ingeniørdebat.dk

Ingeniørdebat => Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation => Emne startet af: HP efter 07, Februar 2012 - 11:29

Titel: Centralvarme - cirkulationspumpe
Indlæg af: HP efter 07, Februar 2012 - 11:29
Oliefyret i mit hus har gjort det godt i de 20 år det har fungeret.
Cirkulationspumpen har gjort alle årene med og fungerer stadig uden at kny. 8)
For at spare på el-forbruget til pumpen vil jeg skifte til en lavenergipumpe - det påstås, at der kan spares mange penge ved at anvende en pumpe med optimeret pumpeteknik og tilhørende styring. ;D
I kedlen er cirkulationspumpen anbragt sådan i det kompakte hus, at en ny lavenergipumpe (Grundfos) ikke kan få plads i huset uden at der skæres hul i pladedøren. Dermed vil en del af (lyd)isoleringen blive brudt.
Mon der findes en alternativ mulighed? Enten et andet pumpefabrikat eller en pumpetype hvor styringen er anbragt udenfor pumpehuset med deraf følgende mindre dimensioner (længde) på pumpen?
Eller måske er der andre forslag til opnåelse af målet: Energibesparelse.

HP

Rolig nu!
 8)
Titel: Sv: Centralvarme - cirkulationspumpe
Indlæg af: Mikael Boldt efter 07, Februar 2012 - 13:28
Der er rigtigt mange penge at spare ved at udskifte cirkulationspumpen til en A-pumpe. Jeg gjorde det selv for år tilbage.

Den gamle pumpe brugte 40W, den nye 7W. Der er små tal, men når pumpen kører 24 timer 365/6 dage om året. så bliver beparelsen lige pludseligt ca 300 kWh /år.

Jeg kan godt se at pumpehuset er ca 25mm længere end de tilsvarende UP/UPS pumper. Er det ikke muligt at dreje pumpen så den kan være bag beklædningen?

Der er jo ikke pumpen der støjer så, hvad med at flytte den?
Titel: Sv: Centralvarme - cirkulationspumpe
Indlæg af: gerda vilholm efter 08, Februar 2012 - 00:47
HP skrev:
Citér
Eller måske er der andre forslag til opnåelse af målet: Energibesparelse

Her i Tasiilaq, Grønland har både Søren Basbøll og jeg indrettet os på den måde at cirkulationspumpen er forbundet med en rumtermostat, således at pumpen kun kører når der er brug for varmetilførsel. På den måde sparer vi ret meget på energien til pumpen.

Iøvrigt har jeg på mit oliefyr en lavenergipumpe som dels kan styre sin effekt   automatisk, og dels manuelt kan indstilles på den effekt jeg ønsker.
Pumpen har et display der viser wattforbruget. Normalt lader jeg den køre på mindste trin, 8 watt, men når der blæser en hylende snestorm udenfor sætter jeg pumpen på max, 20 watt.

Pumpen er iøvrigt ikke større end at den kan sidde inde i skabet på mit HS Tarm oliefyr - men det er også en ældre model hvor skabet er 180 cm højt og 60 cm bredt.

Venlig hilsen    Gerda