameraer kan præstere, selv om priserne på de dyreste telefoner overgår dem i pris. Og musik og radio evnerne lokker også mange

Dernæst er betjeningerne af dem mærke, model  og program specifikke i en grad der må undre. Især er knapper på siderne irriterende da de er forskelligt placerede så man skal lære nye vaner når telefonen skal holdes, samtidigt med at disse knapper kan aktivere telefonen (HTC) når den stoppes i lommen hvilket tømmer batteriet.
Kun Nokia og LG kan deaktivere knapper så man ikke kommer ud for overraskelser.

Mine egne smartphones bruger jeg som fotalbums. De kan undtagen applen  tage 64GB SD mini kort og er meget velegnede til dette formål.

Men sådan som jeg oplever det, er at smartphones er nogle tidsrøvere der får personer til at lukke sig inde i en virtuel verden, hvor de er svære at kontakte når de har hørebøfferne på eller de er på Facebook. Det gør at de har opmærksomheden fjernet fra det som skulle være prioriteten. For eksempel i fædslen eller i samvær med andre mennesker.


 15
Hej Super Claus

Du skulle læse dit  link lidt grundigere  ;D

Forfatteren af linkets tekst fortæller at VW dele er billige, Dernæst fortæller han at krumtaphuset er af brazilliansk oprindelse og derfor ikke et oversavet VW hus. Det der er oversavet er Krumtappen ;D ;D

Sider: [1] 2 ... 98