Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Mads Aggerholm

Sider: [1] 2 ... 9
1
Konstruktioner / Klart/gennemsigtigt plasticrør, Ø30 cm, L110 cm
« Dato: 18, Marts 2022 - 09:54 »
Hello,

Jeg står og skal bruge et klart plasticrør med diameter ca. 30 cm, længde 110 cm.

Hvor kan man få det, eller hvordan laver man det selv?

Det er ikke fordi jeg ikke kan finde noget, men priserne er uhørte: Rask væk +5.000 for et akrylrør, og det er en lille smule uden for min økonomiske formåen.

Det skal ikke være vanvittigt solidt, tynd plasticplade rullet til et rør kan sagtens bruges, men der skal bruges et tyndt ark på 110 x 94 cm for at det kan lade sig gøre, og min google-fu kommer til kort.

Det oprindelige formål for røret er ikke vigtigt, hvis nogen nu er bekendt med en planteskole som sælger orkideer hvor beskyttelsen af planten er sådan et rør er det udmærket.

Er der nogen ideer?

2
Computer / GPU Power...?
« Dato: 25, December 2021 - 13:10 »
Hej igen,

I husker sikkert forrige sprøgsmål omkring et grafikkort og en PC.

Nu har jeg anskaffet grafikkortet, men den skal have ekstra strøm fra en "GPU Power supply". En video viser hvordan man sætter det til hvis man har det, men det har denne computer ikke: https://www.youtube.com/watch?v=BIzde8scr9A

Fatningen på stikket er 2x4 polet, og på motherboardet sidder der et stik som ligner ret meget på 2x6 poler. Disse kunne forbindes med sådan et kabel her: https://www.av-cables.dk/intern-pc-stroem-adapter/intern-pc-stroem-adapter-pcie-6-pin-til-pcie-8-pin.html?utm_source=google&utm_medium=organicshopping&utm_campaign=googleshoppingorganic&gclid=CjwKCAiAn5uOBhADEiwA_pZwcFlgV5feM50LlkZaAreBhQ-tkKHJdfT6vge_sKipBrMuNmIU4zRn4hoC5BEQAvD_BwE

Problemet her er, at den allerede bliver brugt af et stik fra strømforsyningen, så "noget" får strøm dén vej.

Hvis jeg ellers har ret i, at dette er den korrekte strømkilde, kunne jeg købe ovenstående kabel, klippe 2x6-delen af og forbinde den ned i det eksisterende stik fra strømforsyningen.

Problemet er, at jeg aner ikke om det er dét der skal til, om jeg overhovedet har fat i den rigtige ende, og - selvfølgelig - om jeg risikerer at brænde noget af?

Ved nogen af jer noget om det?

3
Computer / Passer dette grafikkort til denne PC?
« Dato: 30, November 2021 - 15:58 »
God dag til alle!

Sagen er den, at min søn fik en PC, som var lige på kanten af ​​at kunne køre et Oculus Rift-headset. For at få det til at virke, købte jeg et grafikkort med den rigtige port kaldet en 'Display Port'.

Problemet er, at det nogle gange stadig lagger, og min søn er overbevist om, at et nyt grafikkort han har fundet (cirka lige så dyrt som pc'en!!) vil løse dette.

Min egen erfaring med hardware er begrænset, og jeg er ikke overbevist om, at problemet løses med et kraftigere grafikkort alene. For eksempel, hvis pc'en ikke er i stand til at bruge grafikkortets fulde kapacitet. Og prisen opfordrer ikke ligefrem til 'buy-and-try'.
Kan nogen herinde hjælpe mig med at finde ud af det?

PC'en er denne:

Acer Aspire TC-995

Enhedsnavn            DESKTOP-SCV52TF
Processor            Intel(R) Core(TM) i5-10400 CPU @ 2,90 GHz 2,90 GHz
Installeret RAM         16,0 GB
Enheds-id            C0F73C85-A4CF-4DE8-83F6-7F5491561421
Produkt-id            00325-81998-71938-AAOEM
Systemtype            64-bit operativsystem, x64-baseret processor

Edition               Windows 11 Home
Version               21H2
Installeret den         ‎29/‎10/‎2021
OS build               22000.318

Og grafikkortet er dette:
ASUS GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 TUF OC GAMING V2 (LHR)

Producent (GPU)         NVIDIA
Grafikkort (serie)         GeForce RTX 30 Series
Hukommelsestype         GDDR6
Busbredde            192-bit
Antal skærmporte         3
Nødvendig strømforsyning   650W
Slotsbredde            2,7-slot

På forhånd tak for al hjælp.

4
Computer / Netværksdrev, 4 TB
« Dato: 22, Oktober 2021 - 13:57 »

Jeg har en la-ang historie som jeg ikke skal kede jer med omkring DVD-film, DVD-brænding og min erkendelse af at jeg og optiske medier aldrig bliver gode venner.

Men det korte af det lange er, at jeg har rippet alle DVD'er over på et netværksdrev, og min egen stue-computer og børnenes tilgår dette drev én gang i døgnet for at kigge efter opdateringer, som de så kopierer ud på deres lokale drev. Så kan alle se film hele tiden så meget som de lyster.

Så langt så godt. Men!

Jeg startede med et netværksdrev på 2 TB, skiftede senere til 3 TB og nu til et på 4 TB. Og problemet er, at når det er sat til, så kører harddisken i drevet hele tiden! Der er ikke nogen dvale-funktion.

Det smukke i systemet er jo, at det kan stå og passe sig selv. Det kan det bare ikke, hvis drevet er 'på' konstant. Dels bruger det strøm (sikkert uvæsentligt, men alligevel), dels støjer det, og sidst men ikke mindst vil det jo bryde sammen på et tidspunkt på grund af fysisk slid.

Desværre kan man ikke se på specifikationerne om det har dvale-muligheder eller ej når man slår op på diverse hjemmesider. Det er som om dette er fuldstændig ligegyldigt for en potentiel køber.

Det jeg købte sidste gang kræver - for at det ikke skal være løgn - at man opretter en konto hos WD som man ved Gud i himlen skal logge ind på for at kunne tilgå filerne på sit eget netværksdrev fra explorer! Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige om sådan en idiotisk løsning!!

Er der nogen af jer som kender et netværksdrev som 'bare' kan være på hele tiden, som man kan tilgå direkte og som drosler ned når det ikke bliver brugt?

5
Hej igen,

Jeg har en mor, som efterhånden er oppe på 84. Ikke at der er noget galt med dét, men det er tydeligt at alt det her nymodens ragelse ikke lige er noget som ligger til højrebenet.

Nu har hun en samling af CD'er med forskelligt musik, men ikke en CD-afspiller længere. Så nu har jeg til en start rippet alle CD'erne til min PC, og kan derfra stort set gøre med dem hvad jeg vil. Så langt så godt.

Det som jeg egentlig helst ville, var at finde en mp3-afspiller som kan tage et USB-stick direkte, og bare begynde at afspille filerne på den.

Så kan jeg nemlig købe en flok USB-sticks, og sætte en fin etiket på med CD'ens oprindelige forside, så hun nemt kan finde den hun skal bruge og knalde i apparatet hvorefter musikken kan begynde.

PS. En fjernbetjening ville være en fordel
PS2. USB er et eksempel. Det kunne lige så godt være et SD-card eller andet hukommelsesteknologi. Bare ikke CD eller DVD, jeg har ekstremt dårlige erfaringer med disse produkter.

Nogen bud?

6
Er der nogen af jer som har erfaring med robot-plæneklippere?

Dem som kan hamle op med mine ca. 1.000 m2 græsplæne, er efterhånden kommet derned i pris hvor det er realistisk at overveje.

Men jeg er lidt i tvivl, for min have er lige som opdelt i to områder, hvor imellem der går et stykke aflang græsplæne på ca. 10 x 2 m. På den måde, at ca. 60 m2 ligger foran huset, og resten ligger bagved.

Kan en robotklipper finde ud af at køre over det hele? Eller er der risiko for at den vil blive i det store område, eller modsat, blive 'fanget' på det lille område?

7
Om Ingeniørdebat.dk / Om at skrive et indlæg
« Dato: 03, Maj 2021 - 18:01 »
Når jeg skriver herinde, sker der tit det, at der går laang tid uden at der sker noget, indtil den fortæller mig at 'No input file specified.'

Når jeg bruger en anden browser, og i incognito mode, så kan jeg fint se mit skriveri, så det er jo godt.

Men hvad er årsagen til denne mystiske opførsel?

8
Computer / HDMI (hun) til VGA
« Dato: 03, Maj 2021 - 17:56 »
Jeg har en lidt ældre monitor med kun VGA indgang, og en PC med kun HDMI-udgang.

For at få det til at køre, indkøbte jeg sådan et HDMI-til-VGA-kabel, som burde klare ærterne. Det gør det ikke.

Søgning på nettet giver meget varierende resultater: Nogle siger at de har 'bare' købt sådan et kabel og det virker, andre hævder at det er nødvendigt med noget fikumdik som skal bruge strøm - dvs. en adapter eller USB-stik.

Så jeg grubler på, om hvad der er rigtigt. Hvis et passivt kabel ikke fungerer, hvorfor kan man så overhovedet købe sådan ét??

Men på den anden side virker det ikke her. Hvorfor?

Er der nogen som ved noget om disse ting, og kan forklare?

9
Min bedre halvdel brokker sig over at jeg bruger fartpiloten i bilen når jeg kører 50 inde i byen, og også der hvor man kun må køre 40 eller sågar 30.

Hun hævder at have fået at vide af en mekaniker, at man ikke skal bruge den ved så lave hastigheder, for det ødelægger <et eller andet> i bilen.

Det mener jeg er rimeligt sort, for hvis gearene passer til hastigheden og omdrejningstallet, så 'ved' mekanikken i mortoren jo ikke hvor hurtigt bilen kører - og om det er en computer eller mig som træder på speederen kan vel være inderligt ligegyldigt...?

Alligevej studser jeg lidt over det, for min i mors bil kan man ikke slå fartpiloten til når hastigheden er 40 eller derunder. Og det står også i instruktionsbogen.

Så hvis fartpilot - som jeg mener - kan bruges ved alle hastigheder, hvorfor så denne begrænsning i min mors bil?

Ved nogen noget?

10
Denne ret indlysende overskrift dækker over et lille mysterium som jeg har gået og spekuleret over:

Mine termostater står konsekvent på 24 grader, og jeg bruger hverken natsænkning eller slår noget fra om sommeren. Jeg har den opfattelse, at huset skal squ være varmt om så det er august måned, for bare et par regnvejrsdage med 15 grader udenfor gør det hele iskoldt indeni.

Nå, men det som undrer mig er, at om vinteren føles det stadigvæk koldt indendørs, selv om termometeret (indendørs) viser 24º.
Om sommeren føles det alt for varmt indendørs, selv om termometeret stadigvæk viser 24º.

Hvorfor dét??

Mit eget gæt er, at det drejer sig om varmestråling udefra. Der er trods alt rigtig mange vinduer over det hele, og det er min erfaring at varme objekter udstråler meget mere varme end man normalt går og forestiller sig. Grunden til at alting ikke køler ned med afsindig hastighed er, at alle objekter også modtager en masse varmestråling fra omgivelserne.

Om vinteren udstråler vi en masse varme blandt andet gennem vinduerne, uden at modtage noget retur.

Og om sommeren modtager vi til gengæld en masse varmestråling udefra gennem samme vinduer.

Kan det være den rigtige forklaring?

11
Om Ingeniørdebat.dk / Oprette et indlæg
« Dato: 14, April 2020 - 18:20 »
I den sidste lange tid (måneder, er jeg sikker på) har det at oprette et nyt emne taget la-ang tid, fra man trykker på 'Gem' og til meddelelsen: "No input file specified." dukker op.

Denne meddelelse betyder: "Dit indlæg er nu oprettet".

Jeg tænkte på, hvorfor tager det så lang tid?

Og kan vi ikke få rettet teksten så der rent faktisk står "Indlæg oprettet" i stedet for "No input file specified."
Det andet virker lidt forvirrende.

12
Konstruktioner / Kaninbur
« Dato: 14, April 2020 - 18:13 »
Jeg skal til at konstruere en flytbar indhegning til nogen kaniner.

Indhegningen  kommer til at bestå af fire moduler som sættes sammen i hjørnerne, og som skal stå frit på græsplænen.

For at forhindre at kaninerne graver sig under hegnet, var min plan at fastgøre et antal cykeleger nedenunder modulerne med 2,5 cm's mellemrum, så de stikker ned i jorden og danner et hegn under jorden.

Nu er det så temmelig omstændeligt at skulle montere 260 cykeleger på 6-7 meter hegn, så jeg tænkte om der er en bedre løsning?

Evt. om man kan købe færdige 'kamme' med lange tænder der er lige til at montere?

Søgning på 'stålkam' giver de indlysende resultater i google, og ikke andet. Og jeg ved ikke hvad man ellers kan kalde sådan en.

13
Konstruktioner / 'Optage' IR-signal fra remotecontrol...?
« Dato: 26, Februar 2020 - 19:00 »

Min datter vil gerne have et mere klart lys i værelset. De eksisterende færdigsyede løsninger er dyre, så jeg vil bikse noget sammen selv. Det bliver også dyrt, men til gengæld er det meget sjovere.

Til det formål har jeg købt tyve meter RGB-lysniodestrimmel med remotecontrol og det hele. Det skal nu monteres under loftet på snedig vis. Alt det er der styr på.

MEN! Det hele skal forsynes med strøm fra lampeudtaget i loftet, som tændes med en kontakt ved indgangen. Problemet her er, at denne sætter strøm til det hele, men tænder ikke for lysdiodestrimlen! Det sker først når man trykker på remoten.

Så jeg forestiller mig at jeg kunne 'optage' tænd-signalet fra remoten med en eller anden himstregims, og når så man tænder for lyskæden kan jeg lave en lille anordning der så sender 'tænd'-signalet til kæden et par gange: Bingo! Lys med det samme.

Men jeg kan ikke rigtig finde noget (simpelt) på nettet. De løsninger der er, vil dekode signalet og alt muligt højteknologisk, og inkluderer også Arduino og den slags. Og Arduino har jeg ikke rigtig haft tid til at sætte mig ind i, selv om det afgjort lyder spændende.

Findes der overhovedet en simpel løsning?

En færdig 'optager' kunne udmærket anvendes, men sådan en kan jeg heller ikke finde...

14
Alt det andet, diverse / UV-filter, check?
« Dato: 03, Januar 2020 - 12:20 »
Jeg har lavet et nyt skilt til vores postkasse. Ud over at det gamle var ved at falde af, så lagde jeg også mærke til at farverne var falmede. Det hele var blevet til sådan nogle blålige nyancer.

Derfor måtte det være alletiders idé at købe sådan noget selvklæbende UV-filter til at sætte foran, så det ikke skete igen. Ud fra et gæt på, at det er solens UV-stråler som forårsager blegningen.

Så nu står jeg med sådan en glasklar rulle UV-filter. Og så tænker jeg jo på, om den rent faktisk filtrerer UV-lys fra? Hvordan kontrollerer man det?

Mit eget gæt er, at holde det op foran noget UV-lys og se om man kan se det igennem folien. Men man kan jo i forvejen ikke se UV-lys...?

Jeg er så heldig at have sådan et UV-lysstofrør, som lyser lidt violet når det er tændt. Og denne violette farve ser jeg uden problemer gennem mit filter. Men den violette farve er jo ikke UV-lyset, for den er jo bare violet. Så den violette farve må være et biprodukt af UV-lysproduktionen.

Så er der noget bud på, hvordan jeg tester mit UV-filter?

15

Engang fik jeg den storslåede idé, at indkøbe en batterioplader og et arsenal af opladelige batterier.

Som sagt så gjort, og inden længe stod der to æsker, én til opladte batterier som var klar, og en anden hvor der var afladte batterier som skulle i opladeren efterhånden.

Drømmen brast, fordi de fordømte batterier lå og selv-afladede mens de ventede på at blive taget i brug.

Men jeg fik den her ide, om at man kunne have et større antal opladere så alle batterierne kunne ligge i laderen hele tiden. Men for at undgå at lade på dem 24/7, så skulle disse ladere kontrolleres af et ur, som sørgede for at de blev 'ladet på' i et tidsrum hver dag - eksempelvis en halv time én gang i døgnet.

Men inden jeg sætter sådan noget i værk, så vil jeg gerne høre om der er nogen - der har mere forstand på opladelige batterier end jeg har - der kan fortælle om det overhovedet er en god idé?

Ødelægger det batterierne på sigt? Er der brandfare? Kan det i det hele taget lade sig gøre at holde opladelige batterier 'friske' på den her måde?

Mvh
Mads Aggerholm

Sider: [1] 2 ... 9