Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Leeberg

Sider: [1]
1
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Sodastream
« Dato: 19, December 2019 - 12:57 »
Jeg kan godt lide danskvand med meget brus så min sodastream får ikke for lidt på knappen når jeg laver det. Der bliver ofte dannet is i flasken omkring "dysen" hvilket jeg vil gætte på er pga trykfaldet fra CO2 patronen. Isen er helt hvid og ligner mest hårdt pakket sne. Har spekuleret over hvorfor den er  hvid og ikke mere eller mindre klar som i en isterning? Er det fordi den bliver dannet så hurtigt og voldsomt at strukturen er uorganiseret eller er der et andet fysisk/kemisk fænomen bag?

2
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Ethylacetat
« Dato: 21, September 2019 - 12:59 »
Er der nogen der ved hvor man kan købe Ethylacetat som privatperson? Jeg har kun været i stand til at google mig til (danske) firmaer der kun sælger til skoler og virksomheder. Som forventet fandtes det hverken i de lokale byggemarkeder eller i Matas.

3
Bil og båd, MC og alt andet transport / SRAM i-Motion 3 bremse
« Dato: 04, April 2017 - 12:36 »
Hej,
Jeg har et problem/udfordring med en SRAM navbremse med meget slør - skal ofte pedales baglæns over en omgang før den slår ind. Jeg har prøvet at skille den ad (SRAM har været så venlige at have offentlig tilgængelig servicemanual) uden at finde noget der så forkert ud. Efter den blev samlet igen virkede den som den burde i et par dage før problemet kom igen. Jeg har lidt en mistanke til det SRAM kalder "angled spring", en slags ringfjeder der ligger an mod kanten af det ene bremse element.

Er der nogen her der har erfaring med lignende bremseproblemer. Jeg har de sidste 20+ år sværget til derailleur gear og v-bremser, og da de kom frem til cykler skivebremser, så er meget længe siden jeg har rodet med nav-gear/bremser.

På forhånd tak.

4
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi / Vands smag
« Dato: 28, Juli 2016 - 09:58 »
Hej,
Jeg håber der er nogen med bedre indsigt i kemi end mig der kan hjælpe mig. Jeg undrer mig over hvordan mit vand smager forskelligt alt efter om det kommer direkte fra hanen, har været frosset, eller kogt. Fx. er kogt afkølet vand, efter min smag bedst til danskvand i min sodastreamer, mens jeg altid har en karaffel i køleskabet til "drikkevand".
Jeg kan forstille mig at der sker ændringer i kalk- og mineralindholdet ved hhv kogning og frysning. Kogning afsætter jo kalk i kedlen, men hvad sker der ved frysning/køling i køleskab? Vandet her i Rønne har en hårdhed på 10-15g dH ifølge vandværket.

5
Computer / Google positionering
« Dato: 17, Maj 2014 - 08:22 »
Hej,
Jeg har et lille spørgsmål til googles positionering. Når jeg går ind på fx netto.dk's "find nærmeste butik" bliver jeg positioneret hos min nabo (adressenabo, fysisk er der et hus imellem os). Jeg har en almindelig ADSL forbindelse, så det kan ikke være den unøjagtighed der er ved positioneringen af en mobiltelefon (eller USB modem).
Er der nogen der har en god forklaring på denne fejlplacering?

6
Alt det andet, diverse / Rensning af kranie
« Dato: 16, September 2013 - 11:58 »
Hej,
Min datter har fundet et kranie i skoven (ligner en form for hjortedyr). Det er helt rent for kød, men er en smule "grumset" og se på. Jeg har prøvet at google det, men de fleste links handler om fjernelse af kød (bortkogning). Dog, bliver der to steder nævnt brintoverilte til blegning.
Mit spørgsmål er hvilken koncentration er egnet til dette 3%, 10% eller 30% (hvis private overhoved kan købe det sidste) - og hvor længe skal/kan det ligge deri, tænker på om man risikere at brintoveriltet skader kraniet.
På forhånd tak.

7
Var forleden ude og flyve Kbh-Rønne med en ATR. Ved landingen i Rønne (på meget glat bane) kom en meget kraftig lyd fra motorene/propellerne, så kom til at tænke på om turbo-prop fly har noget tilsvarende til thrust reversere, fx ved at give propellen negativ pitch .... håber der er en flysagkyndig der kan give et bud på dette!

8
Alt det andet, diverse / Inspiration til alle gør det selv folk!
« Dato: 08, Marts 2010 - 14:44 »
Jeg faldt over denne fine side, med inspiration til alle gør det selv folk ;)

http://thereifixedit.com/

Casper

9
Computer / HDMI og lyd i Windows7
« Dato: 08, Marts 2010 - 14:40 »
Da jeg brugte Vista skiftede windows automatisk lyd output til HDMI kablet når jeg sluttede dette til fjernsynet (jeg bruger min bærbare som blue-ray afspiller). Efter jeg har skiftet til Win7 sker dette ikke længere. Jeg skal ind i lydindstillinger stille standardenhed til HDMI og bagefter gå ind og ændre standardenhed til højtalere igen når jeg er færdig. Det er ikke fordi det er et stort problem, men er et irritationsmoment, og et tilbageskridt i forhold til Vista.
Er der nogle der har lignende problemer - gætter på det samme gælder ved eksterne højtalere - og måske nogen der ved hvordan man løser det?

mvh
Casper

Sider: [1]