* * *
Medlemmer
Statistik
  • Total antal indlæg: 15985
  • Total antal emner: 1404
  • Flest online idag: 50
  • Flest på samme tid: 479
  • (21, September 2024 - 03:32)
Brugere online
Besøgende: 0
Gæster: 66
I alt: 66

Forfatter Emne: Er RoHs diriktivet fornuftigt?  (Læst 28966 gange)

Bent Andersen

  • Gæst
Sv: Er RoHs diriktivet fornuftigt?
« Svar #15 Dato: 24, September 2007 - 14:15 »
Blot for ligesom at få sat tingene i perspektiv:
jeg nævnte mobiltelefoner, men hvad med PC-motherboards og diverse indstikskort? Underholdningselektronik? Her er mængderne enorme.

Undtagelserne for militær- og medicinelektronik er rigtige nok, desuden er visse former for telekommunikationsudstyr (central office equipment, altså store telefoncentraler) også undtaget.

Hvorfor? Ikke på grund af pålidelighed som hævdet (den historie er sat i omløb bl.a andet af firmaer som HP og Apple, der prøvede at få stoppet direktivet fordi det ville koste penge).
Derimod fordi anstrengelserne slet, slet ikke ville stå i forhold til resultatet. De nævnte områder har et par ting til fælles:
1: dokumentations- og certificeringsomokstningerne er enorme, hvert eneste skridt i produktionen skal testes og kunne dokumenteres. Derfor er en ny produktionsproces voldsomt dyr.
2: apparater af disse typer har en lang levetid, typisk 20...30 år. Dermed bidrager de ikke voldsomt til spredning af bly.
3: det kan vel forventes at brugere af sådant udstyr har en bedre affaldspolitik end skraldespanden derhjemme.

Det kan også forventes at disse områder langsomt bliver blyfri "af sig selv", simpelt hen fordi blyholdige komponenter ikke længere sælges (det er for dyrt for en producent at opretholde to produktlinier).

MvH,

Bent.

 

Seneste Debatindlæg

Google ads:



Nyt fra ing.dk