Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Alex

Sider: [1]
1
Er lige flyttet til Horsens for at studere. Lejligheden - ja hele huset - er nyrenoveret i 2009.
Tænder jeg for bruseren, kan der godt være lidt varmt vand i starten, men temperaturen falder hurtigt til ca. 40 grader. Rækker jeg hånden ud og åbner for vandhanen ved håndvasken, bliver vandet meget varmere efter ca. 30 sekunder. Lukker jeg den hane igen, har jeg varmt vand i et par minutter, så bliver det lunkent igen. Og sådan kan jeg blive ved!

Da jeg er af den sparsommelige type der tager 5 minutters bad og ofte nærmest kun har bruseren til at dryppe når jeg vasker mig, er dette møgirriterende. For forudsætningen for at tage et "sparebad", er at temperaturen på vandet i det mindste er varm.

Hvad kan der være årsag til dette "fænomen"?

2
Er du faglært smed/elektriker/snedker(med specialer)/anden relevant faguddannelse og går rundt med en drøm om at blive maskiningeniør (diplom), er kravene at du enten skal tage et adgangskursus af 1-1½ års varighed eller at du tager en HF eller lignende af 3 års varighed, eller tager de relevante kurser på aftenskole eller lignende (VUC).

Du skal have bestået følgende: matematik A, fysik B og enten kemi C eller bioteknologi A. Alle fag skal være bestået.

Men der er en meget nemmere vej til uddannelsen!
VIAUC i Horsens er en af 10 steder der tilbyder uddannelsen som produktionsteknolog.
Uddannelsen som produktionsteknolog er en 2-årig uddannelse og kræver ikke andet end at du er udlært smed, eller udlært elektriker/snedker med relevant erhverserfaring - f.eks at du har arbejdet i metalindustrien.

Tager du denne uddannelse, samt tager matematik og bioteknologi på A-niveau som tillægsfag, kan du efter de to år fortsætte på uddannelsen som maskiningeniør. Du skal selvfølgelig bestå uddannelsen som produktionsteknolog, de to tillægsfag, samt til en samtale med skolens afdeling der uddanner maskiningeniører.

Bliver du optaget, hvilket du som udgangspunkt gør såfremt ovenstående krav er overholdt, tager det så yderligere 2½ år for at blive uddannet maskiningeniør. I alt 4½ år.
Du sparer dermed de år du skal bruge på de relevante fag på A, B- & C-niveau.

Skulle du efter de to første år blive træt af at studere, har du stadig en relevant og brugbar uddannelse som produktionsteknolog.

Efter hvad VIAUC oplyser, har de aldrig haft nogen der tog denne vej og ikke bestod.
Selv er jeg uddannet elektriker og er lige startet på uddannelsen som produktionsteknolog i Horsens, med netop formålet at at tage uddannelsen som maskiningeniør.

Sider: [1]