Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Mads Aggerholm

Sider: [1] 2 ... 34
1
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Sv: Tagvindue
« Dato: 05, December 2020 - 13:43 »

Jeg tror der mangler noget kontekst.

Hvis vinduet bare er for at få lidt lys ind på et mørkt og støvet loft, som ikke er beregnet på beboelse, så mener jeg I kan sløjfe hvad I har lyst til.

Hvis det derimod er eneste vindue i en rum, beregnet til beboelse, så er jeg ikke sikker. Der er vist noget regelværk om at der skal være et minimum af vinduer fra beboelsesrum (brandsikkerhed).

Men spørg kommunen hvis du vil være sikker.

Alternativt: Blæs det en lang march og gør som I vil. Der kommer nok ikke nogen ud fra kommunens byggetekniske afdeling og tæller jeres vinduer foreløbig...  ;D

2
Tak for link.

Der står en masse om hvad regeringen har gjort, og hvad de burde have gjort, og hvad der normalt bliver gjort.

Men der er stadigvæk ingen teori om hvorfor MF og kompagni skulle ønske at mink-erhvervet blev fuldstændig fjernet fra landet.

Har MF en personlig antipati mod mink?

Er der nogen interessegrupper som er imod mink - og øvrige pelsdyrhold - som har stor inflydelse hos statsministeren?

Er det ren og skært megalomani? 'Se min magt! Jeg kan knuse jer allesammen! Vær glade for at jeg indtil videre nøjes med et enkelt erhverv!'

Det sidste lyder vildt. Men af og til ser man jo 'vildt' dukke op ud af den blå luft. Peter Madsen er et eksempel.
 
Jeg kan ikke se logikken. Man begår ikke en kriminel handling uden at der er en eller anden form for gevinst. Og jeg kan virkelig ikke gennemskue hvad gevinsten er...?


3

Jeg tror der er nogle politikere som panikker, og tager nogle lidt for hurtige beslutninger - uden at læse alle papirerne igennem.

Mette Frederiksen er næsten usårlig, fordi (hvis hun ellers er god til politik) hun vidste på forhånd i den her corona-sag, at hun ville få røvfuld bagefter, uanset hvad hun gjorde.

Medier og debatfora vil rejse sig med et brøl når krisen er overstået (den er faktisk allerede i ngang), og fortælle at hun gjorde for meget, det hun gjorde var forkert, hun gjorde for lidt, hun burde have gjort noget andet, eksperter siger at, professor emeritus mener, og min tante i Brønshøj siger selv!

Man er usårlig hvis man allerede er død. Og Mette har sikkert gjort hvad hun og hendes rådgivere fandt rigtigt. Dengang og nu.

Hun har så en lille møgsag om at loven er blevet brudt, og da man informerede om at loven blev brudt lavede man et lovforslag så det kunne blive lovligt, i stedet for at stoppe den ulovlige aktivitet. Ikke godt.

Men mit spørgsmål her midt i kampen er: Hvilket formål skulle MF eller nogen anden se i at minkavl som erhverv blev tilintetgjort i Danmark? Har MF eller hendes rådgivere aktier i en fabrik som producerer syntetisk minkpels?

Ellers kan jeg ikke se andet end at der er handlet på en formodet risiko: Hurtigt og panisk, muligvis overflødigt, det kan jeg ikke selv vurdere.

Men det er indtil videre det eneste jeg kan få ud af dét.

4
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: Engang for længe siden
« Dato: 17, November 2020 - 21:16 »
Hvis man har en professionel interesse i de emner, som Ingeniøren behandler, kan jeg ikke forestille mig, at der er ret mange firmaer for hvem 1550.- ville være en hindring, så jeg vil tro, at der er ret mange betalende abonnenter, men det er kun en trossag og ikke underbygget med konkret viden.

Hvis man har en professionel interesse er man vel ingeniør og medlem af IDA? Og så har man helt automatisk et abonnement.

Det er da rigtigt at selve distributionen af teksten er så godt som gratis, men skal der skrives noget seriøst, så er der en person, der gerne vil kunne leve af at producere teksten og deraf følger, at læseren skal betale på den ene eller anden måde.

Ja, men da det er ligemeget omkostningsmæssigt om der er ti eller ti tusind abonnenter, så kan man lige så godt sætte prisen så latterligt lavt at alle ønsker at være abonnenter.

Betaling for indholdet kan foregå via reklamer, men det svækker efter min mening indholdet, hvis siderne er spækket med reklamer for alt muligt irrelevant og til alt held har Ingeniøren i meget høj grad fravalgt reklamer.

Ja, hvordan reklamefinansiering virker er mig for så vidt en gåde. Men reklamer virker, det er der solid evidens for.

5
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: Engang for længe siden
« Dato: 12, November 2020 - 18:02 »
Jeg forstår ikke at det er nødvendigt med så høj en abonnemntspris. Net-abonnenter koster bogstaveligt talt ingenting at have, så ethvert beløb man kan få ind ad den vej vil være rent overskud.

Ovenstående citat forstår jeg slet ikke.
Hvis man i dag har et antal på A betalende abonnenter og nedsatte betalingen til 1/10 af den nuværende abonnementspris, så skal der da tilgå 9*A nye abonnenter, inden det bliver uden omkostninger at sænke prisen. Først herefter kan du tale om rent overskud, men det kræver så blot lige, at man kan finde disse 9*A nye abonnenter.

Ingeniøren offentliggør ikke deres regnskaber, så det kan ikke lade sig gøre at lave en korrekt beregning.

Men mit gæt er, at de færreste lige hiver 1.550 kr. op ad lommen, for at kunne læse noget som de lige interesserer sig for. Især når man med lidt søgen kan finde artiklerne andetsteds - ganske gratis.

Og det er jo ikke nok. Vi skal tegne individuelt abonnement på 'Gridtech', 'Wastetech', 'Watertech', og alle de andre 'tech'-undergrupper som ingeniøren er blevet fraktioneret op i, til 4.295 kr. pr stk!

Derfor tror jeg ikke de har særlig mange abonnementer på Plus. Men det kunne de få, hvis de nu tog f.eks. 20 DKK/måned. Dét ville jeg - og sikkert mange andre -  betale med glæde.

Derfor må jeg konkludere, at et markant lavere abonnement ville give rigtig mange abonnenter. Mange flere end der skal til økonomisk at modsvare de ganske få de har i dag.

Og da mange abonnementer på netavisen er gratis at have, så kan de lige så godt sigte efter 'mange og billige' i stedet for som nu 'få men dyre'.

6
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: Engang for længe siden
« Dato: 08, November 2020 - 15:02 »
"Ingeniøren" er blevet ødelagt af PLUS-sider, samt alle sine undersåtter såsom "Wastetech", "Watertech", "Mobilitytech" og alle mulige andre "-tech"-sider, som man skal abonnere seperat på.

Jeg har mere eller mindre opgivet at gå ind hos dem, for jeg kan kun læse overskrifter til en masse artikler jeg alligevel ikke har adgang til.

Jeg forstår ikke at det er nødvendigt med så høj en abonnemntspris. Net-abonnenter koster bogstaveligt talt ingenting at have, så ethvert beløb man kan få ind ad den vej vil være rent overskud.

7
Træk/fodkolde rum vil opleves som kolde, selvom rumtemperaturen egentlig er høj nok, så jeg ville forvente, at det er den vej du skal se...

Jeg har gulvvarme, så lige her er dét vist hus forbi...  :)

8
Denne ret indlysende overskrift dækker over et lille mysterium som jeg har gået og spekuleret over:

Mine termostater står konsekvent på 24 grader, og jeg bruger hverken natsænkning eller slår noget fra om sommeren. Jeg har den opfattelse, at huset skal squ være varmt om så det er august måned, for bare et par regnvejrsdage med 15 grader udenfor gør det hele iskoldt indeni.

Nå, men det som undrer mig er, at om vinteren føles det stadigvæk koldt indendørs, selv om termometeret (indendørs) viser 24º.
Om sommeren føles det alt for varmt indendørs, selv om termometeret stadigvæk viser 24º.

Hvorfor dét??

Mit eget gæt er, at det drejer sig om varmestråling udefra. Der er trods alt rigtig mange vinduer over det hele, og det er min erfaring at varme objekter udstråler meget mere varme end man normalt går og forestiller sig. Grunden til at alting ikke køler ned med afsindig hastighed er, at alle objekter også modtager en masse varmestråling fra omgivelserne.

Om vinteren udstråler vi en masse varme blandt andet gennem vinduerne, uden at modtage noget retur.

Og om sommeren modtager vi til gengæld en masse varmestråling udefra gennem samme vinduer.

Kan det være den rigtige forklaring?

9
Computer / Sv: Wi-Fi - Mesh Contra AP
« Dato: 30, Juli 2020 - 13:31 »
Det er ikke noget jeg ikke har hørt om, blot ikke i nyere tid.

Herhjemme har vi to WIFI-punkter i huset, og der er aldrig problemer for hverken iPads eller telefoner. De hægter sig op på det som har det stærkeste signal, og så kører det egentlig af sig selv (undtagen for min kone, se længere nede).

Jeg tænker på om du i egentlig stiller det rigtige spørgsmål?

Når jeg har haft et problem af programmeringsmæssig karakter eller lignende, så plejer jeg at søge på nettet efter svar. Og en gang imellem er der intet. Jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at jeg er den første i verdenshistorien som har netop dét her problem, så der er noget galt. Og det 'gale' er faktisk at problemet er et helt andet, jeg observerer blot symptomerne - som kan være fuldstændig tilfældige og derfor ikke nødvendigvis  noget nogen har haft før.

Nu skriver du ikke noget om hvilke telefoner der er tale om, men jeg kan fortælle at min egen android-telefon har ingen problemer herhjemme, mens min kones iPhone(*) dårligt nok kan finde det WIFI-punkt hun står lige nedenunder. Underligt nok, for børnene har begge to også iPhones, og det fungerer upåklageligt.

(*) Og det gælder faktisk for alle de iPhones hun har haft i tidens løb. Min personlige (og subjektive) teori er, at den høje pris for iPhones egentlig ikke har noget med kvalitet at gøre, kun hype. Og at iPhones faktisk er temmelig middelmådige apparater når det kommer til stykket. Men det forklarer jo ikke hvorfor børnenes telefoner fungerer fint på vores WIFI.

10
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 14, Maj 2020 - 19:22 »
Det synes som om at Iphone er specielt foretrukken af kvinder.

Det er også kun kvinderne i min husstand som bruger deres iPhones. Min søn har den kun, for at jeg kan se hvor han er. Og så kan han ringe til mig hvis det skal være.

Der er i øvrigt en mærkelig forskel på iPhones og andyer: En iPhone kan du altid - og kun - se hvor er lige nu (hvis det er slået til).
På android skulle google angiveligt hølde øje med hvor vi er hele tiden - og det virker utroligt dårligt. Når man logger ind og ser på hvor telefonen er (og har været), så får jeg kun et meget begrænset antal punkter frem. Og sjældent hvor telefonen er lige nu. Det er altid nede i gågaden eller oppe ved jemog fix "for tre timer siden". Det kan jeg ikke bruge til noget som helst.

11
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 13, Maj 2020 - 18:20 »
Desværre findes der kun en 180.no ti iPhone og det er vist ikke den samme. :(

Det er rigtigt, den findes kun til Android. Det var dog ærgerligt.
Jeg tænkte slet ikke over det, jeg er så vant til at den slags apps altid findes til begge OS'er.

I øvrigt er jeg den eneste i familien som har android, alle andre har iPhones. Og min ganske udmærkede telefon som jeg er rigtig glad for, har kostet 1.000 kr.  ;D
De andres - ve og rædsel! Heldigvis har vi købt dem brugt - 'refurbished'. Det sparer lidt på regningen.
Og de nye iPhones: Jeg fatter simpelthen ikke at nogen vil give over 10.000 kr. for en telefon!  :P

12
Det andet hovedprincip er fortrængning, hvor den kølige luft tilføjes langsomt for neden ellerden nderste del af siden Varme personer skaber tå termikken som hæver ren køligeere luft op om personen.

Det har du ret i, men nu var det jo vinflasker og ikke personer.

Selvfølgelig må der stadig blive tilført (lidt) varme udefra, som vil få luften til at stige op. Men det må da gå ret langsomt...?

13
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 09, Maj 2020 - 16:16 »
Prøv at tjekke numrene på

https://www.ukendtnummer.dk/
eller
https://www.180.dk/

180.dk har sågar en app man kan installere på sin mobil. Den hedder sjovt nok '180'.
Den skriver straks på skærmen om andre har rapporteret nummeret som sælger eller lignende.

Jeg har mit eget CVR-nummer, og jeg har ikke tal på hvor mange sælgere jeg lykkeligvis har sluppet for at tale med takket være denne app.

Den er endda gratis. Jeg havde betalt for den, om den så havde kostet 100 kr.  :)

14
Der er ingen fast regel om hvor den kølige luft skal leds til . Med lav indblæsningshastighed ( fordelt over samlet set stor åbning) kan man lave fortrængningsventilation hvorden kølige luft tilføjes nedefra.

Jo, men så skal du enten have en ventilator sat til, eller også skal vinden altid komme fra det samme sted. Det sidste er lidt svært at styre  ;D

15
Smid en mobil aircondition ind i rummet og kast dens varme afkastluft ud hvor din loftsventilator er nu.

Enig i den løsning, jeg undrede mig også lidt over løsningen med 'kold luft ind gennem soklen'. Kold luft skal ind/produceres for oven, så det kan dale ned over det der skal afkøles. Den kolde luft du får ind gennem soklen, bliver der nede.

Derfor er ideen med en aircon for oven med afgang af varm luft gennem loftet en rigtig fin idé.

Sider: [1] 2 ... 34