Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 4
1
Alt det andet, diverse / Borax
« Dato: 28, Oktober 2018 - 22:17 »
Hvor kan man købe borax uden at skulle forbi lægen ?

Tidligere kunne man købe det hos Matax, men nu kan det kun fås på apoteket mod en aflevering af en accept så man kan blande sig  et øjenskylle middel.

Jeg stødte på en artikel om guldgravning og genindvending af guld fra elektronik hvor man blev fortalt at man med fordel kunne anvende Borax istedet for kviksølv. Borax skulle få gulds smeltepunkt il at falde betragteligt. En egenskab der også kendes fra sølv og kobber når man anvender borax som flussmiddel når man slaglodder.
Har brugt mit flussmiddel og for at anskaffe nyt skal jeg være ansat i et firma der har en giftattest. Jeg har brugt 50 gram flussmiddel privat indtil nu, men nu er det ikke nemt at anskaffe sig det på grund af den nævnte regel.

2
Alt det andet, diverse / Tekst forstyrrelser
« Dato: 16, September 2018 - 16:36 »
Der er noget kludder i indlæggenes etiketter. Teksten er dobbelt og de er placeret oven i hverandre.Det ændre sig så når man har været inde i indlæggene
Selve teksten i indlæggene leveres med to til tre ord i hver linie hvilket ikke ændrer sig, ved at gå ud og ind af indlæggene.


Noget helt andet er at jeg har fået en opfordring til at gå ind og moderere et indlæg af Bent som Mikker åbenbart er blevet fornærmet over. Hvis jeg var Mikker så havde jeg sagt "Pyt"

3
Bil og båd, MC og alt andet transport / Kystsikringer og diger
« Dato: 06, Januar 2017 - 17:33 »
Jeg undrer mig at kystsikring ikke kommer før en forøgelsen af borgmestres lønninger med 34%.

Nu er jeg så heldig at befinde mig i kote 60 og i øvrigt på den højeste knold (65 cm) i kvarteret, så stormfloder er kun noget der rammer mine forsikringspræmier.

Men alligevel undrer det mig, at politikerne er så længe om at træffe de nødvendige forholdsregler. Esben Lunde Larsen fraskriver sig ethvert ansvar ved at påstå at det er kommunernes sag.

Hvis man går ind for at GW skyldes, at vi udleder for mange drivhusgasser og sætter hårdt ind imod udledninger fra politikerside, så undrer det mig. at man ikke fra børnehaven på slotsholmen , sætter ind imod resultatet af denne GW resultater.

Hollænderne er ikke i tvivl. Uden diger intet Holland. Men dette er tilsyneladende ikke gået op for de 179 bandekrigere at der er vigtigere ting for os danskere, end at Lars løkke forbliver at være statsminister og Anders Samuelsen er klatret ned fra træet.

4
Computer / Mobiler der selv ringer op
« Dato: 29, December 2016 - 21:04 »
Min kone har en iPhone 5 der af og til  selv ringer op til de som står på hendes kontaktliste.
Jeg har prøvet at finde årsagen, men uden held.....er der andre der har dette problem?

6
.....tilsyneladende blevet rødhårede i Ingeniørens Debat.
Man kan kun læse de tre første debatindlæg, men ikke resten. Hvorfor ved ikke ingen . Kommentarer derom er ikke tilgået mig. Er der nogen her der kan svare på hvorfor?

7
Computer / Exel problemer
« Dato: 23, Marts 2016 - 17:44 »
Hej jeg har en samling Exel regneark på mine ældre Computere som jeg gerne ville overføre til min Windows 10 computer....men det er ikke muligt for mig at gøre dette umiddelbart med direkte kopiering mere. Jeg kunne så sent som i sidste uge flytte et regne ark og få det til at virke, men nu vil det heller ikke fungere.

Jeg har også modtaget et vagtskema fra vort lokale gymnasium i sidste uge på et exelark om hvilke vagter de ønskede at jeg påtog mig. Det kan jeg heller ikke læse mere

Jeg har Microsoft Office 2007 med Microsoft Exel 2007 på min nuværende Windows 10 PC(laptop).

 De "gamle" ark har "navne.shs" og de nye har "navne.xlsx" .Forskelle er til at få øje på men hvad foregår der?


8
Bil og båd, MC og alt andet transport / Hvor køber man gips ?
« Dato: 13, November 2015 - 17:27 »
Da jeg var ung, kunne man købe gips i pulverform i enhver farve eller materialisthandel, i de mængder man som spejder havde brug for til at tage fodaftryk og tinsoldatforme, formedelst en krone for et kilo i en pose.

I dag skal man give 47kroner for 700gram fra Borup kemi der godt nok forefindes i en plasticdåse med skruelåg, men som jeg finder er for dyrt, set i lyset af at en 13mm gipsplade der vejer 36kg koster 44kr.

Er der nogen der ved hvor man kan købe gips i pulverform i 5-25kg poser?9
Jeg har undret mig over at der er fem stikben på min cykel der passer ind i mit cykelbatteri. Er det fordi der er tre 12 volts celler der bliver mixet til 36 V i styre enheden?

10
Jeg har et 7 år gammelt digitalkamera(canon Power Shot A590 IS), der er ret kræsent, men som tilgives, når det leverer udmærkede snapshotbilleder, samtidigt med, at det også har en anvendelig søger til brug i solskin.

Det fungerer udmærket med to almindelige AA batterier, men er storforbruger af dem. Jeg har brugt det som arbejdsredskab, hvor batterier ikke var et problem, der var rigeligt i printerrummet.
   
Af instruktionsbogen fremgår det, at man kan anvende NIMH opladelige AA batterier.......men det kære væsen vil kun køre med GS Yuasa batterier........jeg kan ikke greje hvor forskellen på dette mærke og de andre opladelige, Duracell, Panasonic med flere er.
Alle er nominelt på 1.2V og på 2000 mA (Yuasa) eller mere, men når jeg måler på dem, er alle over 1,4 V, typisk på 1,42 V.

Den eneste forskel jeg har kunnet finde er længden. Et almindeligt AA batteri måler 50,3 mm hvad Yuasa også gør, men de fleste andre måler 50,8 mm.

Er der nogen der har et bud på, hvor problemet kunne være?

11
Bil og båd, MC og alt andet transport / VW "skandalen"
« Dato: 04, Oktober 2015 - 10:22 »
Det undrer mig såre at ingen synshaller her i landet har målt uregelmæssigheder på udstødningerne på de VWer de har haft til syn.

12
Computer / En ren åbenbaring
« Dato: 04, August 2015 - 21:01 »
Jeg surfede på nettet om at blive klogere på fladskærme og pludselig var der en beskrivelse om regenerering af PCer herunder specielt laptoppe.
Beskrivelsen af de problemer der kunne løses på en utrolig enkel måde afprøvede jeg på min gamle laptop. Den havde røde streger på skærmen og som var uendelig længe om at vågne og samtidigt forlangte den nyt batteri.

Det er nærmest rylleri. Jeg skriver dette indlæg på den nu, det virker som om den er på EPO.

Metoden er utrolig enkel. Afkobbel strømforsyningen og fjern batteriet.

Tryk derefter på startknappen i 35 sek.

Genmonter genmonter batteri og strømforsyning og tryk på startknappen og se miraklet ske. 

Hvorfor det virker skal jeg ikke kloge mig på, men beskrivelsen jeg læste, omtalte nogle kondensatorer der ikke blev afledet ordentlig og deres restladning kunne forstyrre opsætningen

13
Bil og båd, MC og alt andet transport / Enøjede bilister
« Dato: 16, April 2015 - 18:44 »
Jeg har bemærket, at ret mange biler mangler lys den ene forlygte. Det irriterer mig en del. Jeg har spurgt nogle  af ejerne med den mangel om hvorfor. Svaret er hvergang, at de ikke kan skifte pærerne selv, da bilen skal skilles mere elle mindre ad for at komme til pærerne.


Da det er en detalje jeg altid undersøger før et bilkøb, undrer det mig, at det er tilladt at sælge biler, hvor en så væsentlig del, skulle være så besværligt at skifte, at bilen skal på værksted for at få det gjort.  :(


14
Computer / Fremtidige PC programmer
« Dato: 28, Januar 2015 - 17:33 »
jeg har hørt perifert at Windows 10 bliver gratis, men man kan ikke anskaffe sig Word, Eccel etc da man fremover skal betale en årlig afgift,  for brug af Office programmer.

Er det rigtigt?
15
Konstruktioner / Bilsyn
« Dato: 27, Januar 2015 - 20:55 »
Jeg har lige været til det første bilsyn med min VW Caddy.
Her blev den kasseret for en ting ved sikkerhedsselen, som man skulle være ekspert for at kunne konstatere.

Denne detalje kan jeg nu. Selen skal ikke bare låse, når der rykkes i den, men ved sammenstød, skal den også gribe personen. Dette fik jeg demonstreret af synsmanden ved lav fart.

Synsmanden sagde, at jeg ikke skulle acceptere, bare at få en ny sele, da det var en fjeder belastet sving mekanisme, der kun skulle renses for undervognsbehandling eller snavs, men hvis der var fejl, skulle den selvfølgelig skiftes uden beregning.

Nu er vognen ikke undervognsbehandlet( og vil næppe blive det da der er 12 års garanti mod gennemrustning), så snavs eller rust kunne være en mulighed.

Jeg kørte forhandleren( som jeg har det bedste forhold til i øvrigt) der absolut ikke var tilsinds, at lave noget uden beregning, da garantien efter købeloven jo er 2 år. Og mekanikeren påstod tilmed også at synsmanden ikke vidste noget om biler !
 
Jeg er gift med en advokat og hun pegede på, at den omtalte fejl skulle man være fagmand for at kende og det første syn skete jo først efter 4 år ....værkstedet havde jo lige haft bilen til eftersyn for tredje gang, uden at denne detalje var blevet noteret.

Værkstedet fik bilen ind for at skifte selen, hvilke til min store og glædelige overraskelse, skete uden beregning, da jeg ville betale regningen.

Bilen gik derefter gennem syn, dog mod at skulle betale et omsyn.

Jeg fik ikke en forklaring på, hvad årsagen var til betalingsfritagelsen......andet, end de havde været på nettet.

Jeg antager, at de har fundet en graverede fejl ,i stil med dem de tidligere skulle udbedre.....knastkæder der blev for lange.. lys der periodevis ikke ville opføre sig ordenligt....bagdørs gascylindre ophæng, der kunne svigte... og på nettet havde fundet at den slags sager tabes i retten ;D

Er der andre af jer der har haft lignende oplevelser?

Sider: [1] 2 ... 4