Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: 1 ... 106 [107] 108 ... 110
1591
Aktuelt / Sv: Sommertid skærer toppen af elregningen
« Dato: 29, Oktober 2007 - 12:41 »
Man kan godt have sommertid hele året uden at det betyder noget.

Vi kommer ofte på ferie i Sydvestfrankrig, som regionen hedder officielt. Man har samme midteuropæiske tid som resten af Frankrig, selv om området er så langt vestpå at det geografisk er 1 time efter Danmark. Dertil har man naturligvis også sommertid.

Resultatet er at man på den egn sover længe og forretningerne ført lukker op kl 9 eller 10 om formiddagen, men har åbent til 21. Solen står højest på himlen kl.  14 . Men alt det indretter man sig bare efter.

Det virkeligt irriterende i Danmark er at sommertiden slutter så sent, og at samfundet kører efter en timeplan fra gamle dage, før sommertiden.
I oktober står vi op før solen og varmeanlægget må startes om morgenen. Hvis vi ikke havde sommertid, ville vi stå senere op og solvarmen ville have varmet huset tilstrækkeligt.
Sommertid koster megen energi i oktober måned. 

1592
Konstruktioner / Sv: Trådløs kontakt
« Dato: 29, Oktober 2007 - 10:42 »
Den billige løsning er at købe et sæt af de trådløse "stikkontakter" som ofte er på tilbud forskellige steder.  Harald Nyborg har dem vist ret permanent.

Så skiller du senderen ad og sætter termostaten til at styre trykknapfunktionen.  På modtagersiden lader du "stikkontakten" styre fyret.
Det er ikke professionelt og så pålidelig. Andre trådløse dimser kan forstyrre og transienter kan få stikkontakten til at glemme koden, har jeg oplevet.

1593
Alt det andet, diverse / Sv: Hvor kan man købe MEK?
« Dato: 28, Oktober 2007 - 10:32 »
Jeg går ud fra at MEK er anbefalet i brugsanvisningen til den lim du vil bruge til pvc bekædningen.  Det gælder nok ikke bare affedtning, men også om "at rive op i overfladen" så limen binder bedre.

Det samme kan du bedre gøre med etylenklorid, men acetone er nok heller ikke så ringe.

1594
BBR meddelelsen er jo bare en edb udskrift, som ikke nødvendigvis har noget med virkeligheden at gøre. Og selv om en fra kommunen skulle have kontrolleret materialerne, er det jo ikke sikkert at han var kyndig nok, til at vide, det var forkert.
Som sagt er der masser af den slags, og det var først lidt senere der kom særlig fokus på at ikke alle tagmaterialer på markedet var gode nok.

Hvis jeg var dig ville jeg ganske rolig fortsætte med ondulinerne, og passe på med nytårsraketterne.

Overvej om en brand i taget vil kunne brede sig til huset.

Hvis du er forsigtig så check lige din brandforsikring at den ikke har en betingelse om tagmaterialer. I forsikringssprog  ( der er 50 år efter sin tid)  hedder det måske hårdt tag, hvor de mener klasse T.

Da præmien for stråtag er flere gange højere vil en erstatning ( for hele huset, i givet fald også kunne blive flere gange mindre.

1595
Kravene er ikke strammet . Det har i mange år været krav om at  næsten al tagdækning skulle være klasse T.  I gamle dage hed det brandmæssigt egnet tagbeklædning. Men det var stort set det samme.  Undtagelsen er/var for ovenlyspaneler af begrænset størrelse og for let kollaberbare tagelementer til brandventillation. Sidstnævnte må ikke bruges mere, da de ikke kan CE mærkes.

For ca. 10 år siden kom der meget fokus på forkerte tagdækninger, og en del fabrikanter måtte erkende at deres forskellige tagdækninger ikke opfyldte kravene.  Mange brugere var heller ikke opmærksomme på at godkendelser af tagpap kun gjaldt for bestemte slags underlag.
Brand spreder sig mere i tagpap, når det ligger på isolering end når det ligger på fast underlag med større varmekapacitet.

Af Ondulines hjemmeside fremgår at pladerne ikke er klasse T.
Så bygninger med onduline skal holde samme afstandskrav som eksempelvis stråtækte bygninger. 10 m til skel.

Din 12 år gamle carport har aldrig været lovlig.  Der er masser af den slags ulovlige bygninger. For 12 år siden var der ikke så meget fokus på den sag og det kan meget vel være at onduline dengang fortalte brugerne noget andet. 



Betegnelsen  Broof(t2) er en anden fælleseuropæisk klassifikation, som groft taget svarer til klasse T , men ikke er præcis det samme.
Vi bruger i disse år begge systemer sideløbende, så du kan selv vælge om du vil opfylde den ene eller den anden klasse.



Jeg har tidligere skrevet en længere redegørelse om tolkning af reglementet. Indlægget er på mystisk vis forsvundet. Er der en orklaring på det ???

1596
Aktuelt / Sv: WTC fup (?)
« Dato: 26, Oktober 2007 - 11:50 »
det var ikke stødene fra flyene som væltede husene. De stod jo begge over en time efter at de var ramt.  Så det var helt afgjort branden, som forårsagede kollapset.
Selvfølgelig kan den umiddelbare mekaniske skade have svækket systemet, og derfor måske betydet at det kollapset kom lidt før end ved en ren brandpåvirkning.

Bygningen havde ikke søjler i traditionel forstand. Det var facadeelementerne, som udgjorde det bærende system, og afstivede bygningen sammen med trappekernen.

1597
Aktuelt / Sv: WTC fup (?)
« Dato: 26, Oktober 2007 - 08:36 »
Jeg kan heller ikke lige komme i tanker om et højhus bygget af stål som er faldet på grund af brand.
Den enkle forklaring er at sådanne huse er meget sjældne, hvis de overhovedet eksisterer.  Man tillader efter hidtidige danske reglementer da også kun huse i en etage af stål, og da kun på særlige betingelser, som på anden måde giver en vis sikkerhed mod større kollaps.

WTC var da heller ikke af stål, men af brandisoleret stål, hvilket i den sammenhæng er noget helt andet. Isoleringen var et påsprøjtet keramisk materiale, dimensioneret til at få stålet til at holde i 2 timer til en fuldt udviklet brand efter ISO 834 temperaturforløbet.

WtC var altså i brandmæssig henseende lige så lidt af stål, som en jernbetonbygning.  Der er stålet i betonen også kun beskyttet af betondæklaget i en tilsvarende tid.

Det man kan sætte et spørgsmål ved, er hvorfor man ikke til et så  ekstremt hus valgte en længere beskyttelsestid, og hvorfor man ikke ved brand omgående begyndte en fuldstændig evakuering.
Jeg kan godt give svarene på det, men overlader til jer andre at gætte selv.   

1598
Alt det andet, diverse / Sv: Hvor kan man købe MEK?
« Dato: 25, Oktober 2007 - 17:41 »
Gå ned i det professionelle byggemarket. Køb renevæske til tagrennelim . Tidligere fik man så en lille dåse med metylenklorid.
Det er også godt til formålet.

1599
Kære Gerda
Min bemærkning om at bytte ine og udendørsenhederne, var nu delvis ment i spøg. måske skulle jeg have sat en smiley.

Du kunne måske lave en lille isoleret kasse til fjernbetjeneren, og så sætte en lille elektist varder derinde. Bare en watt eller mindre, afhængig af hvor godt du isolerer.
Varmeren kunne være en lille tomgående transformator fra en lader til mobiltelefon eller andet elektronisk legetøj.

Fordelen ville være at du stadig har elektronisk styring af temperaturen, bare med forskudt skala,  uden at afbryde hele apparatet med en stærkstrømstermostat. På denmåde fungerer dit isværn og andre funktioner til stadighed. 

1600
Switchmode strømforsyninger kan laves på forskellig vis.

Hvis de er af type som i en computer virker de ved at ensrette netspændingen og lade en kondensator til dens spidsspænding, som er 311 V for en 220V( effektivværdi) sinusformet vekselspænding.

Denne jævnspænding bruges til at drive en vekselretter med en frekvens på  typisk omkring 50000Hz . Spændingen transformeres så ned til det ønskede ved en transformator og man kan så trække store strømme ved lav spænding på sekundærsiden, som også er galvanisk adskilt fra 220V nettet.

På grund af den høje frekvens kan transformatorer som er små og lette levere flere hundre Watt .

Det er ikke den fulde forklaring på switc mode, som i virkeligheden er mere kompliceret end detfremgår af denne simple forklaring  . Den høje effektivitet hænger sammen med firkantstrømmene og trafoernes pulverkerner uden hvirvelstrømstab, og med meget lille hysterese.

Det er ikke switchmode frekvens eller synkronisme, som vil kunne give elnettet problemer.  Men de mange ensrettere og filtrenes kondensatorindgang giver strømspidser, som allerede i dag betyder noget for spændingskvaliteten hos forbrugerne. 

Selve switchmode delen kører på jævnspænding, og kan slet ikke "ses " fra 50 Hz nettet.

De hurtige firkantstrømme giver overtoner som udståles helt op i radiobølge området. Derfor skal strømforsyningerne have støjfiltre og computere skærmes med metalkasser for at klare EMC normens krav og kunne CE mærkes.

1601
Jeg husker tydeligt at det var Mogens Brandt, som først skrev om de ny fantastiske franske pander .  Da var de endnu ikke kommet i handelen i Danmark, men Mogens var jo på hjemmebane i fransk kogekunst.

Jeg har lige slået efter at Mogens begyndte som madskribent i Politiken i 1961, så det må have været efter den tid.

Derfor tror jeg Morten husker nogle år  galt vedrørende sit bekendtskab med Tefalpanden i Danmark.

1602
Hvis det også kan varme selv om udetemperaturen kun et et par grader over frysepuntet, så kan det jo det du vil have.
Du skal bare bytte om på udendørs og indendørs enhedederne.

1603
Aktuelt / Sv: Kulturforskelle
« Dato: 20, Oktober 2007 - 23:50 »
Jeg kan supplere med to oplevelser fra Rom for ca 18 måneder siden.

Der kom et optog af ridende gendarmer, to grupper , forskellige uniformer og forskelligt farvede heste. De var vist ude at træne til et optog ved et større nationalt jubilæum,som vi hørte om da vi kom hjem. Det bemærkelsesværdige var at der efter hestene kom 3 store feje- og gadevaskemaskiner, som tog sig af hestenes efterladenskaber. Kunne man forestille sig det i København??


Vores hotel lå i et fint ambassadekvarter, med velhaverhuse og kostbare biler.  Som noget helt særligt havde man ægte gamle fiat 500 smukt restaurerede med læderindtræk, men ellers autentiske, som de fandtes overalt i Rom sidst jeg var der i  tresserne.
Der var også en del andre meget små moderne vogne, som kunne finde plads i byen. Men det fineste var åbenbart en ægte Fiat 500, todørs med hængsler bagest.

1604
Dine link gav da underholdende læsning. Især vedrørende brand, som jeg mener at have god forstand på.

Sandheden er at propylen bliver tyndflydende ved brand. og så er der ikke meget forskel på det og benzin, når det brænder.

En af de bemærkelsesværdige forklaringer var:

Citér
Krystallinsk smeltepunkt: ca. 165°C. Over dette kan man forme materialet termoelastisk[/b]

Elastiske materialer er jo eller karakteriseret ved efter deformation at få deres oprindelige form tilbage, når de deformerende kræfter ophører.  Så den formning er da kun af forbigående natur, hvis påstanden var korrekt.

1605
Mikael Boldt

Nu ved du  jo nok at jeg kan være en kværulant.

Derfor vil jeg spørge dig om hvor du har det smeltepunkt for polypropylen fra.
Normalt er pp mig bekendt kun i ringe grad krystallinsk, og så er det et åbent spørgsmål om man overhovedet kan tale om et smeltepunkt.

Sider: 1 ... 106 [107] 108 ... 110