Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: [1] 2 ... 105
1
Computer / Sv: Simkort i udlandet
« Dato: 17, Oktober 2018 - 12:51 »
Så længe du holder dig til EØS landene (EU plus Norge og et par stykker til) kan du efter de sidste nye regler, som har gjaldt over 1 år, telefonere som til samme pris som i Danmark.
Du har også en vis mængde data, hvis det er med i dit abonnement hjemme.
Husk at dit abonnement skal være tilmeldt udlandstelefoni og data.
Biligste abonnement er hos OIster, som er 3s lavprisafdeling.

2
Min erfaring med millyde fra vaskemaskine eller tørretromler er at de skyldes BH stiver eller et søm ( fra en lomme) som kan komme ind i hullerne i tromlen og skrabe imod yderdelen.
I vakemaskiner kan de også sætte sig fast i pumpen, så maskinen ikke tømmes .

3

Hvis lejet er dårligt , kan det være på grund af en utæt pakning, så der er løbet vand ud i lejet.
Men du kan være heldig så det er et konisk lej hvor du  kan stramme det op til mindre spillerum så det kan virke en tid endnu.

Jeg har adskillige gange repareret både vores vaskemaskiner og opvaskemaskiner.
Reservedele kan være ret dyre , så det betaler sig at reparere så meget som muligt uden nye dele. Det kan man  med en vis fantasi.
Men der kommer et tidspunkt hvor større reparationer ikke betaler sig fordi der er for mange dele som svigter hurtigt efter hinanden. Når først lejer gummislanger , pakninger og gummibælge bliver dårlige, kan det være en god idet at udskifte maskinen.
 Siden 2003 er der også sket en væsentlig udvikling i maskinerne i retning af mindre el og vandforbrug. Så det alene kan tale for udskiftning.

4
25 blink i sekundet er for hurtigt til at man kan opfatte det direkte. Men derfor kan det alligevel have en synsvirning.
En almindelig glødelampe lyser op og dæmpes ned 100 gange pr sekund. glødetråden i en 230 V glødelampe er så tynd at lysudbyttet kan følge med på 100 Hz.

 Netfrekvensen er 50 perioder pr sekund, men lampen lyser op i begge halvdele af perioden, da den jo lyser lige godt på begge strømretninger. Det gør glimlampen også. Derfor blinker de med 100 Hz.
  For lysrørslamper,herunder "lavenergilamper", og led lamper afhænger blinkene helt af hvordan forkoblingen er lavet. Ingen af dem kan virke direkte på lysnetspændinge, men må have en forkobling, som evt. er indbygget i soklen.

Med den to antiparallele lysdioder og en fælles formodstand vil de også tilsammen give 100 Hz lys.
Nøjes ikke med en lysdiode og en modstand, for så vil den få 355 V i spærreregningen . Det holder den ikke til.

Virkningen af de hurtige blink er at bevægende stregbilleder kan se ud som om de står stille. Det passer hvis hvert blink svarer til  tiden for flytningen et helt antal stregafstande. 

5
Vakepulver alene kan ikke modvirke tilkalkning. Så skulle der bruges urimeligt meget.
Men der findes på markedet forskellige "kalkbindere" som det betaler sig at tilsætte ved hver varm vask. et af midlerne går under handelsnavnet Calfort.
Med det kan man bruge mindre sæbe og undgå sæbelus i tøjet og også tilkalkning af varmelegemet mv.

Det lyder underligt at tromlen  skulle være blevet skæv. Hvis den rusker meget under centrifugering, er det ofte på grund af slidte støddæmpere , især i kombination med at man vasker enkelte store ting så fordelingen i maskinen bliver skæv.
Et slidt løst leje er mere sjældent. Det kan være ret besværligt at skifte. 

6
Alt det andet, diverse / Sv: Hacking, pengeafpresning - og fup!
« Dato: 23, September 2018 - 17:37 »
Nu er jeg også ved at være godt træt af Microsoft.
Troede at jeg havde sikret mig mod større "opdateringer" alligevel fik jeg mod min vilje fornylig en "rettelse med nye funktioner" hvorefter der var et større gang  manuelle tilretninger før systemet igen kunne køre nogenlunde, som før.

7
Man skal være noget forsigtig med kemisk afkalkning af varmtvandsbeholdere.
I Danmark og andre områder med kalkholdigt vand, er de ofte emaljerede indvendig.
Emaljens tæthed og rustbeskyttelse er afhængig af en vis kalkudfældning, så den må ikke afkalkes med syre.

8
Ja hvis det er opløst i vand.

9
Jeg indrømmer gerne at ordet "reaktor" er alt for nørdet. Man skal lede længe på nettet for at finde nogen, som bruger ordet i samme mening. https://www.yousave.dk/shop/reaktor-hf-p-249-8050p.html?gclid=EAIaIQobChMIi-3igNnA3QIVS7TtCh1jTwqAEAQYAiABEgJPofD_BwE.

Selv om jeg ikke kender effekten på varmelegemet vil jeg tro at de almindelige billige og støjdæmpede  lysdæmpere ikke kan klare så stor en strøm som elvarmern bruger.

Hvis den spændingsregulator du har købt blot består af en snitvinkel styret triac vil den give urimeligt meget elektrisk støj. Prisen indikere at der næppe er støjdæmpning.

10
Mængden af kalk der udfældes afhænger af temperaturen(og trykket). Da det varmeste sted i din beholder er på overfladen af varmelegemet, er det der kalken udfældes, og sætter sig fast.

Ved at sænke effekten af varmelegemet  vil dets overtemperatur også falde: men det tager så selvfølgelig så også længere tid at varme vandet op.

Lavere effekt giver lavere temperatur på varmelegemets overflade, og derfor mindre kalk på det.
En reaktor er et finere ord for det man i gamle dage kaldte en drosselspole. Sat i serie med modstanden (varmelegemet) giver den et spændingsfald, som reducerer strømstyrken, næsten uden energispild.

Beregningen af den forudsætter at man kan huske sin elementære elektroteknik, så man kan regne med impedanser.  Hvis du kan opgive varmelegemets effekt ved 230V , kan jeg give dig data for spolen.
Hvis du vil lave den selv ud fra en gammel transformator, skal du også opgive tværsnittet af jernkernen, så kan jeg beregne vindingsantal og trådtværsnit.

11
Nu skriver du ikke klart hvad din solvarmebeholder er for noget.
Jeg gætter på at det er en beholder til brugsvand, som kan opvarmes enten med en kreds med solopvarmet vand, eller med et elvarmelegeme.
Hvis der er rigtigt tilføres beholderen hel tuden frisk koldt  brugsvand i takt med at du aftapper.
Som Morten skriver vil kalk udfældes på de varme flader, fordi CO2 er mindre opløseligt i vand ved stigende temperatur. Kalk kan holdes opløst i vand så længe der også erCO2.   Kalkudfældningen sker på de varme flader og der hvor vandet forlader tryksystemet.
Ved sædvanligt vandværkstryk sætter kalkudfældningen først rigtig fart på ved over 60° C .
På den anden side skal vandet helst holdes over 50° C for at legionella bakterierne ikke skal udvikle sig. . Hold din elpatron på lav effekt, så overflade temperaturen ikke bliver høj ( det giver kalk) ,men stil ikke termostaten lavere end 55°C.

Der er flere måder at sænke effekten på varmelegemet. en reaktor i serie, eller en lysdæmper er nogle af mulighederne. 

12
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Gas termocoupler
« Dato: 11, September 2018 - 16:42 »
Citér
Ellers er forskellen på luftkøling og vandkøling lig

Nej den store forskel er at varmeovergangen  fra metal til  væske er langt større end fra metal til luft. Derfor er vandkølingen af cylindrene i bilens motor mere effektiv.

Vandet kan man derefter luftkøle med en effektiv overflade i køleren ,som er langt større end hvad der kan opnås ved kølefinder på cylinderne.

End vandkølet motor vil derfor kunne få større effekt end end en ren luftkølet med samme slagvolumen.
Dertil kommer energispild til at konstant at  trække en køleluftblæser.

Dengang benzinmotorer var almindelige i militærfly, blev der  brugt vandkøling i visse typer.

13
Computer / Sv: Telefonreklame
« Dato: 17, August 2018 - 11:25 »
Telefonnumre og mail adresser kan høstes på flere måder.
Det kan være at en af dine venner gemmer sin adresse liste et sted i skyen, eller ikke kan holde sig fra facebook.
Så kan nogen have kopieret den og mange andre lister og automatisk søgt efter telefonnumre.


14
Din flagline har formentlig været af polypropylen.  Det nedbrydes ret hurtigt af solens UV stråling, og den har vi jo masser af i denne sommer.

Polypropylen er fint til reb, bare det ikke skal hænge i længere tid i solskin.
Nylon holder bedre, men ikke i årevis.

Polyester reb er det rigtige til en holdbar flagline. 

15
Brug af dette forum / webhotel
« Dato: 30, Juli 2018 - 10:51 »
Jeg står overfor at skulle skifte webhotel i forbindelse med noget foreningsarbejde .
Jeg synes at Ingeniørdebat har fungeret godt og stabilt. Derfor kunne samme webhotel være en  mulighed.
Hvad er det for et?

Sider: [1] 2 ... 105