Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - SuperClaus

Sider: [1] 2
1
Hej Forum

Et familiemedlem har efterladt os et gammelt TEKKER MIG JL 125-S CO2 Svejser og "kulsyre" / CO2 flasker.

Det er nok 20 år siden noget af det har været i brug, så ved ikke hvad svejseværket siger til at få strøm igen og flaskerne er selvfølgelig ikke trykprøvet til noget der er godkendt i dag!

Hvad gør man med sådan noget gammelt udstyr? Prøver at sælge det på dba.dk eller skal det bare på genbrugspladsen eller produkthandleren?

Et par billeder:
https://www.dropbox.com/s/ciczyv39qttf7ox/20221227_103748.JPG?dl=0

https://www.dropbox.com/s/4w6lphtsy49elrw/20221227_103757.JPG?dl=0


2
Jeg har undret mig lidt over hvordan aktivt kul kan rense hjemmebrændt og andet bryg for fusel og andet skidt som man ikke ønsker at drikke. Hvordan kan det være at det lige er alle urenhederne der kan fanges (og omdannes?) i aktivt kul, men ikke alkohol eller vand?

Google har ikke lige kunne hjælpe med svaret.

3
Læste lige denne her om VW skandalen:
http://finans.dk/live/erhverv/ECE8194064/VW-ingeni%C3%B8rer-f%C3%B8lte-sig-presset-af-topchef-til-at-snyde/

Hvor der står:

VW-ingeniørerne svindlede blandt andet med bilernes dæktryk og blandede dieselolie sammen med motorolie for at få bilerne til at bruge mindre brændstof. Bedrageriet begyndte tilbage i 2013, og fortsatte indtil foråret i 2015, hvor det blev opdaget.


Det er nyt for mig at diesel blandet med motorolie skulle give bedre brændstoføkonomi?

Jeg ved at mange nogle gange hælder en liter motorolie i dieselen for at smøre pumpe og dyser og det virker, men at det også skulle give en bedre brændstoføkonomi er nyt for mig.
Google hjalp mig ikke til at finde den oprindelige udtalelse så jeg ved ikke hvor det kommer fra. Kunne heller ikke finde andre artikler der skrev noget om det.
Måske de bare har hældt motorolie i tanken uden at dette så talte sammen med den mængde diesel der blev brugt til at måle efter?


4
Alt det andet, diverse / Selvskærende skrue i metal
« Dato: 22, Februar 2015 - 17:13 »
Hej

Jeg savner en tabel over passende hulstørrelse til selvskærende skruer i metal.

F.eks. hvis jeg ønsker at montere en 4mm selvskærende skrue i kabinettet på min computer, hvor stort et hul skal jeg så bore for med, sådan at den selvskærende skrue passer i?

Jeg har engang set sådan en tabel på bagsiden af et skydelærer, men kan ikke finde en lign. vha. google.
Normalt bruger jeg bare de selvborende skruer til dette formål, men i dag løb jeg tør og så måtte jeg sjusse mig frem. En tabel ville ha' været dejlig....

pth.
Claus

5
Alt det andet, diverse / Nye Fysiske teorier - kommentarer uden censur
« Dato: 02, December 2013 - 09:41 »
Da jeg er stærk modstander af censur, opretter jeg hermed en tråd hvor der kan gives frit løb til kommentarer ang. alternative fysiske teorier omkring solsystem, mørkt stof osv. Hvis du savner noget at kommentere på, så kig evt. på http://science27.com/  men det er tilladt at kommentere på alt!

 

6
I forlængelse af DR's program "kontant" som i aften gennemgik et undertag af en bestemt producent opstod der et generelt spørgsmål ang. undertage.

Levetiden for et undertag er angivet til ca. 15 år.

Levetiden for tagsten er angivet til ca. 50 år (dog med store variationer)

Er der nogen der ved, hvad der er tiltænkt i perioden 15-50 år, som erstatning for et undertag der er blevet for gammelt jvf. den forventede levetidsforskel mellem undertag og tag?

7
Havde et par hvide kitler der er blevet brugt til et par fester eller 5 og deraf jordslåede + at de var fyldt med rødt skrift fra spritpenne mm.

Kalenderen siger at der snart kommer en ny fest, så jeg vaskede kitlerne med det næsten forventede resultat at de blev lyserøde. Googlede så afblegning og fandt at klorin var god til af afblege hvidt bomuld, hvilket jeg så har gjort.

- og hvilket resultat. Troede at det skulle ligge i blød i nogle timer, men resultatet var der med det samme at klorinen kom i kontakt med det lyserøde bomuld. De ellers ret anløbne kilter er nu hvide som aldrig før!

Det fik mit til at tænkte på hvordan det kan gå så hurtigt? - og ikke mindst hvad der sker med den røde/lyserøde farve? - for vandet (dvs. den fortyndende klorin) blev ikke affarvet af det. Er der mon en (velkendt) kemiker herinde der kan belyse sagen?

 

8
Jeg har et par træ/brædder på huset i forbindelse med taget (sideafslutning på taget, men kan ikke huske det korrekt ord for det).

Træet ligner at være trykimprægneret i sin tidligere behandling.

Nu har det så været udsat for sollys igennem nogle år og ser ud til at kunne trænge til lidt maling/behandling.

Hvad skal man så male det med? - i reklamerne for bygge/supermarkeder er der jo en del af vælge imellem. Vil dog gerne høre fra nogle med erfaringer inden jeg køber et tilfældigt produkt. Prisen betyder ikke så meget, for det er et lille areal der skal males.9
Jeg har flere gange set hvordan vejarbejdere brænder asfalt i forbindelse med vejarbejde. Det er noget med at de varmer før og efter med en gasbrænder og ind i mellem smider de noget asfalt i de huller der skal udglattes, eller hvad de nu finder på, for at få tiden til at gå!

Min undren er det strøelse de smider på den nylagte asfalt bagefter. Hvilken funktion har det?
Google har ikke kunne give mig svaret på funktionen, andet end det er en del af vejledningen for reparation af asfaltbelægninger. De gange jeg har set det, er strøelsen smidt med meget løs hånd og rammer derved ikke særlig ensartet på asfalten - men en eller anden funktion må det vel have ?

 10
Jeg har for 4 år siden købt et hus. Huset var på mange af de dyre områder renoveret af den tidligere ejer.

Nu har jeg så fundet ud af, at der er nogle fejl nogle af de ting der er renoveret - f.eks. taget, som er lavet en tand for billigt, uden undertag.

Der står intet i tilstandsrapporten om disse fejl og jeg har tegnet ejerskifteforsikring, så umiddelbart vil jeg jo gerne forsøge at få forsikringen til at dække disse fejl.

Nu er mit spørgsmål bare: Hvem skal jeg kontakte for at lave en god sag? - et rådgivende ingeniørfirma? (hvem?), et firma der laver tilstandsrapporter (hvem?) - andre?

Jeg har spurgt lidt forskellige håndværkere, som sagtens kan udpege fejlene, men som ikke kan give et godt råd om hvem jeg skal gå til, for at komme videre i sagen. Håber I kan hjælpe.


11
Computer / Auto-Tune vha. Audacity
« Dato: 29, Marts 2010 - 10:48 »
Der har været en del X-factor polemik omkring anvendelse af auto-tune på de kære stjernes stemmer.

Det har fået mig til at læse mere omkring teknikken bag auto-tune - se f.eks. her http://www.videnskab.dk/content/dk/kultur/auto-tune_er_musikkens_svar_pa_silikonebryster

og så er det at jeg tænker at det kan få selv mig til at lyde godt og det begynder at være interessant ;o) 

Fordi jeg tidligere har fået gode råd ang. anvendelse af Audacity, så ville jeg høre om der var nogle herinde der ved, om det gode program kan foretage realtime auto-tune på min sangstemme?  - og hvis ikke, kender I så nogle andre programmer der kan det samme?

12
Computer / Program til at fjerne vokal fra mp3
« Dato: 26, August 2009 - 22:53 »
I forbindelse med en festlig højtidlighed for et kært familiemedlem, har jeg planlagt at medbringe en omskrevet "sang".

Da min familie ikke er bemidlet med hverken rytmisk eller musiske talenter, vil jeg gerne medbringe melodien på en cd, der så spiller i baggrunden og holder takten, så der på den måde er mere overskud blandt festdeltagerne, til at holde tonen i et fornuftigt leje og kunne følge med i teksten.

Her kommer så en lille opgave. For jeg har jo skrevet teksten lidt om og i sidste ende vil vi jo helst selv synge, så jeg vil gerne have fjernet vokalen fra det stykke musik, jeg pt. har liggende i mp3 format.

Er der nogen der har erfaring med samme opgave og måske et program der kan anbefales ? - som altid gør det ikke noget hvis programmet også er gratis ;o)

Plan B er at bruge midi-filer - det har jeg fundet for sangen, men det lyder mere forfærdeligt end familiens skønsang, så det ville være betydelig mere ønskeligt at anvende musikken fra den mp3 jeg allerede har.

Pht.


13
Aktuelt / Fysikkens love brudt !
« Dato: 21, December 2008 - 11:52 »
Lørdag kom denne nyhed i div. udsendelser og div. nyhedssites som f.eks. på dr.dk
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2008/12/20/114908.htm

som omhandler en mand der fik 10.000volt igennem sig!

Umiddelbart er det jo en stor nyhed, for den stakkels mand har jo trodset fysikkens love, men det lagde de ikke så meget vægt på i nyhedsudsendelserne.
14
Computer / Optage fra DR netplayer
« Dato: 29, Oktober 2008 - 09:44 »
Hej

Er der nogen der har en god guide til at optage fra DR-netplayer - og det er desværre ikke radio, men en tv-udsendelse det handler om, så jeg har brug for både billede og lyd.15
Alt det andet, diverse / Gaver til manden der har alt
« Dato: 30, Juni 2008 - 14:45 »
God gavebod for ingeniører og lign., som jeg lige vil dele med jer.

http://www.thinkgeek.com/   Sider: [1] 2