Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 112
1
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Alkylatbenzin
« Dato: 29, Maj 2023 - 09:35 »
Der sker ingen forbrændig uden ilt!

Som  Knudr er inde på at jo mere brint der i et "brændstof" jo renere vil en eventuel forbrænding være.

Brint og ammoniak eftelader jo ikke sod aflejringer da sod er uforbændt
kulstof.

Brint omdannes til vand H2O og Ammoniak NH2 til vand H2O og N2

Kulbrinterne anvendelse skyldes at de er lettere at håndtere, samt at kul også svært gerne vil forbindes med ilt til CO2 og en afbrænding af kulbrinter giver som bekendt H2O  og CO2
(og sod) ;)2
Alt det andet, diverse / Sv: Atomkraft no-go
« Dato: 26, Maj 2023 - 10:07 »
Korrekt betragning om solens indflydelse JJ

Men man skal erindre, at det er det sidste strå, der knækker ryggen på kamelen!!

Anvendelse af fossile og biologiske energifrembringere, er at sammeligne, med at tømme en bankkonto.....her i dette tilfælde opsparet solenergi  :(

3
Alt det andet, diverse / Sv: Atomkraft no-go
« Dato: 21, Maj 2023 - 22:33 »
Tak Klaus for rosen :)

Det er alletiders bog, men jeg har nogle personlige overvejelser, angående global warming som jeg beder alle tage med i overvejelserne

For hvis man kun ser på CO2 og andre gasser indflydelse på den globale opvarmning så er Vind Sol og Akraft unikke.....Men som der står som en reminder på min CAD skærm er følgende: The Wrong Way Always Seems The More Resonable.

Eller en Uffe Elleman betragtning: "Ingenting kommer af ingenting...undtagen lommeuld".

For anvendelsen af Akraft virker ved, at man fordamper vand til vanddamp og sænker temperaturen og trykket gennem dampturbiner ved at køle efter turbinen for tilsidst at køle dampen så lavt, ved at køle den i kæmpe køletåne, for at få et trykfald til at tappe den sidste energi ud af dampen.

Undskyld mig, men den kølevarme der udleveres  til atmosfæren medvirker altså ikke til atmosfærens opvarmning og dermed til  global warming....eller hvad ?????

Ligeledes er det med Sol og Vind? Den energi der anvendes fra disse energikilder omsættes jo også til varme der afkøles af atmotsfæren, med resultatet  at atmosfæren opvarmes.

Ligelede medvirker skibstrafikken med varmeudledninger og CO2 til atmosfæren, men også varme til havet via kølevand fra deres motorer.

Alle her på jorden ønsker en levestandard som vor, men ingen kan give en ædruelig forklaring på hvorledes det kan ske og blive muligt.....selv med Akraft.....for energi behovet  vil vokse enormt og afkølingen af energiforbruget ......ligger langt uden for selv Dan Jørgensens fatte og fysisk svage politikeres fatte evne.

Men Akraft vil dog hurtigere sænke CO2 udledningen til atmosfæren sammen med ammoniak, sol og vind end anvendelsen af biobrændstoffer og andre "snake oil " løsninger.

Vi skal til at rejse med tog og sejle med vind igen....træls men nødvendigt ;D

4
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Alkylatbenzin
« Dato: 19, Maj 2023 - 18:18 »
Det med at motoren er er renere efter brug af acrylatbenzin skyldes antageligt at der er vand i acrylat benzin  tror jeg. Vandet er formodentligt bundet af en procentdel sprit som en egenskab der kendes ved anvendelsen af karburatorsprit.

Prøv at at hælde en sjat danskvand på karburatorfiltret  på en varm motor og vupti så er de fleste sodaflejringer forsvundet ud af udstødningsrøret.

Når jeg kigger ned i mine motorer der anvender 95E10 er de ret rene hvilket jeg tillægger spritten i bezinens vaddrivning.Når man kigger ned i en motor hvor en af cylindrene er renere end de andre så er årsagen normalt en læk i toppakningen.


5
Alt det andet, diverse / Sv: Atomkraft no-go
« Dato: 04, April 2023 - 21:18 »
Klimaministeren Dan jørgensen er en der giver de fleste ( de dummeste ) ret, for at bevare sit sæde i folketinget .  han har som kejseren..i ved...!

I efteråret er der imidlertid en forfatter  Hans Jørgen Nielsen der har skrevet en bog som har titlen " Alt det ingen har fortalt os om Atomkraft.

Jeg fik den i julegave og det er en fantastisk veldokumenteret bog, let læst og forståeligt skrevet ogargumenteret på 276 sider med 20 sider noter.

Læs de forfra og oplev forfatterens betragtninger fra sit ophold i Nicuragua og sammenligningen med Danmark

6
Alt det andet, diverse / Sv: MattæusEffekten
« Dato: 19, Januar 2023 - 16:30 »
Citat:

"Måske kan den nye forsvarsminister gøre alt bedre - eller bare lidt mindre dårligt - end f.eks. tidliger forsvarsMinister Søren Gade"

Peter-princippet er opkaldt efter Dr. Laurence J. Peter, og fortæller, at ansatte i en hierarkisk organisation vil blive forfremmet indtil de når deres niveau for inkompetence.

Problemetbarnet Trine Bramsen har sprunget de dele af avancementsstigen over, der hedder ansat i en hierakisk  organisation. Hun har været... medlem,,, af socialdemokratiet og den slags vælges ind i folketinget, efter hvor socialreligiøs værdikriger man opfattes at være. Begavelse og erfaring vil altid være en hindring, i det segment, når ens ego aldeles mangler selverkendelse .

Søren Gade har nu nået det højeste trin, man kan nå som politiker her i landet.

Han kan jo forhåbentligt have lært noget i hans tænkepause i Bruxelles

Så vi kan jo så bare afvente, at se om han klarer pynten ligeså godt som de yderst kvalificerede forgængere ;) Det kan næppe være svært ;)

7
Alt det andet, diverse / Sv: MattæusEffekten
« Dato: 14, Januar 2023 - 12:09 »
En vare har den pris kunden vil betale for den....og ...dygtige direktører er en absolut mangelvare....men direktører lever et farligt liv...for er deres CV pral større en deres faglighed  er deres ansættelsetid kort og nyt arbejde kan have lange udsigter, hvis deres fyring kommer offentligt frem.

De som er misundelige skulle fabrikere sig et flot CV og søge en direktør ansættelse som mange skvadderhoveder gør, til stort gene for de firmaer som ansætter dem.

Jævnfør Trine Bramsens tid som forsvarsminister


8
Konstruktioner / Sv: Undren over modstanden mod Akraft
« Dato: 11, Januar 2023 - 22:03 »
Nu er uran ikke det eneste materiale der skal have en en kraftig energi krævende arbejdsgang i minerne. Der også en energikrævende kemisk efterbehandling efter det er brudt.

Men den energi behøver jo ikke at være fossilt frembragt. Det kunne jo være Akraft frembragt energi.  :)

De sjældne jordarter der indgår i vindmøllernes generatormagneter skal sandelig også gennem også igennem en energikrævende kemisk efterbehandling.

Lige som cement dannes af CaCO3 til CaO og CO2. Altså CO2en kan ikke undgås hvis kridtet skal omdannes til Cement. For at dette sker skal kridtet opvarmes. Tidligere anvendte man kul der jo som bekendt også giver CO2 ved sin forbrænding.  Her er store mængder CO2 svære at undgå, men at jage produktionen udenlands er direkte tåbeligt

Noget af det mest energikrævende at fremstille er aluminium, der fremstilles hvor der er billig energi i form af vandkraft og termisk energi(jordvarme) Det sker blandt andet på Island.
Men aluminiums fremstilling er heller ikke CO2 fri ,da de grafit elektroder der er dyppet ned i smeltebadet reagerer med atmosfærens ilt og danner CO2.

Kort sagt når der skal frembringes CO2 fri energi el og varme så er Akraft værket mindst farlige af alle energi frembringere de kan levere 24/7 selv om vinden ikke blæser og solen ikke skinner.

Det vi skal prioritere det er unødvendig udledning af CO2. Det er elbilerne med til, men det vi efter min ringe opfattelse kræve Akraft at erstatte bezin og diesel.

Et passende sted at opføre et kraftværk vil være Lynetteholm hvor boligerne der jo skal have varme og bilerne el til opladning ;)9
Konstruktioner / Sv: Undren over modstanden mod Akraft
« Dato: 11, Januar 2023 - 19:43 »
Lovgivning og straffeloven indeholder ikke forbud mod ytringsfriheden. Man har lovat mene hvad man vil om Akraft. At Dan Jørgensen har sine egne meninger om Akraft er hans problem. Fordi man er Cand polit kan man ikke påstå at 2+2 er 5 eller at biobrændsel er klimaneutralt. Et træ er 60 år om at levere den mængde energi som vi brænder af på ingen tid


https://www.berlingske.dk/politik/df-er-klar-til-en-ny-debat-om-atomkraft


Om forfatteren Hans Jørgen Nielsen kan man finde ham og harn beskrivelse  i hans bøger

https://atomkraftbogen.dk/om-forfatteren/

https://dk.linkedin.com/in/hansjoergennielsen?original_referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


https://www.tjekdet.dk/indsigt/er-atomkraft-farligt-dyrt-og-tidskraevende

“Man kan jo godt vælge at bygge atomkraftværker i Danmark. Teknisk set kan det godt lade sig gøre. Men spørgsmålet er, om det er klogt, hvis vi kunne få mere end dobbelt så meget vedvarende energi for de samme penge og måske bygge det på kortere tid””
Dette er ikke facts men et populært argument der ofte bruges til at afvise Akraft.

Der skal bruges 88 af verdens største vindmøller fra Vestas til erstatte et værk som Barseback.
Det er møller der er højere end pylonene på Storebæltsbroen.
Jeg tror, vi har brug for det hele. Sol-, vind-, vand-, og atomenergi. Men jeg tror ikke, vi får en grøn omstilling uden atomkraft. Her tænker jeg ikke alene på Danmark, men også på verden”
Bent Lauritzen, forsker i atomkraft ved Danmarks Tekniske Universitet
Her er også et skema over de forskellige dødsrater for forskellige energiformer, angivet  i terawatt timer per dødsfald.


10
Konstruktioner / Undren over modstanden mod Akraft
« Dato: 08, Januar 2023 - 16:04 »
Jeg har altid undret mig over at ingeniører her i Danmark kan være imod Akraft for Akraft er beviseligt den mindst farlige af alle. Jeg kan sagtens forstå, at ikke teknikere kan have problemer med teknikker og tal de ikke har kendskab til.
De største modstandere er klimasegmentet der til min overraskelse ikke vil anvende en af de tre vedvarende CO2 fri energikilder,brint, vand og Akraft, sammen med de periodiske energikilder vind og sol.

For kun 10% af den energi der forbruges her i landet kommer fra de ovennævnte CO2 frie enerkilder vind, sol, vandkraft og Akraft....kun 10%.... tankevækkende ikke.
 
Resten kommer fra gas, kul, træpiller,korn,biogas, olie, brunkul, alle der frembringer CO2. Politikerne her til lands er udmærket klare over, at det er farligt for deres genvalg at nævne Akraft og de er også bange for at skade vindmølle industrien. De er ligeså bange for at sige Akraft som russerne er bange for at sige ”krig” 

Jeg har i julegave fået to bøger.

Den ene er ” alt det ingen har fortalt os om Atomkraft” af Hans Jørgen Nielsen udgivet af forlaget Pressto. Den burde være pligtlæsning for alle ingeniører og politikere da den er skrevet på forståeligt dansk, men med argumenter enhver Akraftmodstander næppe vil kunne tilbagevise.
Jeg kan på det varmeste anbefale den

Den anden er på engelsk og hedder ”Factfulness” og er skrevet af Unicef lægen Hans Rosling  og omhandler fejlopfattelser af hvad folk tror er facts om befolningernes forhold. Desværre med med en meget lille tekst.

I den første test i bogen er der tolv spørgsmål med tre svar muligheder, som ” I alle lavindkomstlande i hele verden gennefører piger primær skolen. A 20%, B 40, C 60%  og så videre.
Jeg klarede at svare rigtigt på to af de 12 spørgsmål. Det var en øjen åbner.
Hvad har det med Akraft at gøre. Jo resten af bogen handler nemlig nemlig om statistiske forhold om alt muligt om ulykker, sygdom, samfundsforhol hvor gennemsnittet af undersøgte personers opfattelse afviger betydeligt fra facts. Derfor fortæller han om at man ikke bare skal være skeptisk over for andres udsagns validitet, men også selv prøve at undgå at kolportere myter man ikke har undersøgt.

God fornøjelse11
Konstruktioner / Undren over modstanden mod Akraft
« Dato: 08, Januar 2023 - 16:01 »
Jeg har altid undret mig over at ingeniører her i Danmark kan være imod Akraft for Akraft er beviseligt den mindst farlige af alle. Jeg kan sagtens forstå, at ikke teknikere kan have problemer med teknikker og tal de ikke har kendskab til.
De største modstandere er klimasegmentet der til min overraskelse ikke vil anvende en af de tre vedvarende CO2 fri energikilder,brint, vand og Akraft, sammen med de periodiske energikilder vind og sol.

For kun 10% af den energi der forbruges her i landet kommer fra de ovennævnte CO2 frie enerkilder vind, sol, vandkraft og Akraft....kun 10%.... tankevækkende ikke.
 
Resten kommer fra gas, kul, træpiller,korn,biogas, olie, brunkul, alle der frembringer CO2. Politikerne her til lands er udmærket klare over, at det er farligt for deres genvalg at nævne Akraft og de er også bange for at skade vindmølle industrien. De er ligeså bange for at sige Akraft som russerne er bange for at sige ”krig” 

Jeg har i julegave fået to bøger.

Den ene er ” alt det ingen har fortalt os om Atomkraft” af Hans Jørgen Nielsen udgivet af forlaget Pressto. Den burde være pligtlæsning for alle ingeniører og politikere da den er skrevet på forståeligt dansk, men med argumenter enhver Akraftmodstander næppe vil kunne tilbagevise.
Jeg kan på det varmeste anbefale den

Den anden er på engelsk og hedder ”Factfulness” og er skrevet af Unicef lægen Hans Rosling  og omhandler fejlopfattelser af hvad folk tror er facts om befolningernes forhold. Desværre med med en meget lille tekst.

I den første test i bogen er der tolv spørgsmål med tre svar muligheder, som ” I alle lavindkomstlande i hele verden gennefører piger primær skolen. A 20%, B 40, C 60%  og så videre.
Jeg klarede at svare rigtigt på to af de 12 spørgsmål. Det var en øjen åbner.
Hvad har det med Akraft at gøre. Jo resten af bogen handler nemlig nemlig om statistiske forhold om alt muligt om ulykker, sygdom, samfundsforhol hvor gennemsnittet af undersøgte personers opfattelse afviger betydeligt fra facts. Derfor fortæller han om at man ikke bare skal være skeptisk over for andres udsagns validitet, men også selv prøve at undgå at kolportere myter man ikke har undersøgt.

God fornøjelse12
Alt det andet, diverse / Sv: Opvaskemaskine, energiforbrug
« Dato: 23, November 2022 - 15:59 »
Tak Harbst for svaret.

Dit svar viser, at udsagnet 0,4 kWh per vask er noget optimistisk.

13
Alt det andet, diverse / Sv: Opvaskemaskine, energiforbrug
« Dato: 22, November 2022 - 16:15 »
Det er et rigtigt godt spørgsmål Uffe.

For jeg sidder også og prøver at finde ud af det. Der er ikke megen hjælp at finde i vore elektriske apparateres instruktionsbøger.

Der er normalt vist den farvede illustration  hvor en pil peger  på et bogstav som A efter fulgt af en rækkeplustegn og et ukontrollerbart tal på et årsforbrug.
Ukontrollerbart fordi der ikke angives for antal vaske.  >:(14
Alt det andet, diverse / Sv: Klima Dårskaber
« Dato: 19, November 2022 - 18:12 »
Du mener det sikkert godt JJ, men hvad er dit erinde?

Dine link viser desværre at skolegangen i fysik, samfundsfag, georafi,historie og specielt almindelig regning idag ikke har de nivau som den "sorte skole" kunne levere.

Folk har ikke lært, at skelne gøjemøg fra fakta. De accepterer hvad som helst bare det er skrevet så det er i overensstemmelse med deres mavefornemmelser.......der er ingen der kontrollerer om tingene nu også forholder som det er skrevet. 15
Alt det andet, diverse / Sv: KlimaTilpasning.
« Dato: 19, November 2022 - 17:59 »
Du er gået i fælden JJ

Det er udmærket at du vil hjælpe os, men problemet er, som jeg ser det, at klimatopmødet  ikke er til, for at undgå at klimaet tager skade, men at finde ud af hvorledes man med andre tiltag, læs vindmøller, solceller og andet gøjemøj, kan undgå Akraft, samtidigt med at vi bliver flere mennesker her på Jorden.  For de "fattige" lande har ikke råd til at undvære kul....siger de.

Problemet er at det også er i de fattige U lande, hvor befolkningerne vokser hurtigst og samtidigt forlanger de, at "vesten" skal yde meget større støtte, fordi de forurener meget mere. Bemærk at Kina betragter sig som et Uland ;)

Gretha Thunberg udtaler sig om det forventede resultat af topmødes bliver Bla Bla Bla ;)

Her i l

https://www.information.dk/debat/2021/05/pinligt-venstrefloejen-ignorerer-videnskabens-konsensus-atomkrafts-sikkerhed

https://www.altinget.dk/forsyning/artikel/dtu-forsker-drop-jeres-usande-paastande-om-atomkraft
Sider: [1] 2 ... 112