Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Mads Aggerholm

Sider: [1] 2 ... 33
1
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 14, Maj 2020 - 19:22 »
Det synes som om at Iphone er specielt foretrukken af kvinder.

Det er også kun kvinderne i min husstand som bruger deres iPhones. Min søn har den kun, for at jeg kan se hvor han er. Og så kan han ringe til mig hvis det skal være.

Der er i øvrigt en mærkelig forskel på iPhones og andyer: En iPhone kan du altid - og kun - se hvor er lige nu (hvis det er slået til).
På android skulle google angiveligt hølde øje med hvor vi er hele tiden - og det virker utroligt dårligt. Når man logger ind og ser på hvor telefonen er (og har været), så får jeg kun et meget begrænset antal punkter frem. Og sjældent hvor telefonen er lige nu. Det er altid nede i gågaden eller oppe ved jemog fix "for tre timer siden". Det kan jeg ikke bruge til noget som helst.

2
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 13, Maj 2020 - 18:20 »
Desværre findes der kun en 180.no ti iPhone og det er vist ikke den samme. :(

Det er rigtigt, den findes kun til Android. Det var dog ærgerligt.
Jeg tænkte slet ikke over det, jeg er så vant til at den slags apps altid findes til begge OS'er.

I øvrigt er jeg den eneste i familien som har android, alle andre har iPhones. Og min ganske udmærkede telefon som jeg er rigtig glad for, har kostet 1.000 kr.  ;D
De andres - ve og rædsel! Heldigvis har vi købt dem brugt - 'refurbished'. Det sparer lidt på regningen.
Og de nye iPhones: Jeg fatter simpelthen ikke at nogen vil give over 10.000 kr. for en telefon!  :P

3
Det andet hovedprincip er fortrængning, hvor den kølige luft tilføjes langsomt for neden ellerden nderste del af siden Varme personer skaber tå termikken som hæver ren køligeere luft op om personen.

Det har du ret i, men nu var det jo vinflasker og ikke personer.

Selvfølgelig må der stadig blive tilført (lidt) varme udefra, som vil få luften til at stige op. Men det må da gå ret langsomt...?

4
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 09, Maj 2020 - 16:16 »
Prøv at tjekke numrene på

https://www.ukendtnummer.dk/
eller
https://www.180.dk/

180.dk har sågar en app man kan installere på sin mobil. Den hedder sjovt nok '180'.
Den skriver straks på skærmen om andre har rapporteret nummeret som sælger eller lignende.

Jeg har mit eget CVR-nummer, og jeg har ikke tal på hvor mange sælgere jeg lykkeligvis har sluppet for at tale med takket være denne app.

Den er endda gratis. Jeg havde betalt for den, om den så havde kostet 100 kr.  :)

5
Der er ingen fast regel om hvor den kølige luft skal leds til . Med lav indblæsningshastighed ( fordelt over samlet set stor åbning) kan man lave fortrængningsventilation hvorden kølige luft tilføjes nedefra.

Jo, men så skal du enten have en ventilator sat til, eller også skal vinden altid komme fra det samme sted. Det sidste er lidt svært at styre  ;D

6
Smid en mobil aircondition ind i rummet og kast dens varme afkastluft ud hvor din loftsventilator er nu.

Enig i den løsning, jeg undrede mig også lidt over løsningen med 'kold luft ind gennem soklen'. Kold luft skal ind/produceres for oven, så det kan dale ned over det der skal afkøles. Den kolde luft du får ind gennem soklen, bliver der nede.

Derfor er ideen med en aircon for oven med afgang af varm luft gennem loftet en rigtig fin idé.

7
Hvad nu hvis en bestemt virus kun findes inde i hovedet som en tanke, en ide?

Så hedder det ikke en virus, men en ideologi eller religion.

8
Konstruktioner / Sv: Kaninbur
« Dato: 15, April 2020 - 11:14 »
Hvis ikke løsningen med simpelthen at sætte trådnet i bunden af buret kan anvendes, kunne du så ikke anvende nogle stumper kraftigt trådhegn, hvor du klipper den nederste vandrette tråd af, således at du har de lodrette tråde tilbage? Sådan noget hegn fås vist ikke umiddelbart med mindre end 5 cm. trådafstand, men så kan 2 rækker forskudt for hinanden jo bruges.

Det var en idé. Det må jeg lige kugge på.

Jeg tror dog, ligegyldigt om du anvender eger, trådhegn eller andet, vil få meget svært ved at presse så mange "pigge" ned i hård jord på samme tid...

Det er jeg også en lille smule bange for, men på den anden side så ved jeg det ikke før jeg prøver - hård er jorden heller ikke.

9
Konstruktioner / Sv: Kaninbur
« Dato: 15, April 2020 - 11:12 »
Hvis kaninburet skal kunne flyttes rundt på græsplænen, hvorfor så ikke bare slå noget hønsenet i bunden?

Det kunne også godt være en løsning. Men jeg kan godt lide tanken om et modulært bur, som ikke fylder så meget når det ikke er i brug.

En anden ting er, at denne løsning vil mase græsset fladt der hvor det står, og jeg ville egentlig gerne have at kaninerne kunne kratte i jorden. De må bare ikke kunne slippe ud.

10
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: Oprette et indlæg
« Dato: 15, April 2020 - 07:31 »
...og dagen efter eksisterede problemet ikke længere!

Tusind tak til hvem der måtte have ordnet paragrafferne!

 8)

11
Konstruktioner / Sv: Kaninbur
« Dato: 15, April 2020 - 07:29 »
Disse lister er  yderst effektive mod duer, men de er lavet af polykarbonat og egner sig bestemt ikke til at graves ned........og for øvrigt koster de 300 kr per 3 meter

Egerne som jeg vil bruge, kommer til at koste 300 kr. for at dække 6.5 meter, og det ser ud som om disse duepigge kommer i tre rækker ved siden af hinanden. Hvis de kan klippes fra hinanden vil de 3 meter sagtens kunne række.

Men som jeg også skriver til Bent, så er plastic nok for sart til at jeg kan bruge det til mit hegn.

Imidlertid er jeg nysgerrig efter at få at vide, hvorfor polykarbonat ikke egner sig til nedgravning? Plastic er jo nærmest uforgængeligt(?)

12
Konstruktioner / Sv: Kaninbur
« Dato: 15, April 2020 - 07:25 »
Måske de pig-lister man bruger mod duer?

Tak for forslaget, hvis de havde været af stål så havde det faktisk været en fin idé.

Men de skal mases ned i noget temmelig hård jord, gennem småsten og andet møg, og der er jeg bange for at de simpelthen knækker af.

13
Om Ingeniørdebat.dk / Oprette et indlæg
« Dato: 14, April 2020 - 18:20 »
I den sidste lange tid (måneder, er jeg sikker på) har det at oprette et nyt emne taget la-ang tid, fra man trykker på 'Gem' og til meddelelsen: "No input file specified." dukker op.

Denne meddelelse betyder: "Dit indlæg er nu oprettet".

Jeg tænkte på, hvorfor tager det så lang tid?

Og kan vi ikke få rettet teksten så der rent faktisk står "Indlæg oprettet" i stedet for "No input file specified."
Det andet virker lidt forvirrende.

14
Konstruktioner / Kaninbur
« Dato: 14, April 2020 - 18:13 »
Jeg skal til at konstruere en flytbar indhegning til nogen kaniner.

Indhegningen  kommer til at bestå af fire moduler som sættes sammen i hjørnerne, og som skal stå frit på græsplænen.

For at forhindre at kaninerne graver sig under hegnet, var min plan at fastgøre et antal cykeleger nedenunder modulerne med 2,5 cm's mellemrum, så de stikker ned i jorden og danner et hegn under jorden.

Nu er det så temmelig omstændeligt at skulle montere 260 cykeleger på 6-7 meter hegn, så jeg tænkte om der er en bedre løsning?

Evt. om man kan købe færdige 'kamme' med lange tænder der er lige til at montere?

Søgning på 'stålkam' giver de indlysende resultater i google, og ikke andet. Og jeg ved ikke hvad man ellers kan kalde sådan en.

15
Er der nogen der ved hvorfor håndsprit ikke må være over 85%?

Mortens svar er sikkert 'rigtigere' end mit, for jeg har altid regnet med at 100% sprit til vira og bakterier ville være bedst.

Men nu er sprit og den slags jo aggressive sager, som vores hud godt nok kan tåle i kortere tid ad gangen, men sikkert kunne tage skade af når det ligefrem pøses på hele tiden. Derfor gik jeg ud fra, at man havde en nedre grænse for hvornår koncentrationen af sprit var for lav til at slå bakterier ihjel, og så satte man bare procenten i håndsprit lidt højere end dét.

Samtidig kunne jeg forestille mig at den gel som også er i de tyktflydende varianter hjælper med til at holde lidt igen på fordampningen af spritten, så den virker lidt længere. Det forekommer mig at de meget tyndtflydende håndspritter fordamper lynhurtigt, og så kan den jo i sagens natur ikke slå flere virusser ihjel.

Sider: [1] 2 ... 33