Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - Lars Kristensen

Sider: [1]
1
Jeg selv vil mene, at de ikke er ækvivalente, for står jeg med to kugler der rør hinanden og gør det sådan, at nå deres centre og berøringspunktet befinder sig i en linje der vender i samme retning som kuglerne vil bevæge sig, når de slippes løs, så vil kuglerne bevæge sig forskelligt i de to systemer.

I et accelerende system vil de to kugler fortsætte med at røre hinanden i deres fald mod bundet, mens kuglerne i en gravitationssystem vil bevæge sig væk fra hinanden og derfor ramme bunden på den måde at den nederste kugle vil springe op og ramme den anden kugle, netop fordi der er opstået et mellemrum mellem kuglerne i det gravitaionele system.

Det sker, fordi de to kugler i et gravitationssystem ikke får den samme tyngdeacceleration, hvor lille den end er.. Dermed vil de to kugler bevæge sig væk fra hinanden i et gravitationssystem, men ikke i en accelerationssystem.

De to kugler, i et accelerationssystem, vil hele tiden befinde sig i samme position - i berøring af hinanden - indtil den nederste kugle ramme bunden.

I et accelerations system er det systemet der bevæger sig, mens det i et gravitationssystem er kuglerne der bevæger sig.

Derfor har Einstein ikke ret, når han påstår, at disse to systemer er ækvivalente.

2
Jeg har fået den opfattelse, at det der betegnes som GRAVITATIONSKONSTANTEN er KONSTANT og derfor gældende ved alle himmelobjekter, når objekternes tyngdepåvirkning af andre himmelobjekter skal beregnes.

Jeg har endvidere fået den opfattelse, at bruger man newtons tyngdeformler med den accepterede gravitationskonstant, når der laves beregninger på Merkurs bane om Solen, ud fra Solens tyngdepåvirkning af Merkur, at da vil Merkurs banebeskrivelse ikke blive i overens med de faktiske observerede data om Merkurs bane.

Skulle det jeg her har opfattet være rigtigt, har jeg et spørgsmål som jeg håber nogle vil kunne svare på.

Hvor meget større eller mindre skal Solens masse være, for at Merkurs banebeskrivelse bliver i overens med de observerede data om Merkurs bane, når Newtons tyngdeformler bruges med den accepterede gravitationskonstant?

3
Dette spørgsmål er der mange svar på, men kun èt er endnu accepteret inden for de videnskabelige kredse, nemlig - at det gør det.

Det der er fundamentet for at universet ekspanderer, er den universelle rødforskydning af lyset.

Der er dog kommet et nyt problem ind siden 1998 og det er, at rødforskydningen er accelererende. Det har gjort, at man siden da har fået indført "den mørke energi", for fortsat at kunne bibeholde teorien om et ekspanderende univers.

For kan det observerede univers ses som et univers, der ikke ekspanderer?

Hvad skal der til, for at forklare det observerede univers, som et ikke ekspanderende univers? og kan det lade sig gøre, at definere det observerede univers, som et ikke ekspanderende univers?

4
Der har i mange af de indlæg, som har været i dette forum, været snak omkring tyngdekraft, men hvad er tyngdekraft egentlig for en form for kraft.

Einstein har fået indført ideen om at en stofmasse (planeter, stjerner, Solen og lign.) krummer rummet, fordi tyngdekraften skulle være en egenskab ved rummet - noget i den retning, efter hvad jeg har forstået.

Hvis tyngdekraften er en egenskab ved rummet, må det kræve en forklaring på, hvordan massen krummer rummet.

Det vil være nærliggende at forstå tyngdekraften som værende en kraft i lighed med den elektriske og den magnetiske. Problemet med tyngdekraften som en sådan kraft er, at ingen endnu har observeret en frastødende effekt ved tyngdekraften, hvorfor ingen endnu har kunnet se tyngdekraften, som værende en kraft i lighed med den elektriske og den magnetiske.

Så hvad er tyngdekraften for en kraft og hvordan fungerer den? Hvordan kan den få stofmasser til at tiltrække stofmasser og dertil også stråling?

Sider: [1]