Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: [1] 2 ... 102
1
Alt det andet, diverse / Sv: Roskildesyge
« Dato: 06, December 2017 - 14:08 »
Roskildesyge er modbydeligt og næppe til at forveksle med almindelig lidt "tynd mave"
roskildesygen skyldes en virus som smitter meget let.

Den forbygges med godhugiegne både ved tilberedning og servering af madvarer. Mange  julebuffer kan værerisikofyldte.

2
Der er vist stadig meget at forske i endnu om hjernens virkemåde.
Men to ting er sikkert :
Den er ikke digital
Den er ikke elektrisk.

Men det hindrer ikke at man ved måling kan bruge digitalteknik og elektriske signaler.
Fordi du med et elektrisk digitalkamera kan lave et billede af et træ, betyder det hverken at træet er elektrisk eller digitalt.

4
Alt det andet, diverse / Sv: Isdannelser i kummefrysere
« Dato: 20, November 2017 - 16:50 »
For at forhindre dug på yderkappen er det almindeligt at kondensatoren består af rør som er lagt på indesiden af kappen. Dens temperatur er derfor væsentlig over omgivelsernes. Nærmere 35° end 20°. 

5
Alle ny monterede stikkontakter( med enkelte undtagelse) beregnet for private hjem skal i Danmark være pillesikre.
Det siges at være fordi vi -imodsætning til mange andre lande- tillader stikkontakter i gulvhøjde.
De findes også pillesikre stikkontakter til de andre systemer.

Jordbenet i det franske system , er ikke noget man kan løbe ind i.

Fordelen ved det franske system er at man ikke kan sætte en almindelig rund stikprop uden jord i en stikontakt,som er med jordforbindelse. Det går jo fint idet fjollede danske system. 

6
Man må godt bruge schuko stikkontakter i Danmark.
Men ikke alle ved det. I praksis kan det være svært at finde dem i handelen på grund af mange års tradition for den fjollede LK stikkontakt beregnet for de specielle danske trebenede stik
Man må også have stikkontakter beregnet for det fransk/ belgiske sysstem med et jordben på selve stikkontakten og et tilsvarende hul i stiproppen . 

En grund til at det kan være svært at finde en schuko kontakt i handelen er at vi i Danmark har krav om at de skal være "pillesikre" for børn. Det er de alflesre produkter fra udlandet ikke.

Den stikprop som mange apparater bliver leveret med er strengt tage ikke en ægte schuko stikprop,  men en universal europæisk som passer både til schuko og til det franske system.
Den har bådejordterminaler sidefløjene og et hul til et jordben.

7
Hvis CO detektoeelementet er mikroskopisk lille og hvis det kun er aktivt i kort tid med lange pauser imellem, kan strømforbruget da holdes nede.  Husk alligevel med jævne mellemrum at kontollere om røgdetektordelen er aktiv. kontrol af Co delen er langt vanskelligere.
hold siliconespray og andre areosoler langt væk fra den. de kan dræbe CO detektoren.

8
Den gængse halvleder detektor er med tinoxid som halvleder.
Da den skal varmes til et par hundrede grader for at fungere, har de batteridrevle behov for nyt batteri ret tit. Det selv om de kun er aktive som CO detektorer  i kort tid af gangen med lange pauser.
Husk at checkke batteriet ugentligt, ellers risikerer du heller ikke at have funktion af røgsetektoren.

9
Jeg har bemærket at mange har vænnet sig til generelt at køre i for lavt gea.
min bil foreslår først højere gear når man kører i urimeligt lavt et. der er overladt en del til egen vurdering.
Der er også mange med manuelt gear, som ikke gider skifte så tit, som det er optimalt. Så de skulle hellere anskaffe en automatgear bil.

10
En blot nogenlunde pålidelig CO detektor er en dyr sag som skal calibreres ret tit for at man kan stole på den. Jeg tror ikke på at Co detektering til hjemmebrug er relevant. De nyere optiske detektorer er pålidelige og også følsomme for de langsomme glødebrande, som ellers danner store mængder livsfarlig CO.
Man kan lave en CO detektor med en halvleder som aktivt element. Ulempen er at den også kan vær følsom for alt muligt andet også, fra vanddamp til parfume.

11
Frysninghsmetoden bruger jeg til noget helt andet.
Den sprinklervæske man normalt køber i Danmark er der alt for meget vand i . På etiketten står der Frostcikret til ( og så et vilkårligt fantasiltal) .
Sandheden er at man kan komme den på plastflaske med vid åbning og få masser af is i den ved dybfryserens - 18° C .
så sier jeg isen fra og står tilbage med en rimelig frostsikker sprinklervæske, som ikke stopper dyserne med iskrystaller , og som ikke fryser på en kold rude.

Den er også god til mange rengøringsformål. Ridsede dvd-er kan skures med tandpasta og renses med sprinklervæsken.

12
Nej det er elendigt, fordi der ikke er nogen form for kolonnevirkning og man får destilleret al snavset med over. Odså methanolen, som ikke kan tages væk bagefter.

13
Konstruktioner / Sv: lav et varmelegme selv ?
« Dato: 26, Oktober 2017 - 11:16 »
Det er ikke stænger, men hule rør.

Inde i røret ligger et spiraliseret varmelegeme som er holdt fri af røret-isoleret med- steatit perler.  det kan også være perler af andet keramisk materiale. Røret kan ikke  bøjes med varmelegemet i uden at gå i stykker.

Varmetråden skal dimensioneres efter rørets længde, diameter og ønsket effekt. Det sættet i efter at røret er formet.

14
Ethanolgæringen foregår bedst i iltfattigt miljø. Der dannes ethanol og  CO2. Det sidste glemte Morten vistnok.
Men de samme gærarter kan alt efter sammensætningen af mosten og temperaturen også danne methyl- propyl-og butyl-alkohol, og flere andre.
Ved omhyggelig destillation kan man rense op til rimelig ren ehanol/ vand blanding.
Ved whiskey destillation, som foregår ret simpelt uden rigrtig kolonne,  kasserere man både den første og sidste del af destillatet.   

15
Det er også ret svært at forklare. Flydende stoffer har i mange henseender en evne til tiltrækkes til overfladen på faste stoffer. Tænk bare på hvordan vand kan trækkes op i et hårrør.
Aktivt kul har en struktur med en meget stor overflade i forhold til volumen og masse og kan derfor binde en relativ stor mængde flydende stof.   De større molekyler i det flydende medie bindes stærkere til overfladen end de lette.  kulfilter kan derfor bruges til i gasmasker at tilbageholde diverse ubehagelige gasser og slippe  ren luft igennem. CO har  ret små molekyler og kan derfor ikke tilbageholdes med et simpelt kulfilter.
Hvis du hældte gammel fin cognac gennem et aktivt kulfilter ville det tage en væsentlig del af smag og farve.

De højere alkoholer som fuselen består af kan renses ud af dårligt destilleret brændevin med aktivt kul, netop fordi fuselens molekyler er større. Dårlig brændvin kan også indeholde methanol. Det fjernes ikke med aktivt kul.   

Sider: [1] 2 ... 102