Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - efry

Sider: [1] 2 ... 9
1
Computer / Sv: Skrifttype og -størrelse i mailprogram
« Dato: 22, Maj 2019 - 10:21 »
Du skriver ikke noget om, hvad du allerede har forsøgt.
Kan følgende svar hjælpe dig på vej med i hvert fald størrelsen:

https://answers.microsoft.com/en-us/ie/forum/all/internet-explorer-11-menu-font-size/fe1b51ae-6b2e-4ff5-aa27-f2134fb7f6f6


2
Brug af dette forum / Sv: Usikker adgangskode
« Dato: 09, Februar 2019 - 17:14 »
Jeg tror også, at langt de fleste af os brugere sagtens kan leve med det.
Jeg har i hvert fald ingen betænkeligheder!

3
Brug af dette forum / Sv: Usikker adgangskode
« Dato: 08, Februar 2019 - 19:37 »
Jeg mener, at det skyldes, at siden ikke anvender https men kun http.

Enhver, der kan lytte med på ledningen får derfor serveret kodeordet i ukrypteret form.

4
Computer / Sv: Søgefunktion i Windows 10
« Dato: 21, December 2018 - 21:20 »
Det glæder mig, at du er hjulpet videre.

Luppen på proceslinien opfatter jeg kun som en mulighed for at søge et program, og jeg anvender den sjældent, men skal man ændre noget i f. eks. printerindstillingerne, så kan søgeordet 'printer' give nogle muligheder for at vælge det rette sted.

Den ikon, som du kalder 'filmstrimmel' kan være god i tilfælde, hvor man har mange vinduer åbne og ønsker at arbejde videre med et specielt. Det giver et langt bedre overblik over de tilgængelige vinduer. Har man f. eks. 6 gange Notepad og 5 stk LibreOffice åbne, kan denne ikon hurtigt vise indholdet i dem alle og dermed give en hurtig mulighed for at vælge det ønskede vindue.

5
Computer / Sv: Søgefunktion i Windows 10
« Dato: 20, December 2018 - 15:12 »
Jeg går ud fra, at det er Stifinder du omtaler.

På de tre W10 maskiner, som jeg har, ser stifinder ud som vist på billedet. Der har jeg valgt min HDD som er D-drevet og søgt på XXX.

I båndet ovenover kan jeg da vælge alle de muligheder, som var til stede på alle de tidligere versioner af Stifinder, så jeg forstår ikke helt, hvad du spørger om.


6
Læg lige mærke til at det er over 6 år siden, at den afbildede dåse blev trukket tilbage fra markedet. Det er derfor næppe den samme, som du har nu.

7
Alt det andet, diverse / Sv: Kraft og Kræfter
« Dato: 23, Februar 2017 - 22:19 »
Fordi gæs er flertal, er det jo ikke altid nogen fyldestgørende beskrivelse af antallet, bortset fra, at der er tale om mere end 1 gås.

For at kvantificere udsagnet lidt mere kan vi heldigvis indsætte en nærmere beskrivelse ved at anvende f. eks enkelte, nogle, flere og mange. Ingen af disse kvantificeringer er særlig præcise.

Taler du om mange myg, så er det nok væsentlig flere end mange flyvemaskiner.

Sproget er helt generelt ikke opbygget efter matematiske principper. F. eks kan to genstande begge være blå uden at de dog har samme farve.

8
<ironi>Lad os da endelig få bygget høje betonmure rundt om alle vore kyster. Det ville da give Danmark noget som turisterne ikke kunne opleve andre steder i verden.</ironi>

Udtrykket kystsikring omfatter vel normalt det at sikre, at kysten ikke bliver skyllet væk, men som jeg læser det her, så er det udvidet til at omfatte sikring mod højvande.

Problemet er vel, at der er nogen, der absolut skulle bygge deres hus på den skønne og billige grund på Strandengen nr. xx, hvor man havde en flot udsigt direkte til vandet, og hvor der slet ikke fandtes bakker, der kunne forstyrre udsigten. Hvis man tidligere havde bygget noget på det sted, så havde man i hvert fald sørget for, at huset blev bygget på en høj sokkel, men det ville jo betyde, at stuen ikke ville ligge i plan med haven, og så gik noget af herlighedsværdien jo tabt.

Andre har bygget eller købt huse direkte på havnearealer, hvor man godt vidste, eller i hvert fald burde vide, at de en gang imellem kunne blive oversvømmet, men hvor man alligevel indrettede huset og en evt. kælder, så der opstår store skader, hver gang oversvømmelser indtræder.

I nye kvarterer i København ligger de laveste lejligheder så tæt som muligt på vandet. Dem, der har bygget og købt disse lejligheder, var næppe i tvivl om, at de kunne risikere vandskader, når det blev højvande, men de foretrak at se bort fra det og så på, hvor vidunderligt det var ved normal vandstand. Så kan andre jo blot betale, hvis det går galt.

Lige for øjeblikket er alles opmærksomhed rettet mod de sydlige dele af da Danmark ved Østersøen, men hvor kommer de næste oversvømmelser? Med de korrekte vindforhold, kan jo næsten alle områder komme ud for højvande, så sikringen skal ikke blot omfatte de områder, der blev ramt denne gang.

Må man ikke ved huskøb/byggeri en gang imellem konstatere at en investering kan være fejlagtig, ligesom det gælder for alle andre ivesteringer?

Hvis jeg investerer mine penge i alt andet end boliger, så kommer kommunen jo ikke og hjælper mig, hvis investeringen går tabt.9
Helt givet har mineralindholdet en afgørende indflydelse på smagen. Min kone, der som laborant har beskæftiget sig med vandanalyser i en stor del af sit arbejdsliv, kan nogenlunde angive mineralindholdet, når hun blot smager på vandet.
Selv kan jeg kun afgøre om der er meget eller lidt bikarbonat i vand, da det giver en helt speciel smag.

Hvis der ikke var forskel i smagen på vand, ville det nok også være svært at sælge små flasker med vand til en ofte formidabel pris.

10
Da jeg svarede lå det i baghovedet, at man allerede havde 7805 til rådighed. En fornyet gennemlæsning af tråden viser, at dette ikke er tilfældet.

Jeg vil derfor også anbefale, at der købes en eller flere LM317, hvis man ikke allerede råder over 7805.

Reguleringen må kunne foretages med blot et enkelt potentiometer med et kredsløb som vist i databladet
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.pdf
på figur 9.3.6

11
Såvidt som jeg kan se af det første indlæg af Deuterium, så påregner han blot at indkøbe en 12 V forsyning.  Den skal blot ændres til en 18-20 volt, som fås til rundt regnet samme pris som dem til 12 V.
Jeg giver Bent ret i at LM317 el. lign., der er beregnet til en variabel spændingsforsyning er det bedste, men LM7805 kan sagtens anvendes til et så simpelt formål.
Der vil muligvis være et behov for at montere IC'en på en form for køleplade, afhængigt af hvor meget strøm, der trækkes, og hvilken indgangsspænding, der anvendes.

12
Der findes dobbeltpotentiometre f. eks til stereo, dvs to potentiometre på den samme aksel, så det er ikke et problem. Potentiometeret skal erstatte R2 på det viste diagram.
Husk lige at ind- og udgangen bør afkobles med kondensatorer for at undgå svingninger. Jeg vil foreslå en værdi ikke under 0,5 μF.

13
Konstruktioner / Sv: Hvor farligt er asbest?
« Dato: 16, Juni 2016 - 19:48 »
Nu er asbest ikke det samme som glas, men det kan Morten Jødal nok bedre forklare, men det er uvæsentligt i denne sammenhæng.
Hvis man arbejder med asbest er det nok absolut nødvendigt at træffe forholdsregler, men vi er mange, der hver gang vi åbner et vindue eller dør, har et asbesttag få cm over os og da et sådant tag forvitrer, så flyver der til stadighed asbestfibre rundt i luften omkring huset. Har selv (før risikoen blev kendt) skåret mange tagplader over med en nedstrygerklinge, men ville nok i dag tage et åndedrætsværn for munden, hvis jeg skulle gentage det. Tusinde af håndværkere har arbejdet med asbesttage og asbestisolering i mange år og kun enkelte, hvis overhovedet nogle, er blevet syge af det. Arbejderne på asbestfabrikken, der bogstaveligt talt vadede rundt i ren asbest mange timer om dagen, var derimod ramt i betydelig grad.
Når først håndværkerne har taget asbesten ned og fjernet den fra køkkenet, ser jeg ikke nogen risiko ved at opholde sig i køkkenet endsige i lejligheden, for hvis der var en sådan risiko, så måtte man jo nedrive hele ejendommen, for de fibre, der måtte være tilbage, vil jo ikke kunne forsvinde af sig selv.

14
Glasløfteren kan sagtens få kontakt til vinylen, hvis overfladen er glat, men man skal så blot være sikker på, at den anvendte lim mellem vinyl og den 13 kg tunge træplade hæfter tilstrækkeligt godt. Hvis det ikke er tilfældet vil vinylen over tid danne en bule der, hvor man løfter.

15
På den side, som du linker til, er der da en kurve, der viser kraften versus afstanden mellem magnet og jernplade. Allerede ved 10 mm ser det ud til at kraften er ganske tæt på 0.

Sider: [1] 2 ... 9