Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Sophiante

Sider: 1 ... 21 [22]
316
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Torx bits der holder?
« Dato: 28, November 2007 - 10:38 »
Bent, hvis jeg havde ment PZ havde jeg ikke skrevet til dette forum. Det usædvanlige er netop, at det er første gang jeg har oplevet en Torx bit kamme over - og ja det var den rigtige størrelse. Min kollega troede heller ikke sine ører da jeg sagde det. Men jeg havde brug for at skrue nedefra og op uden at kunne holde maskinen helt lige, og så kæntrede det hele.

Det der undrer mig mest er, at bit'en blev fuldstændig fordrejet i spidsen. Jeg havde troet at skruen var blødere så det var den der blev ødelagt.

Jeg må vel konstatere, at det bitsæt ikke var dyrt nok!

I mellemtiden er jeg blevet anbefalet mærket Wera, men jeg kigger også på pbswisstools, tak.

Jan

317
Bil og båd, MC og alt andet transport / Torx bits der holder?
« Dato: 28, November 2007 - 09:11 »
I kender måske problematikken med skruebits som hurtigt bliver slidt, jeg synes det er et evigt problem.

Da jeg for nogen tid siden skulle investere i torx bits købte jeg de dyreste jeg kunde finde. Et lille fint sæt med den lysegrå farve som jeg mener indikerer en ordentlig hærdning.
I går "kammede" den så over og spidsen blev fuldstændig ødelagt.

Har nogen her erfaring med at finde bits der kan holde?

Jan

318
Tak for svarene alle. Det var til stor hjælp.

Selv om jeg nu accepterer kendsgerningen, at bitumen plader i ikke er godkendte til en carport, har jeg besluttet at anvende dem til min lille udvidelse - lidt endnu. Jeg har nu byggetilladelsen i orden og kommunen har ikke direkte modsat sig.

Nu kommer mit næste problem: jeg har måttet købe dem i sorte da de mørkebrune åbenbart ikke findes mere. Hvilken type maling vil hæfte bedst på disse plader?

319
Det lyder meget vel alt sammen Harbst. Jeg fik for et par måneder siden en ny BBR meddelelse (fordi jeg byggede en udestue). På den, og også den oprindelige, står at materialevalget til carporten er kontrolleret af kommunen, men det betyder måske ingenting.

Vi går altså nu ud fra, at taget ikke er lovligt. Ifølge BBR ved kommunen det og har altid vist det, men man har ikke banket på min dør og forlangt at jeg skal lave det om. Mit problem er, om man (kommunen) vil benytte lejligheden til at forlange det HVIS jeg anmelder en iøvrigt lovlig mindre ændring af carporten.

Jeg ville bare gerne have min udvidelse godkendt og indført i BBR-registeret UDEN at nogen bemærker tagmaterialet. Mig bekendt findes der ingen godkendt erstatning for bitumen plader, som har samme udseende og farve som mine cementsten.

Jan

320
OK, jeg har måske ikke udtrykt mig tilstrækkeligt tydeligt, men Morten har forstået problematikken.
Ja, carport og udhus er i øjeblikket 35 m2. Efter udvidelsen ville det blive 41 m2. Da det er under 50m2 behøver jeg ikke byggetilladelse men kan nøjes med en anmeldelse.
Onduline tagpladerne, som jeg i sin tid valgte fordi de synsmæssigt falder godt ind med tagstenene på selve huset og fordi de kan klare helt ned til 5 graders hældning, er ikke T-godkendte, har aldrig været det og det var heller ikke et krav for 12 år siden. Men det er det nu især fordi carporten er nærmere skel end 250cm.
Det da surt at skulle udskifte 35m2 udmærkede tagplader til noget metalplade, fordi jeg vil øge med 6m2.

Det bliver helt grotesk når man læser, at man godt må bruge plastikplader.

Jan

321
Jeg håber dette er det rigtige forum.

Jeg har en carport med et udhus i den ene ende, helt normalt. Totallængden er 9 meter. Nu ønsker jeg at forlænge udhuset 1,5 meter hvilket jeg lige akkurat kan klare uden at overtræde diverse regler om afstande til skel o.s.v.
Under mine studier af det seneste bygningsreglement opdager jeg, at man i den mellemliggende periode har skærpet brandkravende til tagplader, således at mine ondulineplader ikke overholder de nye krav.
Det er selvfølgelig planen at bruge de samme tagplader til forlængelsen af taget.
Nu er mit problem, at hvis jeg anmelder byggeriet til kommunen risikerer jeg så at jeg skal udskifte hele taget bare fordi jeg udvider en lille smule? Hvis jeg ikke anmelder, men bare overholder alle andre byggekrav så kunne jeg "glemme" det med tagpladerne, som har ligget der uden problemer i 12 år.

Sig nu ikke, at jeg skal spørge kommunen først, for gør jeg det og jeg får at vide at hele taget skal udskiftes, så kan jeg jo ikke bagefter komme til at "glemme" det, vel?

Normalt i samfundet gælder nye love ikke med tilbagevirkende kraft, men gør de det i dette tilfælde?

Jan

322
Bil og båd, MC og alt andet transport / Transport til Californien
« Dato: 10, Oktober 2007 - 23:27 »
En ven fra Californien har netop været i Danmark for at finde en klassisk Vespa scooter til at tage med hjem. Nu står den i min baghave.

Kender nogen et shipping firma som har erfaring i afhentning, indpakning og transport til Los angeles?

(jeg kan godt finde et firma som sejler den anden vej)

Jan

323
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: logon
« Dato: 04, Oktober 2007 - 01:27 »
Det sidste råd hjalp - hurra og tak.

Jan

324
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: logon
« Dato: 03, Oktober 2007 - 14:43 »
Jeg har det ligesom Nokker.

Cookies er indstillet rigtigt (ALLE andre programmer virker). Fra forsiden står "velkommen gæst" men klikkes på et emne er man logget på. Tilbage på forsiden er man igen gæst!
Jeg bruger Firefox og der var ingen problemer med det gamle ingeniørdebat-setup.

325
Om Ingeniørdebat.dk / logon
« Dato: 03, Oktober 2007 - 12:39 »
Når jeg vælger at logge på "altid" virker det ikke. Næste gang skal jeg igen logge på. Gør jeg mon noget galt?

Jan

326
Miljøteknik / CO2 begraves i jorden
« Dato: 02, Oktober 2007 - 14:19 »
Jeg læser lige, at man har i sinde at begrave en masse CO2 i undergrunden under Kalundborg.

Det er utroligt at det kan betale sig. Først skal man have et stort hulrum dybt nede. Så skal luftarten "fanges", dernæst skal den komprimeres til væske (det bruger vel også energi?). Hælder man den så ned i jorden? Hvis det fortsat skal være en væske skal trykket vel opretholdes i al evighed?

Min ingeniøreksamen er ikke meget værd i kemi-sammenhæng - så jeg venter på en ekspert-forklaring.

Jan

327
Miljøteknik / Sv: Er RoHs diriktivet fornuftigt?
« Dato: 15, September 2007 - 03:40 »
Jeg er enig med Karsten. Jeg har hver dag problemer med de nye elektroniklodninger inde på livet og har også svært ved at se logikken,  mikrolodninger kontra blybatterier, samt alle de steder som alligevel er undtaget fra reglen.
Den højere loddetemperatur ødelægger nemt printplader og sarte komponenter.

Jeg undrer mig over, at næsten hele verden så hurtigt er hoppet på den galej.

Sophiante

Sider: 1 ... 21 [22]