Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - chrismark

Sider: [1] 2 ... 41
1
Computer / Sv: Simkort i udlandet
« Dato: 19, Oktober 2018 - 20:36 »
Jeg har bestilt/købt de kort i nævner.
Sagen er, at jeg "kom til" og købe "Tp-link" https://www.power.dk/pc-og-tilbehoer/routere-og-netvaerk/routere/tp-link-mobile-4g-router/p-587714/?gclid=EAIaIQobChMI77-GpYuT3gIVlo4YCh1MOwqpEAQYASABEgJ4M_D_BwE&dclid=CI_ggaqLk94CFYqB3godbpEMXg

https://www.power.dk/images/products/6935364080525_TP-Link_M7350(v4)_F.jpg?height=450&width=450&bgcolor=fff&format=jpg&quality=80https://www.power.dk/images/products/6935364080525_TP-Link_M7350(v4)_F.jpg?height=450&width=450&bgcolor=fff&format=jpg&quality=80[/img]]https://www.power.dk/images/products/6935364080525_TP-Link_M7350(v4)_F.jpg?height=450&width=450&bgcolor=fff&format=jpg&quality=80
Mit behov er smule tlf og smule PC, hvor jeg nu ønsker og være.
Hjemme virker TDC fint, men TP virker hurtiger, dog uden test.

Spørgsmål er måske hvorledes detekter jeg hvilke kort virker "her på stedet" i camperingsvognen.
Min tlf. kan ringe og sende sms og ikke Wi-Fi.(nyt-tlf :()

Formålet med Tp-link er og kunne hejse den i en flagstang/træ hvor jeg nu er.
JES; det med brint/helium balloner har jeg læst om. ;D Modelfly og droner.. ;)

Hvad findes der af g3/g4 sniffer og kan de købes billigt?

2
Computer / Simkort i udlandet
« Dato: 16, Oktober 2018 - 19:46 »
Hvad gør i i udlandet?
Der sker jo hele tiden noget nyt .
Hvis jeg lander i Paris, køber jeg det første lokale sim eller hvad?

Noget kræver CPR eller kørekort-nr. eller intet. Begge dele er prøvet i SE.

Hvad er hvad og hvad koster det?

3
Gad og vide hvad Mikael mener om vores forslag?
Det er ikke alle der kan se 25/50/100 blink.
Bents forslag om glimlampe er jo lige til benet og prøve her og nu. Den findes i mange forlængerledninger med glim.

Personligt tvivler jeg på om nogen kan skelne mellem 25 og 50Hz

4
Du skal bruge en der har minimum forstand på elektronik. Et par løse  modsat rettede lysdioder (komponenter) og en modstand på ca. 22KΩ (regn efter), lidt ledning, krympflex, stik. Mere skal der ikke til før du har et "perfekt" blink til formålet forudsat, at det er alm. 220Volt du bruger.


5
Så  tilbage er diodelys - og det svinger ikke!

HVAD SÅ?


AT hvarfornoget.  ::) Tilbage til landsbyskolen. ;D

Dioder kan blinke så hurtigt, at du kan overføre internet over dem. Læs lysleder. Alm glødetrådspær er dermod ekstrem træge.

Skal du bruge dioder til 50Hz er det nok med modstand direkte på 240V. Du skal bruge 2.

6
 Indlæg redigeret :)

7
Sådan teknisk set; Hvad er KLAMP ved denne metode?

Det giver kæmpe berøringsflade modsat skruesamlinger. Det rasler ikke fra hinanden, ingen ulemper som koldflydning ved lodning og hellere ikke galvanisk korrosion som diverse (alle) skrue/klem forbindelser giver o.s.v..

Jeg kom til og kigge på min camperingsvogn's stik. Ehh..? Det tog 5 sekunder; nu var der bare manglende et stik ;D. Her er der en herlig blanding af kobber, jern, messing, zinc i fugtige (+salt) omgivelser. Se; Det er Klamp.!!!
På ny stik (Yess!!!) :( 3,5 mm gevind!  ::)
Det blev i stedet til 4mm rustfrie pinolskruer wire-end-crimp  samlinger og masser af noget el-klister-fugt-beskyttelse.


Roder nu selv med denne løsning; https://www.amazon.co.uk/GOCHANGE-0-25-6-0mm%C2%B2-Self-adjustable-Insulated-Connector/dp/B01K756DVC


Historisk set er der meget mere "KLAMP"; her incl. Z80 ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Wire_wrap#/media/File:Wire_Wrapping.jpg

Ingen skruer eller lodninger. ;D

Det skulle være det bedste, men er lidt i tvivl. Nok er der ved flere leder ikke nogen løse tråde, men selve kontaktfladen er lille og ret tilfældig.

8
Alt det andet, diverse / Sv: Tekst forstyrrelser
« Dato: 16, September 2018 - 16:47 »
Intet galt med tekst her; Firefox.

9
@Mikker.
Husk nu, at den har ikke støjspoler og derfor ulovlig i DK.
Har også købt nok samme.


10
Efter jeg har set el-forbindelser som udføres i udlandet, kom jeg til og købe dette aparatus.

Har set, at i Rusland bliver ender svejset dvs. ingen skrueforbindelser i fast installation. Har selv som ung i stedet for og lodde svejset nogle ledninger. Det foregik med 12VAC og noget kul fra batteri.

Har læst, at den slags var must i ældre elektronik og el.
Duer denne metode ikke mere og hvorfor?

https://youtu.be/KgOKhfVON4Y

11
Hvad med en alm. lysdæmper i stedet for de der reaktorer? Eller hvis det er 380V giv den 240V ?

12
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Gas termocoupler
« Dato: 14, September 2018 - 10:55 »
Nu er der mange ting i det køleskab der er modsat den viden jeg har fra den gang jeg byggede varmepumper. Det virker nærmest som om man gør alt for ikke og komme af med varme/kule. I år virkede skidtet fint på 220, men ikke på gas eller 12V-dc selv om begge gav fint varme, men intet kule. 12v var det indlysende at det var varmelegeme der var slidt. MEN noget fik mig til og måle strøm 7A. Ehhh  Ω lov? Jeg husker kun, at 12v/1 Ω=12A. Resten skal jeg genopfinde. Modstand ved accu var 2,2 Ω. Det passede med 65 Watt. Nu er stumper til den slags køl altid mindst 500,-kr. Nyt er nu nyt. Klippede ledninger til legemet og "kom" til og måle der. 1,2 Ω / 120Watt!!! Direkte forbundet (andre ledninger) til accu; virkede den ! El-installationen er lavet af et geni, noget virkede, men jeg viste ikke hvorfor. Alt 12 ac, 12dc og 220 koblet med samme brune farve. Alt bagved ovn med håbløs adgang på knæ og varme fra ovnen. Jess, det blev til skævbider, vold og alt "installation røg ud. Nu er der intet el der virker, men jeg ved hvorfor ! ;D

Men gas? Der er ny brænder på. Bare synet af adgang til den gav kvalme. Jeg skar A4 stort hul i siden på vognen. Ude i det frie brændte den med flamme <lille ært. NY regulator direkte på flasken, det samme. Frem med lup, ud med dysen. Mega-super forsigtig rensning med 0,05 kobber tråd, x2, x3 osv. Jess det var det. Nu fin flamme.

Konklusionen er, at det ikke er nok med "skosten" er varm eller varmelegeme. Åbenbart uden de ca. 100 Watt varme vil det ikke virke.
Ventilatorer vil jeg installere efter eget hoved, for den der sad i havde ikke ret til og fungere. Hvem har dog lavet de konstruktioner?

13
Bil og båd, MC og alt andet transport / Sv: Gas termocoupler
« Dato: 08, September 2018 - 21:55 »
På mit absorbsions kølleskab Sider der 12Volt, 220 Volt og gas varmelegemer der afgiver varme til noget der straks 15centimeter efter skal køles ned , idet der sider mange køleriber på røret lige efter opvarmnigen. Spørgsmålet er om de skal holdes helt kolde med ventilation eller om der er en spisfindighed ved det. Det er normalt i camperingsvogne, at man har blæsere på den del køleskabet. Men hvorfor? Som i husker fra jeres landsbyskole er det Albert Einstein der har været med til og udvikle den slags køl.
Hvis det er varme der skal væk er det oplagt med vandkøling .
Men i ved bedre?????

Altså: Første 15 cm skal varmes  til ? grader, hvor det koger , derefter skal gasen fra væsken der indeholder gas kondenser 20cm derfra og køles ned.

Hvor er Einstein i dette forum der kan forklare det?
Nu er den slags køleskabe stadig i brug på hotelværelser og steder hvor støj er NO GOD.

VH.

15
Hvad med og gøre det stik modsatte? Start med brint og ilt, bland det med de mineraler der ønskes ?  ::)
Alternativt destillering + det man ønsker "vandet" bør indeholde?
Husk på, at helt rent "vand" er giftig. ! ;D

Sider: [1] 2 ... 41