Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Henrik Boch

Sider: [1] 2
1
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Brugt bil
« Dato: 03, August 2012 - 12:04 »
...i det mindste spurgte han om kontanter eller bankcheck.

Vi har netop købt en brugt Berlingo til fruen, hvor forhandleren, hvis sydlandske navn jeg ikke vil lægge ham til last, bad om at få pengene overført til hans bank dagen før overtagelsen!

Der må jeg nok tilstå, at mine nakkehår rejste sig. Han sagde, at sådan betalte hovedparten af hans kunder, men jeg fik overtalt hustruen til at køre i banken og få udstedt en bankcheck. Jeg bryder mig ikke om at betale via bankoverførsel, før jeg står med nøglerne i hånden.

Nå, men handlen gik heldigvis fint, og en googlesøgning på forhandleren gav heller ikke grund til bekymring.

Husk at checke bilen for pant. Det kan gøres på www.bilbasen.dk

I øvrigt modbeviste vores jagt på en benzindrevet Berlingo årgang 2006-07 med et fornuftigt kilometertal på bagen, en fornuftig pris og indenfor en fornuftig radius fra Kbh. SuperClaus' påstand om, at der er biler nok. Berlingoer er der åbenbart rift om i Københavnsområdet.

2
Computer / Sv: PC Projektor i lokale, der ikke kan mørklægges
« Dato: 03, Maj 2012 - 09:41 »
Det kommer nok lidt an på, hvad du mener med "kan ikke mørklægges".

De fleste af nutidens projektorer kan klare et lokale med lidt dagslysindfald; dog vil det være ret godt, hvis der kan trækkes gardiner for.

Jeg har selv været ude i ekstremtilfældet, hvor man ønskede at bruge projektor i et væksthus, og der måtte leverandørerne give op (hvilket næppe kan undre nogen). I det tilfælde kunne opgaven kun løses med LED-skærmene, man plejer at anvende til husfacade-reklamer. Og de er lidt for grovkornede til film og billeder. Prisen snakker vi ikke om!

Men leverandørernes mantra var: "mørklægning, mørklægning og mørklægning". Er det fuldstændigt umuligt? Om ikke andet så at klistre noget papir op med malertape eller hænge lagner op?

mvh Henrik

3
Jeg håber, at maskinen må "tjene dig vel", og hvis jeg må give et godt råd, så husk at servicere den.

Jeg har selv haft nogle af de billige plæneklippere, men jeg er rent ud sagt en sjuft, når det gælder service, renholdelse, olieskift osv., så jeg har slået de billige maskiner ihjel alt for hurtigt!

Derfor købte jeg en Husqvarna med Honda-motor for nogle år siden...med det naive håb, at hvis maskinen var dyr, ville jeg være mere tilbøjelig til at yde den rette omsorg. Den teori faldt så godt nok til jorden. Men de der Honda-motorer, det er kram!

Bevares, der skulle 3 ryk i snoren til at starte den i år, og de første 5 sekunder med motoren i gang gav minder om dengang, jeg besøgte et kulkraftværk i Ungarn for ca 20 år siden, men derefter spandt den atter, som den skal.

Giver I jeres plæneklippere årligt service? Gør I noget før vinter-hi? -eller om foråret? Hvad?

mvh Henrik

4
Uh...der ramte du et ømt punkt med den affugter!

Jeg har tidligere haft 2 stk i kælderen. En som blev brugt på badeværelset om vinteren, da børnene var mindre, og der konstant hang vasketøj til tørre. Samt en i rummet, der nu ønskes indrettet til hobbyrum.

Jeg syntes, at de havde større "drænende effekt" på pengepungen via el-regningen end på luftfugtigheden! De blev hurtigt kasseret og erstattet af fugtføler og udsugning på badeværelset.

Jeg har netop skiftet vinduer i hele hytten til en model med udluftningsventiler i rammen; disse ventiler kommer nok til at stå åbne hele sommerhalvåret...jeg er tilhænger af vel-udluftede boliger (hvilket til tider hævdes at være i modstrid med gældende bygningsreglement, men det er en anden snak!)

Døren mellem kælder og stueetage er fjernet, så luftvekslingen mellem stue og kælder er forholdsvis stor. Den største fugtbelastning indefra kommer nok fra badeværelse og periodisk tøjtørring, men det klares primært vha. mekanisk udsugning. Og i vinterhalvåret benyttes brændeovnen dagligt. Det trækker også en del af fugten i huset med op gennem skorstenen.

Soveværelserne, som jo også bidrager pænt til boligens samlede fugtproduktion, ligger på 1. sal, så det forventer jeg ikke giver problemer helt nede i kælderen (?)

Ved nærmere eftertanke er jeg nok mest nervøs for, om udefrakommende fugt vil forårsage skimmelvækst i vægkonstruktionen. Den indefra-kommende fugt skal jeg nok selv sørge for at holde i ave.

mvh Henrik

5
Opvarmet? Jeps!

Jeg har faktisk 2stk lave og lange radiatorer, som jeg vil montere, så der er radiatorer i næsten fuld væglængde på de 2 sider af rummet, der vender mod terræn. (fælles "rumfølende" termostatventil på tilgangen og "vandfølende" termostatventil på hver af afgangene for at begrænse returtemperaturen og sikre en fornuftig varmefordeling på de 2 radiatorer).

Dog regner jeg ikke med at opvarme i sommerhalvåret, fra maj/juni til september/oktober, hvor jeg normalt lukker ned for fjernvarmen til radiatorkredsen i huset.

mvh Henrik

6
Jorden op mod væggen er under ingen omstændigheder knastør! På den ene side af huset, ligger en garage, hvilket må betyde, at jorden på denne side nok er lidt mere tør end på øvrige sider (?).... (ingen overfladevand siver ned)

Omkringliggende jord er knaldhård lerjord, dog må man formode, at der er fyldt efter med jord af en anden sammensætning helt tæt på huset. Jeg har aldrig checket, for der ligger fliser hele vejen rundt om huset, undtagen naturligvis hvor der er garage og støbt trappeskakt til hhv fordør og kælderdør.

Så summa summarum vil der nok altid vandre fugt ind gennem væggen i et eller andet omfang; men det har hidtil ikke givet anledning til andet end de nævnte saltblomster; selv bagved den tætte maling.

Men hvis jeg undlader dampspærre på indersiden, vil fugt indefra huset så ikke vandre ud gennem konstruktionen og kondensere på den kolde betonvæg? -med større risiko for skimmelsvamp i konstruktionen?

Isoleringsværdien, som du anfægter Harbst, afhænger vel også af tykkelsen - 100mm er vel bedre end ingenting!?

Tillægsspørgsmål: gror skimmelsvamp lige så lystigt i vådrumsgipsplader som i almindelige? Gipsplader er trods alt billigere end cementplader (selv om der nu er så få m2 væg, at det ikke skal være den beskedne prisforskel, der holder mig fra at benytte cementplader, hvis det er bedst.)

Er der bedre alternativer? UDEN AT GRAVE!

mvh Henrik

7
Tak for jeres svar.

I kan være ganske rolige mht. den gamle maling. Den vil blive fjernet i næsten 100% omfang. Jeg tror endda, det vil blive let, for når jeg banker på den, lyder det som om, den allerede har sluppet grebet i betonen på ca 50% af vægfladen. Så med en god spartel, en skarpslebet spade el. lign. kan jeg sikkert fjerne en god del af det sidste.

Jeg kan sikkert godt ventilere hulrummet, men da kun de øverste ca. 75 cm befinder sig over terræn, bliver ventilationshullerne i toppen af hulrummet. Det giver jo ikke rigtigt noget luftflow nede i bunden, hvor risikoen for fugt og svampevækst er størst. Er ventilationshullerne så noget værd?

mvh Henrik

8
I mit gamle hus fra 1927 har jeg en god sund og relativt tør (og opvarmet) kælder. Luften er aldrig sur, og jeg har trods manglende omfangsdræn aldrig konstateret skimmelsvamp i hjørnerne - samt på trods af at tidligere ejer(e) ellers har gjort sit for at fremprovokere svampevækst ved anvendelse af diffussionstæt plastmaling og diverse beklædninger med krydsfiner- og masonitplader. Der er kun lidt "saltblomster" hist og her.

Gulvet er i øvrigt beton uden isolering og belagt med 30x60cm keramiske fliser.

Jeg kunne godt tænke mig at indrette en del af kælderen til hobbyrum el. lign og overvejer at efterisolere væggene, som er in situ-støbt beton i ca 35 cm tykkelse. Dels for at spare på energien og dels for at smukkesere overfladen på væggen, som jo er noget ujævn og uskøn pga. datidens støbemetoder med forhåndenværende skæve forskallingsbrædder.

Isolering udefra med dertilhørende membran, plastplader og isolering anbefales af de fleste, men det er en tand for voldsomt (og dyrt) bare for at indrette hobbyrum.

Jeg faldt over denne beskrivelse på Teknologisk Instituts hjemmeside:
"Isolering af væggen indefra foregår ved at bygge et skelet af stålrigler, som isoleringsmåtterne monteres i. Yderst opsættes en ny væg af cementplader. Vægbeklædningen skal altid sidde mindst 20 mm over gulvoverfladen, og der skal være mellemrum mellem kælderydervæg og isolering, så der ikke kan trænge fugt op i pladerne og isoleringen."

Det lyder jo dejligt let! Men kan det anbefales? Eller risikerer jeg opbygning af skimmelsvampevækst inde bag pladerne? Og skal der dampspærre mellem isolering og indvendige cementplader?

(Når Teknologisk Institut skriver "Yderst opsættes en ny væg af cementplader", formoder jeg naturligvis, at der menes inderst...altså den vej der vender ind mod rummet!)

mvh
Henrik

9
Så har jeg testet boxen!

Det er 2 stk MPEG 4 tunere i Sagem DTR 94250'eren - konstateret ved den simple test, at jeg kunne optage DR Kulturkanalen, mens jeg så DR HD. Den er i øvrigt i stand til at optage 2 kanaler samtidigt (ligeledes MPEG 4), dog kan man så ikke zappe mellem andre kanaler, end de 2 man optager.

Jeg bruger kun boxen til fjernsynskiggeri, så jeg kan ikke give en bedømmelse af alle de andre funktioner, som den har indbygget (se feriebilleder osv), men til fjernsynskiggeri er jeg godt tilfreds med produktet.

Den er ret brugervenligt opbygget i menuerne, og at programmere en film, man vil optage, er behageligt let. Man åbner menuen med programoversigt, navigerer hen på den ønskede film med fjernbetjeningens piletaster og trykker på fjernbetjeningens røde optageknap, voila! Ikke noget med at sidde og fedte med lange talkoder fra avisens programoversigt som med den gamle analoge harddiskrecorder.

Det skal dog nævnes, at jeg heller ikke anvender boxer-kortlæseren. Når først licensen er betalt, er jeg en tand for nærig til yderligere betaling for at se fjernsyn (til mine børns fortrydelse), så boxer-kortlæseren kan jeg heller ikke give en bedømmelse af.


10
Jeg har præcis sådan en Sagem 94250 med 2 tunere.

Jeg har aldrig tænkt over, om begge tunere - eller kun den ene - er MPEG 4, da jeg typisk optager en af de kanaler, der alligevel sendes som MPEG 2, mens jeg ser en anden kanal.

Jeg vil checke det i løbet af weekenden!

Jeg har ikke bemærket tekniske problemer overhovedet med min Sagem box, dog vil jeg advare mod støjen! Der sidder en lille blæser i boxen, som kværner konstant + de typiske lyde fra en arbejdende harddisk.

Det er ikke en, man glemmer at slukke for!

Jeg vender tilbage, når jeg har checket tunerne.


11
Aktuelt / Sv: Den blå stork i Tyskland
« Dato: 12, April 2010 - 10:43 »
Tjah...min første tanke var, at den på sin årlige tur sydpå har været på "badetur" i et af de åbne kar under fri himmel, som der i den 3. verden benyttes til indfarvning af tekstiler.  :-\

12
Alt det andet, diverse / Sv: Rensning af lak-beholder
« Dato: 17, Juli 2009 - 12:52 »
Tak for svaret.

Jeg gættede også på salmiakspiritus.

Nu er sådan en palletank jo ikke skidenem at stå og ryste en salmiakspiritusopløsning rundt i, hvis det skal op og ned ad siderne indvendigt.  ;D

Er det mon godt nok at hælde en kras opløsning i bunden af beholderen og forvente at dampene klarer ærterne (ligesom når man putter grillriste, bradepander etc i en sort sæk med salmiakspiritus), eller skal det skylles op og ned af siderne i beholderen?

Man kunne måske tippe den rundt, så den stod på hver af de 6 flader et par dage ad gangen?

Og hvor store mængder skal der til? Tanken er 1200x1200x1000 mm.

13
Alt det andet, diverse / Rensning af lak-beholder
« Dato: 17, Juli 2009 - 10:04 »
Jeg har overvejet at anskaffe en 1000l palletank i stedet for regntønderne fra byggemarkedet og fundet en tank til en anstændig pris (300,-)

Den har dog været anvendt til vandbaseret lak, og sælgeren foreslår at skylle den igennem med rent vand evt. tilsat salmiak.  ???

Nu er kemi ikke min stærke side, og jeg vil nødigt slå det halve af køkkenhaven - for ikke at sige familien - ihjel ved at vande jordbærrene med regnvand indeholdende rester fra lak-tanken.  :'(

Nå ja, slå ihjel er nok overdrevet, men i forstår sikkert min pointe  ;)

Hvordan renser man bedst en palletank?

14
Under ristningen har jeg gjort endnu en pudsig observation:
Når der så ligger en ristet og fladtrådt gedehams på jorden, tiltrækker det nye gedehamse, som styrer direkte mod kadaveret. Er det mon lugten, der tiltrækker dem? -og er de mon kannibaler?

Når så de kravler rundt på/omkring deres døde lillebror, er de nemme at ramme med el-ketsjeren.


15
Der fik jeg sgu lige morgenkaffen galt i halsen!  :o

Ikke over Kuscos mail - men over prisen i hans link! Jeg købte sådan en fætter hos Silvan for et par måneder siden, pris: 30,- kroner, hvilket må siges at være et pænt stykke under 249,-

Den er i øvrigt god, når man sidder på terassen og hvepsene summer om ørerne på en - farligt/ubehageligt legetøj eller ej!

Sider: [1] 2