Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: [1] 2 ... 108
1
Konstruktioner / Sv: klistret linolium
« Dato: 21, Maj 2020 - 17:51 »
Sæbe laves altid ud fra et fedtstof. Det kaldes olie når det er flydende ved stuetemperatur. Fedtstofferne err sammensat af forskellige organiske syrer og og alkolhollen glycerol. Sådan en syre -alkoholforbindelse kaldes en ester.

Fedtes behandles med en stærk base, hvorved esteren optager vand og fraspalter syre grupperne, som danner salte med basens rest.

Bruged f.eks natriumhydroxyd får man de fede syrers Na salt .

Sæber bliver  forskellige alt efter hvilket fedtstof og hvilken base der bruges, og efter hvor meget overskud af basen der er tilbage i sæben.

Et kendt mærke i håndsæber bruger palmeolie og har navn derefter.

Jeg tror ikke at sæbe med baseoverskud er en god ide til linoleum. Basen vil angribe linolien og måske gøre den klistret.


2
Gamle voputerblæsere har nok en dårlig karakteristik, hvis det gælder om at blande runluft.
Men der står rundt omkring en del ubrugte kølevifter ( som ikke køler) . DemAådan en kan du nemt finde på et loppemarket, og ellers er de ikke ret dyre fra nye. Desådaan en er langt mere effektiv i forhold til strømforbruget. Hulk strømforbruget altid vil ende som tab og deror som varme i rummet.

3
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 14, Maj 2020 - 10:23 »
Så er Iphone tilmed med en dårlig antenne så den ikke duer i egne med langt til mobilantennen.

Det synes som om at Iphone er specielt foretrukken af kvinder.

4
Hvis kølig luft blæsesind forneden og den varmere luft har afgang for oven ,vil luften efterhånden skiftes helt til den køligere. Hvis det er en langsomt løbende proces, vil en ulempe være at der altid er køligere nederst end øverst.
Hvis vinen også ligger i den nederste del vil det være en fordel. Men som sagt har fortrængningsventilation både fordele og ulemper.


Men i stedet for denne desput skulle vi hellere koncentrere os om Hedelunds spørgsmål.
Der findes da kølemaskiner som nemt kunne løse opgaven. Men de er dyre, hvis det skal være en ordentlig holdbar kvalitet. De er heller ikke billige i drift ,især i drift.
Derfor er det smart at du tænker på at udnytte jordkulden.
Først skal du dog sørge for at minimere varmetilførslen til rummet.
Hvis der er et vindue skal du blænde det af udefra, så sopvarmning ved lysindfald undgås. Det giver ofte ret meget varmetilskud,også selv om solen ikke står direkte på.

Hvis der er vægge som vender mod opvarmede rum, skal de isoleres, både for at undgå varme i dit vinrum, og for at undgå varmespild i de vinteropvarmede rum.  Hvis luften ellers er ren i dit kloaksystem kan du jo sætte en lille lav effekt ventillator i en rørforbildelse heril.
Husk at jo større rørdimension du bruger des mindre ventillatoreffekt er nødvendig.

5
Alt det andet, diverse / Sv: Hemmeligt nummer
« Dato: 12, Maj 2020 - 21:56 »
Min 180 virker fint på min android telefon.

6
Nej!
Der er to hovedprincipper for ventilering med køling.
Den ene er opblanding ,som du åbenbart kun regner med. Det kan være mekanisk med stor indblæsningshastighed eller termik, ved at lukke luften ind foroven.

Det andet hovedprincip er fortrængning, hvor den kølige luft tilføjes langsomt for neden ellerden nderste del af siden Varme personer skaber tå termikken som hæver ren køligeere luft op om personen.

Begge principper har sine fordele og ulemper.

Valget kræver ekspertise og erfaring.

7
Der er ingen fast regel om hvor den kølige luft skal leds til . Med lav indblæsningshastighed ( fordelt over samlet set stor åbning) kan man lave fortrængningsventilation hvorden kølige luft tilføjes nedefra. 

8
nogle vira kan våre under 25 nm

9
Det er da kækt at påstå at der i et rum er nul partikler. Især virus er så småt at det er meget svært at måle. Endelig er hører langevinioner da også med til partikelbegrebet. 

10
Man hører ofte om "at slå virus ihjel" . Det kan måske forstås i overført betydning. Men da det ikke er levende , kan det heller ikke slås ihjel.

11
Brug fortyndet eddikesyre. Det eren svagere syre end citronsyre. Den skader ikke noget. Hvis du køber den som ca 30 % -fås overalt- skal du fortynde ca 10 gange. eneste ulempe er at den smager og lugter som eddike nu gør.
så kan du også smage om maskinen er skyllet godt igennem med rent vand bagefter. skulle du endelig få noget indenbords, så skader den fortyndede udgave ikke .

12
Hvis en mand bliver ramt af et lyn og kort efter falder om med hjertestop.
Er han så død af lynstrømmen eller af hjertestop?

Det er en rent teoretisk diskussion, som man i praksis vil undgå.
Derfor har man regler som siger at visse årsager har forrang  i en vis tid efter en hændelse.

Man ville også sige at en person er død af aids, selv om den direkte dødsårsag var en ellers banal infektion, som den aids syge ikke kunne modstå.

så  personer der dør med en covid19 infektion vil registeres med denne årsag. Hvis de dør ved et trafikuheld ,ved jeg ikke om det også regnes med i covid19 statistikken

13
Jeg ved ikke hvor koncentreet spritteen skal være for at kunne inaktiverre vitrusen, men jegtror at almindelig sprinklervæske ,har for lav koncentration.
du kan opkoncentrere den ved at hælde på plastflaske, lægge i fryseren og derefter si isen fra.
sprinklervæske er begyndt også at indeholde glykol. Det er vist ikke så sundt.

14
Du må være mere præcis i din formulering , specielt med hvilken slags generator du har med at gøre.
Hvis det er en syncrongenerator med viklet rotor og kul til magnetiseringviklingen.
 Så bruger man på kraftværkerne en dc maskine på samme aksel til magnetiseringen.
Men til den lille generator i en bil har man bare et sæt ekstra dioder til at give magnetiseringsstrømmen via en elektronisk regulator.
I det sidste tilfælde forudsætter det en remanens, for at man overhovedet kan komme i gang.

15
Miljøteknik / Sv: Oliebehandlet træ
« Dato: 15, Februar 2020 - 14:47 »
Der er ikke megen forskel på en hærdning og en harskning af de organiske umættede olier. Den kinesiske olie,( det meste af indholdet i følge Biltema hjemmeside)  lugter sikkert værst på grund af de små molekyler.
Huskede du at tørre overskydende olie væk. For tykt lag på oversiden kan måske gøre hærdningen langsommere.
Læs på bøtten om midlet er til indendørs møbler- Jeg tvivler-

du kan høv.e de yderste tindedele mm af og derved fjerne det meste af olien . Det må hjælpe på lugten.

Sider: [1] 2 ... 108