efter 5 år får Ingeniørdebat.dk nu en ansigtsløftning
Ligegyldigt hvilken spænding du vælger, føres strømmen gennem en regulator, sandsynligvis en buck/boost switcher.Hvis den er lavet rigtigt burde effektiviteten ligge oppe omkring 90%.Så konklusionen er ikke entydig.Det kan være at den er bedst omkring 12 V, men det kan også være at den er mest effektiv ved 19 V.
Men du kan jo forsøge at mærke hvor varm den bliver under brug. Ved den spænding hvor den er varmest er der størst tab.MvH,Bent.
Måling af effekt er svært hvis det ikke er både jævnspænding og en konstant jævnstrøm. De færreste råder over et ordentlig wattmeter, hvor man kan stole på måleresultatet. Så det er slet ikke så tosset at afgøre tabet ud fra varmeudviklingen.
Ideen med een stor opladelig celle er på en måde meget god. Men en switcher har et spændingstab , som er nogenlunde uafhængig af strømstyrken. Hvis kilden er med meget lav spænding, bliver spændingstabet stort i forhold til den lille cellespænding. Med en del celler i serie bliver spændingstabel relativt mindre.
Din intuition er forkert. I langt de fleste tilfælde giver højere spænding lavere tab. Det er uinteressant om nogen kan finde et specialtilfælde,hvor det er modsat. Jeg ved at de kan findes. Det hjælper ikke med flere parallele digitaliseringskanaler. Det bliver en effektmåling ikke bedre af.
Hvis det er trådens moderator, som sletter indlæg, kunne han da godt fortælle det.