Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Kenn

Sider: [1]
1
Jeg er i annoncer fra 1950’erne stødt på udtrykket ”Duco Lakereri” (evt. sammentrukket ”Ducolakereri” m.m.) og forstår, at der rundt om i de danske byer har været mange (og fortsat er nogle få) autolakerervirksomheder med denne betegnelse. Og at Duco (registreret varemærke) er en sammentrækning for den amerikanske koncern Du Pont de Nemours & Company, der i 1920’erne opfandt en celluloselak til biler, men at produktionen af denne vistnok ophørte i slutningen af 1960’erne. Måske fordi Duco var for farlig, rent arbejdsmiljømæssig, men måske også fordi den vandbaserede lak vandt frem og havde den fordel, at de sprøjtelakerede biler (modsat behandling med Duco) ikke skulle efterpoleres for at blive blank. Holder dette stik?

Det afføder jo også spørgsmålet om ”autolakering” før Duco’s tid?

2
Kalender - Begivenheder / Seminar om Teknologi og Globalisering
« Dato: 20, Juli 2009 - 20:29 »
Den 18. og 19. september 2009 holder Dansk Teknologihistorisk Selskab sit årsmødeseminar på Industrimuseet Frederiks Værk, denne gang om Teknologi og Globalisering. Den første information er lagt på www.teknologihistorie.dk og nærmere information kommer i løbet af kort tid. Ikke-medlemmer kan deltage, men det koster lidt ekstra.

3
Dansk Teknologihistorisk Selskab arrangerer i samarbejde med Erhvervsarkivet og Center for Erhvervshistorie et spændende seminar i Århus lørdag den 27. september 2008. Se nærmere på
www.teknologihistorie.dk

4
Konstruktioner / Reol ved trappe
« Dato: 02, December 2007 - 20:41 »

Hej

Efterhånden som man bliver ældre, hober bøgerne sig jo op... Overvejer muligheden for at bygge en slank reol langs væggen til den ret brede trappe til første sal. Er der nogle, der har prøvet det? Og er det bedst med montering i væg (bogkasser eller lignende) eller tør man baserere projektet på en iøvrigt solid fyrretræstrappe?

Mvh Kenn


5
Hus og have, køkken og bad, varme og ventilation / Teflonbelægning
« Dato: 15, Oktober 2007 - 22:36 »
Ifølge en alm. nudansk ordbog er teflon en stærk varmebestandig plastic, som bruges i gryder og pander for at hindre, at maden brænder på.

De fleste vil nok vide, at teflonen i praksis nedbrydes i løbet af nogle år. Hvori består dette produkt egentlig og hvordan har udviklingen været?


6
I det gamle forum var der i januar en diskussion om opfindelsen af stålvasken "i et hug".

B. Mønnike skrev bl.a.:
"Det var ikke selve G.A.L.Thorsen, men to af hans værktøjsmagere brødrene Harald og Svend Wermouth Jensen der fandt ud af metoden med at shunte en fedtmodtryks-presse. De kunne derved styre spændingsforløbet i pladen. Men selve historien om tilblivelses forløbet, var bestemt ikke uden drama, på det punkt kan man roligt sige at det ligger til familien Thorsen."

Er der nogen, der ved noget om tilblivelsesforløbet, herunder de to brødre Harald og Svend Wermouth Jensen?

Patent- og Varemærkestyrelsen har udarbejdet en kanon over danske opfindere og her er G.A.L. Thorsen medtaget. Men hvis Mønnike har ret, så er det jo noget værre noget!

Sider: [1]