Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - efry

Sider: 1 ... 7 [8] 9
106
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Sv: Hydrolyse
« Dato: 21, September 2008 - 21:44 »
Hellesen batterierne med tiger-mærket blev fremstillet af en fabrik, der havde navnet:

Hellesens Enke og V. Ludvigsen

I daglig tale blev fabrikken dog blot kaldt Hellesens Enke eller endnu kortere Hellesen.

Der skulle formodentligt have stået Hellesens Enkes brunstenselementer


107
Alt det andet, diverse / Sv: Ny slags stregkoder
« Dato: 09, September 2008 - 21:26 »
Min bemærkning om DataMatrix stregkoder, som Nordea anvender, var blot ment som et eksempel på, at stregkoder ikke behøver at være endimensionale. Stregkoden anvendes for øvrigt ikke på konvolutten men på selve brevet.

Hvis du ser på kodningen af PostNet, som angivet i dette link:

http://en.wikipedia.org/wiki/POSTNET

ser man, at koden må anses for at være ret sikker, idet der ikke blot er et simpelt checkciffer, men hvert enkelt tal er kodet ved hjælp af 5 bit. Ud af de 32 muligheder, som de fem bit giver, anvendes altså kun de 10. Dvs, at hvis en af de lange streger er forvansket, så den genkendes som kort, vil læseren være klar over, at der er en fejl.

Faktisk skal der indenfor samme ciffer være to fejllæsninger (kort til lang og lang til kort) for at få et genkendeligt tal, men her vil checkcifferet fange fejlen med mindre, der er to tilsvarende fejllæsninger i et andet ciffer og summen af de to fejllæste skal være lig summen af de korrekte cifre.

108
Alt det andet, diverse / Sv: Ny slags stregkoder
« Dato: 09, September 2008 - 12:37 »
Når du skriver den 'gammeldags' stregkode er jeg meget i tvivl om hvad du mener, for jeg har da i lang tid set flere forskellige stregkoder anvendt i forretningslivet, men du tænker nok på EAN-13 og EAN-8, der er de mest anvendte på varer, der skannes i kassen i forretninger.

Der findes imidlertid en stor mængde af forskellige stregkodesystemer. Se f. eks.

www.activebarcode.com/codes/

Der er jo nok i hvert fald tre problemer når man vælger en stregkode. For det første hvor megen information man ønsker, at koden skal indeholde, hvor sikker genkendelsen skal være og for det tredie, hvorledes stregkoden skal kunne anvendes.

For en stregkode på breve eller togvogne ved man på forhånd hvorledes den aflæses, så der er ikke grund til at tage hensyn til, at den skal kunne skannes på skrå, som det kan være tilfældet i et supermarked.

Hvis du ser på specifikationerne for selv en lille billig håndskanner, som f. eks anvendes i supermarkederne, så vil du se at de er i stand til at læse en stor del af de forskellige stregkodesystemer, så det er næppe nødvendigt at anskaffe sig en kompliceret og dyr skanner blot for at læse postvæsnets stregkoder.

I det sidste års tid har jeg også bemærket, at på breve fra banken, er der anvendt en todimensional stregkode (DataMatrix på 16*16), som kan indeholde op til 24 tal eller 16 tegn. Skulle dette kodes i en endimensional stregkode ville denne blive ret så lang og skæmme brevene ret meget. Til gengæld kræves der så et camera med en rimelig opløsning for at kunne læse koden.

109
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: Hjemmesiden har været nede
« Dato: 11, August 2008 - 09:08 »
Det virker meget bedre nu !!

110
Jeg har ikke kunnet finde det pågældende TV, men går ud fra, at det er et gammeldags med billedrør.

Jeg kan kun uddybe Harbst's advarsel mod højspænding med, at højspændingen kan være til stede længe efter at TV'et er slukket (op til timer).

Når billedet bliver rødt så er det formodentligt den blå farve, der forsvinder (evt. den grønne) så prøv at se på de dele, der bærer farveinformationen. Videoforstærkerne (eller dele deraf) sidder ofte helt oppe på billedrøret og er tilsluttet dettes katoder. Her sidder i gamle TV ofte potentiometre, hvormed farverne kan korrigeres. Disse er ofte årsagen til fejl i farvegengivelsen. Også stikforbindelser kan give de nævnte symptomer, hvis kontakterne er koroderede.

I begge de to tilfælde vil en banken på kredsløbspladerne og evt. ledningsbundter kunne identificere, hvor fejlen skal søges.

111
Computer / Sv: æø og å i domænenavne
« Dato: 07, Juli 2008 - 20:36 »
Hvis jeg nu slog alle farverne fra ved at bruge en sort/hvid monitor eller evt. en monokrom skærm, så ville jeg kunne definere en god hjemmeside som en, der også blev præsenteret ordentligt ud fra mine valg.

Der bliver vist ikke meget tilbage på siderne, hvis alle sådanne krav skal opfyldes.

Hvis du, muligvis på grund af en meget langsom internetforbindelse, ikke ønsker at se billederne, så må det efter min mening være dit problem og ikke et generelt problem.

Hvad gør du for øvrigt med billeder i PDF-dokumenter?


112
Computer / Sv: Vi skal ha ny digital signatur
« Dato: 26, Juni 2008 - 20:00 »
Det kan godt være, at der dermed opnås en eller anden form for sikkerhed, der er bedre end den nuværende. Til gengæld bliver det da vist også umuligt at få ret mange overbevist om, at de skal bruge den digitale signatur.

Må det ikke være muligt f. eks i bankforretninger, at bruge musen til at vælge konto, navn etc?

Hertil kommer det rent praktiske, at en stor del af tasturer og computere bliver afskåret fra at kunne bruges. De fleste tastaturer har USB tilslutning og de nyere stationære computere har ikke noget PS2 stik. De bærbare er heller ikke i ret stort omfang udrustet med dette.

113
Computer / Sv: Vi skal ha ny digital signatur
« Dato: 24, Juni 2008 - 11:10 »
Enig med JMA.

Har aldrig haft problemer ved kopiering mellem flere computere. Har blot fulgt den vejledning, som jeg fandt på TDC's hjemmeside.

114
Jeg er ikke helt klar på, hvad for skruer, du refererer til, men måske følgende link kan hjælpe

http://www.ligo.caltech.edu/docs/T/T030118-01.pdf

115
Alt det andet, diverse / Sv: Jobløn ?!
« Dato: 05, Juni 2008 - 13:56 »
Jeg synes du i for høj grad lægger vægt på de eventuelle negative sider.

I praksis har jeg altid oplevet jobløn (før dette begreb blev indført i dansk) som at man i fællesskab med kollegaer og chefen aftaler, at et givet stykke arbejde skal være færdigt på en bestemt dato, f. eks fordi det skal leveres direkte til en kunde eller det skal bruges af andre grupper i virksomheden for at få et projekt færdigt til tiden. I stedet for at male overtid og hjemmearbejde på væggen, så kan du jo også se sådan på det, at hvis der er tid nok til at udføre arbejdet, så har du lidt tid, hvor du kan lave, hvad du selv finder interessant. Jeg har aldrig oplevet overarbejdsbetaling (har hovedsageligt været ansat i staten og i store firmaer) for som ingeniør kan man næsten bruge uanede mængder af tid på et projekt, hvis man gerne vil det. Det er jo altid muligt at teste endnu en gang eller gennemgå manualen en ekstra gang for at finde kommafejl etc. og det er da helt klart, at det vil en arbejdsgiver ikke blot kritikløst betale for. Hvis du vil have friheden til selv at kunne tilrettelægge dit arbejde må du også tage de gener, der kan forekomme, hvis tiden viser sig at være for knap.

Selvfølgelig vil der findes firmaer, der vil udnytte medarbejderne til det yderste med hensyn til overarbejde uden betaling, men med mindre der er tale om et yderst vellønnet job, så tror jeg ikke, et sådant firma har mange chancer for at overleve ret længe.

Jeg har som statsansat været på mange tjenesterejser i tiden 1980-2000 og her havde vi en regel om, at en dag talte med det normerede antal timer, uanset hvor meget tid man brugte på arbejdet den pågældende dag. Normen var, at man såvidt muligt rejste uden for arbejdstiden dvs. at man var på arbejde indtil kl. 15 inden man så fløj til f. eks. Geneve eller London. Til gengæld var der jo så også dage, hvor der ikke var nogen møder eller kun et halvdagsmøde, idet resten af tiden gik med at værten skulle have nogle dokumenter mangfoldiggjort, eller at andre grupper først skulle være færdige, inden arbejdet kunne fortsættes.

Indenlandske rejser har altid været en pestilens. Et møde i den anden ende af landet fra 10-15 gav en lang arbejdsdag, når der var tre timers transport i hver ende af mødet.

Som absolut positivt ved rejser ser jeg også muligheden for at se og opleve, hvordan man arbejder i andre lande. Der er altså både positive og negative sider ved rejser, men det er ikke noget man bliver rig af rent økonomisk.

Under alle omstændigheder ønsker jeg dig held og lykke med jobsøgningen!

116
Aktuelt / Sv: "Gevinst" - svindel eller angreb?
« Dato: 03, April 2008 - 23:43 »
Så må det da være nogen meget fiktive danske adresser.

DK-hostmaster har godkendte registranter overalt i verdenen.

Som dansker kan jeg da også via danske firmaer oprette .com, .nu og mange andre domæner uden at have nogen adresse i det pågældende land.

117
Alt det andet, diverse / Sv: Hvem tjener på SMS-afstemninger
« Dato: 03, April 2008 - 23:23 »
Det er nok i hovedsagen min skyld, at vi skriver forbi hinanden, måske fordi jeg bestemt ikke er alvidende på dette område, og derfor kun svarer på dele af dine spørgsmål. Jeg beklager, at jeg ikke har gjort dette helt klart tidligere.

Jeg tror dog ikke du bør være så omhyggelig i udlandet for end ikke der opkræves der noget for modtagelsen af SMS, i hvert fald ikke som jeg har oplevet. Et hurtigt check på TDC siger da også, at det er gratis overalt i verdenen, så det gælder nok for de øvrige operatører også.

De tre spørgsmål kan jeg ikke besvare med konkrete tal, men når du skriver udbyderen mener du vel det selskab, der leverer nummeret til f. eks. Aller. Denne udbyder må nødvendigvis have nogle aftaler med alle de øvrige udbydere, fra hvis telefoner SMS'erne kan sendes. Disse andre operatører skal jo vide, at der skal overtakseres på netop dette nummer. Uanset omkostningerne er jeg ikke i tvivl om at det kan betale sig for 'ejeren' af nummeret, for ellers ville de mange reklamemagasiner næppe bruge denne fidus så meget som de gør.

118
Alt det andet, diverse / Sv: Hvem tjener på SMS-afstemninger
« Dato: 03, April 2008 - 13:29 »
Hvornår har du sidst betalt for at modtage en SMS?

Hvis vi ser bort fra det specielle ved 4 cifrede numre, så kan enhver kan da indrette sin egen 'SMS-service' ved at koble lidt interface til sin mobiltelefon. Det koster kun de normale afgifter for et mobilabbonnement.

119
Alt det andet, diverse / Sv: Hvem tjener på SMS-afstemninger
« Dato: 02, April 2008 - 23:01 »
Det er lidt uklart, hvad du mener med at betale for et 4-cifret nummer. Alle numre 'ejes' af telestyrelsen, der sælger dem i serier til de enkelte teleselskaber, og her er prisen af gode grunde 10.000 gange prisen for et normalt 8 cifter nummer.

Nu kan jeg ikke forestille mig, at DR køber deres teleydelser som enkeltstående leveringer, men snarere, i lighed med andre store leverancer, får en samlet pris på alle de ydelser, som de ønsker. Derfor kan man næppe adskille regningen, så man kan se lige præcist hvad 1212 koster.

120
Alt det andet, diverse / Sv: Hvem tjener på SMS-afstemninger
« Dato: 02, April 2008 - 20:23 »
Nu synes jeg at din mistænksomhed går lige lidt for vidt.

Har du nogensinde set nogen pristabel, hvor SMS til 4-cifrede numre var beskrevet for sig. Selv en SMS til det fjerneste land takseres ikke anderledes en en lokal SMS, så hvorfor skulle de 4 cifrede numre så behandles særskilt. Mange har for øvrigt helt fri SMS takst.

Noget andet er, at DR selvfølgelig betaler et højere gebyr for 1212 nummeret alene af den grund, at taksten for et 4 ciffret nummer er 10000 gange så høj som for et normalt nummer.

Sider: 1 ... 7 [8] 9