Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Mads Aggerholm

Sider: [1] 2 ... 38
1
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Apple-TV
« Dato: 12, Oktober 2022 - 07:44 »

Så fik min datter det længe ønskede Samsung-TV med Apple-TV og "nem deling af alting mellem iPhones, iPads og fjernsyn" etc.

Jo, godmorgen!

Intet af dét hun har på sine apparater kan vises på flimmeren, den skriver konstant om at det "pågældende format ikke kan afspilles".

I manullen står der en liste af alle mulige formater som kan forstås af apparatet (mp4, mpeg, AVI, etc.), men selv om det er det samme format på iPhonen brokker fjernsynet sig stadig.

På Samsungs hjemmeside står der ikke en fis andet end hvor vidunderligt det er at kunne se sine videoer og høre sin musik over det hele.

Der er andre som har skrevet rundt omkring i diverse fora om problemet, men der er ikke rigtig nogen løsninger.

Har nogen af jer nogen erfaringer med dét?

2
Computer / Router (opfølgning og løsning)
« Dato: 22, Juli 2022 - 08:57 »
Yousee var meget hjælpsomme.

Det med ustabilitet og udfald fik de ordnet med nogewt opgradering af firmware, men hastigheden, den kunne de ikke se der var problemer med, den kørte da de ca. 1000 som den skulle?

Så:

I gamle dage (+5 år) opgav jeg definitivt at have stationære computere rundt omkring i huset på WiFi, så jeg kablede det hele, så al internet gik igennem en switch, og ud til de forskellige computere - min egen inklusive.

Da jeg fik mit gigabit-internet skænkede jeg det overhovedet ikke en tanke, at det hele blev ledt igennem en 100/100 mbit switch...!

Jeg fik hurtigt fingrene i en 1000/100/10 mbit switch, og nu sparker det røv! ~950 mbit download!

3
Computer / Sv: Router
« Dato: 08, Juli 2022 - 07:48 »
Ring og klag til Yousee. Det er deres ansvar.
Installatøren er et fjols, den slags udstyr er normalt kun designet til +40, måske +50 grader.

Dét har jeg også gjort. Men hvis der bare kommer en tekniker og sætter en ny router op samme sted, så kommer problemet bare igen senere.

4
Computer / Sv: Router
« Dato: 08, Juli 2022 - 07:46 »
Personlig har jeg brugt:
NETGEAR WiFi Analytics
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.netgear.WiFiAnalytics
-Til at finde en ledig kanal og så ændre RouterOpsætning fra Auto-kanalValg til den valgte ledige kanal.

Okay, men den app handler jo om WiFi.
Jeg har en kablet forbindelse til routeren. Jeg ville aldrig stole på en hastighedstest over WiFi, der er alt for mange ting der kan svække hastigheden.

5
Computer / Router
« Dato: 06, Juli 2022 - 19:56 »
Hej venner,

For to år siden købte jeg bredbånd hos Yousee, 1.000/100 Mbit for 300/md.

Dengang installatøren kom og satte det op, placerede han glad routeren oppe på mit loft ved siden af dér hvor kablet til kabel-TV kom ind.

Jeg forespugte lidt usikkert om det nu var klogt, for loftet bliver temmelig varmt om sommeren. Det har allerede slået en switchbox ihjel, som jeg uforsigtigt havde anbragt deroppe.

Men det kunne den skam sagtens klare, sådan gjorde han alle vegne, fik jeg at vide. Jaja, han burde vel vide hvad han taler om.

I tidens løb må jeg oftere og oftere derop for at slukke og tænde igen, og et hastighedcheck umiddelbart efter sådan en operation fortæller mig at jeg har 100/100 Mbit (!!!)

Dette, lagt sammen med hvad jeg hører og læser rundt omkring, blandt andet at de routere man får udleveret af udbyderen som regel er af tvivlsom kvalitet, får mig til at tænke på om jeg ikke skulle købe en selv, og så sætte den lige under loftet hvor den gamle står nu, og så bare trække et kabel oppe fra loftet og så dén ene meter ned i bryggerset.

Men nu til sagen: Jeg har ikke rigtig forstand på dén del af teknikken, så jeg a-aner ikke hvad jeg skal se efter. Og så tænker jeg selvfølgelig at der på dette forum må være en del eksperter på området(?)

Ved nogen af jer noget om disse ting - og kan give et godt råd?

6
Kære venner,

Her er så et par billeder af resultatet.

Det endte med at jeg tog nogle plasticark jeg havde i forvejen (70x100 cm) og lavede to rør, hver på ~55 cm's højde og diameter på hhv. 300 og 304 mm så de kunne være inde i hinanden, med en rund skive limet fast i toppen. Det smalleste rør står i en slags 'tagrende' limet fast på indersiden af det større rør:Samlingerne ser ikke for kønne ud:ogMen det får være.

På afstand er resultatet ikke helt tosset.

Og så kostede det ikke mere end en patron med siliconegummi  :)

EDIT: Af en eller anden grund vises billederne ikke i forum'et. Hvad er der galt?!?

EDIT 2: Okay, jeg fik det dér ibb.co-noget til at fungere! Enjoy.

7
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 26, April 2022 - 14:35 »
Er det sådan?Ja, jeg fandt også selv nogen, 'låsekasse' var ordet jeg ikke tænkte på at inkludere i søgningen før jeg så det her i forum'et.

Der er mange forskellige, her er en til 411 DKK:

https://rorfokus.dk/produkt/lashus-64249-sb-habo/?gclid=CjwKCAjwsJ6TBhAIEiwAfl4TWLgvq4DmNnUSv3yM3AuVfEZAE6LKwiqkvMZe0fjaUGgJYYDw2m4zwxoClr8QAvD_BwE

Men priserne er generelt lidt pebrede, synes jeg.

8
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 26, April 2022 - 13:49 »
Hvordan forbliver den dør lukket? Den må da uden videre gå op, hvis man skubber midt på "indersiden" af den dør.

Jeg kan ikke lige finde et billede, men jeg mener at have set en 'tunge' på en foldedør, som havde to 'modhager' som gled ud ad tungen for oven og for neden når den blev lukket, så den på den måde sad fast i beslaget i karmen.

Når man trykkede håndtaget ned, gled disse modhager ind i tungen igen, som dermed blev frigjort fra beslaget.

9
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 25, April 2022 - 17:53 »
Det bliver et gør-det-selv projekt.

Dét ville jeg også have gjort. Jeg elsker gør-det-selv, når man ikke kan få det man lige skal bruge - eller det simpelthen er for dyrt og/eller besværligt.

Kunne godt forestille mig at døren var 10 lavere så der blev 5 cm for oven og 5 cm for neden til cirkulation (Der er konstant udsugning i toilet-rummet).

Har du overvejet at lade døren fylde det hele, og så skære et aflangt, firkantet hul for oven og for neden og sætte en rist i?
Umiddelbart ville det virke lidt mere elegant.

- Det skal nok blive godt

Det tror jeg på.

Good luck!

10
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 19, April 2022 - 18:03 »
Jeg kan nøjes med 2, hvis jeg gør det med en 20 cm + 40 cm så holder døren sig inden for de mål jeg oprindeligt havde tænkt.

I Polen kan de åbenbart lave dem uden styreskinner


Det var jo mit oprindelige forslag fra 14. april  ;)

Med kun to 'dørplader' behøver man heller ikke styreskinnerne.

Jeg har også fundet det jeg oprindeligt søgte (i Frankrig)
https://www.bertoli.fr/nos-portes/porte-contemporaine/contemporain-garofoli/porte-rotative-stilia/

Flot er den jo, men den ser også temmelig dyr ud...?

11
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 19, April 2022 - 14:32 »
Kan du ikke bare købe tre plader, én på 12 cm og to på 24 - og så hængsle dem som på billedet?

Den rende de skal køre i for oven og for neden, kunne det ikke ordnes med to gardinstænger og tagpapsøm i midten af de to plader på 24 cm?

12
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 19, April 2022 - 09:56 »

Tak for skitsen.

Jeg tror det bliver vanskeligt at komme med en elegant løsning.

Døren kan ikke vendes, da den så vil åbne ud i entreen og komme i karambolage med hoveddøren til den ene side eller garderoben til den anden.

I dit sted ville jeg lade en almindelig dør åbne udad, og så pyt med entredøren/garderoben. Mit 'train of thought' vil overbevise mig om, at man nok sjældent skal have nogen ind ad entredøren, alternativt have adgang til garderoben, samtidig med at nogen skal på toilettet - i hvert fald ikke uden at den ene kan vente på den anden i de sekunder det tager at gå igennem.

13
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 19, April 2022 - 09:43 »
Når jeg ser skitsen er min første tanke...Rulleskodder, som f.eks. dette:
https://www.knall.com.pl/da/j1889,1451,roleta-zewnetrzna-podtynkowa

God idé egentlig, men minimumbredden i linket er 200 cm. Lidt langt fra 60 cm.

Men man kunne måske anbringe det lodret? Døren er sikkert lidt over 200 cm., og man kan jo nøjes med at rulle det ud til de 60 cm. så det fylder åbningen?

14
Konstruktioner / Sv: Sving - glide - Dør
« Dato: 18, April 2022 - 10:03 »
Jeg skal finde løsning til et smalt dørhul uden plads til hverken almindelig eller skyde-dør.

Jeg er ikke helt med - Mener du at der ikke er plads til at en almindelig dør kan åbnes, fordi den vil ramme noget? I givet fald hvad?

For at kunne komme med en optimal løsning ville det være godt med en mere detaljeret skitse indeholdende omgivelserne, så man kan se hvad der er muligt - og hvad der ikke er.

For eksempel, hvis døren vil fylde for meget i åben tilstand, så kunne jeg overveje en dør som var hængslet på midten lodret, så den godt nok fylder for to døre når den er åben, men til gengæld kun rager halvt så langt ud:

___          ___        ___           ___
___]------[___  og  ___]\/      [___

15
Et firkantet rør/montre kan formentlig laves ret let af acrylplader der limes sammen med cyanoacrylat. (har lavet låg til grammofon på den måde for maange år siden..)

Den løsning tænker jeg også på. Men jeg ville helst have tilskårne plader, så jeg ikke skal stå og hakke i det med en sav, og så bliver det igen dyrt...

Sider: [1] 2 ... 38