Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Karsten

Sider: [1] 2 3
1
Alt det andet, diverse / Sv: Træbeskyttelsesmidler - typer
« Dato: 14, August 2018 - 20:18 »
Jeg ser debaten om traebeskyttelsesmidler - typer,  kun er om tjaere og stavning.
Hvad med linolie ?
Jeg kan ikke finde den rapport jeg laeste (foer alt kom paa internettet, engang i begyndelsen af firserne) men denne fortaeller ogsa meget interessant:
https://www2.mst.dk/Udgiv/publikationer/2001/87-7944-657-4/pdf/87-7944-658-2.pdf

Det jeg fandt ud af for saa laenge siden var at mine nye vinduer skulle males med linolie maling,  da rapporten viste at vinduer der var udskiftet til plastikmalede vinduer med thermoruder paa nogle offentlige bygninger efter energikrisen, nu var raadne. De gamle vinduer som var bevaret i kaelderen var i fin stand, men de var ogsaa malet med linoliemaling den gang det var tilsat farlige giftstoffer som bly. Ruderne far isat med linoliekit hvor linolien ogsaa blev trukket ind i traeet.

Her i Canada skulle jeg for nogle aar siden en ombygning af vores hus, den traebeskyttelse jeg fandt var noget de kaldte Australian timber oil. Det havde aldrig vaeret i Australien og det var lavet paa linoliebasis. Aaret efter ville jeg koebe noget mere, men nu var maling med organiske oploesningsmidler forbudt, alt skulle nu vaere vandbaseret. Deres loesning var at lave den australske timber oil som maelk  ;) mikroskopisk smaa draaber linolie der svoemmede rundt i vand. ideen var saa at naar man havde malet med det ville vandet fordampe og  havde efterladt et tyndt lag linoliebaseret traebeskyttlse.

Det virkede fint paa raa traeoverflader men ikke paa hoevlede, fra en anden fabrikant af linolie produkter saa jeg at de fraraadede at male det paa ny hoevlede overflader, da traeets porer ved hoevlingen var presset sammen saa linolien ikke kunne traenge ind, men ville laegge sig som en tynd hinde ovenpaa traeet. Hvis man ventede et aar med behandlingen og traeet havde vaeret udenfor ville porene have aabnet sig og nu kunne det behandles.

Mit hoevlede cedertraes daek fik saa linoliebaseret traebeskyttelse efter et aar. I naturlig Ceder farve, men det virkede heller ikke, for der var ikke pigmenter i midlet som stoppede solens UV straaeler i at nedbryde overfladen af traeet, saa det yderste lag trae skallede af og tog traebeskyttelsen med sig  :-\

2
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: GPS og software
« Dato: 22, Maj 2015 - 17:19 »
Her i Canada, er de alle begyndt at saelge GPS'er til bilerne med "gratis" livstids opdateringer af kortet, det bliver sagt at de led under konkurrencen fra de gratis Google maps paa mobiltelefonerne.
Fsktisk saa mener jeg at Google virker meget bedre end min (1 aar gamle) GPS. paa google maps kan jeg udover at soege paa vejnavne soege paa firmanavne og det hjaelper mig meget.
Min GPS er elendig, den kender ikke den vej jeg bor paa !!!!  da jeg fik den skrev jeg mit addresse ind, men fik besked paa at 15 sideroad( som det staar paa vejskiltet)  ikke eksisterede, saa proevede jeg med sideroad 15, fandtes heller ikke 15th sideroad fejlede ogsaa. saa satte jeg mig ud i bilen og koerte hen foran naboens hus (man vaelger jo aldrig ens rigtige addresse, saa en biltyv vil vide hvilket hus man kan begaa indbrud i da ejeren ikke er hjemme  :-X) og valgte dette sted som min addresse. da jeg dagen efter koerte hjem sagde en klar stemme at jeg skulle dreje til hoejre af 15 S-D-R-D  saa nu ved jeg hvor jeg bor :-)
Den fidus med at saelge noget som kraever en regelmaessig betaling er en god fidus for firmaerne. Jeg er bange for at det er noget vi vil se mere til. Jeg har kunder som under ingen omstaendigheder vil koebe min konkurrents produkter, for de skal vaere koblet til internettet saa man har let adgang til service -- og det koster et maanedeligt beloeb. Hvis man glemmer at betale bestaar servicen i at ens system holder op med at fungere, et system man har betalt for i dyre domme. Andre firmaer kan ikke servicere det fordi alle justeringer foretages over internettet -- hvor smart :'(
Kender i til andre produkter hvor man skal betale et fast gebyr for at faa det til at virke? Alle de nye produkter som nu bliver lavet til IOT ( Internet Of Things) er jo perfekte til at opkraeve lidt penge. -- Maaske forst naar man er blevet saa vant til at bruge dem at man ikke kan undvaere dem.
Nu venter jeg spaendt paa den neste besked paa min GPS for i sidste uge fortalte dem mig at mit kort nu var 1 aar gammelt og at jeg kunne koebe et nyt ved at gaa til deres webside. Mon det stopper her??

3
Alt det andet, diverse / Sv: EvighedsMaskiner
« Dato: 26, Marts 2015 - 17:39 »
Her i Canada er de til salg for omkring $100, det svarer til ca 550DKK.
Det er da aergeligt at i skal laegge forsendelse til :-\  samme fabrikat og model som ecofan saelger i DK

4
Uden at kende noget af det du har installeret, saa tror jeg at dit problem kommer fra elektrisk stoej fra tidens forbandelse SWITCHED MODE POWER SUPPLIES, dels for at spare energi for di de er mere effektive end en gammeldags transfomator og dels fordi de er billigere (specielt hvis man ikke rener stoejfiltre med) saa bliver de brugt alle steder.
Hvis din motorvarmer paa en eller anden maade er styret med noget switched mode, saa kan loesningen vaere et stoejfilter monteret i tilgangs ledningen til den.    http://www.digikey.ca/product-search/en?pv207=690&FV=fff40034%2Cfff801c8%2C114035b&k=EMC&mnonly=0&newproducts=0&ColumnSort=0&page=1&quantity=0&ptm=0&fid=0&pageSize=25 
Deter saadan nogle filtre som jeg tror vil loese dit problem, anbring det i power kablet saa taet paa den stoejende Wabast som muligt dit filter skal vaere lavet til at kunne taale minimum den spaending du har paa power kablet og den stroem den bruger.

5
Hvis den er uden motor, saa er problemet ikke stort da du allerede har en boremaskine, brug den som motor ;)
Da vi flyttede til Canada medbragte vi en maskine (hvortil vi lavede reservedele paa den omtalte drejebaenk) men da en af motorene var til 380V var den ikke lige til at faa til at koere her, resultatet blev at en Bosh elektrisk haandboremaskine (midlertidigt) fik opgaven at drive maskinen. Den holdt til 4 aars konstant arbejde  :)

6
Det maa vaere saadan en du leder efter:  http://www.leevalley.com/US/wood/page.aspx?p=43104&cat=1,330,50260
Jeg har brugt den til metal smaadele til en maskine og den virker.
LeeValley er et Canadisk firma, men ifoelge deres webside saa sender de med glaede til andre lande.(omregnet til Danske Kr (men uden moms :) er det omkring 1700Kr
Et godt raad er: LAD VAERE MED AT KIGGE I DERES KATALOG
Hvis du goer bliver du fattig ::) for der er saa mange andre stykker vaerktoej du vil koebe

7
Jeg ser at den bruger den nye bluetooth standard for low power. Det vil sige at den normalt er i sleep mode, og saa vaagner op med jaevne mellemrum og lytter efter et signal, hvis den hoerer et, saa svarer den. Naar en low power bluetooth sender bruger den lige saa meget stroem som en "gammeldags" bluetooth. Fidusen ved den nye Low power er at apperatet som den bruges i kan vaere taendt et aars tid, da den kun bruger masser af stroem naar den faar et signal som faar den til at vaagne op.
Fra beskrivelsen af et Low power bluetooth modul har jeg sakset:


Devices using Bluetooth low energy wireless technology are expected to consume a fraction of the power of Classic Bluetooth enabled products for Bluetooth communication. In many cases, products will be able to operate more than a year on a button cell battery without recharging. It will allow sensors such as thermometers to operate continuously, communicating intermittently with other devices such as a mobile phone.
Note that the lower power consumption is not achieved by the nature of the active radio transport, but by the design of the protocol to allow low duty cycles, and by the use cases envisaged. A Bluetooth low energy device used for continuous data transfer would not have a lower power consumption than a comparable Bluetooth device transmitting the same amount of data. It would likely use more power, since the protocol is optimised for small bursts.

The basic radio circuitry has almost similar power consumption as for standard Bluetooth radio (in dual-mode devices it is likely to be the same circuitry), but the overall power consumption is aimed to be lower, primarily by having a lower duty cycle. During transmission and reception these devices exhibit peak currents in the tens of milliamps (mA) range in both Bluetooth low energy technology and Bluetooth modes. In sleep modes, the aim is to have current consumption reduced to tens of nanoamps (nA). Because of very low duty cycles (of the order of 0.25%) average currents are therefore in the microamp (μA) range enabling button cell battery power sources to last up to a year.

Det du skal vaere opmaerksom paa er om din telefon kan modtage Low Power Bluetooth.

8
Alt det andet, diverse / Er i enige
« Dato: 19, November 2012 - 02:18 »

9
Det er vist paa tide at jeg svarer da det produkt du leder efter hoerer til den slags produkter jeg beskaeftiger mig med hver dag.
At bruge passive maerkater som dem der bruges til varesikring er ikke en mulighed for dig. vores haandscanner har kun en raekkevidde paa 20-30 cm og det er for lidt, en hoejere raekkevidde er kun muilig med en stoerre antenne og med kraftigere sendersignal end tilladt.
Passive RFID tags har det samme problem (passive tags er tags uden batteri og aktive tags har indbygget batteri)
En aktiv tag kan laves paa 2 forskellige maader:
En hvor taggen ikke sender foer den modtager et wake-up signal, her er problemet at modtageren til det wake up signal bruger stroem (eller har en kort raekkevidde med en passiv wake up receiver) det er faktisk princippet i de tags der svarer naar man klapper i haenderne eller floejter.
En anden mulighed er en lille sender som sender med regelmaessige mellemrum. her risikerer man let at overtraede lovgivningen idet de frekvenser man kan benytte er faa og hvis der paa de frekvenser var masser af konstant sendende tags saa ville frekvenserne blive blokeret og ikke til at bruge for de ting der var godkendt til at bruge frekvenserne. Hvad tror du der ville ske hvis en kat sad ved siden af din bil og du ville bruge fjernkontrollen til at aabne doeren?
Her har vi (og sikkert tilsvarende i Europa) regler der siger at en sender som den til kattealarmen hoejest maa sende i max 1 sekund ad gangen og altid med mindst 10 sekunders mellemrum.
Der findes masser af produkter som du kan bruge (til mere eller mindre lovlige kattealarmer) et firma som jeg kan anbefale er LINX http://www.linxtechnologies.com/en/products/modules kig paa deres modtager moduler, de virker fint ( du kan ogsaa arbejde paa en anden frekvens som 433MHz) de har ogsaa et vaeld af application notes.
Du kan ogsaa se hvad Texas Instruments har http://www.ti.com/lit/sg/slab056/slab056.pdf  kig paa sub-1 GHz (og deres integrerede kredse er saa gode at de er indmaden i LINX modulerne). Fra TI kan du koebe evaluation kits for deres forskellige sendere og modtagere (maaske ikke direkte fra TI, men proev www.digikey.dk
Fra Ti fik jeg for et par aar siden et evaluation kit hvor de skulle bruge mindst 3 modtagere, ved at triangulere signalstyrken de fik fra en lille sender, kunne de paa ens computer vise hvor i rummet senderen befandt sig.
http://www.remoteplay.com/support_tagalert200.asp  er et firma som ogsaa de kredse til deres system. Systemet virker dog ikke helt som det du har brug for men er lavet til at give alarm naar man er kommet for langt vaek fra det man helst vil passe paa, ens iPhone eller lille barn !!

http://www.maximintegrated.com/products/wireless/   er et andet firma der laver produkter som du kan bruge, ogsaa her kan du faa evaluation kits, hvis ikke andet saa er deres application notes vaerd at laese.

10
Det er egentligt morsomt at laese om hvordan i vil spare med natsaenkning, jeg goer faktisk det modsatte.  :D
Her hvor jeg bor "out in the boonies" eller paa dansk, "Ude paa boehlandet" har jeg hverken fjernvarme eller gas, men kun braende og elektricitet (og vores braendeovn virker ogsaa naar der er stroemafbrydelse) Huset varmes normalt op (eller koeles ned om sommeren) med en ground source heat pump. Prisen paa vores elektricitet er billig om natten og dyr om dagen.
For at faa et dejligt varmt hus naar vi staar op, haever vi temperaturen om natten startende ved 5 tiden, naar klokken bliver 7 saenkes temperaturen samtidig med at elprisen stiger, men huset er dejligt varmt. Mens vi er paa arbejde falder temperaturen, men det er heldigvis saa praktisk indrettet at vi om vinteren har en sol der kigger ind af vinduerne om eftermiddagen, saa naaar vi komer hjem er huset rimeligt varmt (her kan man hjaelpe til med braendeovnen) om aftenen naar solen og elpriserne gaar ned kommer varmepumpen paa arbejde igen.
Noget lignende sker der ogsaa med det varme vand. Vandet bliver normalt forvarmet i varmepumpen og faar den sidste haevning af temperaturen i den elektriske vandvarmer. Naar man tager bad om morgenen er vandet jo dejligt varmt fra nattens forbrug af billig el, men varmtvandsbeholderen faar ikke lov til at bruge el foer naeste nat (og da vi ikke bruger varmt vand om dagen , er der jo ingen grund til at betale overpris for at faa det varmet op)
I litteratur jeg har laest om solfangere til varmt vand er der anfoert at vandet bare behoever at komme over ?? grader en gang i doegnet for at sikre at vandet i tanken ikke faar en tanke

11
Mon ikke det er URANUS den er ifoelge GOOGLE SKY MAP taet paa mekur, og en smule taettere paa solen (det er foerste gang jeg har brugt google sky map paa min smartphone til noget fornuftigt)
Den er gratis  ;)

12
12V AC eller DC??
Du skriver at du har en 12V transformer, og fra saadan en faar du 12V AC. Lysdioderne vil gerne have DC og bryder sig absolut ikke om AC da det overskrider den max reverse polarity spaending som de kan taale.
12V DC er let at faa fra en akkumulator. ellers skal du have et ensretter kredsloeb efter din transformator.
Lysdioderne skal forsynes med en konstant stroem, hvis det er en lille lysdiode til 20mA saa saet bare en 500Ohm modstand i serie med lysdioden. Lysdioder til stoerre stroemme forsynes normalt fra en switch mode regulator saa du undgaar at spilde stoerstedelen af effekten som varme i seriemodstanden.
Hvis du har en 500Ohm seriemodstand til din lysdiode er det klart at en ekstra Ohm i modstand i kablet er uden betydning, det samme goer sig gaeldende hvis lysdioden har en switch mode regulator.

Da jeg selv gaar og leger med tanken om at lave et 12 (eller 24V) installation dels til udendoers belysning og dels til (noed) belysning indendoers naar vores netspaending falder ud (og det sker flere gange om aaret) saa har jeg det problem at jeg ikke kan finde et godt stik til brug for 12V DC, jeg har set at IKEA bruger et godt gammeldags DIN hoejttalerstik i nogle af deres LED lamper, stikket er polariseret og smaat, meget bedre end de cigarettaenderstik som blev standard i biler og som nu ser ud som om det er den kommende standard for 12V, er der nogen der har et bedre forslag til 12V stik til LED lamper?

13
Princippet med luft solfangere virker, fra denne webside: http://solarwall.com/en/home.php   var der engang et link til at se hvor meget billigere det var for 3M at varme en bygning op, og der var mange penge at spare.

Fik selv lyst til at installere en solvaeg, specielt efter jeg fandt en anvisning paa et goer det selv
luftsolfanger, hvor den varme luft blev fanget i nogle roer lavet af oeldaaser sat sammen og hvor de aabninger der blev lavet i top og bund blev lavet med et vrid i den metalflap man lod sidde, saa luften stroemmede igennem roeret med en skruebevaegelse.
Det eneste der har holdt mig fra at lave den, er at jeg stadig mangler at drikke en masse oel.
Er der nogen der vil komme og hjaelpe mig?

(Fandt websiden SolarWall Case Study - 3M Canada (Perth Ontario Manufacturing Plant) (solar air heater system)

14
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Sv: Knirkende gulv
« Dato: 28, September 2011 - 16:01 »
Du er ikke den eneste der har et problem med et knirkende gulv. Her hvor jeg bor har alle gamle huse det, for i "gamle" dage soemmede man bare en spaan/krydsfiner plade fast til stroeerne. Nu kommer man foerst en stribe lim paa stroeerne foer pladerne skrues fast, og de nye huse har ikke laengere det problem.
Har du mulighed for at komme til gulvet nedefra? Hvis du kan, kan det repareres usynligt, hvis ikke, saa er der stadig loesninger. De fleste foreslag gaar paa at skrue gulvet bedre fast, der er lavet specielle skruer til formaalet, skruer hvor gevindet gaar den "forkerte" vej paa det stykke af skruen som gaar gennem gulvpladen, paa den maade mases gulvet bedre fast til stroerne.
En anden mulighed er at bore smaa huller og saa sproejte en speciel expanderende lim ned i hullerne, limen vil saa fylde hulrummet mellem stroerne og gulvpladen ud.
Den sidste mulighed er , som du selv foreslaar, at smoere samlingerne (noget du nok ikke skal goere hvis du senere vil forsoege med lim) her anbefales grafitpulver (hvor alt bliver sort) eller taklum hvis man foretraekker hvidt.
Hvis du googler paa: "floor repair squeaks" vil du faa mange foreslag (og reklamer fra firmaer som lever af at folk har det problem), f.eks

http://www.naturalhandyman.com/iip/inffloor/infsqe.html

15
jeg har lige faaet et fantastisk godt stykke legetoej. Gaa til http://www.earthscienceagency.com/software/android/solarrater/  og download deres gratis software som kan bruges til at regne ud hvor effektivt dit anlaeg vil vaere. Hvis du har en android smart phone, saa faar du orienteringen af din installation bare ved at laegge den paa dit tag, den finder selv vinklen pa dit tag, orienteringen ved hjaelp af det indbyggede kompas og din location ved hjaelp af GPS. Det er da et smart stykke legetoej ----- og saa kan det ogsaa bruges til noget fornuftigt.

Sider: [1] 2 3