Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Mads Aggerholm

Sider: [1] 2 ... 8
1
Konstruktioner / Nyt batteri-design?
« Dato: 21, April 2018 - 20:30 »
Jeg har grublet på noget angående de dér knap-celle batterier (ja, nu kalder jeg dem så 'batterier', for det bliver de kaldt alle andre steder, selv om 'element' jo egentlig er det rigtige ord).

Kan det lade sig gøre at konstruere et knap-celle batteri med disse egenskaber:

-Samme størrelse (næsten) som de mindste af typen? Det må godt være lidt større, men helst ikke for meget.
-1.5 V spænding, samme effekt som de i dag anvendte (jeg målte engang en kortslutningsstrøm på 400 mA på sådan et. Jeg ved ikke hvor meget effekt det kan levere, men der er nok brug for i omegnen af 100 mW).
-Lavet af noget uskadeligt, eller måske endda af noget der kan nedbrydes i naturen.

Det sidste punkt er jo det 'værste' så at sige, men til gengæld behøver det kun at kunne levere den opgivne effekt i langt kortere tid end de traditonelle knap-celler, f.eks. ti-femten minutter inden det løber tør for strøm.

Er det muligt?

2
Computer / WiFi-forstærker/forlænger
« Dato: 17, Februar 2018 - 09:36 »
Hej,

Min mor har en router (med indbygget trådløst accesspoint) stående inde i soveværelset, og det kan desværre ikke række ind i stuen.

Jeg tænker på, om der findes en løsning hvor man kan anbringe en form for relæ (trådløst!) som kan formidle signalet videre?

Jeg har prøvet sådan nogle dingenoter til at sætte i stikkontakten, men det virker ikke.

Åh ja, det skulle også helst være til at betale  ;)

3
Kan nogen med viden om automobiler forklare mig noget jeg læste i denne artikel:

http://www.lokalavisen.dk/tomgang-skader-baade-motor-og-miljoe-/20180114/artikler/712319967/1009

Jeg hæfter mig netop ved denne pasus:
"Når motoren er kold, er forbrændingen dårlig, hvilket betyder, at der sendes flere forurenende partikler ud i miljøet. Den dårlige forbrænding belaster også motor og motorolie, så der opstår unødvendig slitage."

Nu drejer artiklen sig om, hvorfor man skal undgå at varme motoren ved tomgang. Men denne dårlige forbrænding (og de forurenende partikler og slitagen) kommer vel også hvis man starter bilen og kører med det samme?

Eller udledes der flere dårlige partikler (+ mere slitage etc.) ved tomgang end ved almindelig kørsel?

Faktisk havde jeg overvejet om der ikke kunne være en benzinøkonomisk og forureningsmæssig fordel ved netop at varme vognen op i tomgang et kvarters tid inden man kører. Men denne artikel kom mig så i forkøbet.
Min teori var, at en kold motor forurener mindre i tomgang, end hvis den belastes fra start. Og dermed ville bilen over hele turen i alt forurene mindre, end hvis man bare kører afsted med en kold motor.

Og så ville jeg også tro, at det slider mere på en kold motor at blive belastet med det samme, men det er måske ligemeget?

Kan nogen fortælle hvad der er rigtigt og forkert?

4
Hej folkens,

Jeg ser for tiden en annonce for den her:
https://www.autohud.co/dk-fb?gclid=EAIaIQobChMImeW4l5vj1wIVVI8bCh3OowGsEAEYASAAEgLVavD_BwE

Det ser jo meget forførende ud, og jeg vil ikke afvise at jeg føler mig fristet, specielt her på mørke veje i vintermånederne.

Meeen, fristelsen påvirkes negativt, blandt andet af at prisen er for lav (!!!)

Ja, jeg spekulerer på, om skidtet rent faktisk virker! Jeg ville blive ked af det, hvis den nu 'tror' at en vej forude drejer den ene vej, og så drejer den den anden vej - eller slet ikke, bare for at tage ét eksempel. Det er jo trods alt sikkerhed det drejer sig om.

Jeg kan ikke finde nogen anmeldelser af den på Google, og jeg bryder mig heller ikke om annonceringsmetoden. Specielt det blinkende udråbstegn, efterfulgt af teksten "BEGRÆNSET ANTAL: KUN 4 STK PÅ LAGER".

Man holder ikke en dyr reklame i luften for at sælge de sidste fire enheder for mindre end 300 DKK pr. stk.

Så jeg tænkte om nogen herinde skulle kende til produktet? Googles billedresultat viser et hav af forskellige varianter, så helt ukendt kan mærket ikke være.

5
Min gamle spand fra 2005 begyndte at koste det samme i vedligehold som afdragene på en helt ny vogn, så nu har jeg anskaffet en fin Seat Ibiza med trecylindret 1.0 motor.

Der er jo kommet mange nye funktioner til i de sidste 12 år, blandt andet skriver den pænt til mig i display'et hvilket gear den mener jeg skal bruge.
Jeg synes forslagene er lige optimistiske nok: Ved acceleration vil den have at jeg sætter i tredie gear ved 35 km/t, ved 47 skal den i fjerde, og allerede ved 57-58 stykker vil den op i femte! Også selv om det går op ad bakke! Omdrejningstælleren ryger helt ned omkring 1.200.

Indtil videre har jeg fulgt 'forslagene', men jeg synes motoren 'knurrer' noget efter gearskift.
Egentlig fungerer acceleration udmærket, og jeg kan også se på det gennemsnitlige benzinforbrug pr. kørte 100 km at det ligger ganske pænt.

Jeg tænker at jeg måske trækker for meget på mine egne erfaringer fra for 20-30 år siden, hvor der ikke var så meget elektronisk halløj inde i vognen til at finjustere alt mellem himmel og jord. Jeg er ikke bil-ekspert, så det kan være der er udmærkede grunde til at den skal sættes i så høje gear ved så lave hastigheder.

Hvis jeg selv vælger gear, så vil jeg (under acceleration) køre i 3. fra 40-65, herfra i fjerde op til 85, og så i femte derfra og op.
Det er jo muligvis for meget til den anden side...

Er der nogen med viden om moderne automobiler som  kan fortælle mig om bilen 'har ret'?

Jeg vil jo helst ikke ødelægge motor og/eller gearkasse.

6
Godav,

For ikke så længe siden blev jeg træt af at alting brændte på vores pander, så jeg kylede dem ud og købte en ny uden at skæve for meget til prisen.
Ikke at det var det dyreste 'state of the art', men bare sådan en teflon-een fra Kvickly.

Lang historie kort, den fungerede fint i begyndelsen, og nu et par måneder efter er den lige så håbløs som det jeg havde før. Jeg skal lige bemærke, at vi har sådan en plastic-spade (paletkniv hedder den vist) til at vende bøfferne og spejlæggene med, så ikke noget med metal. Den er heller ikke blevet skuret.

Så nu et spørgsmål til eventuelle eksperter: Kan jeg / hvad skal jeg købe for at få en stegepande hvor belægningen holder?
Og en paletkniv som også har slip-let nu vi er i gang. Den klistrer også til hele tiden...!

Jeg kan lige nævne at jeg har prøvet sådan en keramisk stegepande, men det gik også galt. Det skal så lige nævnes, at det var noget billigt &%¤&!

7
Konstruktioner / Kredsløb/diagram over automatisk afbryder.
« Dato: 21, Juni 2017 - 10:56 »
Hej,

Jeg har brudt mit hoved med hvordan man løser dette her elektronisk:

Jeg skal have afbrudt en strøm efter et bestemt tidsrum. På den måde, at man har et batteri (9V) og en kontakt som man tænder på. Kontakten kan stå i ON eller OFF position. Når kontakten står på ON skal der gå i omegnen af fem minutter, så skal strømmen efter kontakten afbrydes, selv om kontakten stadigvæk står på ON.
Når man trykker kontakten tilbage til OFF og frem til ON igen, så skal strømmen løbe i fem minutter mere, og så igen afbrydes.

'Afbrydes' på den måde, at der slet ikke må løbe nogen strøm fra batteriet ind i systemet.

Jeg er sikker på at det kan laves, jeg har et voltmeter med sådan en ON/OFF knap, og den afbryder efter sådan ca. fem-ti minutter, hvorefter man skal slukke og tænde igen for at få en tur til.

Men jeg kan ikke gennemskue hvordan. Google har givet mig nogle forslag, men de handler enten om at dæmpe strømmen eller afbryde et bestemt sted, mens resten af kredsløbet stadig står og bruger noget. Og det er jo ingen kunst.

Har nogen af jer et bud?

Venlig hilsen
Mads Aggerholm

8
Hej venner,

Nu har jeg indkøbt sådan en kompressor til at pumpe mine bildæk op med. Men den har kun to skalaer, én som hedder 'Kg/cm²' og en som hedder 'lb/in²'.
På nettet finder jeg at dækkene skal have et tryk 2.3 bar.

Så vidt jeg ved er 'bar' = kg/cm², så måleren burde vise i omegnen af 2. Det gør den bare ikke, den viser 6 (!!)

Hvad går der galt? Tager jeg fejl?

Eller er meteret på kompressoren måske bare defekt??

Grunden til at jeg bliver lidt forvirret er også, at den går helt op til 16 bar. Det virker lidt voldsomt for en pumpe til bildæk, der for de flestes tilfælde ligger på 2-3 bar (går jeg ud fra...).

9
Hej,

Jeg har altid gået og troet, at en tørretumbler med aftræk var den løsning som brugte mindst energi, men nu kan jeg læse mig til at en kondens-tørretumbler bruger mindre end en med aftræk.

Det undrer mig, for selv om en kondens-tørretumbler bruger en varmepumpe til at genbruge varmen, vil den affugtede luft indeholde mere vand end ny, frisk luft hentet ind udefra (gætter jeg på), og så tager tørreprocessen længere tid - og koster dermed mere.
Varmepumper er jo heller ikke gratis i strøm. Men de bruger måske ikke ret meget...?

Men der er måske andre forhold omkring det som jeg ikke tager højde for?

10
Computer / Lenovo PC, Win10, slukker af sig selv.
« Dato: 22, Marts 2017 - 07:08 »
Hej folkens,

Jeg har en lidt ældre bærbar PC, Lenovo, stående inde på min søns værelse. Den bruges kun til at se film på (filmene ligger på en ekstern harddisk).

Om aftenen bliver en eventuel film som er i gang stoppet og monitoren slukket. PC'en skulle gerne altid være tændt, da den om natten kører et synkroniseringsprogram som henter eventuelle nye film ned fra et netværksdrev.

Men hver morgen, uden undtagelse, er computeren slukket! Det tager den en evighed at starte op, så jeg tror ikke den bare er i dvale eller 'sleep'.

Det er p....-irriterende, og jeg kan ved Gud ikke finde ud af hvorfor!

Den er altid i stikkontakten. Alligevel har jeg været inde i det her 'batteri'-administartion, og sat indstillinger til 'optimal ydelse', ingen dvale, ingen 'sleep', ingen 'action når man lukker låget' (som i øvrigt altid er lukket, monitoren står oven på, så han kan ikke selv få adgang til 'tænd'-knappen).

Computeren laver absolut ingenting (bortset fra synkroniseringen) når den ikke viser film, så jeg tror ikke CPU'en står og overopheder.

Er der nogen som har et bud på hvorfor fanen lortet slukker efter et eller andet (ret højt) antal timer?

Venlig hilsen
Mads Aggerholm

11
Computer / Netkortet er stået af. Ny netkort eller ny PC?
« Dato: 30, Januar 2017 - 16:34 »
Hej,

Mit internet har været hammer-sløvt i ugevis, og jeg har koblet forskellige ting fra hvor det kortvarigt har hjulpet lidt.
Så viser det sig at det er netkortet i min 'hoved-PC' (den vi bruger mest, og hvor alting ligger på) som har problemer med netkortet.
I hvert fald, når jeg sætter netstikket til, så ryger alt andet af nettet (+ den kommer ikke selv på nettet mere). Jeg har prøvet med et andet kabel, samme resultat.
Jeg må konkludere at det er netkortet, men nu er det så integreret i motherboardet(!!)
Spørgsmålet er, om det er nok at købe et nyt netkort, eller om det gamle vil sidde og 'genere'. I så fald bliver det en ny PC... Og det er ikke lige dét som står øverst på ønskesedlen lige nu.

12
Alt det andet, diverse / 3D Model af månen
« Dato: 01, December 2016 - 07:12 »
Jeg står og skal bruge en 3D-model af månen.

Lidt ligesom de dér små globusser man kan købe i kontorforsyningerne, bare med måneoverflade i stedet for jordoverflade.

Jeg troede egentlig at det var noget man kunne få i nakken i butikker som beskæftiger sig bare lidt med astronomi, men det er ikke til at opdrive!

Det ideelle ville være en plastickugle som kunne skilles ad, med en diameter på ~12-13 cm.

Alternativt må jeg selv beklæde en polystyren-bold med et kort - hvis jeg ellers kunne finde et kort over månen, som består af sådan nogle sammensatte 'spidsede ovaler' ligesom den her:

http://www.toocraft.com/postpic/2014/03/what-does-the-word-relative-location-mean_358238.jpg

Ellers er jeg åben for forslag til hvordan man ellers kan skaffe en model af månen.

Har I nogen?

EDIT: Den her ville være lige sagen:
http://www.ebay.com/itm/Replogle-Globes-12-1-Lunar-Wonder-Globe-11cm-Diameter/381808588330?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D2220071%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D38530%26meid%3D903d3948688743c7a4b0f5020f7d5bdb%26pid%3D100005%26rk%3D6%26rkt%3D6%26sd%3D142025342029

Men jeg kan bare ikke vente 30 dage, jeg skal bruge den om en uge :-(

13
Computer / Samsung mobiltelefon slukker hele tiden!
« Dato: 18, Maj 2016 - 08:15 »
Hej folkens,

Jeg er indehaver af en lidt halvgammel mobiltelefon fra Samsung, som nu har fået den irriterende vane at slukke på tilfældige tidspunkter.

En søgning på nettet gav det råd, at rense kontaktpunkterne mellem batteri og telefon, hvilket blev gjort med stor success - på den korte bane.

Kort efter (et par uger) opstod problemet igen, og blev løst på samme måde, denne gang med noget fint polérlærred.

Nu gør den det igen (igen efter et par uger) og jeg synes ikke det er en holdbar løsning at skulle rense kontaktpunkter hele tiden.

Så spørgsmålet er: Kan et nyt batteri klare sagen? Eller skal der en ny telefon til?

14
Computer / Om Windows 10: Lidt info!
« Dato: 03, Maj 2016 - 06:44 »
Hej folkens,

Jeg har efterhånden opgraderet alle hjemmets computere til Win10, med godt resultat.

Selve processernes forløb har været yderst svingende, fra lige ud ad landevejen til hamrende besværligt.

Eksempelvis oplevede jeg at et par af computerne efter at have hentet Win10, efterfølgende skulle 'hente opdateringer' - en proces som gik helt i stå (den kom faktisk aldrig i gang, den stod på 0% i dagevis - bogstaveligt talt).
Løsningen her var at starte en commandoprompt og skrive 'net stop wuauserv' (Windows egen opdaterings-service).
I samme øjeblik gik Win10-opdateringen i gang og blev færdig på minutter.

Alle computere kører nu Win10 lige så fint som Win7.

Men undervejs er jeg blevet opmærksom på et problem som de færreste nok opdager sådan uden videre, så det synes jeg lige jeg ville smide et par ord om:

Blandt andet har jeg en æld-gammel Office 2003, som kører udmærket på mine Win10-maskiner som er blevet opgraderet.
Nu skulle jeg så have en ny SSD i min 'hovedcomputer', så jeg skifter den ud og installerer Win7, og opgraderer straks til Win10 (man kan ikke installere en gratis Win10 direkte).

Så skal jeg have installeret alle mine programmer. Og så vil Office 2003 ikke installere! Den kommer med alle mulige fejl, om at forskellige filer ikke findes! Jeg installerer fra en Harddisk hvor CD'en blev kopieret over til for mange år siden, så det er ikke CD-fejl.
Jeg har forsøgt at køre i kompatibilitets-tilstand med Win7, WinXP, som administrator, ja alt hvad jeg kan finde på.
Det funker ikke!

Så vær opmærksom på, at programmer som kører fint på en opgraderet Win10-maskine ikke nødvendigvis kan geninstalleres senere hvis det skulle blive nødvendigt.

Hvis jeg finder på et workaround, skal jeg opdatere denne post med løsningen.

15
Alt det andet, diverse / Farvelaserprinter (let defekt) til salg!
« Dato: 27, April 2016 - 18:27 »
Hej,

Dem som har fulgt med i debatten 'Printererfaringer' vil vide, at jeg nu står med en farvelaserprinter af mærket 'Lexmark C540' som jeg ikke skal bruge mere da jeg var nødt til at købe en anden.

Problemet var, at denne printer var begyndt at lave regelmæssige, tynde magenta striber på tværs af papairet når jeg printede. Takket været hjælp fra Morten Jødal, kunne jeg fastslå at problemet kunne lokaliseres til 'Drum-kit'et.
Sådan et koster ungefähr 2.500 DKK, hvorfor anskaffelse af en helt ny printer til 999,- var at foretrække!

Så nu står jeg med en fuldt funktionsdygtig printer, som jeg egentlig kan køre op på pladsen! Den slags byder mig lodret imod.
Kunne nogen tænke sig at overtage den? For en symbolsk betaling på et par hundrede kroner, måske (WAF-afgift)?

Jeg kan nævne at der følge en ekstra flaske gul toner med, og den har netværkstilslutning.

Den er i sagens natur ikke egnet til at printe invitationer og visitkort med, men skal man bruge en printer til trivielle ting hvor kvalitet ikke er i højsædet, så er den jo ganske udmærket!

 

Sider: [1] 2 ... 8