Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: [1] 2 ... 106
1
Tabene i en elmotor  skyldes både  strømvarme i kobberet ( eller sølvet)  og tabebne i jernet. Jerntabet kan igen deles i hysteresetab og i hvirvelstrømstab.  Derfor er der meget at vinde med at vælge det rigtige jern, laminere det og holde en lav magnetisk feltstyrke. det sidste betyder mere jern og dårligere plads til kobberviklingen, som igen øger strømvarmetabet. Optimeringen er ikke så enkel.

2
Se hårdmetalfilene et stykke ned på dette dokument :

https://billeder.sanistaal.dk/LEV/000483/1/PDF_AFSNIT%208.PDF


3
Jeg har noget svært ved at forestille mig hvordan de hætter som du omtaler ser ud. Er det enderne på vippearmene ?. Dele på knastakselen , vippearme, mellemlægtskiver eller ventiler er ofte indsatshærdet. De vil sige at de har en hård overflade og en blødere kerne.  Hvis man sliber i overfladen vil man fjerne det hærdede lag og delen vil herefter slides meget hurtigt.

En løsning for dig kunne være at afhærde behandle delen og derefter få genhærdet. Det vil kræve professionelt udstyr, viden og erfaring.

Hvis du kan komme til kunne slibning med en diamantskive være en mulighed.

Der findes firmaer som sliber hårdmetal skærende værktøj til industrien. De vil måske også  kunne klare det.

4
Der er ingen olie, som hedder teakolie.
Så det du har brugt må være en blanding, som fabrikanten sælger som egnet til at behandle teaktræ med.

Det kan jo være hvasd som helst. Mit bedste gæt er at det er en blanding af mineralk terpentin og linolie. Men der kan jo være brugt noget billigere, som øger avancen.

Udendørs tattræ bliver med tiden pænest ved overhovedet ikke at få anden olie.

Linolie og lignende gror skimmel jo godt i, så træet bliver sort og kedeligt at se på.
Uden olietilførsel få det en flot og sølvskinnende overflade efter et par år. .

 

5
Hvis du ikke tør fortælle hvad det drejer sig om, skal du ikke regne med nogen seriøse svar.

6
Jeg har haft en mindre bunke sand  , ca 10 cm høj, liggende på nogle gamle skimlede fliser et halvt år tid. Da sandet blev fjernet, var de helt rene og flotte.

7
Hverken fliser eller taghar godt af den behandling.
Hvis det er eternittag med asbest, er det ulovligt med højtryksrensning.

8
Der er sikker en og anden, som kan finde en bestemmelse eller flere , som er overtrådt.
Men risikoen ved det er vel ikke større en ved så megen anden såkaldt lovlig installation.
Det forudsætter selvfølgelig at der er passende sikringer i installationen.

9
Konstruktioner / Sv: DC-DC converter
« Dato: 14, Januar 2019 - 13:16 »
Det kommer an på hvordan DC konverteren er lavet.
den simple måde er en spændingsregulator  hvor man i en transistor med stor køleplade afsætter de 12V ,som ved 1 A udvikler 12W.
Udkommer så 12V ved maks 1A.

Man kan også med en transistor hakke strømmen i bidder ved en meget højfrekvens. Det kan gøres så der ikke samtidig  er støm og spænding på transistoren. Tabet bliver meget lille.
Det hakkede samles igen på en kondensator. Det helestyres så kondensatoren får 12V . Den kan da groft taget give 2A ved 12V.

I begge de to foregående metoder er der galvanisk forbindelse mellem de indgang og udgang.


Den fornemme metode er omdannelse til højfrekvent vekselstrøm , derefter en transformator, ensretning og udglatning.  virkningsgraden kan blive høj og det hele fylder og vejer ikke meget .Trafoen er lille takket være den høje frekvens ,som kan være af størrelsesordenen 50 kHz.
Her får du 12V 2A ud. 10
Du skulle holde dig fra den slags emner når du ikke kender til den fundamentale fysik.
Relativitetsteorien er  på flere måder bekræftet. Flere af de systemer vi bruger og har meget glæde af i dag ville vi aldrig have fået til at fungere, hvis vi ikke kunne regne relativistisk.

Hvis man har sin viden fra You Tube og lignende steder, kan man blive befængt med en hel del nonsens.


11
Hvis vi vi skulle bygge en traditionel vejbro over Kattegat, ville det blive at spilde store ressourcer på forældet teknologi, inden den er færdig.

Ingen ved med sikkerhed hvad fremtiden bringer, men jeg tror på at vi med et enkelt rør plus et sikkerhedsrør; over vandet, eller ved bunden, vil kunne sende køretøjerne igennem med ekstrem høj hastighed, uden førerens medvirken. København Århus på under 30 minutter. Nemt og bekvemt og med vedvarende energi, som man siger.

12
Nej det er ikke en supercomputer der er nødvendig.
Husk at den relative fugtighed, angiver den procentdel af vanddamp, som er i luften, i forhold til den maksimale, der kan være, ved den aktuelle temperatur.
Det maksimale der kan være kan ses at en tabel over vands damptryk som funktion af temperaturen. Det totale tryk er så vanddampens tryk plus trykket af den tørre luft. ved beregningen skulle  man så finde den tørre lufts tryk ved at subrahere vanddampen tryk fra barometer trykket.
Men da vandets damptryk er så lille ved de temperaturer du kan finde i skibet, og da måling af relativ fugtighed er ret upæcis, kan du baree antage at vandindholdet med tilstrækkelig nøjagtigred er relativ fugtighed gange vandets damptryk ved  den målte temperatur.  at det ikke lige bliver i kg/m3 er jo ligegyldigt så længe du blot vil sammenligne inde og ude .

enten læser du en tabel ind i arduino eller du kan bruge Clapeyrons formel til at estimere damptryk ved andre temperaturer ud fra et kendt.

Hans formel finder du i enhver anstændig fysikbog om varmelære.

Den kan også ses her med et regneeksempel.
 
https://chem.libretexts.org/Textbook_Maps/Physical_and_Theoretical_Chemistry_Textbook_Maps/Supplemental_Modules_(Physical_and_Theoretical_Chemistry)/Physical_Properties_of_Matter/States_of_Matter/Phase_Transitions/Clausius-Clapeyron_Equation   

13
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Sv: Røgalarm
« Dato: 10, November 2018 - 21:14 »
Den Am 241 isotop som anvendes i de såkaldte iondetektorer har en halveringstid på 432 år. Alarmen fremkommer ved en ubalance mellem to kamre, som begge ioniseres af samme kilde. Derved er der kompenseret for mindre ændringer af kildens aktivitet. 
Med hensyn til kilden vil de derfor virke i flere menneskegenerationer.

Navnet iondetektor er godt indarbejdet på trods af at det er aerosoler og ikke ioner som detekteres. Aerosoler dannes i rigt mål ved flammer. Parkiklerne kan være små og usynlige.   
Iondetektorerne er derfor den bedste type  til regulær flammebrand, medens de optiske røgdetektorer vil være bedre til en lille ulmende glødebrand. Der er problemet dog også at varmeudviklingen kan være for lille til at bringe partiklerne op under loftet til detektoren . Luftbevægelserne i et rum uden anden ventilation vil være bestemt af den største varmekilde. Det kan være en radiator eller et andet apparat.
Det er ikke prisen på produktionen som har slået iondetektorerne ud af markedet. Det er forbedringen af de optiske, og at det er blevet muligt at lave dem med et ganske lille strømforbrug.

I profesionelle brandalarmanlæg mixer man ofte de to typer, for at få glæde af begge egenskaber.

14
Computer / Sv: Simkort i udlandet
« Dato: 20, Oktober 2018 - 12:46 »
Nu handlede spørgsmølet om hvad man gør i udlandet og ikke om hvordan man telefonerer billigt til andre lande . Så længe man bliver i EU er der ingen grund til at gøre noget specielt. Mobilabonnementet virker hjem til Danmark, til opkald fra Danmark, og til opkald i det land man er i. Alt uden ekstra "udlandsomkostninger".
Det eneste man skal passe på er i grænseegne, hvor man risikerer at være koblet på en udbyder fra et andet land, end det man er i.

Modem til simkort er overflødige og besværlige , foruden at de kræver et simkort mere. Smarttelefoner kan jo fungere som modem for en bærbar computer, enten ved bluetooth eller med kabel. Når man har lært det går det let og nemt.

15
Computer / Sv: Simkort i udlandet
« Dato: 17, Oktober 2018 - 12:51 »
Så længe du holder dig til EØS landene (EU plus Norge og et par stykker til) kan du efter de sidste nye regler, som har gjaldt over 1 år, telefonere som til samme pris som i Danmark.
Du har også en vis mængde data, hvis det er med i dit abonnement hjemme.
Husk at dit abonnement skal være tilmeldt udlandstelefoni og data.
Biligste abonnement er hos OIster, som er 3s lavprisafdeling.

Sider: [1] 2 ... 106