Ingeniørdebat > Alt det andet, diverse

Isdannelser i kummefrysere

(1/2) > >>

HP:
Min kummefryser er ikke altid helt fuld - nærmest aldrig helt fuld. Måske derfor dannes der is-aflejringer i fryserens bund og sider.
Alle siger, at man med mellemrum bør afrime fryseren af hensyn til økonomien.
Er det nu rigtigt?
Øger de indvendige is-aflejringer ikke netop isoleringen af fryserens indhold? Når der bortses fra tiden for indfrysning af "nye" varer, er et tykkere lag is vel med til at nedsætte "spildvarmen" til omgivelserne?
Eller er jeg helt gal på den med min isoleringsteori?  ;D

Hilsen    HP

Bent Andersen:
Isen isolerer i hvert fald kølerørene fra indholdet, hvilket ikke er særlig optimalt. Dermed skal kompressoren arbejde mere for at køle indholdet (eller i det mindste termostaten) ned.

Hvis isen sad på ydersiden af kummen kunne det have en virkning, men det er ikke sandsynligt at det sker.


B Mønnike:
 Bent har ret ;)

En hårtørrer er fantastisk til at fjerne kummefryseris.
Tag varerne ud af fryseren og læg dem i en bunke på et tæppe og læget andet tæppe over bunken.
Tænd for hårtørreren og blæs på isen og brug bilens isskraber til at skrabe den tøende is ned i bunden af fryseren. Isen samles op med et fejeblad og kommes i en spand.
Har man en varmepistol  går processen endnu hurtigere :)

Morten Jødal:
To små tilføjelser til de 100% rigtige råd, der allerede er givet:

1. Du skal selvfølgelig huske at trække stikket til fryseren ud inden du går i gang!

2. En bred metalspartel er bedre end bilens isskraber til at løsne is fra underlaget - og hvis inderforingen i fryseren er af metal, kan du roligt benytte den til formålet.

Og så skal jeg lige supplere med en uddybning af Bent Andersens forklaring på, at is i fryseren ikke hjælper på økonomien:

Fryserens tværsnit er:
- yderkappe mod omgivelserne - ca. +20° varm
- isoleringslag (flamingo el. lign.)
- i visse partier indlagte rør med frostvæske
- inderkappe, højst -18° varm og fryserens koldeste område
- isbelægninger
- madvarer

Varmetabet til omgivelserne foregår ikke mindst gennem fryserens låg (og allermest naturligvis når du åbner det).
Isen kommer især fra den luft du slipper ind, når du afleverer hhv. henter varer i fryseren. Det er kondenseret vanddamp fra luften. Og den sætter sig naturligvis først på de koldeste flader. I begyndelsen, når laget er ganske tyndt, kan du formentlig direkte se forløbet af kølerørene aftegnes som isstriber på inderkappen.

harbst:
For at forhindre dug på yderkappen er det almindeligt at kondensatoren består af rør som er lagt på indesiden af kappen. Dens temperatur er derfor væsentlig over omgivelsernes. Nærmere 35° end 20°. 

Navigering

[0] Emneindeks

[#] Næste side

Skift til fuld version