Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - harbst

Sider: 1 ... 107 [108] 109 110
1606
Boldt tænkte nok at madolien skulle være 250 °C . Det holder plastafløbet nok ikke til , og der vil ske spændende sager, når den så varme olie kommer ned i vandet i vandlåsen.

Morten har formentlig tet i at problemet sidder i vandlåsen. Hvis den er moderne af plast, er den nemt afmonteret, og kan koges ren i en gryde med varmt vand. Vandet hældes ikke i afløbet.   

Hvis fejlen er længere nede i afløbet er Mortens dampslange nemmere at få igennem , når man starter efter vandlåsen.

1607
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Opel centrallås
« Dato: 19, Oktober 2007 - 13:08 »
Har du chekket sikringen til centrallåsen.

I øvrigt varcentrallåsen det første som strejkede på min bil da akkumulatoren blev ligt svag efter 7 år. Den startede bilen flot i vinterkulden, men centrallåsen ville ikke åbne.
Låsen  virkede igen efter akkuskift.

1608
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Opel centrallås
« Dato: 19, Oktober 2007 - 12:59 »
Hvis det er ligesom med min Mitsubishi ( made in Nederland), så er der kun den tunge vej hen til den autoriserede forhandler. Han slutter en sort elektronikkasse til bilen kommunikationsstik til bussen.
Og så kan computeren lære at kende nøglen.

Hvis den kasse du har købt ikke lige er til din bil, og bilen har døråbner integreret med bilcomputeren, så er det et større og vanskelligere projekt end du tror at få den nye kasse til at virke.

1609
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Sv: Varmeveksler
« Dato: 18, Oktober 2007 - 18:13 »
Det vil i princippet kunne virke. Men du skal forinden gøre dig nogle dimensioneringsovervejelser, på rigtig ingeniørmæssig facon.

Du kan selvfølgelig også bare eksperimentere dig frem, men du kan få mange ærgelser inden det virker. Systemet må ikke komme i kog.

Vigtigt er det at systemet SKAL HAVE EN UAFSPÆRRELIG FORBINDELSE direkte fra grisen til det fri  via en åben ekspansionsbeholder. Ikke noge med trykekspansion eller sikkerhedsventil.  Det kan gå frygtelig galt, hvis du ikke overholder den regel.

1610
Hej Bjarke
Du tager lidt fejl af motorbetegnelserne.

Ottomotoren er opkaldt efter  Nikolaus August Otto  og bruger normalt benzin som brændstof.  Der er strid om den egentlige opfinder.

Dieselmotoren er opfundet af Rudolf Diesel og bruger normalt en knap så flygtig gasolie som brændstof.

Det er velkendt at metaldele der glider mod hinanden ikke må gøres for godt rene. Der er en mikrostruktur i overfladen som skal gemme på mikroskopiske oliemængder. Jeg tror gerne på at der også i motorer dannes en tynd belægning, som er med til at beskytte mod slid.


1611
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Sv: Varmeveksler
« Dato: 18, Oktober 2007 - 14:40 »
Hvis din ovn og skorsten er velproportioneret er der intet at hente.


1612
Hvis det er ægte stearinsyre burde afløbsrens baseret på NaOH kunne hjælpe.

1613
Bent Andersen har ret.
Jeg tog i farten fejl af WD-40 og et andet produkt.

Om det er direkte rustfremmende ved jeg ikke men tvivlet.

En tynd olie et god nok til beskyttelse, hvis du opbevarer tingene tørt indendøre eller pakket godt og tæt inde.

Mere sikkert er de tynde penetrerende olier , som bruges til hulrumsbeskyttelse i biler. F.eks den tynde pava, som fås på spraydåse.

1614
Til harpiks er sprit det rigtige middel, som du nok har fundet ud af.

Dit rustbeskyttelsesmiddel er også godt. Du kan inden ny brug tørre det fedtede af med en klud med terpentin. Evt også med lugtfri petroleum.

De professionelle smører, og rengør  undervejs med et middel , som er meget lig lugtfri petroleum. Hvis  du ikke kan få det, så er lampeolie et udmærket substitut. Det kan også rustbeskytte en kort tid. Over længere tid fordamper det.




1615
Stearinen er formentlig i virkeligheden paraffin,( hvis det stammer fra "stearinlys") og det får du aldrig væk med noget kemisk middel.

Med varmt vand opnår du formentlig kun at føre det længere ned i afløbet inden det størkner igen.

Der skal meget til inden et almindeligt afløbsrør lukker. Hvor kom det fra ??

1616
Teflon er en varemærkebetegnelse -vistnok DuPont.
Andre fabrikanter har andre navne,

Kemisk er det polytetrafluoroethylene , forkortet PTFE.

PTFE er en syntetisk fremstillet polymer med kæder af kulstof med fluor.
Det er kemisk meget stabilt og holder både til alverdens kemikalier og til høje temperaturer. 
Teknisk har det også mange anvendelder baseret på at friktionen overfor alting er meget lav og at næsten intet klæber til PTFE.
Elektrisk har det også meget fine data, som isolator.

Men den mekanisske styrke er ringe. På det punkt er Kenns ordbog ikke korrekt.
Fejlen skyldes måske at køkkentøjet netop fordi det er et problem , gerne reklamerer med at det er "stærkt som stål" . Men det passer langtfra, selv om man prøver at øge hårdheden med tilsætning af andre stoffer.

Til stegepander begyndte det med et fransk mærke, som var ret dyre i begyndelsen.  Senere kom alle de andre også i gang og de blev billige.

En teflonpande holder ikke så mange år. Formentlig fordi man slider den bløde belægning op.

1617
Jeg tror heller ikke på besparelse ved at lave fælles 12 V strømforsyning.
Der er flere grunde:

En del af apparaterne bruger internt mindre spænding til logikkredse mv. typisk 5 V. Der vil derfor komme serieregulatorer med store tab i hvis kravet bliver, at de skal kunne forsynes fra 12V.

Det bliver efterhånden mere og mere almindeligt med små stabile switchmode forsyninger med minimale tomgangstab. Med dem er der ingen fordel ved central forsyning.


Den ægte besparelse ville ligge i at fase alle de små dårlige kinesiske transformatorer ud.
Der må være et market for gode switchmode erstatninger, ligesom der er et marked for sparepærer. Med tilstrækkelig popularitet og marked, må de kunne komme ned på en meget lavere pris end de få, der trods alt kan fås i dag, som ekstraudstyr til mobiltelefon mv.

1618
Blindeffekt er et andet ord for den effekt, som svarer til den wattløse strøm.

Stømmen kan deles i to komponenter,  den ene giver rigtig effekt sammen med spændingen og den anden giver effekten nul.  Tallet man får ved at multiplicere denne dels effektivværdi med spændingens effektivværdi kaldes også blindeffekt

Jeg havde skrevet et længere indlæg om kurveform og effektformelen. Det er på en eller anden måde blevet væk.
Den korte version er at Bent Andersen har ret. Strømmen skal ikke nødvendigvis være sinusformet, men der er andre kurveformer, hvor formlen ikke gælder, selv om strømkurven har nulgennemgang samtidig med spændingskurven.

1619
hov hov jj

Sådan kan man ikke beregne effekt.

selv om din strøm skulle være målt korrekt som effektivværdi forudsætter din udregning både

 --at faseforskyudningen er nul 
  og 

-- at strømmen er sinusformet.

Især det sidste er næppe tilfældet, når der er ensretning involveret.

1620
Jeg er helt enig med  Mikael Boldt  om størrelsesbetragtningen.
Man skal op på et noget større tommemål i 16-9 end i 4-3 for i praksis at se de afbillede ting i samme størrelse.

Selv om det hedder sig at DR nyheder nu er i 16-9, er der i praksis mange indslag med reportager udefra, som ikke er det. 
Så er billedet udsendt beskåret i siderne. Hvis der inde i det så atter kommer noget i bredformat, er det lavet til letterboks og bliver betåret i højden.  Resultatet er at man sidder og ser på et formindsket billede beskåret på begge leder. I et sjældent tilfælde blev der endda beskåret igen.
Mit fjernsyn kan vise mange forskellige formater og der er også en automatikindstilling, som nogenlunde klarer det på dr, men ikke kan finde rundt i tv2 formaterne. 
Er der nogen som ved, om dr og tv2 håndterer formatskift forskelligt?.

Sider: 1 ... 107 [108] 109 110