ingeniørdebat.dk
Velkommen,
Gæst
. Venligst
log ind
eller
registér
dig. Modtog du ikke en
aktiverings-e-mail?
1 Time
1 dag
1 uge
1 måned
Altid
Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
Nyheder:
efter 5 år får Ingeniørdebat.dk
nu en ansigtsløftning
Hjem
FORUM
Hjælp
TinyPortal
Søg
Kalender
Log ind
Registrér
ingeniørdebat.dk
»
Ingeniørdebat
»
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi
(Moderator:
Mikael Boldt
) »
Dansk honning
Statistik
Medlemmer
Total antal medlemmer: 663
Sidste:
andrey3@divis.pro
Statistik
Total antal indlæg: 16013
Total antal emner: 1403
Flest online idag: 876
Flest på samme tid: 876
(
I dag
ved 09:39)
Brugere online
Besøgende: 0
Gæster: 7
I alt: 7
« forrige
næste »
Udskriv
Sider: [
1
]
Forfatter
Emne: Dansk honning (Læst 7339 gange)
chrismark
Senior
Indlæg: 677
Dansk honning
«
Dato:
20, Februar 2017 - 17:26 »
Forstår i; et neutral stykke brød med gammel ost og honning på, er en nydelse for mig. Når jeg køber en ny bøtte honning er den hård og fast. Jeg lægger den oven på osten og nyder hver bid.
MEN efter vel uges tid efter bliver honningen meget flydende og ikke til og holde på osten. Kan ikke længere nydes, men skovles i. Lidt som dårlig sex; se og får det overstået., mangler nydelse.
Bøtten har jeg haft i fyseren uden resultat.
Nu jeg skriver "Gammel Ole" bør man prøve "Gamle Oles Kusine". Se; det er noget der vil frem. Muuuuuuuuuuummm
VH Marek.
Logget
Morten Jødal
Senior
Indlæg: 4.596
Sv: Dansk honning
«
Svar #1 Dato:
21, Februar 2017 - 01:39 »
Først: Gammelost kan vi blive enige om er en stor nydelse. Gamle Ole bruger jeg også indimellem, og en enkelt gang fik jeg fat i Gamle Oles Far - men han er vist død, jeg har ikke set ham længe. Og kusinen har jeg aldrig mødt.
Med hensyn til honning, så er det jo et vidt begreb, og der er flere måder at producere den på. Med produktion mener jeg selvfølgelig processen, der starter med biavlerens tyveri fra stadet og ender med det færdige produkt i dåse. Biernes del må de selv sørge for! Men også deres valg af blomster og temperaturen spiller ind på kvaliteten. Honning produceret i Sydeuropa er næsten altid flydende, mens dansk honning produceret ved slyngning og omrørt inden den tappes på glas bliver fast med fine sukkerkrystaller - hvis avleren kan sit kram.
Jeg kan ikke genkende dine oplevelser. Jeg har selv honning stående, købt af biavleren selv sidste efterår og åbnet for en måneds tid siden; den er stadig fast, og sådan plejer det at være.
Mit eneste råd er, at hvis konsistensen er så afgørende for dig, må du købe dansk honning "avlet i egen bigård" hos et medlem af Dansk Biavlerforening. Der er skrappe krav, før man må sætte den etiket på!
Mit supermarked har honning i mange kvaliteter.
Dels et par udenlandske - dem rører jeg ikke, medmindre jeg skal bage honningkage.
En stor dansk producent har både dansk honning, udenlandsk og økologisk honning - som også er udenlandsk, fordi teknikaliteter forhindrer danske avlere i at garantere for deres honnings øko-kvalitet.
Hans produkter går jeg også udenom på grund af en certificering, jeg ikke har tillid til (han vil ikke være medlem af biavlarforeningen).
Tilbage er så det absolut dyreste valg: dansk honning med biavlerforeningens etiket. Den kan jeg få i to forskellige beholdere, enten plast eller glas med skruelåg. Begge fra samme avler, så det er muligt, at glasset (som er dyrest) er bedst til at holde på hnningens konsistens, men jeg har ikke iagttaget det med sikkerhed.
Det meste af min honning køber jeg dog nd på "Ebelfestival" i Ebeltoft i skolernes efterårsferie. Der kommer den samme biavler hvert år, og jeg køber til lager hos ham. Hans honning er i glas og er heller ikke billig!
God sex må man gøre sig umage med - det fælder nok også honning?
Logget
Mvh. Morten Jødal
Mikael Boldt
Administrator
Senior
Indlæg: 1.150
Sv: Dansk honning
«
Svar #2 Dato:
21, Februar 2017 - 08:42 »
Min far er biavler og medlem af dansk biavlerforening, men bruger ikke deres logo på sin honning. (Du skal som biavler have samtlige dine stader registreret hos DBF på grund af risiko for sygdom og smitte. Her på Bornholm er der uvildigt tilsyn med staderne årligt.)
Den gode danske honning slynges ud af tavlerne og røres indtil den begynder at størkne. Derpå hældes den på glas (i dag bruges små plastik bøtter med låg - det er mere hygiejnisk og lettere at håndtere end glas), hvor den sætter sig og får den konsistens som du kan lide.
(Udenlandsk honning opvarmes for at komme ud af tavlerne. og hældes direkte på glas. Når det har stået forlænge eller for køligt krystaliserer det i en grov struktur. )
Honning skal opbevares køligt, ikke nødvendigvis i køleskabet, men spisekammerets eller forrådskælderens temperatur er optimal. Det er honningens natur at blive flydende ved varmere temperaturer - ellers kan bierne ikke selv håndtere den i staderne.
Hvor hård honningen bliver afhænger af honningens naturlige vandindhold, hvilke blomster bierne har trukket på, og hvor meget den røres.
Den hårdeste - og mest smagløse - honning kommer fra raps.
Honning her på Bornholm koster ved stalddørssalg 100 kr/kg (2016)
Velbekomme
Logget
Ha en god dag
Mikael Boldt
Udskriv
Sider: [
1
]
« forrige
næste »
ingeniørdebat.dk
»
Ingeniørdebat
»
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi
(Moderator:
Mikael Boldt
) »
Dansk honning
Seneste Debatindlæg
Overvågning i svinestalde...
af
jj-
[06, December 2025 - 19:30]
NySøgemaskine
af
jj-
[06, November 2025 - 20:33]
Insektfabrikker
af
jj-
[02, November 2025 - 10:43]
Misundelse
af
jj-
[15, Oktober 2025 - 20:07]
Lars Sandahl langer ud......
af
jj-
[30, September 2025 - 19:47]
MindreMoms
af
jj-
[12, September 2025 - 19:57]
Gæld for 114 milliarder.
af
jj-
[20, August 2025 - 19:53]
P&U Tykke & Tynde
af
jj-
[16, August 2025 - 19:22]
Hovedpine.
af
jj-
[28, Juli 2025 - 20:10]
Kvantecomputer
af
jj-
[18, Juli 2025 - 20:12]
Carbon Capture fejlslutni...
af
jj-
[15, Juli 2025 - 19:59]
Skat på Guldrankevej.
af
jj-
[06, Maj 2025 - 19:42]
Nye regler for dyrkning a...
af
jj-
[30, April 2025 - 20:28]
Dansk Braklægning
af
jj-
[26, April 2025 - 10:10]
STORE og små tal.
af
jj-
[21, April 2025 - 20:03]
Google ads:
DR-Nyheder
Nordisk Film tilbagekøber kostumer fra Matador
Midt i julegaveræset: 600 pakker stjålet fra pakkeshop
Etablering af ny midtjysk motorvej kan nu gå i gang
Dansk bordtennisstjerne slået ud af sæsonfinalen i første runde
Privatpersoner må fra næste år bestille medicin hjem fra alle lande
Grønlandske kvinder kan få 300.000 kroner i godtgørelse for spiralsagen
Dronning Mary er rejst til Kenya
Dansk direktør får ubetinget fængsel og bøde på 55 millioner for svindel
TV 2 fortryder ikke fyring af Jes Dorph
Britisk bestsellerforfatter død af kræft som 55-årig
Dansk frugt og grønt er bedst, hvis man vil undgå pesticidrester
Mulig topsikret institution i Vestdanmark sparket til hjørne
Ventetid på behandling af fysiske sygdomme på hospitaler falder
Modermælkserstatning tilbagekaldes
Kvinde fandt lommetyve og fik telefon tilbage
Ung mand erkender at have slået 64-årig ved Copenhell
Politiet efterlyser vidner og videoovervågning i forbindelse med sag om polsk mand fundet død i kloak
Sirener testes i Skagen
Italiensk madlavning optaget på Unesco's liste over kulturarv
Nobelprisvinder María Corina Machado kommer til Norge, men når ikke ceremoni
Nyt fra ing.dk
Køkkentips: Dette skal du ifølge umami-eksperten have på smagshylden derhjemme
Opskrift: Gastrofysikerens brune julesovs med masser af umami
Umami-ekspert giver tips: Sådan skruer du op for ‘bassen’ i al slags mad
Skattekroner spildt: To ud af tre boligejere havde alligevel købt en varmepumpe
Cyberkriminelle vækker ondsindet kode, der i årevis sov i millioner af browsere
Historisk temperaturrekord: Klimaet rammer for første gang nedslående milepæl
Beredskabsekspert enig med norsk forsker: »Tænk jer om, før I kyler de gamle brændeovne ud«
To ud af tre af Energinets elnet-projekter koster mere end lovet: »Det er naturligvis skuffende«
Synspunkt: Ingeniører har brug for samfundsvidenskab og humaniora – ellers risikerer vi blinde vinkler
Endelig et offentligt it-mirakel: Kæmpe modernisering rammer plet – til tiden, til prisen og uden kaos
Det regner med penge til kvanteteknologi: »Vi vil have brugbare computere snart«
Nina mærker vindmøllernes brummen i brystet: »Det har været fuldstændig vanvittigt«
Gigantisk dansk mikrobe-kortlægning giver endnu et argument for mere vild natur
Vidensindlæg: Robotdirektør: Nye hyldevaresystemer fyrer op under automationen
Bliver Europa nogensinde energi-uafhængig?
Ægtepar tabte ladestander-sag i Højesteret: Folketinget stemmer nu for nye regler
IBM-topchef advarer: Boom i datacentre er en økonomisk illusion
Vismænd: Skæv og usikker finansiering af kystbeskyttelse bremser effektiv indsats
Millioner af danskeres data afslører: Evighedskemikalier giver mindre babyer og kræft
Trump bløder op i handelskrig: Nvidia må alligevel sælge kraftige chips til Kina
Først i Europa: Oslo styrer metro med mobilnettet
Rigsrevisionen kritiserer: National beredskabsplan er ikke blevet opdateret i seks år
Stort millionbeløb går op i røg: Universiteters danske Dropbox får dødsstødet
Vindmøller og frygten for dem vokser: Derfor er deres dybe brummen så svær at stoppe
Minister erkender svigt: Forbrændingsanlæg måtte slippe alt for meget giftigt kviksølv ud
Danmark uden reservekraft til vinter: Trykluftlager og kæmpebatterier kan være på vej
Lønfest flader ud for ingeniører: »Det var både ventet og sundt«
Deepfakes misbruges i talrige TikTok-videoer: »En uhyggelig og bekymrende ny taktik«
Demens kan bremses med vaccine mod helvedesild
Svensk forsker slår alarm over vindmøllers dybe brummen: Vi gambler med menneskers helbred
Se om du er steget mere i løn end dine ingeniørkollegaer: Én branche slår alle andre
Dansk biotekrobot ser bedre end den skarpeste laborant
Video: Fysikprofessoren forklarer julekagens knæk
Fysik i julekøkkenet: Det store hæveeksperiment
Fusionsfeberen raser: Nu må det briste eller bære
Danmark sender nu grøn brint til Tyskland - det både sviner og er hammerdyrt
Den mest fuldendte og mest underlige af Euklids bøger
1965: Det faseindicerende trafiksignal skal testes i Århus
Tysk vindmølle vil sætte rekord som verdens højeste
★★★☆☆☆ Ny UFO-dokumentar: Historierne er kendte – men ekspertpanelet gør den værd at se
Se eksperternes bud: Sådan ser julefrokosten ud om 25 år
Lyt til fortællingen: Hviler 45 danske teenagere på havets bund midt i Atlanten?
Danske folkekirkepræster banker på i private hjem: Nu starter en debat om misbrug af persondata
Ikke én time med gratis strøm i to måneder: Dunkelflaute har skylden
Europe’s response to cloud giants was “killed from within”: CEO now promises concrete results
Podcast: EU vil lægge vitale dele af GDPR og AI Act i graven
AI-boblen kan briste hurtigere, end mange tror
Læs papirudgaven af Ingeniøren
Leder: Dansk forsvar er til grin for egne penge
I årevis har der været blæst om omstridte kinesiske kameraer: Nu taler den førende producent ud