Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Leeberg

Sider: 1 [2] 3 ... 7
16
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Ethylacetat
« Dato: 21, September 2019 - 12:59 »
Er der nogen der ved hvor man kan købe Ethylacetat som privatperson? Jeg har kun været i stand til at google mig til (danske) firmaer der kun sælger til skoler og virksomheder. Som forventet fandtes det hverken i de lokale byggemarkeder eller i Matas.

17
Computer / Sv: Skrifttype og -størrelse i mailprogram
« Dato: 23, Maj 2019 - 10:59 »
har du prøvet ctrl og scroll hjul på musen?

18
Alt det andet, diverse / Sv: Hacking, pengeafpresning - og fup!
« Dato: 25, Oktober 2018 - 12:46 »
Jeg er også udsat for pengeafpresning, men det danske skurkagtige advokatfirma er så overbevisende at det danske "rets"væsen lader det skurkagtige advokatfirma - Schlüter Halds efterfølgere - stævne mig for 7500 kr for fildeling.

Hvis jeg ikke hyrer en advokat sætter "retten" sit gummistempel og tvinger mig til at betale.

Den billige er ofte at besvare dem med at du nægter forholdet, det kan ikke betale sig for dem at tage den i retten. Men husk at benægt deres påstand overfor dem pr e-mail eller brev!

19
Computer / Sv: Simkort i udlandet
« Dato: 20, Oktober 2018 - 14:28 »
Har erfaring med pågældende WiFi Dongle, og med mindre man har en smartphone med ekstremt dårlig antenne (som fx et par iPhone modeller), så er det en langt bedre (og billigere) løsning at bruge sin smartphone som "hotspot"

20
Alt det andet, diverse / Sv: Hacking, pengeafpresning - og fup!
« Dato: 20, Oktober 2018 - 14:21 »
Så læren er altså at undgå usikre passwords - men ikke tro på svindlere!

Det er ikke dine passwords der er usikre, men dem der opbevarer dem der ikke tager sikkerhed seriøst. Jeg er selv begyndt at bruge variationer af samme password hvor sidens navn indgår, fx 12345Facebook, så jeg kan se hvor et eventuelt læk kommer fra. En god måde at checke en side er at vælge glemt password, og hvis det så bliver sendt i klar tekst så er det ikke for godt. Sider der tager sikkerheden seriøst kender ikke dit password, kun en checksum der er genereret ud fra det!

https://www.youtube.com/watch?v=DMtFhACPnTY
en meget god video der beskriver salted hash!

21
Computer / Sv: Simkort i udlandet
« Dato: 17, Oktober 2018 - 08:43 »
Som Superclaus klarer jeg mig fint med 3 selvom jeg er udenlands ca 200 dage om året.

22
Brug af dette forum / Sv: webhotel
« Dato: 30, Juli 2018 - 11:58 »
Hvis der ikke er for stor trafik og man har en gammel laptop liggende kunne det være et sjovt hobbyprojekt at hoste siden selv ;-) Laptop da de typisk ikke er de store strømslugere.

23
Uden at være sikker, tror jeg at for rent vand kan give utilsigtet bivirkninger i skiftet fra væske til dampfase. Lidt i stil med at meget rent vand kan underafkøles kraftigt før det fryser (fryser først når der bliver tilført en urenhed). Men en mere kemikyndig kan nok be- eller afkræfte den teori.

24
Computer / Sv: WiFi-forstærker/forlænger
« Dato: 18, Februar 2018 - 13:03 »
Jeg havde selv problemer med signal i min datters værelse, hvor forholdene i forhold til routeren var tæt på worst case (fugleflugt er nærmest på langs igennem en væg og så en etage op).
Køb af en ordentlig router (Asus, kan ikke huske model), til erstatning for det billige lo** der kommer med fra internetudbyderne, ændrede situationen fra nærmest intet signal til fuldt signal (og hun brokker sig ikke over hastighed).

Min mor bruger en af de forstærkere til at sætte i stikkontakt, og den virker fint for hende så vidt jeg ved.

25
Konstruktioner / Sv: Timer til brændemærker
« Dato: 29, December 2017 - 14:29 »
Nu har jeg modtaget en timer fra eBay, se vedlagte tegning. Jeg går ud fra, at den terminal på relæet, der ikke er mærket, er til den neutrale 220v tilslutning, jeg kan ikke forestille mig andet, men jeg vil gerne være sikker.

Den sidste terminal er nok til at bruge timeren som afbryder (NC) - så den afbryder kredsen i x tid. Du skal bruge den kontakt der hedder NO samt den sidste (hvilket nok er de to markeret på billedet). Billedet er taget fra den forkerte side til at se hvad der står på terminalerne, men det to yderste er nok mærket NO og NC og den midterste er så fælles.

26
Findes der rustfri stålpander, der kan benyttes til induktion? Det var jo forudsætningen - og induktion ER uforligneligt godt til komfurer

Jeg testede lige min EvaTrio med en magnet, den må have en sandwichbund da den er magnetisk i bunden.

Jeg vil gætte det samme gælder for de fleste, måske bortset fra de aller billigste.

27
Jeg kan anbefale at bruge en rustfri stålpande. Før første brug hælder man madolie på den og varmer panden rigtigt godt op. Når det er lige før olien ryger skal den af varmen, og man kan lige vippe den rundt så siderne også får olie. Man lader den så afkøle og tørrer overskydende olie af med køkkenrulle. Efterfølgende må panden ikke vaskes med sæbe, men hvis man kommer til det er det bare at gentage behandlingen.
Virker efter min erfaring lige så godt som en teflonpande.

28
Computer / Sv: Måling af internet hastighed
« Dato: 24, Oktober 2017 - 11:56 »
Lidt off-topic. Blev i dag henvist til denne side til speedtest: https://fast.com/da/. Den bruger netflix's servere til måling af hastighed, dog kun downloadhastighed.

 Ifølge ham jeg fik den af har internetudbyderne med at skrue op for hastigheden når de registrerer man bruger en speedtest som fx TDCs eller Ooklas

30
Alt det andet, diverse / Sv: Rengøring af vandflasker
« Dato: 03, September 2017 - 02:36 »
Jeg har et opfølgende spørgsmål. Jeg har altid to flasker liggende i køleskabet som jeg bruger til danskvand (sodastreamer). Disse flasker bliver nærmest aldrig gjort rent ... måske hver 3-6 måneder med opvaskevand, men bliver aldrig "snasket". Hvor godt virker danskvand som "rengøringsmiddel"? Tænker her på kulsyre/CO2?

Sider: 1 [2] 3 ... 7