Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - eigilw

Sider: [1] 2 ... 4
1
I alle de vejledninger, jeg har kunnet finde, frarådes brug af destilleret eller demineraliseret vand. Hvis vandet er meget kalkholdigt anbefales halvt postevand og halvt destilleret eller demineraliseret vand. Hvorfor kan man ikke bruge udelukkende destilleret eller demineraliseret vand?

2
Sikringsstyrelsen er ved at udvikle en ny hjemmeside. Hvis du er interesseret i at teste og kommentere den er der mulighed for at deltage i en test ved at gå ind på den eksisterende hjemmeside https://www.sik.dk/

3
Konstruktioner / Timer til brændemærker
« Dato: 02, November 2017 - 08:02 »
Er der en af jer der har en idé til en tidsstyret afbryder til et apparat der bruges til brændemærkning af træ-emner. Det skal kunne styres på sekunder. Venlig hilsen Eigil Winkel

4
Nogle af gulvbrædderne i vores køkken giver efter fordi de har været høvlet af så mange gange, at fjer og not har sluppet. Gulvet er malet, så det gør ikke så meget med udseendet. Der er kun en etageadskillelse under, der ikke kan bære en understøtning. Brædderne går under et køkkenbord så jeg kan heller ikke skifte dem ud. Hvordan kan jeg afhjælpe det? Venlig hilsen Eigil Winkel

5
Jeg skal sætte en stålplade op over et komfur. Den kommer til at sidde på en væg, der er malet med plastikmaling. Jeg har forestillet mig at sætte den op med fliseklæber, men inden jeg gør det vil jeg høre om nogen af jer derude har erfaringer med at sætte sådan en op eller gode forslag. Jeg har under alle omstændigheder tænkt mig at understøtte den mod glidning og hældning indtil den sidder fast.
Venlig hilsen
Eigil Winkel

6
Vi har overtaget en lejlighed fra 1930 hvor der er en koksvæg mellem køkken og bad. Jeg vil gerne sætte nogle overskabe op i køkkenet, men mener ikke, at væggene kan bære dem uden videre. Er der nogen muligheder for at lave en form for forstærkning, så det kan lade sig gøre?
Venlig hilsen Eigil Winkel

7
Jeg er lige flyttet i lejlighed hvor badeværelset skal renoveres. Ejendommens faldstammer skal udskiftes i forbindelse med renovering af de enkelte lejligheder, hvilket betales af ejerforeningen (det er også mig i sidste ende). Problemet er, at bestyrelsen kun vil betale for faldstammer af pvc, mens vores vvs-mand siger, at det må man ikke i etagebyggeri med mindre de bliver isoleret af hensyn til støjen (muligvis også af hensyn til brandfare mener jeg). Vi bor på 1. sal i en 5-etagers ejendom.
Jeg vil gerne være helt klar i mælet når jeg taler med bestyrelsen, så hvad er reglerne?
Venlig hilsen
Eigil Winkel

8
Hvordan installerer man lysdæmpning i en installation med 3 korresponderende kontakter. Det er en 'almindelig' korrespondance hvor kontakten er omskifter af krydsende ledninger.
Det er tilstrækkeligt at man kan dæmpe fra en af kontakterne, de andre skal bare fungere som hidtil
Venlig hilsen
Eigil Winkel

9
Hvordan reparerer jeg nogle betonstolper til et hegn. De er lavet af beton med indstøbt jern, men der er nogle store afskalninger og manglende hjørner, men der er malet oven på afskalningerne. Hvordan reparerer jeg det bedst?

10
En af mine venner slukker for opvarmning af varmtvandsbeholderen om natten, da han mener, at man kan spare på den måde. Det eneste jeg mener man kan spare er et mindre varmetab, da temperaturgradienten bliver mindre i løbet af natten, men jeg tror, det er marginalt.
Er der nogen af jer, der har en mening om det eller måske ligefrem nogle fakta?
Venlig hilsen
Eigil Winkel

11
Computer / PC Projektor i lokale, der ikke kan mørklægges
« Dato: 02, Maj 2012 - 19:58 »
Er der nogen af jer der har erfaringer med brug af en PC Projektor i et lokale, der ikke kan mørklægges.
Umiddelbart er det jo ikke muligt at få vist noget, der er mørkere end lærredet, men er det overhovedet muligt at få vist et acceptabelt billede?
Det er til selskabeligt formål i et lokale med ca. 5 personer, så billedet kan ikke være alt for småt.
Venlig hilsen
Eigil Winkel

12
Er der nogen af jer der har erfaring med, eller viden om, solceller til husholdningsbrug, med effektivitet omkring 6KW. Med de eksisterende ordninger med fradrag og 'udlån' af strøm på årsbasis, ser det ud til at være en god forretning. Men er det en fordel, hvis vi sælger huset, både før og efter tilbagebetalingsperioden, som er sat til 10 år? I de første 10 år er det nogenlunde neutralt økonomisk, i den resterende levetid, ca. 15 år, er der overskud på regnskabet.
Hvis et tilbud ser ud til at være for godt til at være sandt etc.

13
Computer / Lokal opbevaring af netmail
« Dato: 23, August 2011 - 15:11 »
Er der nogen af jer der har erfaring med at gemme mail lokalt? Der er tale om TDC mail, som er en webmail service. Der er selvfølgelig mulighed for at bruge Thunderbird og gemme den lokale fil.

14
Jeg er ved at rense en faskine der er blevet fyldt med jord. Det er afløb fra en terrasse på ca. 30 m2. Nu overvejer jeg at sætte en regnvandskassette.f.eks. Aquacell fra Wavin  www.wavin.dk eller bioblok www.expo-net.dk. Har I nogen erfaring med det eller skal jeg bare lave en faskine med sten. Og hvordan undgår jeg i så fald, at den efterhånden bliver fyldt med jord?
Venlig hilsen
Eigil Winkel

15
Jeg er ikke helt sikker på om det er det rette forum, men: Min svigerdatters mor er blevet opereret for grå stær på begge øjne. Efter operationen havde hun dobbeltsyn, men lægen beroligede hende med, at det ville blive korrigeret når hun fik nye briller. Brillerne hjalp ikke og nu skal jeg i første omgang med til optikeren for at få en forklaring på hvad brillerne skulle gøre. Min umiddelbare teori er, at en af linserne ikke er centreret og danner billedet et forkert sted på nethinden, men det er helt uunderbygget. Det andet spørgsmål er, hvordan briller skulle hjælpe, det eneste jeg kan forestille mig er en form for prismer, men her er jeg også på bar bund. Næste skridt er selvfølgelig at kontakte øjenlægen, der opererede, men er der nogen af jer der har kendskab til problemstillingen eller i øvrigt ved, hvordan man skal gribe sagen an?

Sider: [1] 2 ... 4