Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 99
1
Du har ret Søren.
Ligeså snart der kommer belastning på før motoren er velsmurt, hvad en motor med lodrette cylindre ikke er efter et stykke tid i stilstand, er en belastning  uhensigtsmæssig.  Når olien er blevet varmere og mere letflydende smører den bedre, friktionen mindskes. Når motoren er blevet varm så passer tolerancerne bedre, mellem stempelringe, mellem cylinder og stempel og lejer i øvrigt. Og Sweedoil og ligende Molybdæn produkter samt fyldsyntetiske olier er guf for koldstarter.

Nu går jeg ud fra at Søren tænker på sin bådmotor. Er det stadig en Lister Søren ? Her kom jeg til at tænke på dig, da jeg på et veteranmotor show net så en start af en kold  gammel Lister med håndstart. Den var ret stædig, men da den kom i gang kunne man høre forskellen efter et par minutters gang.


 

2
Uden held ????? Har du spurgt en moden VVS mand og vist ham et billede af dine radiatorer ?????

3
 Jeg kunne ikke drømme at anvende disse pinde. ;D

Pindene giver den samme farve blå som mange toiletrensemidler er forsynet med, og de toiletter hvor jeg set dem anvendt har intet at skjule....for kraftige aflejringer af rust fra utætte cisterner eller "bremsespor" kan denne farve ikke skjule, men kalk og slid fra rengøring kan de sløre ..4
Miljøteknik / Sv: Genbrug af plastik
« Dato: 14, Januar 2018 - 15:37 »
At snapspanten forsvandt undrede også mig, men Mortens forklaring er nok den rigtige :)

Angående genbrug af affald er dette ikke altid muligt for den producent der har produceret et fejlprodukt, fordi der kræves et vist volumen for at kunne gøre dette rentabelt.

Jeg nægter at tro at forbrændinger vil modtage modtage PVC produkter frivilligt og især de bløde Morten !

For noget PVC (PolyVinylChlorid) er egnet til genanvendelse (primært hårdt PVC) og andre typer af
PVC skal deponeres (primært blødt PVC). PVC må ikke forbrændes!

Hårdt PVC til genanvendelse er f.eks. dræn-, vand- og kloakrør, elektrikerrør, kabelbakker, vinduesrammer,
fejelister, paneler og tagplader fra f.eks. carporte eller terrasser (trapezplader).

Blødt PVC til deponering er f.eks. vinyl fra gulve og vægge, bløde paneler og fodlister, tagfolie,
presenninger og slanger.

Her skal det nævnes at gulvbelægnings firmaet Tarkett gen anvender deres PVC .

Herefter følger Tarkets egen beretning om deres indsats med genbrug og fjernelse af bødgørere:

https://privat.tarkett.dk/content/tarkett-fjerner-ftalater-fra-vinylgulve-0


Tarkett vil fortsætte med at genbruge installationsaffald fra gulvbelægninger?Genbrug er en vigtig del af Tarketts miljøarbejde. Store mængder af produktionsaffald genbruges på alle Tarketts anlæg, som også indsamler installationsaffald, dvs. strimler og stykker der er "tilovers" i forbindelse med gulvbelægning. I Norden genbruges affaldet på Tarketts egen fabrik i Ronneby i Sverige, hvor det sorteres og blandes til nye råvarer. Hvert år indsamles mere end 400 tons installationsaffald, og det meste bliver til nye gulve.


5
Miljøteknik / Sv: Genbrug af plastik
« Dato: 13, Januar 2018 - 16:57 »
Nu er der formodentligt ingen der forventer at genbrugsplast skal konkurrere med de originale materialer, men alle de termoplastiske kan smeltes og genanvendes.

Hvis det drejer sig om PET plastflasker eller andre sorterede termoplaster er der næsten ingen problemer med at makulere det og genextrudere det til brugbare elementer.

Specielt er genbrugsvarer velegnede til at at "starte"  og  "rense" maskiner maskiner ved farveskift som går lettere med varm plast frem for en manuel rensning af kolde extrudere og værktøjer, for temperaturerne er normalt 200-230 grader og det er bestemt ikke håndvenligt. Det er ret almindeligt at anvende plastrester med samme farve, den næste produktion skal køres med. Emnerne der kommer først ud makuleres til senere brug.

Men der er masser af ting der kunne laves af genbrugsplast, hvor hverken den højeste styrke eller fødevare sikkerhed er væsentlig. Ofte har man brug for en klods af en eller anden art som understøtning, hvor man anvender træ eller træpaller.
Der er bare den hage at træ suger vand og derfor er træ uønsket på værktøjsmaskineopstillinger  hvor der anvendes kølevand.

Det er 20 årsiden jeg sidst beskæftigede mig med plast fremstilling,hovedsagligt silikone, der ikke direkte kunne genanvendes, men makuleredee emner og slangeafklip blev støbt ind i en latexmatrix og anvendt som underlag på legepladser under gynger og kravlestativer. Et område dækmakulører har fået øje på

Men man kan jo med fordel blande plaster og få anvendelige resultater deraf ABS er en sådan blanding, nok bedst kendt som LEGOklodser. Så hvorfor ikke genbrugsplast til terassebrædder.

https://da.wikipedia.org/wiki/Akrylonitril-butadien-styren

https://plast.dk/det-store-plastleksikon/


 
 

6
De blå pindes opgave er at skjule de belægninger der opstår mellem rengøringerne.

7
Miljøteknik / Sv: Genbrug af plastik
« Dato: 13, Januar 2018 - 13:41 »
Jeg har længe undret mig over hvor man gjorde af PET flaskerne. Jeg kan ikke forstå at plasten  ikke kan genbruges, det er jo en termoplast.  Den rene råvare må være utroligt billig siden genbrug ikke kan betale sig. Her forestiller jeg mig ikke til fødevare anvendelse, men til alle de andre ting denne plast egner sig til. Dunke til smøreolie, sprinklervæske, presenninger , sejl  , dræn og vandingsrør, tagvandsfaskiner.

På vor kommunale genbrugsplads forefindes der cotainere til PWC og containere til plastdunke. Plast poser placeres i småt bændbart cntaineren
https://en.wikipedia.org/wiki/Polyethylene_terephthalate

8
Computer / Sv: Pop-up reklamer
« Dato: 06, December 2017 - 18:06 »
Virker Opera også på You Tube reklamer??

9
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 06, December 2017 - 18:04 »
Så er det nok væsentligt, at undgå at komme på plejehjem og hospitaler og i stedet give konen et kram for god køkkenskik og håbe at hun holder længe ;)

10
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 05, December 2017 - 18:16 »
Jeg havde en kollega der i månedsvis kun spiste kød og kødprodukter.....og tabte sig ret væsentligt....han drak nu også en del øller procestiden  ;D

Men hvad er Roskildesyge for en størrelse. For jeg har haft tynd mave en gang imellem, men kun til et enkelt wc besøg. Jeg kan forstå, at det er en tilstand der er ret længerevarende.

 Hvor jeg end har været i verden har jeg med stor fornøjelse spist og drukket alt hvad der blev placeret foran mig uden problemer, hvilket min læge mener at jeg ret beset har for megen mavesyre(saltsyre) til noget levende kan passere mavesækken, som Morten også peger på vil slå de fleste microber ihjel. Jeg får medicin mod tilstanden

11
Alt det andet, diverse / Sv: Isdannelser i kummefrysere
« Dato: 17, November 2017 - 22:38 »
 Bent har ret ;)

En hårtørrer er fantastisk til at fjerne kummefryseris.
Tag varerne ud af fryseren og læg dem i en bunke på et tæppe og læget andet tæppe over bunken.
Tænd for hårtørreren og blæs på isen og brug bilens isskraber til at skrabe den tøende is ned i bunden af fryseren. Isen samles op med et fejeblad og kommes i en spand.
Har man en varmepistol  går processen endnu hurtigere :)

12
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Xenon forlygtepærer
« Dato: 10, November 2017 - 15:22 »
Man skal altid køre med en lystyrke der svarer til hastigheden og de modkørendes tarv. Det medfører at man ikke må køre med langt lys hvis det blænder mod og forankørende. Føler man nærlyset ikke rækker skal man nedsætte hastigheden der efter.

https://www.sikkertrafik.dk/presse/pressemeddelelser/langt-lys-paa-motorvejen

13
Computer / Sv: Digital signatur
« Dato: 28, Oktober 2017 - 18:23 »
Så har lægen heller ingen interesse i at behandle dig fordi han et rapporteringskrav til det offentlige for at få sine penge :)

Alle dine lægejournaler er registreret under dit personnummer og du vil næppe kunne få  en behandling på et hospital, ved at nægte at give dem dit personnummer...........netop fordi man har mit personnummer var man istand til at hente gamle røntgenbilleder frem fra hele mit liv og dermed være istand til at opdage forandringer i mine lunger og rygsøjle og undersøge dem nærmere. Foreløbigt er forandringerne erklæret godartede, men jeg scannes jævnligt for at se om yderligere forandringer optræder.


14
Konstruktioner / Sv: lav et varmelegme selv ?
« Dato: 28, Oktober 2017 - 18:11 »
Varmerør bøjes på helt normalt vis , rundt om det emne der skal opvarmes uden at tage tråden ud.
Det kræver selvfølgeligt noget øvelse og skal foretages med rørbukke matricer så røret ikke ændrer form...flades....så keramikken ikke knuses.

15
Amazing Still fungerer udmærket (egen erfaring) og er produkt der er opfundet i Sverige, for at kunne komme udenom problemet med spiritusforbuddene om at have og eje  en destillations kolonne i Sverige. Landet hvor al fornøjelse ikke er tilladt:)

 Svenskerne og Nordmændene brugte apparatet, der basalt består af plasticspande og en akvarievarmer, til at forhøje alkoholprocenterne i billige vine og dengang folkeøllet blev tilladt, også til at destillere alkoholen ud af øllen. Man kan også anvende apparatet til vingæret sukkerlage.

Der var en velkendt anvisning på hvorledes apparatet skulle fremstilles i 1970érne. Fidusen var at det lignede en plastic bøtte og da processen var langsom, var der en ringe antydning af brænderi i nærheden af apparatet og placeret i et brændeskur vækkede det ikke opmærksomhed.

At en person så har lavet et firma der tilbyder spande, varmer, gær og anvisninger, har for mig intet med "skjult" reklame at gøre, men er en forsikring mod repressalier fra det svenske Tullverk. Det er nok ikke i det lys du læser om Amazing Still
   

Sider: [1] 2 ... 99