Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - akselj

Sider: [1] 2
1
Alt det andet, diverse / Hvorfor skal det være så besværligt?
« Dato: 01, Februar 2012 - 16:21 »
Hvorfor opfinder man hele tiden nye og tåbelige navne til anderkendte uddannelser?

Mit seneste hadenavn er "Professionsbachelor i maritim og maskinteknisk ledelse og drift" hvad er der i vejen med maskinmester, det er kendt mundret og man kan huske det.

Når man skal skrive: "Professionsbachelor i maritim og maskinteknisk ledelse og drift", vil man være nødt til at spilde tid på at søge efter navnet.

Prøv lige at se denne liste af tåbeligheder:

Afspændingspædagog (Professionsbachelor i afspændingspædagogik og psykomotorik)
Bandagist (Kandidat i ortopædteknik, Ortipædiingeniør)
Bioanalytiker (Professionsbachelor i medicinsk laboratorieteknologi)
Ergoterapeut (Professionsbachelor i ergoterapi)
Fysioterapeut (Professionsbachelor i fysioterapi)
Jordemoder (Professionsbachelor i jordemoderkundskab)
Optometrist (Optiker) (Professionsbachelor i optometri)
Radiograf (Professionsbachelor i radiografi)
Socialrådgiver (Professionsbachelor som socialrådgiver)
Sygeplejerske (Professionsbachelor i sygepleje)

Er der nogen der kan se det hensigtsmæssige i sådanne betegnelser?

Efter min mening er der tale om "En fis i en hornlygte"

2
Den Youtube film der er linket til er da noget af det værste klamp jeg længe har set, men hvad kan man forvente af en der bruger en universaltang til at skrue en bolt ud?

3
Konstruktioner / Sv: kondensator til cementblander
« Dato: 01, December 2010 - 11:54 »
Driftkondensatorer til blandere er normalt med ledning som denne:

http://dan-parts.dk/shop/drift-kondensator-12-1008p.html


4
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Skivebremser
« Dato: 08, Oktober 2010 - 11:17 »
Den side er noget af en guldmine

5
Alt det andet, diverse / Sv: Farlige kontanter kr.- =CPR-nr
« Dato: 03, Marts 2010 - 11:45 »
Nej, det er et meget vigtigt led i kampen mod terrorisme.

Terrorister  >:( er så lumske at de hvidvasker deres sorte penge ved at klæde sig ud som gamle damer, og betale disse gamle damers varmeregninger som et led i deres forsøg på at overtage verdensherredømmet.

Vi skal være lykkelige over at vore politikere laver så effektive værn mod terrorisme, og glemme at man kan overføre lige så meget som man vil over Western Union  i den nærmeste kiosk. ;)

6
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Zenon lys
« Dato: 03, Marts 2010 - 11:38 »
Husk at de ombygningssæt man kan købe er ulovlige, der skal monteres automatisk lygteindstilling og lygtevaskere, og bilen skal synes med ændringen.

7
Aktuelt / Sv: Hvordan retter man op på operahuset?
« Dato: 02, December 2009 - 15:51 »
Henning Larsen har åbenbart ikke forstået at man sommmetider er nødt til at gå på kompromis med sine egne ideer, især hvis den der forlanger det er den der betaler.

Det er en god ide, at regne med at den der betaler musikken også bestemmer hvad der skal spilles.

Men selvfølgelig er det da ærgerligt, at det han havde håbet på ville være et monument for ham selv, i stedet blev et monument for Mærsk.

Jeg ved ikke om den oprindelige udgave var bedre, men bygningen er absolut ikke i klasse med operahusene i Sydney eller Oslo

8
Scott-Amundsen historien viser meget tydeligt at forberedelse og respekt for naturen er de vigtigste parametre ved alle ekspeditioner.

Scott havde kun en enkelt gang tidligere været i Arktis, hans første ekspedition mislykkedes på garnd af "ekstreme vejrforhold", da han så planlagde sin anden ekspedition var han selvfølgelig sikker på at han ikke ville møde lignende forhold, men da vejret på Arktis altid er ekstremt blev han igen overrasket.

Motorslæderne var selvfølgelig en katastrofe, men som alternativ havde han medbragt shetlands ponier som han regnede med kunne tåle kulden, men det øgede hans behov for proviant voldsomt, det fungerede heller ikke.

Hunde ville han af princip ikke bruge, bl.a. fordi han ikke mente at det var etisk at slagte dem som foder (det er det da absolut heller ikke).

Hans foretrukne trækkraft var hans mænd ( det var mere sportmanlike), det betød at de slæbte sig til døde på alt for små og forkerte rationer (han regnede så vidt jeg husker med 4000 kalorier pr dag, det er under halvdelen af det nødvendige) flere af hans folk tabte op mod 30 kg før de døde

Han afviste hånligt de ideer om påklædning Amundsen havde erfaret sig til med udganngspunkt i Alaskaeskimoernes løsthængende dragter af mange lag. (Den engelske flådes vinteruniformer måtte være bedre end det nogle stenaldernegre brugte)

Amundsens hold kørte ca. 3 gange så langt pr. dag, var velfodrede, tog på i vægt, og kom alle hjem igen.

En af de engelsksprogede TV kanaler har lavet en rekonstruktion på Grønland, og den viser tydeligt forskellene

9
Miljøteknik / Sv: Hjemmeelværk
« Dato: 25, December 2008 - 20:54 »
Det var et vanskeligt spørgsmål, jeg har altid kendt det spændingsområde som mellemspænding, men nu har jeg prøvet at søge på ordet, og der kommer temmelig mange hits, og det lader til at man indenfor el-forsyning opererer med et større spændingsområde end det jeg opgav.

Det skyldes nok at jeg som oprindeligt elektromekaniker kun har arbejdet med 6 og 10 kV. Jeg har arbejdet som servicetekniker worldwide, nu er jeg i en udviklingsafdeling i vindmølleindustrien og både firma og jeg selv ville være dårligt stillet hvis jeg skulle til at pille ved en elmotor, det et nok 35 år siden sidst. 

Godt at få den rigtige forklaring på svømmepølulykken, men jeg mener stadigvæk at der under uheldige omstændigheder kan ske dødsulykker ved 12V, der er endog nogle "urban legends" der påstår at man kan dø af at sætte tungen på et 9V batteri.

Hilsen Aksel


10
Miljøteknik / Sv: Hjemmeelværk
« Dato: 25, December 2008 - 18:47 »
Der har været nogen uenighed om hvad der regnes som lavspænding, og om der er regler for området.

Normalt regner man med området mellem 50 og 1000V, 1000 - 10.000V er mellemspænding, og >10.000 er højspænding.
Mellemspænding anvendes ret ofte til drift af store el-motorer, 6,6 eller 10 kV.

Stærkstrømsbekendtgørelsen kapitel 715 omhandler lysinstallationer for særlig lav spænding (<50VAC eller 120VDC), på den baggrund må alle spændinger være omfattet af reglerne, ud over kapitel 715 er der specielle krav for nogle særligt udsatte områder (våde og ledende rum), så jeg er ikke enig med Morten i hans seneste indlæg.

De normale farer ved brug af særlig lav spænding er selvfølgelig brandfare på grund af underdimensionering, men i ekstreme tilfælde kan 12V være dræbende, der er mindst et kendt tilfælde hvor der var overgang i lyseinstallationen i en swimmingpool så vandet og stålkanten havde hhv. + og -

Mange der bruger de populære halogenlamper skaber brandfælder ved at bruge tilfældige ledninger til montage, private må kun montere færdige sæt med de ledninger der er i sættet, de må ikke engang afkortes.

http://www.sik.dk/global/publikationer_og_blanketter/Artikler/Oevrige_artikler/Bedre_lavvoltlysinstallationer.html

Her er en oversigt over de forskellige lavspændingssystemer
http://en.wikipedia.org/wiki/Extra_low_voltage

Hilsen ksel




11
Miljøteknik / Sv: Hjemmeelværk
« Dato: 24, December 2008 - 14:38 »
Tak for de gode indlæg, de har givet adskillige nye vinkler på projektet som indtil videre udelukkende er i tænkefasen.

Det indgår i vore planer at lave huset så det kan bruges hele året når vi om få år når en alder hvor vi får mere tid til rådighed, der er ret meget jord til, med god jagt, der er mange vildsvin og forskelligt hjortevildt.

Gas er selvfølgelig en oplagt mulighed, men vi vil helst ikke undvære vaskemaskine osv. men den kræver meget mindre effekt end madlavning, så mit bud på generatorstørrelse er nok alt for højt.

Det vil nok være mest økonomisk at bruge en standard 3-5 kW generator, der er mange på markedet med kinesiske Honda motorer.

Solceller kunne bruges til at holde batterierne opladet, også i perioder hvor huset ikke bruges, og for os med teknisk baggrund kan det vel ikke være noget problem at koble en 100 A bilgenerator til anlægget, for jeg har endnu ikke set nogle små generatoranlæg der yder mere end ca. 8 A på 12V udtaget.

Jeg er helt klar over de ofte oversete problemer ved 12 V drift, men der er nogle fordele i at der er meget større udbud af opladerre og lignende i forhold til 24 V.

Hilsen og god jul.
Aksel




12
Miljøteknik / Hjemmeelværk
« Dato: 22, December 2008 - 22:31 »
Jeg har arvet en gammel gård i et naturområde i Polen, og vil gerne indrette den så vi kan bruge den i ferier, og evt. til udlejning.

Der er ca. 5 km. til nærmeste el-installation, så det vil være meget dyrt at få lavet offentlig forsyning.

Jeg har tænkt på følgende løsning:
En dieselgenerator på 10-15 kW som primær elforsyning, med automatisk start når der er behov.
12 V belysning fra akkumulatorer for at have lys uden at generatoren kører på lav belastning
Kølevand opvarmer en vandtank med varmelegemer som forsyner huset med basisvarme.
Brændeovne til særligt kolde perioder.

Jeg regner med at kunne få en god virkningsgrad med det koncept.

Er der nogen her der har erfaringer med en sådan løsning?

God jul
Aksel

13
Det er sikkert rigtigt at brunkulsbriketter har større brændværdi, men røgen stinker så man mindes en tåget vinteraften i DDR.

Hilsen Aksel

14
Kan vi overhovedet vide om vi ikke allerede er blevet suget ned i det sorte hul, men at vi ikke har opdaget det, da vi er opslugt sammen ;)

Hilsen Aksel

15
 Når du skal til at vælge hardware vil jeg foreslå dig at se på den Medion der var til salg i Aldi i uge 6, den har alt hvad du har brug for, og til en meget rimelig pris.

Den er desværre født med Windows Vista som efter mine erfaringer ikke er færdigudviklet, og Microsofts Media programmer optager i et format som ikke kan afspilles af normale DVD afspillere.

Derfor bør du skifte operativsystem, enten XP eller Linux som kræver noget mere indsigt end XP.

Hilsen Aksel

Sider: [1] 2