Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: [1] 2 ... 102
1
mål spændingen på opladeren. Hvis den kun er 24 V i tomgang er den for lille . for at oplade et blybatteri helt skal man have en hvilespænding på omkring  27 V, når akkuen  har været tilsluttet længe.
 

2
Computer / Sv: WiFi-forstærker/forlænger
« Dato: 19, Februar 2018 - 16:10 »
Jeg har på et feriested været nød til at bruge en af dem til at sætte i stikkontakten.
En del eksperimentering gav med nogen erfaring.
Den skal sidde hvor der er en rimelig god signalstyrke fra det oprindelige accessspunkt, og så skal den computer ( telefon mv) som skal have gavn af den være så der er en ordentlig signalstyrke fra repeateren.
Man kan på den måde strække rækkevidden, men den bliver ikke fordoblet.
Det betaler sig også at eksperimentere med repeaterens placering . Det er ikke bedst i en stikkontakt ved gulvet. Sæt den på en forlængerledning og prøv dig frem.   

3
Alt det andet, diverse / Sv: 220V til 12V transformer - kraftig nok
« Dato: 16, Februar 2018 - 12:13 »
Hvis man bare skal puste støv und af noget elektronik plejer en cykelpumpe at kunne klare det. Til større ting kan bruges en støvsuger koblet som blæser.

Mortens oplader vil, hvis den er så simpel som han tror,  give spænding som han antyder, Ved den mindste smule belastningsstrøm, ( Det kan bare være et voltmeter)
 falder spændingen med ca. 1,4 V svarende til ledespændingsfaldet over 2 siliciumdioder.
Når den er tilskuttet en akkumulator vil spændingen konstant være lig akkumulatorens, og den varierer kun minimalt med strømstyrken.

4
Alt det andet, diverse / Sv: 220V til 12V transformer - kraftig nok
« Dato: 15, Februar 2018 - 10:27 »
Efter lidt googleri må jeg erkende at udtrykket pulserende jævnspænding bruges af mange i dag.
Ved akkuoplader, som Morten skrev om, er spændingen jo givet ved batteriets aktuelle spænding, medens strømmen kan være ret så pulserende, alt efter hvordan laderen er lavet.

 

5
Alt det andet, diverse / Sv: 220V til 12V transformer - kraftig nok
« Dato: 14, Februar 2018 - 01:16 »
Hej  Morten
Der er ikke noget som hedder pulserende jævnspænding.
Jævnspænding er som navnet siger jævn.
Elektronikfolket kan være mere nøjeregnende og taler om rippel ,når der er små periodiske variationer i en jævnspænding eller jævnstrøm.


Hvis man ensretter en vekselspænding, helt uden filter, får man det der med god gammel terminologi kaldtes en ligestrøm. Ikke at forveksle med jævnstrøm.


6
Alt det andet, diverse / Sv: 220V til 12V transformer - kraftig nok
« Dato: 12, Februar 2018 - 01:15 »
En stempelkompressor skal have en meget kraftig strøm i startøjeblikket for overhovedet at komme i gang. Når den fæørst er i drift afhænger strømforbruget af hvor meget luft der tappes.
Det er det første stempelslag der er det største problem, derefter tager svinghjulseffekten over så strømmen bare i middel skal give den nødvenddige effekt. Med krav om 15A sikring kan startstrømme sagtens være en del højere, som f.eksempel 30 A.En sikring holder kortvarig til meget mere strøm end den pålydende værdi angiver. 

De elektroniske små 12V forsyninger , kan kun lige give den strøm, som de er mærket med. Derimod kan en rigtig(stor tung) strømforsyning med trafo og enretter kortvarigt give en ordentlig startstrøm, bare dioderne er kraftige nok

Det er billigere o g nemmere at købe en kompressor beregnet til 230V. 

7
Det er også værd at bemærke at det kun er en national spansk norm den ikke opfylder vedrørende kontakttryk.
Det kunne jo tænkes at der i  spanien er /har været/ stikpropper med tyndere ben, som kræver set vist kontakttryk selv om konaktfligene ikke påvirkes som ved de gængse schuko stikpropper.

8
Så er den jo fin nok. Det kunne bare ikke læses hos Bauhus eller ses på billedt.

Jeg er lidt usikker på hvad s mærket betyder.

9
Den stikkontakt er vist ikke lovlig i Danmark . Vi kræver i modsætning til visse nabolande at stikkontakter skal være pillesikre.
Hvis den sidder et sted hvor småbørn ikke kan komme til den, ville jeg alligevel ikke være betænkelig.
Dessværre står der ikke på hjemmesiden, hvor stor strøm den er dimensioneret til. Så man må gå ud fra at den kun er til 10 A lysgruppe.

10
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 06, December 2017 - 14:08 »
Roskildesyge er modbydeligt og næppe til at forveksle med almindelig lidt "tynd mave"
roskildesygen skyldes en virus som smitter meget let.

Den forbygges med godhugiegne både ved tilberedning og servering af madvarer. Mange  julebuffer kan værerisikofyldte.

11
Der er vist stadig meget at forske i endnu om hjernens virkemåde.
Men to ting er sikkert :
Den er ikke digital
Den er ikke elektrisk.

Men det hindrer ikke at man ved måling kan bruge digitalteknik og elektriske signaler.
Fordi du med et elektrisk digitalkamera kan lave et billede af et træ, betyder det hverken at træet er elektrisk eller digitalt.

13
Alt det andet, diverse / Sv: Isdannelser i kummefrysere
« Dato: 20, November 2017 - 16:50 »
For at forhindre dug på yderkappen er det almindeligt at kondensatoren består af rør som er lagt på indesiden af kappen. Dens temperatur er derfor væsentlig over omgivelsernes. Nærmere 35° end 20°. 

14
Alle ny monterede stikkontakter( med enkelte undtagelse) beregnet for private hjem skal i Danmark være pillesikre.
Det siges at være fordi vi -imodsætning til mange andre lande- tillader stikkontakter i gulvhøjde.
De findes også pillesikre stikkontakter til de andre systemer.

Jordbenet i det franske system , er ikke noget man kan løbe ind i.

Fordelen ved det franske system er at man ikke kan sætte en almindelig rund stikprop uden jord i en stikontakt,som er med jordforbindelse. Det går jo fint idet fjollede danske system. 

15
Man må godt bruge schuko stikkontakter i Danmark.
Men ikke alle ved det. I praksis kan det være svært at finde dem i handelen på grund af mange års tradition for den fjollede LK stikkontakt beregnet for de specielle danske trebenede stik
Man må også have stikkontakter beregnet for det fransk/ belgiske sysstem med et jordben på selve stikkontakten og et tilsvarende hul i stiproppen . 

En grund til at det kan være svært at finde en schuko kontakt i handelen er at vi i Danmark har krav om at de skal være "pillesikre" for børn. Det er de alflesre produkter fra udlandet ikke.

Den stikprop som mange apparater bliver leveret med er strengt tage ikke en ægte schuko stikprop,  men en universal europæisk som passer både til schuko og til det franske system.
Den har bådejordterminaler sidefløjene og et hul til et jordben.

Sider: [1] 2 ... 102