ingeniørdebat.dk
Velkommen,
Gæst
. Venligst
log ind
eller
registér
dig. Modtog du ikke en
aktiverings-e-mail?
1 Time
1 dag
1 uge
1 måned
Altid
Log ind med brugernavn, kodeord og sessionslængde
Nyheder:
efter 5 år får Ingeniørdebat.dk
nu en ansigtsløftning
Hjem
FORUM
Hjælp
TinyPortal
Søg
Kalender
Log ind
Registrér
ingeniørdebat.dk
»
Ingeniørdebat
»
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi
(Moderator:
Mikael Boldt
) »
Formation af Solsystemet og Galaksen
Statistik
Medlemmer
Total antal medlemmer: 662
Sidste:
KSSLorie4
Statistik
Total antal indlæg: 16007
Total antal emner: 1394
Flest online idag: 68
Flest på samme tid: 479
(21, September 2024 - 03:32)
Brugere online
Besøgende: 0
Gæster: 30
I alt: 30
« forrige
næste »
Udskriv
Sider: [
1
]
Forfatter
Emne: Formation af Solsystemet og Galaksen (Læst 14856 gange)
Ivar Ingolf Nielsen
Debattør
Indlæg: 20
Formation af Solsystemet og Galaksen
«
Dato:
23, November 2013 - 13:20 »
FORMATION AF SOLSYSTEMET OG GALAKSEN
Det er min faste overbevisning at man kun kan forstå solsystemets dannelse og bevægelsesforhold ved at inkludere systemets formation og bevægelse med galaksens ditto. En klar integration og interaktion som jo bekræftes af solsystemets omløb i galaksen på ca. 220 mio. år.
Her mener jeg at der er tale om et kredsløb i galaksen i et kvadrupolært magnetisk felt der ”opdeler” galaksens horisontale skive i to halvdele og hvor der ikke er et ”sort hul” men en tunnelåbning på hver side af galakseplanet hvor materie bliver ført ind og formateret i galaksens center via stærke elektromagnetiske kræfter der giver det vinkelrette momentum både vertikalt og horisontalt. Kvadrupolær illustration:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:VFPt_quadrupole_coils_1.svg
Ud fra solsystemets banevinkel i forhold til galaksens, kan man udlede at solsystemet er ført ud fra galaksens rotationsplan via galaksens ene bjælke som består af et ”rør” med cirkulært roterende bevægelser, skabt af det vinkelrette momentum i galaksens centrum. Illustration cirkulær rotation:
http://en.wikipedia.org/wiki/Circular_polarization
Video Part 1: “The Helical Model vs. the Vortex Model:
The helical model - our solar system is a vortex
Denne horisontale rotation med udadgående retning fra galaksens centrum og ud i galaksens bjælker giver både rotationerne til stjerner og planeter der føres ud i galaksens arme og videre ud i kredsløbet omkring galaksens centrum. Et kredsløb som med tiden igen vil føre til at solsystemet igen ”falder ind i galaksens tunnel” til en ny opløsning og formation.
Således anskuet er der ikke et ”sort hul” men en tunnelåbning på begge sider og da der er tale om et kredsløb, er der ingen lokalitet som kan tilskrives galaksens samlede masse idet denne er i en fortsat bevægelse i hele galaksen – og dermed er der ikke brug for noget ”mørkt stof” da denne fortsatte kredsløbs-bevægelse stemmer overens med grafen for den observerede rotationskurve. Illustration galaksens rotations kurve:
http://en.wikipedia.org/wiki/Galaxy_rotation_curve
Galaksen er forbundet elektromagnetisk med andre galakser o.s.v. og derved opretholdes et dynamisk kredsløb så længe kredsløbet er forbundet. Galakser kan opdeles i 2 grundlæggende mønstre: En type galakse med meget tæt tvundne arme og med et stærkt lysende centrum udviser en bevægelse som viser at meget materie går ind imod galaksens centrum - og bjælkegalakser med mere åbent tvundne arme og et mere lyssvagt centrum hvor materien overvejende bevæges udad fra galaksens centrum. Af selve galakserne arme og bjælker man kan se bevægelsesretningen.
Jeg har også plæderet meget for en æter som alt bevæger sig i og som jeg mener, er lig med de fluktueringer som forårsager den kosmiske baggrundsstråling
(CMB)
der i min optik altid har været der og altid vil. Denne æter (fortrinsvis af brint og helium) er ”stationær” og fluktuerende.
Det er også vigtigt for forståelsen hvilke påvirkninger et objekt måtte have når det bevæger sig igennem æteren hvilket skulle give en preseffekt foran objektet og et muligt flow-pres på læsiden af objektets bevægelsesretning.
NASA har lige haft en konference om solsystemets ”hale”, altså udbredelsen af solens magnetosfære og solsystemets bevægelse i galaksen, hvor man beskriver hvorledes en bevægelse skaber et aflangt mønster af turbulens når et objekt/et solsystem bevæger sig i det interstellare medium. Der er en modstand som skaber dette pres og der er også en elektromagnetisk forbindelse/påvirkning til galaksens elektromagnetiske felt.
Kort introduction:
NASA | IBEX Provides First View of the Solar System's Tail -
NASA | IBEX Provides First View of the Solar System's Tail
Video Konference:
Solar System's Tail discussed During Online Media Briefing -
Solar System's Tail discussed During Online Media Briefing
- Giv meget gerne en konstruktiv respons - usaglige og personlige kommentarer bliver meldt til moderator.
NB: Jeg har udgivet en mere detaljeret beskrivelse på Engelsk her:
"TYPICAL SPIRAL GALAXIES AND THEIR CIRCUITAL FORMATION"
Link:
http://vixra.org/pdf/1311.0200v1.pdf
«
Senest Redigeret: 29, November 2013 - 16:50 af Ivar Ingolf Nielsen
»
Logget
Hilsen Ivar
Udgivne artikler:
http://vixra.org/author/ivar_nielsen
Ivar Ingolf Nielsen
Debattør
Indlæg: 20
Sorte Huller er hul i hovedet.
«
Svar #1 Dato:
26, November 2013 - 14:33 »
Problemet med "Sorte Huller".
Det er mig meget uforståeligt at man videnskabeligt ikke kan foreslå andet end at "alting forsvinder i et sort hul", og et sådant verdensbillede må bero på at man hænger ubehjælpeligt fast i nogle tyngdelove som ikke virker - hvad de jo bevisligt heller ikke gør i galakserne, men alligevel anvendes "tyngdelovene" som man har forstået disse i flere århundreder.
I den linkede video herunder er der lavet en computersimulering hvor man beskriver hvad der efter den gængse opfattelse sker (i begivenhedshorisonten) i et sort hul.
NASA | Peer into a Simulated Stellar-mass Black Hole
Se og læs også artiklen og kommentarerne her:
http://videnskab.dk/miljo-naturvidenskab/computersimulering-loser-gade-om-sorte-huller?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=2ba7846785-2013112611_26_2013&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-2ba7846785-207966113
Et par af kommentatorerne mener at der "må da komme noget ud af noget der kommer ind i et hul", men ingen tænker på at der er tale om et kredsløb af formation som beskrevet ovenfor i "Formation af Solsystemet og Galaksen".
Kommentar-Citat fra artiklen:
Jetstrømme
Skrevet af Karsten Bomholt, 26. november 2013 kl. 14:47
Jetstrømmene udspringer ikke fra siderne eller bagsiden. De udspringer langs polerne, og de består ikke af stof fra selve det sorte hul.
Det er stof i den omgivende skive, som bliver slynget væk.
AD: Det er jo hvad jeg beskriver, lidt omskrevet, i "Formation af Solsystemet og Galaksen". Gasser og partikler strømmer ind via de 2 åbne tunneller i polerne, bliver omformateret i galaksens centrum, og kommer ud igen som formaterede stjerner og planeter etc. på det horisontelle plan via galaksens 2 bjælker.
Videoen herover viser også et udsnit, hvor man fokuserer på galaksens centrum hvor man illustrerer den Z-Pinch effekt i galaksens centrum som er den elektromagnetiske motor i galaksens formation og kredsløb.
«
Senest Redigeret: 26, November 2013 - 15:08 af Ivar Ingolf Nielsen
»
Logget
Hilsen Ivar
Udgivne artikler:
http://vixra.org/author/ivar_nielsen
Morten Jødal
Senior
Indlæg: 4.596
Sv: Formation af Solsystemet og Galaksen
«
Svar #2 Dato:
26, November 2013 - 22:59 »
Det er altid spændende, når en aktør uden for "kliken" tager et kontroversielt spørgsmål op. Men det gør det somme tider vanskeligt for andre at deltage i debatten, fordi vi ikke besidder den specialviden der kræves.
I dette tilfælde er der tale om en kombination af den generelle relativitetsteori og kvantemekanikken - og det er alment anerkendt blandt fysikere, at det ikke endnu er lykkedes at kombinere disse to teorier helt, selv om langt de fleste "tror" på dem begge.
Den generelle relativitetsteori kombinerer lysstråling med tyngde og muliggør derfor det sorte hul, hvorfra intet - selv ikke lys - kan slippe ud.
Det er relativt simpelt at beregne udstrækningen af "begivenhedshorisonten", som er den grænse, indenfor hvilken intet lys undslipper.
Lige uden for begivenhedshorisonten sker der imidlertid en voldsom acceleration af alt stof i nærheden, som derfor mister potentiel energi og i stedet udsender stråling - typisk røntgen- og gammastråling - som undslipper. Det er observation af denne stråling, der har fået astrofysikerne til at acceptere sorte huller som andet end en matematisk spidsfindighed.
Kvantemekanikken bidrager så med partikel-bølgedualiteten og læren om partikler og antipartikler. Altså det faktum, at et tilstrækkeligt stort energikvant kan omdannes fra en foton til to partikler. Hvilket på ingen måde er en specialitet, som begrænser sig til sorte huller. Effekten kan observeres i et almindeligt fysiklaboratorium med instrumenter, der findes i selv et veludstyret gymnasiefysiklokale og en passende gammakilde.
Videre bidrager kvantemekanikken med den såkaldte
Hawkingsstråling
, som består af partkler, der er opstået ved pardannelse indenfor begivenhedshorisonten, men hvoraf den ene undslipper ved
tunneleffekt
. Denne stråling - som efterhånden er alment accepteret af fysikerne - betyder, at sorte huller ikke er stabile i uendelig lang tid, og at små sorte huller vil nedbrydes hurtigere end de kan opbygges med nyt stof.
Det i øjeblikket mest brændende spørgsmål blandt astrofysikere er, hvordan forholdene er lige omkring begivenhedshorisonten, og her kan jeg henvise til denne ing-artikel:
http://ing.dk/artikel/et-braendende-spoergsmaal-om-sorte-huller-nager-fysikerne-158583
Begyndelsen af artiklen virker løs og lidt for populær, men jeg synes den efterhånden får arbejdet sig pænt ind på, hvad problemet er.
Jeg må indrømme, at jeg ikke helt har forstået, hvor du placerer dig i forhold til de to omdiskuterede teorier, og da jeg heller ikke selv er ekspert i astrofysik, vil jeg ikke forholde mig direkte til dine spørgsmål.
Kun kan jeg fastslå, at det er videnskabeligt anerkendt, at der er uløste problemer i forhold til sorte huller, og da der er to konkurrerende videnskabelige skoler, kan vi på forhånd begrave enhver konspirationsteori. Ingen forsøger at undertrykke nogen sandhed, men alle er uenige om, hvad sandheden så er!
Logget
Mvh. Morten Jødal
Ivar Ingolf Nielsen
Debattør
Indlæg: 20
Sv: Formation af Solsystemet og Galaksen
«
Svar #3 Dato:
27, November 2013 - 13:44 »
Hej Morten - og tak for din respons.
Min basale indfaldsvinkel er naturfilosofisk og med udgangspunkt i at "alt er mere enkelt end man aktuelt tror - fordi alt foregår i et kredsløb"og jeg er fast overbevist om at forskningen i den moderne kosmologi er ved at spekulere sig selv ihjel.
Når jeg f. eks. stiller alvorlige spørgsmål til tyngdekrafts forholdende i Solsystemet og i galaksen (og videre), så udspringer disse af, at den gængse teori om tyngdekraft i galaksen er modsagt og da solsystemet er en integreret del af galaksens rotation og formation, og så spørger jeg naturligvis logisk ind til hvorvidt ideen om tyngdekraften så også er forkert i solsystemet.
Ifølge min teori er solsystemet skabt indefra galaksens centrum og har bevæget sig ud i galaksens arme via galaksens bjælke i en helikal/vortex bevægelse- og alle bevægelser i solsystemet er skabt af den roterende kraft i galaksens centrum som også skaber et elektromagnetisk sfærisk kredsløb i galaksen. Der er altså p.t. generelt tale om en oprindeligt udvidende bevægelse som på én eller anden måde også må afspejle sig i solsystemets aktuelle forhold.
Solens og planeternes egenrotation såvel som planeters og måners kredsløb kommer i min teori alle af galaksens formation og rotationsmoment. Solsystemets bane er på cirka 60 grader i forhold til galaksens og solsystemet bevæger sig i et spiraliserende forløb, "op og ned" og fremad rundt omkring galaksens centrum.
Spørgsmålet er så for mig: Hvorledes passer diverse vedtagne teorier til denne alternative opfattelse, og her især teorien om tyngdekraften; hvad er det der giver egenvægt og hvordan en sådan påvirkes af ydre forhold. "Egenvægt" opstår efter min mening når atomer elektromagnetisk binder sig til hinanden og danner former og "en givet samling af disse" kræver energi for at blive bevæget - og ikke kun bevæget af en teoretisk tyngdekraft der kun tiltrækker.
Solsystemet bevæger sig rundt i galaksen med lidt mere end 800.000 km/t og Jorden bevæger sig med cirka 108.000 km/t omkring solen og det er ganske utænkeligt for mig at disse hastigheder i rummet IKKE skulle blive påvirket med en modstand som skaber et grundliggende pres på én eller anden måde.
Derfra kommer mine spekulationer om hvorvidt mange bevægelser og vægtforhold kan forklares med dynamiske og interaktive pres (samt med elektromagnetiske forhold) i stedet for den efter min mening mere statiske opfattelse hvor 2-3 legemer alle trækker i hinanden som med Solen Jorden og Månen i vores diskussioner om tidevand.
Jeg stiller IKKE spørgsmålstegn ved diverse observationer og målinger, kun til hvorvidt disse kan anskues på en anden måde med udgangspunkt i "pres eller skygget pres" skabt af solsystemets bevægelse og interaktion igennem en æter i rummet..
Men da man ud fra eksperimenter på Jorden og i lukkede lokaler, har afvist en påvirkning fra et æter-medie uden at have inkluderet de enorme hastigheder i rummet som kan give et betragteligt æter-pres på store objekter, så har æter-teorien jo ikke mange muligheder for at finde gehør.
Og naturligvis bliver dette afvist af flertallet når man ikke accepterer andre indflydelser end doktrinen med den noget rigide opfattelse af at alt trækker i hinanden på afstand og umiddelbart via massen og tyngdecentre alene, den grundide som er modsagt i galaksen og som medførte hypotesen om "mørkt stof" fordi man så mente at galaksen ikke havde nok masse til "at holde på massen". I virkeligheden er al masse i galaksen i en kredsløbs bevægelse i hele galaksen, så der mangler ikke noget masse.
Tyngdekraften kan ikke forstås og forklares af nogen som helst, siges der. Men det kan den når man anskuer at alle bevægelser giver sig udtryk i både en sammentrækning eller sammenpresning og i en udvidelse. Et universelt forhold som går igen i alt småt som stort.
Anskuet som et kredsløb passer den Newtonske ide hvad angår galaksen ganske udmærket helt ind til centrum - men både Newton og Einstein må melde pas i den videre forklaring hvor alting "går i sort" og ender i sorte huller og sorte teorier fordi man ikke anskuer alle bevægelser som et kredsløb.
Således tænkt og beskrevet, mener jeg at det burde være forholdsvis enkelt at få "en teori om alt" når man anskuer alt fra et kredsløbssynspunkt og med elektromagnetismen som den basale kraft der virker overalt men med forskellige ladninger og polariteter.
NB: Dette er naturligvis alt for enkelt til at kunne blive umiddelbart antaget af de som er alt for langt ude i alle mulige teoretiske og matematiske spekulationer :-)
Hilsen Ivar
«
Senest Redigeret: 27, November 2013 - 13:50 af Ivar Ingolf Nielsen
»
Logget
Hilsen Ivar
Udgivne artikler:
http://vixra.org/author/ivar_nielsen
SuperClaus
Senior
Indlæg: 536
Sv: Formation af Solsystemet og Galaksen
«
Svar #4 Dato:
27, November 2013 - 14:22 »
Prøv at kontakte Bjarne som står bag denne side
http://www.science27.com/
Det er vist nøjagtig den slags fysik-tænkning som du også er inde på, så mon ikke at I kan inspirere hinanden rigtig meget. Her på ingeniørdebat er den klassiske fysik mest brugt.
Logget
vh.
Claus
Ivar Ingolf Nielsen
Debattør
Indlæg: 20
Sv: Formation af Solsystemet og Galaksen
«
Svar #5 Dato:
27, November 2013 - 15:21 »
Hej Claus,
Tak for din interesse og tip til Bjarne - som jeg allerede har været i kontakt med :-)
Logget
Hilsen Ivar
Udgivne artikler:
http://vixra.org/author/ivar_nielsen
Morten Jødal
Senior
Indlæg: 4.596
Sv: Formation af Solsystemet og Galaksen
«
Svar #6 Dato:
01, December 2013 - 17:29 »
Forfatteren af denne tråds første indlæg har udtrykkeligt frabedt sig personlige kommentarer, og har rapporteret til moderator, at hans grænse er overskredet.
Jeg har valgt at respektere grænsen og har derfor slettet to indlæg, der ikke tilføjer nye argumenter for eller imod den skitserede teori.
Min egen grænse går længere ude, så dette er ikke udtryk for en ny politik fra min side, men kun repekt for en debattør.
Mvh. Morten Jødal
Logget
Mvh. Morten Jødal
Udskriv
Sider: [
1
]
« forrige
næste »
ingeniørdebat.dk
»
Ingeniørdebat
»
Naturvidenskab, matematik, fysik, kemi, biologi
(Moderator:
Mikael Boldt
) »
Formation af Solsystemet og Galaksen
Seneste Debatindlæg
P&U Tykke & Tynde
af
jj-
[16, Maj 2025 - 20:22]
Skat på Guldrankevej.
af
jj-
[06, Maj 2025 - 19:42]
Nye regler for dyrkning a...
af
jj-
[30, April 2025 - 20:28]
Dansk Braklægning
af
jj-
[26, April 2025 - 10:10]
STORE og små tal.
af
jj-
[21, April 2025 - 20:03]
8000 grise dør hvert år..
af
jj-
[17, April 2025 - 07:31]
Norsk igeniørkunst og hår...
af
jj-
[04, April 2025 - 19:41]
P&U-Musk om døden på Mars
af
jj-
[16, Marts 2025 - 20:03]
Skattevæsnets robot.
af
jj-
[08, Marts 2025 - 20:16]
Arbejdsulykker på Fyn.
af
jj-
[27, Januar 2025 - 20:10]
Novo Nordisk
af
B Mønnike
[26, Januar 2025 - 14:10]
Defekt betonForskalling
af
jj-
[20, Januar 2025 - 20:11]
Ruslands Putin
af
jj-
[07, December 2024 - 20:27]
Personlige CO2-kvoter
af
jj-
[01, December 2024 - 19:51]
Årsagen Til Global Opvarm...
af
B Mønnike
[23, November 2024 - 15:30]
Google ads:
DR-Nyheder
Tyrkiet: Anholder ti mistænkte efter stribevis af naturbrande
Flere mennesker har mistet livet i oversvømmelser i Texas
Militære skibe skal samles i Frederikshavn: Kæmpe skulderklap, siger borgmester
Myndigheder opjusterer: Mindst 45 tilskadekomne efter eksplosion i Rom
Fra i morgen må der efter 100 år igen bades i Seinen
Atomenergiagentur: Ukrainsk atomanlæg mistede strøm
16-årig varetægtsfængslet efter skyderi
I aften sker det: Oasis gør comeback
Turister trampet ihjel af elefant under safari
Zelenskyj og Trump har talt i telefon sammen
Lars Løkke efter stort russisk angreb i nat: Europa må til lommerne
20-årig mand bag dødelig Copenhell-vold løsladt
Gule cykelryttere bliver de første til at krydse den nye Storstrømsbro
To danskere er blevet lettere kvæstet i busulykke i Tyskland
Ødelagt elkabel koster danskerne 25 millioner kroner
Ukraine og Rusland i ny udveksling af fanger
FN: Mindst 613 dræbt ved nødhjælpsudleveringssteder i Gaza
Strømnedbrud i Tjekkiet: Intet tyder på terrorangreb
Lars Løkke Rasmussen og Troels Lund Poulsen rejser til USA
23-årig indrømmer at stå bag knivstikkeri i finsk shoppingcenter
Nyt fra ing.dk
Kina vil ændre regler for selvkørende biler
Genanvendelige ølholdere og kaffemaskiner med solceller: DTU-studerende festival-tester nye opfindelser
Professor har forsket i sikkerheden på Roskilde Festival i 20 år: »Det, der har overrasket mig mest, er, hvor meget vi ikke vidste«
I nat summede dræberdroner over Kyiv i spektakulært angreb: »Massivt og kynisk«
Franske flyveledere vil have nyt udstyr: Strejke rammer danske afgange
Færre penge, flere opgaver: Stressen vokser i Datatilsynet
Test: Tysk mobil lover at beskytte dit privatliv - Her er hackers dom
Ekstra skatteregning kan være på vej til tusindvis af solcelleejere
Ukrainske droner smadrer ned i russisk batterifabrik: »Et præcisionsangreb«
Sjældent fænomen ved midnat: Interstellart objekt kan ses på vej gennem vores solsystem
Handelskrigen mellem Kina og USA letter: Nu kan chipssoftware igen sælges
Nye fly trækker SAS i grønnere retning: Men vejen til bæredygtighed er stadig lang, mener ekspert
Trods ønske om uafhængighed: Staten binder sig til Microsoft i fem år i ny rekorddyr aftale
Kommende arktisk aftale baner vejen for store ordrer hos amerikanske forsvarsgiganter
Caroline Stage vil bremse EU's AI-lovgivning
EU’s nye klimaudspil afslører skræmmende sandhed om grøn teknologi
På trods af affaldsplan bliver skraldebjerget ved med at vokse på Roskilde Festival
Flyselskab ramt af stort cyberangreb: Seks millioner kunders oplysninger er lækket
Ny fiskeriaftale udskyder CO2-afgift og forbyder bundtrawl flere steder
Forskere finder 1.000 tønder atomaffald på bunden af Atlanterhavet
Trump ville blokere for ny AI-lovgivning i 10 år: Nu afviser Senatet ideen
Amerikansk vindenergi får afgørende redningskrans: »Det ligner en gigantisk lettelse for landvind«
SDC-medarbejdere føler sig »kørt over«: Netcompany frasiger sig overenskomst efter opkøb
Sådan skal ‘hurtige druer’ gøre dansk vin bedre
Hedebølge nedlægger flere af Europas største kraftværker: Sender danske elpriser på himmelflugt
Iran bryder sidste bånd til FN’s atomvagthund: »Han har begået forræderi«
Den største investering siden 1996: SAS køber 55 nye fly
Meta ville først bruge dit offentlige indhold til AI-træning: Nu vil de også bruge billeder fra privat kamerarulle
Nye love træder i kraft i dag: Nu skal virksomheder og myndigheder passe bedre på kritisk infrastruktur
AI kigger med, men mennesker styrer stadig sikkerheden på Roskilde Festival
Statsligt it-system koster nu 5 mia. kr - men er ikke færdigt: »Vi står tilbage med noget juks«
Elbiler hitter videre i Danmark - og Tesla gør salgscomeback
Trump og techgiganterne vrider armen om på Canada - nu er det Europas tur
Grønt stål i Europa rykker længere væk: Afgørende energikilde mangler
Blogindlæg: Den regionale trafik er vigtig i fremtidens kollektive trafik.
Ny lov trækker tæppet væk under landvind i USA: »Det ligger reelt ikke langt fra de værst tænkelige scenarier«
Pas på åbent internet i ferien: »Free WiFi er ikke altid, hvad det giver sig ud for«
Anlægsprojekter halter efter tidsplanen: Fjernvarmerør og skybrudsprojekter for milliarder er forsinket
Microsoft skubber leverandører ud efter Crowdstrike-katastrofe
Tyskland vil have Deepseek smidt ud af de store app-stores
Kommuner trodser anbefalinger og fastholder sårbare systemer: »Det er horribelt«
Med de første billeder har nyt observatorium taget hul på høst af astronomiske datamængder
Spørg Læserne: Skomagerens dyre grej
Synsforstyrrelser sender hjernen på overarbejde og kan skabe hallucinationer: »Der kom levende slanger, aber, hunde«
Dansk DNA-forsker er hjernen bag amerikansk it-milliardærs forsøg på at skabe designerbabyer
1929: Billedtelegrafering og fjernsyn gør store fremskridt
Højt ukrudt på kirkegården: Her begraves de døde i vild natur
Selvkørende Tesla klarer både Rom og Paris – nu venter de på Europas blåstempel
Svømmehal skulle have en 'let' renovering: Men undersøgelse afslører milliondyre betonskader
Nødradioer dumper test: De støjer, flimrer og fejler