Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: [1] 2 ... 103
1
Konstruktioner / Sv: Nyt batteri-design?
« Dato: 12, Maj 2018 - 11:01 »
Jeg har også interesseretmig meget for fototeknik af forskellig art og har naturligvis gemt et antal kameraer og andet.
Når tiden bliver til det kunne jeg også tænke mig at vække det til live igen.

En lysbilledefremviser  af kvalitet er ikke så enkel en ting,så man bare kan udskifte lampetypen. For at få en høj udnyttelse af lyset og samtidig en jævn belysning gennem billedet (og ikke på rammen)  er der bag lampen et hulspej og påden anden side en kondenserlinse. Splinsen skal fokusere lyser på lysbilledet flade. og spejlet skal indtilles ,så glødetrådens spejlbilleder falder mellen det direkte billede af glædetrådens.
Designet er derfor til en bestemt type lampe. Med indsigt og optisk måling, kan den måske skiftes.
Hvis du indsætter en plade med et lille hul i slæden og måske fjerner billedlinsen kan du se et billede af glødetråden, og indstille spejlet efter det.
 
Alternativt kan du prøve på genbrugsplads eller i brugtmarkedet til små penge at finde en projektor med halogenlampe.

CDs lysmålere har desværre en ret begrænset levetid.


2
Morten  må være heldig at have en elektroniløsdelsbutik i nærheden.
Her i Nordsjælland er alle de jeg kendte nu lukket.
Det nærmeste er i københavnscentrum, hvor der vist er en enkelt tilbage.

3
Det gælder om at have en pose,som er støvtæt men diffusionsåben for vand.
Det er meget tæt bomuldsvæv.

4
Du kunne putte det i tætte stofposer og så tørre i en tumbler . brug en af dm med lavt elforbrug og som indeholder en varmepumpe.
Tæt stof kan være den slags, som man bruger til dundyner.

5
Konstruktioner / Sv: Nyt batteri-design?
« Dato: 25, April 2018 - 14:21 »
Når man kortslutter sådan en celle(det kalder jeg dem stadig) er klemspændingen 0,for ellers var det ingen kortslutning.
Deraf følger at den elektrisk afgivne effekt også er 0. så dit gæt var forkert.

Al den kemiske bundne energi bliver til varme, og måske andre kemimalier indvendig i cellen.
Man kan lave elementer af naturvenlige materialer, men effekten er lille i forhold til størrelsen.

6
Se her . Der får du den i Danmark , husk at den skal være træg.
https://el-supply.dk/v-124/5x20mm-glassikringer-traeg/?page=2

1,5 kr for 1 stk
porto er nok det dyreste

7
Vi har også en Nilfisk af lidt nyere model ( de fleste vil nok kalde den gammel) hvor man ikke umiddelbart kan sætte en slange på afgangssiden. Men vi har købs et overgangsstyppe som sættes ovenpå i stedet for sædvanligt håndtag og luftfordeler. Så kan slangen sættes på til blæsning.
Det er ideelt til afstøvning indvendig i fjernsyn, computer og lamper mv.

8
Konstruktioner / Sv: Lade på iPhone i bilen - døgnet rundt?
« Dato: 06, April 2018 - 17:16 »
Hvis man bruger 10 Ah på et 55 Ah batteri skal man være glad hvis motoren gider starte, da de fleste bilers generator giver for lav ladespænding, især om vinteren, hvorfor batteriet sjældent er mere end 75-80% opladet.

Det er en hård påstand, som absolut ikke gælder de fleste biler men kun nogle få elendige.
Mange moderne biler , lader ekstra lige efter start og checker  ladetilstanden på avanceret vis , for at regulere generatoren korrekt.

9
Det er måske en god ide med kummefryseren . Den er nok ikke dimensioneret til at være fuld af vand. Men med en udvendig afstivende ramme kan det vel gå.

10
Det er noget overdrevent med et 9 kW varmelegeme . Det er svært at skaffe effekten til det i de fleste almindelige husinstalationer.
Du behøver vel heller ikke at varme vandet op med el på kort tid .
Du kunne lægge en varmeslange i bunden , og lade den være en del af din varmvandscirkulation i huset.  Det kan bruges som forvarmning til ca.  60 ° Derefter kunne cirkulationen være gennem en lille elvandvarmer.
Omrøringen i beholderen kunne være med slanger til en ekstern cirkulationspumpe hvor vandet også løber gennem elvandvarmeren. Så behøver du ikke plads til gitter.
Overvej om det ikke kan gøres med luft i stedet for vand. Det handler jo bare om at lave en præcis temperaturregulering. Med et godt elektronisk  termometer og en styring af et varmelegeme burde du kunde holde de 75° +- 0,5 °. 
Så undgår du det store energispild med opvarmning af 300l vand.
Har du i øvrigt overvejet hvordan og hvor nøjagtigt du vil styre temperaturen i vandkarret. Det duer ikke med en almindelig simpel bimetal"termostat", med mindre du accepterer nogle graders temperatursving. 

11
Er du sikker på at du husker rigtigt. Blyakkuer  er ikke med fosfor så hvordan skulle der kunne ske en fosfortering. Afladning medens der er svovlsyre i betyder at begge pladeset bliver med ens belægning af blysulfat. Det anses ikke for sundt for den, idet det så ikke mere er muligt at komme tilbage med en fuldt reversibel proces.
Akkuen kan så heller ikke tåle frost.Mon ikke det var en anden akkumulatortype, sm du hørte om.

12
Computer / Sv: WiFi-forstærker/forlænger
« Dato: 03, Marts 2018 - 20:55 »
Med hensyn til at fremtidssikre, har næsten alle som gør det, taget fejl. Fremtidens teknologi bliver som hovedregel noget andet,  end man tror i dag.

Det bedste man kan gøre i et nyt hus, er at lægge rigeligt med tomme rør, som der kan trækkes ledninger i efter behov.

13
Computer / Sv: WiFi-forstærker/forlænger
« Dato: 03, Marts 2018 - 18:06 »
De repeaterre, som jeg har brugt, men ikke mere har behov for, var heller ikke ret dyre. de kunne som du skriver, konfiguere sig selv på simpel måde. Den anden mulighed var at til gå dem via en ipadresse og så indstille som man ville. Der er også en lille mekanisk omskifter.
Selv om man i dglig tale kalder dem forstærkere er dog under alle omstændigheder tale om at modtage pakker og videresende dem på en anden kanal. Ved manuel indstilling kan d få et selvstændigt navn, ellers er det bare samme navn og code som routerens wifi.

De kan også bruges som rent accespoint med kablet forbindelse til routeren,
Den løsning er hurtigere.

Det bedste for dig ville vel være at få en kablet forbinfdelse til routeren i kælderen. Waoo er vel  via et lysledernet, som er mange gange hurtigere end nogen wifi kan præstere.

14
mål spændingen på opladeren. Hvis den kun er 24 V i tomgang er den for lille . for at oplade et blybatteri helt skal man have en hvilespænding på omkring  27 V, når akkuen  har været tilsluttet længe.
 

15
Computer / Sv: WiFi-forstærker/forlænger
« Dato: 19, Februar 2018 - 16:10 »
Jeg har på et feriested været nød til at bruge en af dem til at sætte i stikkontakten.
En del eksperimentering gav med nogen erfaring.
Den skal sidde hvor der er en rimelig god signalstyrke fra det oprindelige accessspunkt, og så skal den computer ( telefon mv) som skal have gavn af den være så der er en ordentlig signalstyrke fra repeateren.
Man kan på den måde strække rækkevidden, men den bliver ikke fordoblet.
Det betaler sig også at eksperimentere med repeaterens placering . Det er ikke bedst i en stikkontakt ved gulvet. Sæt den på en forlængerledning og prøv dig frem.   

Sider: [1] 2 ... 103