Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Mads333

Sider: [1]
1
Det er en ganske udmærket pjece, SuperClaus linker til.
Ikke desto mindre mener jeg, at når
Jeg sidder som sælger i en førende virksomhed der forhandler udestuer.
...
Bygningsreglementet er meget utydeligt på netop det punkt ang. udestuer.
Nogle kommuner tolker det som det skal konstrueres som var det en tilbygning mens andre tolker det som en del af småhusreglementet.

- så er vi ude i noget, der er langt mere detaljeret end den generelle pjece, som omhandler carporte, drivhuse og "overdækkede terrasser".
Hvor går grænsen mellem en overdækket terrasse og en udestue?
Udestuen må ikke kunne opvarmes, for ellers er det en havestue, og så er der ganske klare regler, som ikke er mildere end for andet parcelhusbyggeri. Men må den have vægge på alle sider og fortsat være en "overdækket terrasse"?
Baggrunden for mit lidt barske afvisende svar i første omgang var, at et forkert råd herfra kunne føre til en ansvarspådragende sag for Mads' firma, der sælger og opfører udestuer - og så er det altså bedre at spørge en overordnet myndighed end en flok klamphuggere!
Det var noget andet om en privatmand havde spurgt til reglerne for at være klædt på til myndighedskontakten når byggeriet skulle i gang ...
Jeg er godt klar over at jeg ikke kan bruge et svar herinde juridisk.
Det jeg efterlyser er blot nogle værktøjer til at forstå/oversætte reglerne så man kan forklare det for kunderne.
Vi sælger ca. 2000 udestuer om året i Danmark og Sverige og de er overdimensioneret til at klare den snelast der påkrævet.
Der er aldrig en der er styrtet sammen selv i de værste Nordsvenske vinterstorme.
Men når kommunen stiller spørgsmålstegn om der ikke skal et vindkryds på konstruktionen og en kunde kommer tilbage og siger at hendes tømre(som sikkert er hendes onkel) siger der skal vindkryds på ville jeg gerne have et sted jeg kunne se om der er krav om dette. Jeg har aldrig set en udestue med termotag med et vindkryds igennem det hele.
Det er på ingen måde for at vi som forhandler skal kunne løbe fra et ansvar. Men mere for at klæde kunden på overfor kommune og håndværker.
Der bliver også skrevet et andet sted her i tråden at en bygning under 50m2 som er uopvarmet og der er lukket af ind mod huset blot skal anmeldes inden byggeriet går igang og kommunen så kunne vælge at behandle det som en byggesag istedet for.
ALLE de udestuer jeg har solgt, både i dette firma og i et andet firma har skulle godkendes som en byggesag. Om det er en carport eller udestue på 10m2 eller om den er på 45m2. Selv hvis kunden overholder alle andre krav om bebyggelsesprocent afstand til vej,nabo og skel.
Jeg mistænker nogle gange kommunerne for medvilje at tolke det som byggesager så de kan inddrive de højere gebyr der er på en byggetilladelse. Det er jo bedre for en kriseramt kommune at få 5000.- for en byggetilladelse end 0.- for et lovligt anmeldt byggeri.
Nå nu tog det lige en drejning mod et surt opstød til buraukratiet.
Jeg ønsker blot nogle værktøjer jeg kan bruge og som kunden kan bruge til kommunen så vi kan undgå de lange ventetider på tilladelser og alle de tvivlsspørgsmål om det er en tilbygning eller en udestue.

Og tak til alle der har bidraget. De er superfedt der er nogen der byder ind.

2
Hej
Jeg sidder som sælger i en førende virksomhed der forhandler udestuer.
Alle skeletterne er i limtræ og taget er typisk termoplader af polycarbonat. Vinduer og døre er ikke en del af den bærende og afstivende konstruktion.

Jeg har et problem som jeg håber nogle af jer kan hjælpe med.
Bygningsreglementet er meget utydeligt på netop det punkt ang. udestuer.
Nogle kommuner tolker det som det skal konstrueres som var det en tilbygning mens andre tolker det som en del af småhusreglementet.
Hvad er korrekt?

Hvad krav er der til en udestue?
Skal der f.eks være vindtræksbånd/vindkryds?
Hvis limtræet er dimensioneret til den korrekte ballast og endda mere samt samlinger kan klassificeres som momentvis stive samt de er monteret fast på huset kan det vel ikke være nødvendigt.

Er der krav/love omkring hvad for isolering der må bruges i en udestue?
Flere kunder ønsker at bruge polystyrenplader til at isolere en væg i udestuen selvom vi fraråder dette. Men er det ulovligt når det nu er det i huset? Her tænker jeg på brand.

Er er krav til hvad man bruger til at samle limtræet med?
Skal det være gennemgående bolte, franske skruer eller kan almindelige rustfri spunskruer af en kraftig dimension(f.eks 6x100)benyttes?

Jeg har sikkert masser af flere spørgsmål men tager lidt af gangen.
Det er blot vigtig for jer der svarer at huske det er en udestue og ikke en helårsbeboelse. Jeg har søgt på nettet og læst (læs:forsøgt) bygningsreglementet men er ikke blevet klogere. Det kan tolkes som man vil langt hen ad vejen.

Sider: [1]