Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: 1 [2] 3 ... 111
16
Ja det er godt nok mange år JJ.

Men set i lyset af den art "Homo Sapiens"  som er dominerende idag opstod for ca 300000 år siden i Afrika med fundene af skeletter som "Lucis" er det lang tid. Men hvem siger at "VI" eksisterer så længe ! Med det antal "pik-ansjoser" der sidder på lederposter rund i verden er der ringe sandsynlighed for at det sker  >:(

17
Konstruktioner / Sv: The 2011 Tōhoku earthquake
« Dato: 29, Januar 2022 - 17:41 »
Sikkert JJ.   Men det antal er peanuts ved siden af tsunamiens ødelæggelser. og dræbte.

De fleste dødsfald i forbindelse med selve Fukoshima kraftværket skyldtes angstdødsfald blandt de ældre der blev evakueret i "sikkerhed"..

18
Konstruktioner / Sv: The 2011 Tōhoku earthquake
« Dato: 28, Januar 2022 - 17:16 »
Den farligste elfremstillings metode


Energikilde   Dødsfald/TWår
Kul            342
Vandkraft    883
Atomkraft       8


Taget fra  http://www.akraft.dk/atomtal.htm


https://jyllands-posten.dk/international/ECE11151777/endnu-en-daemning-er-i-stor-risiko-for-at-briste-i-katastrofeomraade-i-brasilien/


https://da.frwiki.wiki/wiki/Catastrophe_du_barrage_du_Val_de_Stava

Den Val de Stava dæmnings katastrofe fandt sted den19. juli 1985i Trentino Alto Adige i det nordøstlige Italien . To dæmninger, der ligger i Stava (en frazione fra kommunen Tesero i Stava-dalen), bevarer resterne af en minedrift fra Montedison- gruppen . Den første dæmning gav efter kraftige regnvejr. Denne fiasko resulterer i en anden dæmning nedstrøms. 160.000  m 3 mudder rullede derefter ned ad dalen i mere end 4  km og nåede en hastighed tæt på 90  km / t og spredte sig over et område på ca. 435.000  m 2 , som tørrer landsbyen Stava ud af kortet. af Tesero. Dødstallet er 268.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vajont_Dam


On 9 October 1963, during initial filling, a landslide caused a megatsunami in the lake in which 50 million cubic metres of water overtopped the dam in a wave of 250 metres (820 ft),[1] which brought massive flooding and destruction to the Piave Valley below, leading to the complete destruction of several villages and towns, and between 1,900 and 2,500 estimated deaths. The dam itself remained almost intact and two thirds of the water was retained behind it.

https://da.wikicitycouncil.com/924995-banqiao-dam-TDOOGQ


I august 1975 kollapsede Banqiao-dæmningen og skabte den tredjestørste oversvømmelse i historien, som ramte en samlet befolkning på 10,15 millioner og oversvømmede omkring 30 byer og amter på 12.000 kvadratkilometer (eller 3 millioner acres), med en estimeret dødstall fra titusinder til 240.000. - https://da.wikicitycouncil.com/924995-banqiao-dam-TDOOGQ

 Døde af vandkraftulykker fra bare tre af de ovennævnte dæmningsbrud i Akraftens tidsalder. Der er mange flere
       268
     1900
240000
242168 omkomne


20
Man kan herefter forstå, at i det ikke bare her i landet at historisk og fysisk samt matematisk vide viden er en mangelvare. ::)

21
Konstruktioner / Sv: Rumteleskopet James Webb
« Dato: 14, Januar 2022 - 18:07 »
Der sker ting som ikke er umiddelbart forklarlige....lige nu. Men som bliver virkelighed efterhånden.

I mine første skoleår skrev vi med griffel på en skiffertavle. Papir var for dyrt.

Da papir rationeringen ophørte, skrev vi med blyant på gråt genbrugspapir. Senere lærte vi at skrive med pen og blæk samt trækpapir. De der mente at de skulle have en kontoruddannelse fik muligheden for, at lære at skrive på maskine med canbonpapirs gennemslag og rettelak. Selv om kuglepennene fandtes, var brugen af de aldeles forbudt i skolerne.

Omkring 1961 fremkom IBM Selectric kuglehoved skrivemaskinen. Den var en revolution fordi man kunne redigere tekster et antal bogstaver tilbage.

De næste modeller var istand  til at gengive hele sider i kopi, så carbonpapir blev unødvendigt.

Men havde jeg fortalt min dansklærer for 70 år siden ,om den PC jeg skriver dette på, villlle han have ringet efter "Den Blå Vogn " for at indlægge mig på et sindsygehospital.

Ligesådan vill være gået hvis man havde talt om hjertetransplantationer og kunstig befrugtning af mennesker.

22
Konstruktioner / Sv: Rumteleskopet James Webb
« Dato: 12, Januar 2022 - 15:26 »
Aspect forsøget har vist, at når  man sender to partikler hver sin vej, med samme spinretning så vil  de reagere således, at ændrer man spinnets retning på den ene partikkel, så vil den anden også ændre sig øjeblikkeligt uanset afstand :o

Det er en interessant erkendelse af forskellen på Newtons og Bohrs fysik.

Quantum Entanglement: Spooky Action at a Distance

https://www.youtube.com/watch?v=JFozGfxmi8A


23
Konstruktioner / Sv: Rumteleskopet James Webb
« Dato: 10, Januar 2022 - 15:15 »
Ja det er jo et synspunkt.....men vi kan formodentlig godt kommunikere med, med livsformer på nære planeter, hvis de tager telefonen og har tålmodighed nok til at vente en 10-20 år på svaret....... men

https://da.wikipedia.org/wiki/Alain_Aspect

Aspect-eksperimentet i
kvantefysikken:

http://www.skabelse.dk/artikler/709.pdf

Disse forsøg viser muligheder med kvante kommunikation, som man er ved at undersøge og  introducere i de såkaldte kvantekomputere.

24
Konstruktioner / Sv: Rumteleskopet James Webb
« Dato: 08, Januar 2022 - 21:19 »
Rettelse
Jeg skrev:

Til Proxima centauri ville det tage cirka 161600000000 år med med New Horizons hastighed.

Eller 40 gange så længe som Jorden har eksisteret....Tjah ::)

Jeg glemte at gange med 4,3  så det vil tage lidt længere tid 6464000000000 år eller ca.160 milliarder år.

Og hvis der ikke er planeter der kan bruges hvad så?25
Konstruktioner / Sv: Rumteleskopet James Webb
« Dato: 08, Januar 2022 - 20:22 »
Hvor længe har der været mennesker her på planeten? En million år...måske, men den art der dominerer idag, er Homo Sapiens med højest 200000 år på bagen.

Jordens nærmeste stjerne, bortset fra Solen, er Proxima-centauri på den sydlige halvkugle (den ligger i stjernebilledet Centaurus). Afstanden er 4,365 lysår, dvs. det tager lyset 4,3 år at nå os.

Med nutidens værdier er længden af lysåret 9,460 730 472 580,8 km.

Således har verdens til dato hurtigste rumsonde New Horizons været 45.5 år om at gennemføre rejsen fra Jorden til Pluto, selv om dens starthastighed fra Jorden var 58.536 km i timen.

Til Proxima centauri ville det tage cirka 161.600000000 år med med New Horizons hastighed.

Eller 40 gange så længe som Jorden har eksisteret....Tjah ::)

 Sir Arthur C. Clarke`s Rendvous with Rama, fra 1973  beskriver et overlevelse rumskib der kommer ind i vort solsystem der først antages for at være en kæmpe asterioide. Men overrasker ved sit teknologiske stade. Men er uden levende væsener.
Spændende bog.

 https://historyofyesterday.com/the-predictions-made-by-arthur-c-clarke-50-years-ago-have-proven-true-f3299c12dca4

https://videnskab.dk/ud-i-rummet/rumfartens-tre-udfordringer

26
Konstruktioner / Rumteleskopet James Webb
« Dato: 04, Januar 2022 - 18:07 »
Det bliver interessant at se hvad det nye rumteleskop kan præstere af billeder fra "langtbortistan".

27
Computer / Sv: kuldebroer Sv: GPU Power...?
« Dato: 03, Januar 2022 - 11:58 »
Sjovt at du påpeger din svigemors indstilling......for det var også Villum Kann Rasmussens indstilling. Han havde ikke meget tilovers for termoruder, men var nødt til at tage hensyn til kundernes ønsker om fred i familierne. For Farmand gad ikke pudse vinduernes 6 flader og det gad fruerne heller ikke!
Salig Villum havde folk til den slags ;D

28
Computer / Sv: kuldebroer Sv: GPU Power...?
« Dato: 02, Januar 2022 - 23:01 »
Det er godt når der er noget der kan diskuteres....kuldebroer er ikke smarte...enig.

Men det er gamle utætte vinduer heller ikke. Jeg brokkede mig også  til Junior , Lars Kann Rasmussen, da duggen dukkede op på mine håndtag. Han meddelte mig med en grin, at hvis jeg hellere ville have utætte vinduer, med større varmetab ,der skulle males hvert forår, så var det mit valg .

Jeg var velkommen til at anvise løsninger, Det var svært. For Velfac smalle rammer gør ,at der er et betydeligt større vinduesareal  end  med trærammer og demed et langt større lysindfald. ( og der med varmetab)men der er sket ændringer, som kan ses og mærkes. Men hoved rammen mod mur er af træ, og indvendigt er rammen også træ på den faste ramme.

Mine ældste Velfac vinduer er 30 år og . Jeg går  og nyder dem og sparer samme til min sidste konstruktion fra  Velux, Terrasse skydedørs vindues partiet . Hvis du får lejlighed til at betjene det ...nyd mekanismen  :)

Desværre er det 26 år siden jeg arbejdede for Velux .... og firma rabatter ...Tja..
....Det eneste lyspunkt her er ,at tømrefirmaets Chef der monterede mine første  vinduer og den sidste Portion stadig har 15 år til pension,er en af min lærlinge ;)

Så kommer vi til et punkt hvor vi ikke er enige Ebbe

Det er ikke billigere at lave et "kantvarmesystem" der ikan monteres af hr fummelfinger på de 18 vinduer mit hjem har, end det varmespild  der er igennem en kuldebro i et Velfacvindue sammelignet me et gammeldags trævinue.

Når fru Merkel nedlægger hele Tysklands Atomproduktion på grund af Fukoshima frygt, bare for at få 4 år mere på posten, så accepterer man at diskutere  Akraft. Det er det reneste at rette Bager for smed energiidioti. Tyskland har 3 kystnære atomkraftværker. At tzunamisikre disse, med erfaringerne fra Fukoshima vil næppe volde de stor besværligheder. Det samme kan siges om resten de tyske flodnære Akraftværker....Jøsses. ::)
29
Computer / kuldebroer Sv: GPU Power...?
« Dato: 31, December 2021 - 14:36 »
Ganske rigtigt Ebbe ;)

Den erfaring med dugvåde håndtag på de første Velfac vinduer lærte mig og konen at lufte ud. ;D
Fordi Vi var ikke vandt til den tæthed, som de nye vinduer var i besiddelse af , det gav et mindre luftskifte end de vinduer de erstattede....men ja,  dette er ændret siden, kan jeg se på mine nyeste Velfacvinduer.

Men reelt har de "frygtelige" kuldebroer nu ikke betydet noget væsentligt for Os. Vi bor på en vej med 12 af de  samme slags huse. Vi får årligt at vide at vort energiforbrug er på 65% af gennemsnittet for disse huse. Vi holder temperaturen omkring 21,5 grad og har en lav fastpris på gassen et godt stykke tid endnu :D30
Computer / Sv: GPU Power...?
« Dato: 31, December 2021 - 14:18 »
Tillykke Mads

Jeg har en lille seddel i hjørnet på min skærm hvorpå der står: " The Wrong Way (Always Seems) The More reasonable"

Så et Godt Nytår til dig  :)

Sider: 1 [2] 3 ... 111