Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - efry

Sider: 1 [2] 3 ... 9
16
Læg lige mærke til at det er over 6 år siden, at den afbildede dåse blev trukket tilbage fra markedet. Det er derfor næppe den samme, som du har nu.

17
Alt det andet, diverse / Sv: Kraft og Kræfter
« Dato: 23, Februar 2017 - 22:19 »
Fordi gæs er flertal, er det jo ikke altid nogen fyldestgørende beskrivelse af antallet, bortset fra, at der er tale om mere end 1 gås.

For at kvantificere udsagnet lidt mere kan vi heldigvis indsætte en nærmere beskrivelse ved at anvende f. eks enkelte, nogle, flere og mange. Ingen af disse kvantificeringer er særlig præcise.

Taler du om mange myg, så er det nok væsentlig flere end mange flyvemaskiner.

Sproget er helt generelt ikke opbygget efter matematiske principper. F. eks kan to genstande begge være blå uden at de dog har samme farve.

18
<ironi>Lad os da endelig få bygget høje betonmure rundt om alle vore kyster. Det ville da give Danmark noget som turisterne ikke kunne opleve andre steder i verden.</ironi>

Udtrykket kystsikring omfatter vel normalt det at sikre, at kysten ikke bliver skyllet væk, men som jeg læser det her, så er det udvidet til at omfatte sikring mod højvande.

Problemet er vel, at der er nogen, der absolut skulle bygge deres hus på den skønne og billige grund på Strandengen nr. xx, hvor man havde en flot udsigt direkte til vandet, og hvor der slet ikke fandtes bakker, der kunne forstyrre udsigten. Hvis man tidligere havde bygget noget på det sted, så havde man i hvert fald sørget for, at huset blev bygget på en høj sokkel, men det ville jo betyde, at stuen ikke ville ligge i plan med haven, og så gik noget af herlighedsværdien jo tabt.

Andre har bygget eller købt huse direkte på havnearealer, hvor man godt vidste, eller i hvert fald burde vide, at de en gang imellem kunne blive oversvømmet, men hvor man alligevel indrettede huset og en evt. kælder, så der opstår store skader, hver gang oversvømmelser indtræder.

I nye kvarterer i København ligger de laveste lejligheder så tæt som muligt på vandet. Dem, der har bygget og købt disse lejligheder, var næppe i tvivl om, at de kunne risikere vandskader, når det blev højvande, men de foretrak at se bort fra det og så på, hvor vidunderligt det var ved normal vandstand. Så kan andre jo blot betale, hvis det går galt.

Lige for øjeblikket er alles opmærksomhed rettet mod de sydlige dele af da Danmark ved Østersøen, men hvor kommer de næste oversvømmelser? Med de korrekte vindforhold, kan jo næsten alle områder komme ud for højvande, så sikringen skal ikke blot omfatte de områder, der blev ramt denne gang.

Må man ikke ved huskøb/byggeri en gang imellem konstatere at en investering kan være fejlagtig, ligesom det gælder for alle andre ivesteringer?

Hvis jeg investerer mine penge i alt andet end boliger, så kommer kommunen jo ikke og hjælper mig, hvis investeringen går tabt.



19
Helt givet har mineralindholdet en afgørende indflydelse på smagen. Min kone, der som laborant har beskæftiget sig med vandanalyser i en stor del af sit arbejdsliv, kan nogenlunde angive mineralindholdet, når hun blot smager på vandet.
Selv kan jeg kun afgøre om der er meget eller lidt bikarbonat i vand, da det giver en helt speciel smag.

Hvis der ikke var forskel i smagen på vand, ville det nok også være svært at sælge små flasker med vand til en ofte formidabel pris.

20
Da jeg svarede lå det i baghovedet, at man allerede havde 7805 til rådighed. En fornyet gennemlæsning af tråden viser, at dette ikke er tilfældet.

Jeg vil derfor også anbefale, at der købes en eller flere LM317, hvis man ikke allerede råder over 7805.

Reguleringen må kunne foretages med blot et enkelt potentiometer med et kredsløb som vist i databladet
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.pdf
på figur 9.3.6

21
Såvidt som jeg kan se af det første indlæg af Deuterium, så påregner han blot at indkøbe en 12 V forsyning.  Den skal blot ændres til en 18-20 volt, som fås til rundt regnet samme pris som dem til 12 V.
Jeg giver Bent ret i at LM317 el. lign., der er beregnet til en variabel spændingsforsyning er det bedste, men LM7805 kan sagtens anvendes til et så simpelt formål.
Der vil muligvis være et behov for at montere IC'en på en form for køleplade, afhængigt af hvor meget strøm, der trækkes, og hvilken indgangsspænding, der anvendes.

22
Der findes dobbeltpotentiometre f. eks til stereo, dvs to potentiometre på den samme aksel, så det er ikke et problem. Potentiometeret skal erstatte R2 på det viste diagram.
Husk lige at ind- og udgangen bør afkobles med kondensatorer for at undgå svingninger. Jeg vil foreslå en værdi ikke under 0,5 μF.

23
Konstruktioner / Sv: Hvor farligt er asbest?
« Dato: 16, Juni 2016 - 19:48 »
Nu er asbest ikke det samme som glas, men det kan Morten Jødal nok bedre forklare, men det er uvæsentligt i denne sammenhæng.
Hvis man arbejder med asbest er det nok absolut nødvendigt at træffe forholdsregler, men vi er mange, der hver gang vi åbner et vindue eller dør, har et asbesttag få cm over os og da et sådant tag forvitrer, så flyver der til stadighed asbestfibre rundt i luften omkring huset. Har selv (før risikoen blev kendt) skåret mange tagplader over med en nedstrygerklinge, men ville nok i dag tage et åndedrætsværn for munden, hvis jeg skulle gentage det. Tusinde af håndværkere har arbejdet med asbesttage og asbestisolering i mange år og kun enkelte, hvis overhovedet nogle, er blevet syge af det. Arbejderne på asbestfabrikken, der bogstaveligt talt vadede rundt i ren asbest mange timer om dagen, var derimod ramt i betydelig grad.
Når først håndværkerne har taget asbesten ned og fjernet den fra køkkenet, ser jeg ikke nogen risiko ved at opholde sig i køkkenet endsige i lejligheden, for hvis der var en sådan risiko, så måtte man jo nedrive hele ejendommen, for de fibre, der måtte være tilbage, vil jo ikke kunne forsvinde af sig selv.

24
Glasløfteren kan sagtens få kontakt til vinylen, hvis overfladen er glat, men man skal så blot være sikker på, at den anvendte lim mellem vinyl og den 13 kg tunge træplade hæfter tilstrækkeligt godt. Hvis det ikke er tilfældet vil vinylen over tid danne en bule der, hvor man løfter.

25
På den side, som du linker til, er der da en kurve, der viser kraften versus afstanden mellem magnet og jernplade. Allerede ved 10 mm ser det ud til at kraften er ganske tæt på 0.

26
Computer / Sv: Printererfaringer
« Dato: 23, April 2016 - 21:53 »
Jamen så pas på de gamle maskiner Morten, for jeg kan fortælle dig at alle nyere printere med HP blækpatroner (HP og Canon) forlanger længe inden patronen er opbrugt nye patroner og accepterer ikke genfyldte eller hjemmefyldte patroner, som man kunne det førhen....de stopper med at køre indtil de får en ny original patron, når de mener at patronen er opbrugt!


Dette gælder ikke for Canon. Den kommer godt nok med en advarsel når blækket er lavt, hvilket vil sige at kun svampen indeholder blæk, men den funktion kan slås fra ved hjælp af knapperne på frontpanelet, hvorefter den printer lystigt videre uanset om der er blæk til stede eller ej. Om det også gælder for HP aner jeg ikke.

På min tidligere Canon printer var overvågningen slået fra permanent, da jeg selv fyldte de gamle patroner med uoriginalt blæk, så overvågningen bestod blot i, at jeg skiftede patroner når udskriften blev svag eller manglede en farve. Den nuværende printer er også en Canon, men jeg køber i dag uoriginale blækpatroner med chip monteret, så printerens overvågning stadig fungerer, men da patroner med chip er væsentligt dyrere end dem uden, går jeg nok snart over til at købe dem uden chip.

Argumentationen for HP´s patroner med indbygget printerhoved synes jeg er god  ;)
Hos HP køber man et nyt printerhoved med hver enkelt patron og hvis det bliver stoppet, så køber man blot en ny patron (med printerhoved).
For printere med et fast printerhoved og separate blækpatroner, ja så køber man et nyt printerhoved når det gamle er blevet tilstoppet af en eller anden grund. Dermed undgår man da at købe mange printerhoveder og for de fleste, der anvender printeren jævnligt, så vil printerhovedet nok aldrig tørre ud. For den tidligere printer (Canon) måtte jeg købe et nyt printerhoved efter at den  i flere år havde kørt med blækpatroner, som jeg selv fyldte op med uoriginal blæk. Årsagen var nok snarere at den af uheldige omstændigheder ikke var i brug i knap et år.

De gamle printere har jeg til gengæld haft stor fornøjelse af ved at skille dem i alle deres enkeltdele. Det er virkeligt sjovt at se, hvorledes papirfremføringen virker med et hav af mærkelige tandhjul og føringer af disse, så de kan have flere funktioner afhængigt af om der printes dobbeltsidet. Ligeledes var jeg duperet over de mange følere der var indbygget til overvågning af hvor papiret eksakt var i printeren. Da prisen på en printer jo er ret sparsom, må det være robotter, der får alle disse mekaniske ting sat sammen, og jeg var virkeligt imponeret over, at man kunne konstruere og montere mekaniske dimser så elegant. Ved mange af løsningerne kom jeg til at tænke på Storm P. eller Georg Gearløs.

27
Computer / Sv: NemId, systemkrav og Linux
« Dato: 15, Januar 2016 - 17:54 »
Din beskrivelse af dine problemer er ikke særlig sigende, for hvor er det, at du løber ind i en endeløs sløjfe? Er det ved selve oprettelsen eller er det på NemID.nu?
I øvrigt burde du også lige nævne, om det ved oprettelsen drejer det sig om den simple NemID med et nøglekort eller en af de mere sofistikerede løsninger.

Det kan godt være, at systemkrav ikke er formuleret som en tekniker ville gøre det, men det er da vist ret forståeligt, hvilke krav de stiller til browser og OS for at ville supportere kunderne. De, der som jeg ikke opfylder betingelserne, må så selv finde løsningen på deres problemer, hvilket vel er i orden.

https://www.nemid.nu/dk-da/support/faa_hjaelp_til_nemid/tekniske_krav/understoettede_programmer/internetbrowser/index.html

Det er da muligt at din Ubuntu er for gammel, men det ser jeg ikke som sandsynligt, og Firefox regner jeg også med, at du har opdateret.

Du har vel ikke blot overskredet tidsfristen på 10 minutter for aktivering af NemID?

Jeg vil forelå, at du, som Morten også nævner, prøver næste gang at aktivere NemID fra en nyere Windows-maskine, hvis der er tale om aktivering af den simple nøglekortløsning.

Selv kører jeg på XP og det har fungeret upåklageligt, selv om det tidligere, især ved Java-opdateringer, blev gjort klart, at der intet kunne garanteres for et så gammelt OP.


28
Hvis du selv laver en form for kasse, der kan holde batterierne fast også på ujævn vej, kan du vel i princippet anvende alle slags batterier med 36 Volt. Anvender du de små batterier, der er emnet for denne tråd, har du imidlertid kun 1,6 til 2,2 Amperetimer, hvilket begrænser afstanden, du kan cykle, en hel del.

29
Konstruktioner / Sv: Lade på iPhone i bilen - døgnet rundt?
« Dato: 28, September 2015 - 23:03 »

Har du lidt yderligere data på dette eiffeltårn, herunder prisen og især vægten?

Jeg kan ikke se, hvad det er for data, du mener er fejlagtige. Min kones IPhone kan lige holde til 24 timer uden ret meget brug, men hvis hun glemmer at sætte den til opladning om aftenen, så er den ikke meget værd næste morgen. Svarer det ikke meget godt til, at jeg konservativt sætter tiden til 20 timer?

Mener du, at batterikapaciteten er væsentligt højere end det, der er angivet? Umiddelbart synes jeg, at det nogenlunde svarer til de kapaciteter, jeg ser angivet for andre telefoner.

Nu bruger du benævnelserne mA uden at fortælle, om de er angivet for det interne 3,7 volt batteri, for et tilsluttet 12,7 volt autobatteri eller for de 5 V der kommer fra den eksterne lader, så det er lidt svært at modsige dig.

Bemærk også, at jeg ikke medregner tabene i spændingskonverteringen, men det er ikke mit indtryk, at iPhone bliver væsentligt varm, når den lades, så jeg tror på, at telefonens interne ladekredsløb er rimeligt tabsfrit (hvad det så end må betyde).

Hvis dine 100 mA er er angivet for det interne batteri så ligger du på 370 mW og jeg på 250 mW, hvilket godt nok er en forskel, men det er da ikke en hel størrelsesorden. Til gengæld vil telefonen med et forbrug på 100 mA komme ned på en levetid mellem opladninger på kun godt 14 timer, hvilket synes mig noget lavt, da GPS'en godt nok skal være aktiv, men til gengæld vil datatransmissionen være ret begrænset i forhold til brug af Facebook, Instagram og streaming af film etc. 

Jeg har i øvrigt samme problem med de nye telefoner, så jeg anvender selv en gammel Siemens, som dog kun tillader 4-5 dage mellem hver opladning.

30
Konstruktioner / Sv: Lade på iPhone i bilen - døgnet rundt?
« Dato: 28, September 2015 - 21:28 »
Der er et par ting i ovenstående målinger, som jeg ikke helt kan få til at stemme.

Batteriet i en iPhone 4 har en kapacitet på 1420 mAh ved 3,7 Volt, svarende til 5,254 Wh.



http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4-3275.php

er stand-by tiden angivet til 300 timer, taletid for hhv. 2G og 3G er 14/7 timer, og det er angivet at den kan spille musik i 40 timer. Hvor lang tid batteriet kan bruges i din specielle opsætning kan jeg ikke afgøre, men hvis jeg sætter det til 20 timer, er det nok ikke for lavt. Dette vil så svare til et forbrug på ca 250 mW pr. time.

Hvis alle ladekredsløb forudsættes næsten tabsfri, skulle det svare til et forbrug fra et 12,7 volt batteri på ca. 20 mA, så det virker lidt voldsomt med dine målinger på 100 mA og højere.

Et eksternt batteri på 12 Volt, der f. eks. skal holde i en uge, skal derfor have en kapacitet på 3,4 Ah plus tab i konverteringen fra 12 via 5 til 3,7 Volt.

At køre opstillingen via bilens normale batteri er nok farligt, for hvad sker der da under ferier, sygdomsperioder og ikke at forglemme, hvis bilen står længere tid på et værksted. Til brug for bl.a. køletasker findes der en spændingsovervågning, som skulle sikre, at batteriet ikke aflades for kraftigt, men om disse også fungerer i hårde kuldeperioder, hvor batteriet belastes stærkt af startmotoren, tillader jeg mig at betvivle.

Sider: 1 [2] 3 ... 9