Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - Leeberg

Sider: [1] 2 ... 7
1
Computer / Sv: Hente MitId ved hjælp af biometrisk pas og mobil
« Dato: 16, April 2023 - 17:06 »
Har været igennem processen både for mig selv og min datter. Begge gange gik det rimeligt nemt dog tog det en del forsøg at scanne min datters ansigt - vil gætte på at det skyldes at en teenagers ansigt stadig "udvikler" sig - i begge tilfælde tog det nok 15-30 min så Paws estimat på en halv times tid passer nok meget godt.

Du bør ikke være nervøs ved nemheden. Du bliver ført igennem processen på en måde som selv tante Oda på 90 kan forstå ;-) Hvis jeg husker korrekt er der også instruktion til at gøre det med en mobil der ikke er din så du kan eventuelt låne en fra en du stoler på.

2
Aktuelt / Sv: Internet i Ukraine
« Dato: 12, December 2022 - 20:17 »

Har man virkelig battery-backup til den slags?


De fleste mobilmaster har en eller anden form for nødstrøm. Det kan enten være UPS/batteri eller nødgenerator ved vigtige/centralt beliggende master.

3
Computer / Sv: Højere internet hastighed
« Dato: 29, April 2022 - 09:42 »
Det store spørgsmål er: Hvad kan jeg i morgen som jeg ikke kan i dag?

Det korte svar er at medmindre du har ganske særlige behov så har det ingen praktisk betydning for dig. Jeg bor desværre i en del af Rønne hvor der stadig ikke er nedgravet fiber så er henvist til ADSL. Min udbyder tilbyder maksimal mulige hastighed på adressen (kobber kvalitet, afstand til central osv) hvilket hos mig er ca 35/6 mBit - den hastighed er rigelig til de fleste, selv med en enkelt teenager i huset  ;)

4
Computer / Sv: Opgradering til Windows 11
« Dato: 03, Februar 2022 - 11:11 »
Mit spørgsmål er blot:
Er der nogle af jer som har opgraderet til Win11 og havde i nogle problemer?

Jeg opgraderede tilbage i efteråret (Release candidate under Windows Insider). Min oplevelse af opgraderingen var ganske god, selve processen mindede mere om en større opdatering end en opgradering til en ny version - og det er sikkert ikke blevet dårligere i den endelige version af Win 11.
Jeg bruger selv en del ikke MS programmer som bla Chrome og har ikke oplevet noget problemer.
Min største udfordring var at få startmenu tilbage til venstre side. Det nye design lignede MacOS for meget for min smag ;-)

5
Computer / Sv: Passer dette grafikkort til denne PC?
« Dato: 02, December 2021 - 21:43 »


Det ser ud til jeres Acer kun understøtter PCIe 3.0 hvor grafikkortet bruger PCIe 4.0 men forskellen skulle næsten ikke være til at mærke. Den lavere båndbredde er så vidt jeg ved mest relevant hvis grafikkortet løber tør for VRAM og skal bruge system-RAM men det sker næppe ved alm spilbrug.

I de fleste tilfælde med nyere computere er det mest relevante strømforsyningens størrelse og om der er fysisk plads til grafikkortet i kabinettet, da de fylder en del mere end PCIe slottet - det kan være et problem med visse fabriksbygget PC'er.

Det er ikke det bedste tidspunkt at købe highend grafikkort - priserne er meget ramt af "silicon mangel", cryptominere og også "scalpere" (folk der køber hele udbuddet for at videresælge dem til ågerpriser).

6
Computer / Sv: Passer dette grafikkort til denne PC?
« Dato: 01, December 2021 - 23:18 »
Ved grafikkort er det gerne computeres strømforsyning der er dem begrænsende faktor. I dette tilfælde min. 650W(Asus selv anbefaler dog 750W) https://www.asus.com/Motherboards-Components/Graphics-Cards/TUF-Gaming/TUF-RTX3060-O12G-V2-GAMING/techspec/.
Størrelsen på strømforsyningen kan du enten se på bagsiden eller også må du åbne kabinettet of aflæse det.
Derudover kræver grafikkortet også en 8-pin PCI connector (fra strømforsyningen) - strømforsyningen har det (sandsynligvis) er den nok enten sluttet til det nuværende grafikkort eller ligger løst i kabinettet.
https://allpinouts.org/pinouts/connectors/power_supply/pci-express-pcie-8pin-power/

Man kan normalt slippe afsted med at bruge en strømforsyning der er lidt mindre end den anbefalet så længe den har de nødvendige strømudtag (det ekstra stik skyldes at PCI slottet (indstikket???) ikke kan levere nok strøm til at forsyne grafikkortet).

Du skal også se efter om der er plads til kortet - det fylde 2,7X et standard indstikskort i bredde. Den ekstra plads skal (næsten altid) være på højre side af slottet set bagfra.

7
Computer / Sv: Problemer med opgradering med ny CPU og flere ram
« Dato: 18, September 2020 - 11:32 »
Efter en del søgning fandt jeg en rigtig manual til bundkortet. Det viser sig så at det kun understøtter i5 til og med 7. generation. og den nye cpu er 8. generation.

Der er ikke en bios opdatering der gør den kompatibel med nyere cpu'er? Kan huske at en af mine bekendte på et tidspunkt var på jagt efter en ældre i5/i7 han kunne låne så han kunne opdatere hans nye motherboard i forbindelse med et pc byggeri.

8
Om Ingeniørdebat.dk / Sv: Bak Kamera til min elcykel
« Dato: 14, August 2020 - 07:00 »
Har efterhånden faldet over en del videoer hvor folk har monteret et go-pro kamera eller lign på hjelmen når de kører på (motor)cykel - ved dem hvor det var cykel var det ofte for at dokumenterer hvordan billister "behandlede" dem. Mon ikke det ville være muligt at bruge en af de løsninger og bare montere kameraet 180° i forhold til normal?
Smartphone har du sikkert allerede så der skal bare bruges en holder til styret samt evt en powerbank. Kameraet kan også bruges til andre formål så kan ses som en investering fremfor en ren udgift til cyklen.

9
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Sv: EXTRA PC
« Dato: 25, Februar 2020 - 11:11 »
https://support.apple.com/da-dk/HT204306

Måske dette fra deres support kan hjælpe?

10
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Sodastream
« Dato: 19, December 2019 - 12:57 »
Jeg kan godt lide danskvand med meget brus så min sodastream får ikke for lidt på knappen når jeg laver det. Der bliver ofte dannet is i flasken omkring "dysen" hvilket jeg vil gætte på er pga trykfaldet fra CO2 patronen. Isen er helt hvid og ligner mest hårdt pakket sne. Har spekuleret over hvorfor den er  hvid og ikke mere eller mindre klar som i en isterning? Er det fordi den bliver dannet så hurtigt og voldsomt at strukturen er uorganiseret eller er der et andet fysisk/kemisk fænomen bag?

11
Konstruktioner / Sv: afspil lyd ved afbrydelse
« Dato: 19, December 2019 - 12:49 »
Sæt et relæ parallelt med varmelegemet og brug en NC kontakt på relæet til at aktivere noget der giver lyd.

12
Computer / Sv: Tastatur - behandling
« Dato: 25, September 2019 - 11:06 »
Problemet med Cola er sukkeret, og det klarer hverken IPA eller kontaktrens. Det skal opløses i vand. Du er nødt til at skille det ad, lægge det i et vandbad, og derefter tørre det med en føn. Efterfølgende kan du anvende kontaktrens om nødvendigt.

Ja, det har du helt ret i. Af en eller anden grund læste jeg det som Kaffe, måske fordi det er det jeg normalt selv spilder ;)

13
Computer / Sv: Tastatur - behandling
« Dato: 24, September 2019 - 09:20 »
Det kan måske reddes hvis du skiller det ad og renser det med isopropanol (eller vinduesrens i en snæver vending).
Edit: Kontaktrens eller måske bremserens kan også bruges (har ikke selv prøvet med bremserens).

14
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Sv: Ethylacetat
« Dato: 23, September 2019 - 23:02 »
Har du overvejet/prøvet, om cellulosefortynder kan anvendes til samme formål?
Opløsningsegenskaberne er omtrent de samme - og ethylacetat er normalt en væsentlig bestanddel.
Det er til at købe!

Tak for forslaget. Jeg ledte efter Ethylacetat da det i forskellige 3D print-fora var anført som det der var nemmest at få fat i (bare ikke i Danmark).
Jeg googlede lidt rundt på indholdet i Borup cellulosefortynder og både MIBK og Toluen skulle kunne bruges til PLA - så det vil jeg prøve!
Tak for hjælpen.

15
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Sv: Ethylacetat
« Dato: 23, September 2019 - 12:59 »
Hvad bruger man ethylacetat til som privatperson?

Til udglatning og evt limning af PLA (Polymælkesyre) plast som efterbehandling af 3D print- på samme måde som Acetone kan bruges til ABS plast.

Sider: [1] 2 ... 7