Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Morten Jødal

Sider: [1] 2 ... 10
1
Computer / Google blokerer enhed på Gmail
« Dato: 16, Februar 2018 - 19:36 »
Jeg har nylig oprettet en ny gmailkonto, som ikke er min personlige, men skal kunne tilgås af en lidt større gruppe.
Det har fungeret fint indtil i går.
Men da oplevede jeg, at Google meddelte, at en enhed, der virkede mistænkelig, var blevet blokeret - en besked, der kom til den adresse, jeg har angivet til gendannelse.
Umiddelbart kunne jeg ikke kontakte den person jeg regnede med det var, så jeg undlod at svare på de mange spørgsmål, der var i mailen.
Senere fik jeg så bekræftet, at adgangsforsøget var helt efter bogen, men da jeg ville genåbne Googles advarselsmail, kunne jeg kun få at vide, at jeg havde angivet enheden som ukendt - og fik kritik af, at jeg ikke havde ændret adgangskode!
Nu er mit spørgsmål:
Er der nogen mulighed for at få kontakt til Google og fortælle, at den pågældende computer og dens bruger er ganske autoriseret?
De links, Google leder mig ind på, går kun på yderligere sikkerhedsindstillinger - samt en liste over enheder, der har været inde nylig. Men ingen mulighed for at agere på informationerne, så vidt jeg kan se. Jo, jeg kan fjerne en enhed permanent, og det er jo meget smart, hvis jeg havde et login på en PC, jeg ikke længere har, men det er ikke mit problem ...
Kender nogen en løsning?

2
Computer / Gruppekalender
« Dato: 27, November 2017 - 15:12 »
Kære alvidende forum.

Jeg står og har brug for en kalender, der kan give overblik over 6 forskellige personers samarbejdsmuligheder på bestemte tider - samt reservation af lokaler. Nærmere betegnet drejer set sig om et kirkepersonale med præst, kirke- og kulturmedarbejder, kirkesanger, organist og to gravere - samt sognehuset
Sådan noget findes kommercielt, det ved jeg.

Problemet er, at de 6 personer befinder sig på vidt forskellige niveauer i IT-kundskab - fra sognepræsten, der uden videre integrerer sin private kalender og en officiel kalender fra en anden kilde på sin smartphone, kirke- og kulturmedarbejderen, som gerne kører alt på sin tablet - til den ene af graverne, der ser det som et problem at skulle afgive en loginkode.

Det betyder, at den løsning, der tilbydes af Folkekirkens IT, hvor de fleste i gruppen skal logge ind med NemID, er udelukket. Det samme gælder løsninger integreret i et CMS (det vil være enormt smart for halvdelen af gruppen, men ubærligt for andre), og naturligvis platformafhængige løsninger som fx alt hvad der er bygget op under forudsætning af, at brugerne har Outlook.
Egentlig skal det helst være en standalone-kalender, der kan lægges på kirkens webdomæne, alternativt et googledrev. Det vil naturligvis være fint, hvis de mest IT-kyndige kan integrere også denne kalender med deres egne, men det er ikke hovedkravet.
Og det er slet ikke noget krav, at vi kun vil se på gratisprogrammer. Naturligvis er der en prisgrænse, men den er ikke nul.

Jeg har spurgt forskellige, og de fleste siger straks "en googlekalender".
Privat elsker jeg papirkalendere, så den har jeg ikke egentlig erfaring med, men min korte snusen til den synes at vise, at den grundlæggende er med 1 personligt blad, som man så kan synkronisere med andre?
Dertil synes jeg den "vender forkert", da man primært skal skrive aftaler ind i den, men mit hovedsigte er at få blokeret - helt eller delvis - de tidspunkter, da en medarbejder har fri eller er optaget andetsteds (to af dem er på deltid og har andre faste opgaver).
Findes der et lettilgængeligt værktøj, der kan honorere disse krav?

3
Computer / Pop-up reklamer
« Dato: 30, September 2017 - 18:37 »
Når jeg har min browser åben, får jeg jævnligt en pop-up i nederste højre hjørne: Den-og-den har skrevet dit-og-dat på Facebook.
Jeg troede egentlig kun det var en Facebook-ting, som angik mig og mine FB-venner, men på det sidste er der begyndt at komme helt uvedkommende reklamer på samme måde - indtil videre mest for nye mobiltelefoner - Apple og Samsung har domineret, men er ikke ene om at genere mig.
Disse pop-ups er jeg aktivt uinteresseret i!
Er der mon nogen i dette forum, som kan fortælle mig, hvem der er synderen?
Har Facebook fundet en ny reklamefidus?
Har Microsoft?
Eller er det måske Google, der er for smarte? Jeg bruger Chrome som browser, så det kunne være knyttet til den. I så fald kan jeg jo skifte, selv om jeg har vænnet mig til Chromes måde at fungere på.
Eventuelle tips til at blokere for disse reklamer er også velkomne!

4
Computer / Gemme skrivebord - app?
« Dato: 11, September 2017 - 17:19 »
Jeg har altid brugt at opbygge min PCs skrivebord med grupperede ikoner placeret i en præcis rækkefølge på forskellige dele af skrivebordet.
Det var engang helt uproblematisk, men er nu stort set umuligt!
Mine seneste oplevelser er, at hver gang jeg har haft min PC slukket, får jeg et skrivebord med en sjusket bunke ikoner i venstre side, så jeg må bruge tid på et flytte dem på plads. Følgelig slukker jeg så sjældent som muligt, men benytter "slumre" i stedet. Det er mig faktisk imod, men jeg kan ikke se andre løsninger!
Der var tidligere et flueben - sat på forhånd ved installation af Windows - som tillod flytning af ikoner. Det kunne jeg slette, og så var problemet løst indtil næste større Windows-opdatering.
Jeg kan ikke længere finde dette flueben - er det forsvundet ved en opdatering?

Så nu leder jeg efter et alternativ: Er der nogen, der har lavet en app, som tillader mig at gemme mit skrivebord? Naturligvis helst sådan, at det valgte skrivebord overruler det, som M$ vil lave? Men et brugbart alternativ kunner være at starte programmet med et enkelt klik efter hver opstart.
Da jeg i sin tid var systemansvarlig på et net. der kørte Windows 2000 server, kunne jeg uden videre vælge at tildele mine brugere et "mandatory" skrivebord, eller at lade hver bruger gemme sit eget.
Nu ser det ud til, at den eneste accepterede løsning er den sjuskede bunke, og det er jeg træt af! HJælp!!!

P.S. Jeg har to computere med hhv. Windows 10 Hopme og Windows 10 Pro. De har begge problemet, men opfører sig ikke helt ens. Problemet er værst på pro-maskinen, den anden husker af og til skrivebordet, selv om jeg slukker.

5
Computer / HJÆLP! Mit mobile internet er i udu!
« Dato: 18, Juni 2017 - 18:48 »
Jeg har i årevis haft et mobilt bredbåndsabonnement hos Oister (3's net) - med en dongle. Hastigheden på ca. 2 Mb/s er ikke imponerende, men fuldt ud tilstrækkelig til mit sommerhusbehov - normalt kan jeg fint streame TV på denne forbindelse, og ellers skal jeg bare vænne mig til at download og upload tager lidt længere tid end når jeg er hjemme.
Det var sidst i brug i pinsen uden problemer - men nu fredag aften, da det atter var sommerhustid, kiksede det.
Der ER hul igennem til serveren, jeg kan se signalstyrken, og jeg får velkomstbesked fra min cloudtjeneste. men den nægter at handshake.

Imellem pinse og nu ligger en større opdatering af Windows 10 - automatisk, naturligvis, jeg kunne ikke forhindre den, den var kommet ind mens jeg var hjemme og gjorde sig færdig, da jeg tændte PCen fredag.

Synderen er altså ganske klart Microsoft - som det næppe nytter noget at kontakte. Derimod ringer jeg naturligvis til Oisters kundeservice straks mandag morgen.

I mellemtiden har jeg et dobbelt spørgsmål til det alvidende forum - formidlet gennem et mobilt hotspot fra min smartphone, som er en ven i nøden, men ikke ret "hot", for hastigheden er uudholdeligt ringe!

1. Har nogen kendskab til en patch, der vil kunne løse problemet?

2. I modsat fald: kan I anbefale andre mobile løsninger, der ikke er alt for kostbare?

Jeg skal vel lige tilføje, at alle steder, hvor jeg kan lide at opholde mig, synes at være "mobilhuller". Det gælder også sommerhusadressen, hvor 3's netværk er rimeligt OK, TDCs acceptabelt (det er det eneste brugbare på hjemmeadressen, så jeg har selvfølgelig valgt en mobiludbyder, der bruger dette), Telenor/Telia har kun hul igennem, når man er udendørs - selv på tale. Så en løsning bundet til bestemte udbydere er afhængig af hvem det er ...

6
Computer / Windows-frustrationer
« Dato: 14, Maj 2017 - 18:51 »
Windows 10 er på mange måder et udmærket styresystem, men bevæger sig mere og mere i retning af det, som PC-brugere altid har skældt Apple ud for: "Du skal ikke tænke, bare gøre som vi siger"
Dog med den forskel, at i Mac-verdenen kan man få lov til selv at bestemme hvornår, hvorimod en Windows 10-computer altid vil opdateres netop som man har allermest brug for sin computer ...
Nå, men min personlige største skuffelse med Windows 10 var ikke styresystemet selv, derimod universalbrowseren Edge!
At jeg ikke kan lide selve brugerfladens udseende er nok en vanesag, den valgte startside MSN-nyheder kan man hurtigt kvæle - men jeg ville IKKE have, at Edge skulle være det universalprogram, der også læser pdf og billeder m.v.
Så mit valg blev lynhurtigt at vælge Chrome som standardbrowser og andre programmer til pdf og billeder (hhv. Adobe Reader og Irfanview) - og så forøvrigt bruge Internet Explorer til de få hjemmesider, der kræver Java, som jo hverken Chrome eller Edge understøtter. Valget af standarder er jo også lidt anderledes end tidligere, men sådan set ikke svært: Windowstast > Indstillinger > System > Standardapps.
Jeg har været inde på Edge så få gange siden, at jeg ikke kan afgøre, om man kan vænne sig til den - men jeg har ikke haft de problemer, Mønnike nævner i den anden tråd - og jeg kan fint gå på Ingeniørdebat med både Chrome og Internet Explorer.

7
Computer / Oversatte Google-svar?
« Dato: 15, Marts 2017 - 14:18 »
Jeg googlede en gammel oplysning om, at topaser skifter farve - permanent - ved stærk opvarmning.
Søgningen viste, at varmebehandling af smykkesten er et omfangsrigt og spændende emne - men jeg vil nu lade gemmologien hvile i dette forum.

Derimod blev jeg noget forvirret over mit første relevante hit, da jeg googlede på dansk:

Hittet førte til et spørgsmål  i et videnforum:
Hvorfor topas skifter farve ?
Når købte det, var det mørkeblå hav bølge .Jeg prøvede at se i ham kanten, men det var meget svært at se .Da jeg begyndte at bære det, stenen lyste og blev synlig inde i kanten .Det ses som stenen skinner .

Første svar:
Mørkeblå topas sker ikke - dens farve er lyseblå, pink, gul, ofte næsten farveløs.Mest sandsynligt, du har at gøre med en blå syntetisk kvarts, farven, der er skabt ved bestråling.Det svinder gradvist og lysere.Der er også andre mineraler, der bliver intens farve, når de bestråles med høje doser af røntgen eller gammastråling, men det er gradvist tabt ved varme og lys.

Jeg løste mit problem ved at se på adresselinjen:  http://nicequestion.info/da/questions/445874 - og vovede at skrive /en/ i stedet for /da/. Det gav så:

Spørgsmål:
Why topaz changes color ?
Once bought it, it was dark blue sea wave.I tried to see in him the edge, but it was very hard to see .When I started to wear it, the stone brightened and became visible inside the edge .It is seen as the stone shines .

Første svar:
Dark blue topaz does not happen - its color is light blue, pink, yellow, often almost colorless.Most likely, you are dealing with a blue synthetic quartz, the color of which is created by irradiation.It gradually fades and brightens.There are also other minerals that become intense color when irradiated with high doses of X-ray or gamma radiation, but it is gradually lost by heat and light.

Stadig ikke til en sprogpris - men nu forståeligt. Jeg søgte derefter videre på engelsk og fik alt det spændende ...

Mit egentlige spørgsmål er nu:
Jeg har i den senere tid (1-2 år) bemærket, at adskillige googlesvar kommer ind på et aldeles gebrækkeligt dansk, i stedet for på originalsproget. Tidligere husker jeg ikke dette problem, da blev man i stedet tilbudt en oversættelse, når man valgte et udenlandsk hit.
Er dette noget jeg kan ændre på?
Er der et dumt lille flueben, der kan sættes eller fjernes for at undgå disse undersættelser til uforståelige danske ord?
Eller er der andre løsninger?
Har I andre også bemærket en ændring?

8
Computer / Opdatering af browseres cache
« Dato: 01, December 2016 - 18:17 »
Jeg vedligeholder er par simple hjemmesider - ren HTML, og jeg opdaterer normalt med FTP.
Det fungerer fint, bortset fra når jeg lige efter en opdatering vil sikre mig, at de nye filer er lagt rigtigt ind.
Min standardbrowser Chrome kan være alt for lang tid om at ville vise den opdaterede version. Jeg har naturligvis prøvet F5, og jeg har også prøvet at rydde cachen - men det hjælper ikke!
Så jeg bruger almindeligvis MSIE 11 til denne kontrol. Der har jeg fundet en funktion, der beder den om at se efter opdateringer ved HVER indlæsning af en side, og det virker næsten.
Men nu idag var også den sløv, og jeg prøvede så Edge - der viste sig at være ubrugelig til dette som til det meste (og da jeg vendte tilbage til MSIE, havde den opdaget ændringerne).

Mit spørgsmål er: har jeg overset en funktion i Chrome, der kan gennemtvinge, at den hver gang kontrollerer for opdateringer?
Alternativt naturligvis også gode råd om, at Firefox er meget bedre, fordi ...
Jeg har af ren dovenskab ikke prøvet Firefox endnu. Jeg har hørt mange rose den, men de fleste taler med begejstring om add-ons, som jeg ikke mener at have brug for.  Hvis den grundlæggende er meget bedre, eller hvis den har lige netop dén add-on, der sikrer hurtig opdatering, lader jeg mig nok overtale ...

9
Computer / Snydesoftware i Samsung laserprinter!
« Dato: 18, November 2016 - 19:24 »
Jeg har købt og flittigt brugt en farvelaserprinter - Samsung CLP-680DW.
Desværre betyder dette jo, at der med tiden bliver behov for at udskifte tonerpatronerne, så jeg indkøbte i god tid et sæt på 4 nye patroner. Da Samsungs originaltoner er ret dyr, købte jeg kopitoner.
De tre første udskiftninger gik fint, men da den magenta patron som den sidste løb tør, viste det sig desværre, at jeg havde fået en defekt udgave: Den sætter med ujævne mellemrum røde klatter på mine tryk, som derfor bliver helt uanvendelige til pænt brug (trykkvaliteten er ellers fin)
Jeg havde haft patronerne liggende så længe (og altså brugt tre ud af fire), at jeg desværre ikke kunne finde frem til en klagemulighed, så fornylig bed jeg i det sure æble og købte en ny magenta tonerpatron - original.
Siden har jeg ikke kunnet printe!
Printeren giver fejlmeldingen "incompatible toner" - på cyan, gul og sort. Skifter jeg tilbage til den dårlige, men principielt virksomme, magenta toner, kommer fejlmeldingen på alle fire. Vel at mærke havde maskinen printet uden vrøvl indtil jeg indsatte en original patron.
Min brugsanvisning har ingen ideer til nulstilling af sådanne fejlmeddelelser. Men jeg er helt overbevist om, at den nye originale patron har udløst et tjek - som huskes! - af samtlige fire tonerpatroner.
Det siger sig selv, at jeg har prøvet den simple metode med at slukke printeren og lade den stå helt uden strøm (stikket trukket ud) i lang tid. Men den husker stadig!

At indkøbe tre nye originale patroner vil koste mere end jeg har givet for printeren (og det generelle prisniveau er jo faldet i mellemtiden), så det er ikke en option.
Tilbage er kun to muligheder:
At et medlem af dette alvidende forum kender en løsning, der kan overrule Samsungs snydetest?
Eller at jeg kasserer maskinen og med garanti aldrig mere køber en Samsung-printer!
Jeg ville kunne tilgive dem, hvis den genkendte og nægtede at acceptere en kopitoner, nå jeg satte den i første gang. Men at det først sker, når jeg angrer og køber en original patron - det er utilgiveligt! >:(

10
Om Ingeniørdebat.dk / Emne fjernet - hvad sker der?
« Dato: 06, November 2016 - 15:51 »
Tråden "Opvarmning af udestue" kørte under hovedemnet Hus og have ... , som jeg er moderator for, i oktober 2013.
En udmærket saglig debat. I december 2014 blev emnet genåbnet med to nye indlæg - også saglige.
Idag, 6/11-16, kom der kl. 13:22 et enkelt indlæg fra en ny debattør - og derpå kl. 15:10 en mail om "Emne fjernet af B. Mønnike".
Det er muligt at google titlen på tråden og finde en cacheversion af alle de gamle indlæg, som jeg derfor har genlæst og fortsat ikke kan se noget odiøst i.
Er der en god forklaring?

11
Fornylig fik jeg information fra min PC-pusher om, at Microsoft Danmark er ved at udrulle det hidtil største kidnapping-program - og idag fik jeg demonstreret, at det er større end jeg troede!
Det er Microsofts mening, at ALLE computere, der overhovedet kan, skal tvinges over på Windows 10.

Her i huset har mine to computere frivilligt fået det nye styresystem - den ene var født med Windows 8, som jeg aldrig vænnede mig til, og da det gik godt, fulgte den gamle med Windows 7 efter.
Min kone derimod fik en ny PC med Windows 8.1 og har vænnet sig til det, så hun vil IKKE opdatere.

Status nu er, at maskinen forsøgte AUTOMATiSK at opdatere Windows til version 10. Da hun afviste, reagerede computeren ved at gå i sort - men efter adskillige minutter kunne den dog genstartes med Windows 8.

Jeg blev tilkaldt og kunne konstatere, at den "vigtige" opdatering står som "mislykket" og ikke kan fjernes fra listen - eneste aktionsmulighed er "Forsøg igen". Men jeg kunne dog vælge den indstilling, som M$ fraråder: ingen opdateringer.

Skulle der sidde nogen derude, som har samme ønske, men endnu har friheden, vil jeg foreslå at indstille opdateringerne til "spørg". Jeg kom altså for sent, da min kone påstår, at hun aldrig nogen sinde har sagt ja tak til noget opdateringstilbud, og min pushers påstand var, at tvangen kun kommer til dem, der har sagt ja i første omgang. En af dem har overset noget ...

Føljetonen er ikke endegyldigt afsluttet, men jeg refererer nedenstående, hvad jeg har fået ind fra Neve EDB (som forøvrigt har telefonstorm)::
3 hurtige spørgsmål og svar
 
1.       Hvorfor bliver opdateringen startet automatisk

Opdateringen bliver startet fordi, at man på et tidspunkt har reserveret den Gratis opdatering.
Nu har Microsoft valgt at ”tvangs opdatere” inden perioden for Gratis opdatering udløber.
2.       Kan jeg stoppe det ?

Hvis opdateringen er gået i gang, skal den gøres færdig – herefter følges anvisningen i punkt 3

At undgå Windows 10 opdateringen er rimeligt teknisk svært (mange fejlmuligheder), så vi vil ikke give en anvisning her.

Vi kan selvfølgelig være behjælpelige både på værkstedet og via fjernsupport.

3.       Hvordan kommer jeg tilbage til mit gamle styresystem.

Det er rimelig nemt:
Tryk på Windows knappen ->Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Gendannelse.
Det bevarer dine personlige filer, men fjerner apps og drivere, der er installeret efter opgraderingen, samt eventuelle ændringer til indstillinger.
Læs mere her: http://windows.microsoft.com/da-dk/windows-10/windows-10-recovery-options#

12
Jeg har fået nyt køkkengulv i mit sommerhus.
Det var tiltrængt og er en stor forbedring.
Men naturligvis kunne jeg trods moderniseringen ikke undvære husets gamle "kælder" - en brøndring under gulvet med støbt betonbund. En lem i køkkengulvet giver adgang til grøntsager, øl og vin m.v. (og temperaturen dernede er helt perfekt til kolde øl!).
Det nye vinylgulv har fået en pæn lem, som ikke er hængslet - lemmen hviler blot på  bjælker, og man åbner den ved at sætte neglene ind under en bred aluminiumkant og løfte.
Det synes min kone er let nok, men jeg ikke - jeg har svært ved at få ordentligt fat.

Nu har jeg fundet på en løsning: en ophængningsmagnet med krog. Det er meningen jeg vil sætte et stykke jern fast på undersiden af gulvpladen og så sætte magneten mod oversiden og løfte.
Magneten kan ses på dette link.

Nu er spørgsmålet så:
Magneterne fås i forskellig størrelse, og hvad skal jeg vælge?
Som det fremgår, er magneten beregnet til at sætte direkte på en jernbjælke, og styrken er angivet som løfteevne.
Min gulvlem vejer 13 kg, men den skal jo kun løftes i den ene side, så der er brug for at løfte ca. den halve vægt (og så snart den er fri af gulvet, er det en let sag at håndtere den med hænderne). Den krog jeg linker til har en løfteevne på 13 kg.
Problemet er, at der jo bliver 2 cm mellem den skiveformede magnet og jernpladen, så det mindsker naturligvis kraften, men hvor meget? Det er for længe siden jeg har regnet på magnetfelter!
Jeg kunne jo bare vælge en stærkere magnet, men på den anden side skal den heller ikke være for svær at løfte fri efter brug.
Er der nogen her, der har viden eller erfaringer?

13
Computer / Printererfaringer
« Dato: 21, April 2016 - 21:42 »
Dette er et nyt emne, dannet ved afskalning af to indlæg om "Flytbar USB-harddisk", som røg off-topic, men ser ud til at vække stærke følelser. Så lad os udveksle gode og dårlige erfaringer med diverse printere - laser såvel som blæk. Nedenstående er det indlæg af mig selv, der lokkede den oprindelige tråd på afveje:

... og jeg har ikke læst noget om indbygget forældelse ligesom i blæk-printer.
Jeg har heller ikke hørt om indbygget forældelse af blækprintere!
Og jeg kan da oplyse, at jeg stadig er den lykkelige ejer af en ca. 15 år gammel HP 920C - med parallelstik, men heldigvis også (som en af de første modeller) usb. Så den er stadig driftsklar og leverer fremragende (men lidt dyre) farvebilleder. Blækpatronerne fås stadig!
Jeg har haft den i drift så sent som i sidste måned, da jeg konstaterede, at man IKKE skal købe uoriginal toner til en Samsung CLP-680 laserprinter - som har leveret glimrende kvalitet indtil den originale toner løb tør. Den røde erstatningspatron lækker en anelse, så de næste 2-3 print efter et farvebillede får lyserøde striber i baggrunden. Det var ikke godt nok til en festindbydelse! Men den gamle printer blev hentet i kælderen og fungerede upåklageligt i første hug! :D

P.S. På blækprinterområdet er jeg i det hele taget HP-freak! Det er også dejligt, at sommerhusprinterne kan hentes frem efter fire måneders pause og straks virke upåklageligt! HP kan noget med blæk ...

14
Computer / Projektor og PC - indstillinger?
« Dato: 06, April 2016 - 14:20 »
Jeg er jævnligt til arrangementer, hvor jeg skal benytte en projektor til et powerpointshow, og det er jo altid spændende at slutte tingene sammen og afvente, at det rette skærmbillede kommer frem.
Det er efterhånden længe siden det var et virkeligt problem at få PCen til at sende signalet videre og projektoren til at anerkende, at der kommer signal - men startoplevelsen bliver alligevel ret forskellig.

Der hvor jeg kommer mest og medbringer min egen ASUS, som har bred skærm og en pænt stor skærmopløsning, der overgår projektorens, starter jeg op til et meget rodet skærmbillede.
Mit normale skrivebord har ret mange ikoner, omhyggeligt sorteret i grupper og anbragt langs kanterne omkring mit baggrundsbillede (som jeg af samme grund har udstyret med en meget bred ensfarvet kant). Men i samme øjeblik computeren registrerer en projektor, bliver alle ikoner rodet sammen i standard-M$-opsætning: start i øverste venstre hjørne, i tilfældig rækkefølge - og inden for det område, projektorens skærmopløsning omfatter. Så det tager mig et stykke tid at finde det skrivebordsikon, jeg altid omhyggeligt har lagt på hjemmefra med det aktuelle ppt-show.
Når jeg så kommer hjem, skal jeg manuelt flytte alle ikoner på plads (øvrige skærmindstillinger er intakte).

Spørgsmål 1: Kan jeg gemme mit skrivebord et sted, så det kan genoprettes med et par klik? (Jeg bruger Windows 10)

For ikke så længe siden kom jeg til et lokale med fast projektor og HDMI-kabel. Der fik jeg ikke samme oplevelse - skrivebordet overlevede fremvisningen.

Spørgsmål 2: Kan dette skyldes, at jeg brugte HDMI og ikke VGA? Min ovenfor beskrevne oplevelse har været med VGA-tilslutning. Eller er det en egenskab ved stedets ret nye projektor, at den ikke roder hovedskærmen?

Den mest spøjse oplevelse, jeg har haft, var en projektor, der alene viste mit baggrundsbillede, men ikke et eneste skrivebordsikon, skønt de på hovedskærmen stod der som normalt. Det forvirrede mig, indtil den lokale vært bad mig starte min powerpoint - og i samme øjeblik jeg slog den over på diashow, kom showet på skærmen og virkede helt normalt.
Ganske klart en projektoregenskab og egentlig ret smart (jeg har set mange foredragsholderes hundebilleder og uvedkommende projekter, mens de søger efter det rette link) - men betyder det mon, at projektoren KUN kan vise powerpoint? Jeg har af og til brugt pdf-sider som forlæg! Har nogen her erfaringer med en sådan projektor?

Til sidst: jeg var fornylig i et lokale med en fastmonteret projektor, som ikke kunne håndtere min bredformatskærm. Alle mennesker på mine fotos var ekstremt slanke - indtil jeg måtte bide i det sure øble og indstille hovedskærmen til 800*600. Det så helt tosset ud der, men på lærredet var personerne nu normale. Bestemt ikke smart!

15
Computer / Microsoft-diktatur?
« Dato: 29, Februar 2016 - 17:03 »
En lokal forening har brug for en computer, der skal stå fast i mødelokalet og benyttes til tekstbehandling (især mødereferater) og lejlighedsvis fremvisning af Powerpoint.
Det begrænsede behov gjorde, at vi søgte i den billige ende, som virkelig er rykket langt ned!
Vi valgte en Asus Eeebook med 14" skærm og fandt den på tilbud til 1549 kr. - incl. forsendelse. Hvilket betyder, at vi nu er kørende med computer, multifunktionsprinter, trådløs mus og kabler for under 2100 kr.
Maskinen har ssd-drev, usb 3.0 og 2.0 og projektortilslutning via enten VGA eller HDMI.
Styresystemet er Windows 10.
Naturligvis er specifikationerne ikke imponerende, men det er heller ikke nødvendigt.
Så vidt, så godt.

Udpakning og opsætning forløb i første omgang uproblematisk.
Nu kommer der software til, og det viste sig straks, at den medfølgende "mini-officepakke" WPS dels ikke virker god, dels ikke er gratis, men kun på to måneders prøve - så det blev til LibreOffice. Der ligger en forberedt MS Office, men den skal vi ikke have ind!
Microsofts Edge-browser har jeg ikke ændret min negative opfattelse af, så Chrome er kommet ind i stedet, og Adobe Reader skal erstatte Edge til at læse pdf.

Men så:
Det viser sig, at selv om jeg gentagne gange har sat Chrome som standardbrowser, åbner den alligevel hver gang med en besked om, at "Chrome er i øjeblikket ikke din standardbrowser". Og da jeg forsøgte at stille standardapps til forskellige filtyper, opdagede jeg, at for alle de typer, der ligger naturligt for Microsoft Office, er dette valg låst fast!
Jeg har indtil videre opgivet at hente mit yndlingsprogram til billedbehandling, Irfanview, idet jeg ikke kan installere programmet fra hovedsiden: "Afsenderen er blokeret".

Mine oplevelser er fra weekenden og idag, og jeg ved ikke hvordan problemerne opstår.
Har M$ en særlig billig (men monopolbegrænset) udgave af Windows 10?
Kan jeg låse begrænsningerne op?

Jeg forventer da, at den lille og ellers gode computer kan løse det behov den er købt til, så den bliver ikke leveret tilbage.
Men under alle omstændigheder er jeg ret rasende!

P.S. Forklaringne på blokeringen indeholder et link til, hvordan man skulle kunne fjerne den. Men linket fører til en Microsoft-side, hvor jeg intet kan finde om dette, trods søgning på flere specifikke søgeod - derimod en masse om at anskaffe flere M$-produkter!

Sider: [1] 2 ... 10