Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 107
1
Anvendelse af fart pilot ved netop 50 km/t er smart,for her i det fartområde forefindes de fleste fart kontroller som jeg har bemærket.

Lokalt har jeg ikke problemer med fart kontrollerne, da jeg efterhånden kender de fleste af politiets yndlingspladser. Når jeg bevæger mig i ukendte områder bruger jeg at betragte steder der ligner dem i mit lokal område meget omhyggeligt  og især på steder hvor man skal sænke hastigheden ved indkørsel til byområder.

 

2
Computer / Sv: kan jeg flytte hardisk fra gammel pc til ny?
« Dato: 11, April 2021 - 11:59 »
Det er svært at svare på Claus, for det virker tilfældigt hvilke filer der rammes. Lige som dig har jeg filer fra min første 486 med Windows 3 (1991), der kan læses.

Hovedparten af dem der rammes, er filer hentet fra mine backup diske ( Western Digital 500 og 1000 GB) og fra min stationære med Windows XP og 465 GB og 72GB diske uden netadgang


3
Computer / Sv: kan jeg flytte hardisk fra gammel pc til ny?
« Dato: 09, April 2021 - 17:23 »
Næh Claus

Men gentagne opgraderinger af window gennem de sidste 30 år gør at mine gamle "dokumenter" ikke kan læses af mit nuværende Word der meddeles lakonisk når jeg henter backup filer:"The direktory name is not valid :'(

4
Computer / Sv: kan jeg flytte hardisk fra gammel pc til ny?
« Dato: 07, April 2021 - 18:15 »
Det er en farlig politik Kobbernagel.

Det var også min indstilling engang...at ignorere Microsofts "øfferi" over den manglende licensnøgle. For min Window den gang XP, var hentet på nettet, et eller andet sted hvorfra min søn havde dawnloadet den gratis.  Det kom bare  til at koste mig mig brugen af de programmer der var på den efter at Microsoft gentagne gange havde spurgt mig om licensnøglen.

Der kom en lakonisk meddelelse: Vi har slettet din harddisk.

Det må man sige de havde. Mine CAD programmer, Solid Works, Acad LT, Math Cad ( som jeg parantesisk også havde fået anskaffet mig "gratis") og alle de Word filer og billeder jeg ikke havde fået gemt på min løse harddiske var væk og jeg kunne ikke bruge PCen mere.

Det blev en ny PC med  Windows Vista der holdt helt til indtil jeg blev 70, hvor Familien donerede mig en en super DELL med SSD harddisk og Windows 8.

Det er den dårligste computer oplevelse jeg har haft....kors hvor Window 8 var elendig....familien blev ked af at høre på mit brokkeri , så da det blev muligt at skifte gratis  til Windows 10 skete det øjeblikkeligt.

Og det virkede indtil Microsoft ville have en årlig sum for at anvende deres office pakker herunder IE mail delen . Det har jeg også pænt ignoreret.......måske dumt....for nu har det medført at jeg ikke kan komme på Ing.dk for min adgang der til og mit kodeord  er EI baseret og ændre min net addresse. Og Ing.dk har opdaget at der var problemer  og har sendt oceaner af mails til min gamle addresse. Også de er blevet sure og har slettet min adgang til deres sider.....det var så det men Microsoft er oså så venlige at opgradere deres word og works programmer så det ikke mere er muligt at læse de gamle dokumenter jeg har gemt andet steds.....og opbevare noget som helst i "skyen" der over tid også kommer til at koste kassen er mig også imod.

Da officepakken til Windows er betalingsbelagt og dette overses kan man nemt komme i den situation som jeg har prøvet....god fornøjelse......

Jeg har fået en kasseret Lenovo T430 som jeg har den største fornøjelse af med at lære Linux


5
Grus og rust i indløbsfilteret på vaske maskiner er en almindelig kasseringsgrund for vaske og opvaskemaskiner har jeg erkendt

6
Computer / Sv: kan jeg flytte hardisk fra gammel pc til ny?
« Dato: 29, Marts 2021 - 16:52 »
Du spørger Mikael

Hvad er forskellen på en thinkpad og thinkbook?

Thinkpad er bygget af aluminium og er professionelle maskiner.
Thinkbook er bygget plastic


7
Computer / Sv: kan jeg flytte hardisk fra gammel pc til ny?
« Dato: 28, Marts 2021 - 23:30 »
Ja den er godt nok billig 2699kr hos Proshop.

Lenovo V145-15 / A4-9125 / 15.6" / 8GB / 256SSD
A4 9125 / 2.3 GHz, 8 GB RAM, 256 GB SSD, DVD-skriver, 15.6" TN 1920 x 1080 (Full HD), Radeon™ R3, Wi-Fi, Bluetooth, sort, kbd: Nordic, NO OPERATING SYSTEM!(Uden styresystem)

Men den har jo en 256 GB SSD indbygget, hvad skal man med mere.  ;)

Jeg har haft en sådan  245(228) GB SSD i min DELL  i 7 år uden, at jeg har manglet plads. Det skyldes at alle mine billeder bliver lagt på to eksterne Terabite Harddiske. Laptoppen var en fødselsdagsgave, hvor min søn havde lagt SSDen i laptoppen
Jeg har lige checket 113 GB forbrugt og 115 GB frit.

Der ud over har jeg også en Lenovo T430 med 320/500GB (5400 rpm) hvor det fremgår at den kan være forsynet med 5 forskellige diske

HDD - 320GB/500GB (5400rpm)
HDD - 320GB/500GB (7200rpm)
128GB SSD
180 GB SSD
256 GB OPAL SSD

Det kunne så tyde på, at at det er muligt at skifte SSDer mekanisk set i Lenovoer, men jeg har ingen ide om det også er muligt, i "din" Lenovo model Mikael.

Men gennemgår man de forskellige V145 15 tilbud så er prisen den samme hvad enten den er med 128 GB fra Dustin med windows 10 eller 256 GB SSD fra  Proshop uden styresystem.

Men men om det er muligt at sætte din store SSD Disk i ved jeg ikke
 8
Ja den oplevelse  har jeg også haft derfor køber jeg nyt. ;)

9
Jeg gik ind på YOU TUBE

Og fandt de første 20 vidioer om grohe reparation


grohe shower mixer cartridge replacement

10
Det er nok kalk der er det mest sandsynlige, for var det thermostaten så var der antageligt kogende vand i bruseren  :)

Jeg har ingen erfaring med Grohe, da jeg altid har haft Damixa i to bade og et i køkken.

Jeg har en gang repareret et Damixa bruse  unit. Det første jeg havde,i mit tidligere hus. Prisen på resevedele, eddikesyre, tidsforbrug og besvær gjorde, at jeg ikke gentog manøvren, med de to damixaer jeg siden har udskiftet de sidste 40 år.

Jeg kan på nette se at et totalt reservedelssæt til Grohe håndbruser koster 578kr på nettet. Et themostat unit koster 320-250kr og et spritnyt Grohe Groterm Grotherm koster ca. 850 kr.

Er du selv istand til at skille uniten ad og afkalke delene, skal du huske at det tager tid at afkalke og hvis du ikke har lukkepropper der passer på tilgangsrørene, så har du vandmangel  resten af boligen i den tid det tager....da hovedvandhanen så er nødt til at være lukket.

Har du mod på det sidste så prøv om du kan finde en YOU TUBE vidio der viser fremgangsmåden.

Men mit bedste råd er køb et nyt batteri og hav hovedvandhanen lukket i de 10 minutter det tager at skifte dem.

11
Jo man må sige at din betegnelse "konvergerer" er rigtig Ebbe.
Men der er alligevel forskelle der i det lys er uforståelige.

Ligesom tomme og metriske maskinelementer idag er forskellige, såledees er det desværre med al teknik, hvor man (fabrikanten) vil beholde størstedelen af produktionen og reparationene i eget salgsregi.


 Man er nødt til adskille biler i minimale til transport. Almindelige nydesignede uden tekniske nyheder. Specialkøretøjer habitter og legetøj.
12
Har i  prøvet at koble autopiloten til i første gear. Jeg har prøvet i min caddy i køkørsel den funker også omkring 10km/t.

13
Alt det andet, diverse / Sv: Hvor er Morten Jødal ?
« Dato: 28, Februar 2021 - 18:22 »
Det var en sørgelig besked, men tak Mikael.

Jeg håber dog at han har det godt, selv det ikke at kunne læse, må værre for ham end for  mange andre.

Men vi må alle erkende at aldersskavankerne kommer snigende.

Man desværre også erkende at livet ikke er endeløst og især i denne tid, bliver vi jo dagligt gjort opmærksomme  på at slutningen kan komme hurtigere end vi øsker det.

Har du muligheden, så send ham en hilsen som tak, for hans venlige diskussions deltagelse, både tidligere på ing.debat og siden her i 17 år

Tak Morten !

Bjarke

14
Alt det andet, diverse / Hvor er Morten Jødal ?
« Dato: 26, Februar 2021 - 22:58 »
Jeg har savnet Mortens tilstedeværelse her på stedet

15
Konstruktioner / Sv: Kassebjælker
« Dato: 30, December 2020 - 16:09 »
Det er specielt de to nedereste stålgitter spær der også er interessante

https://www.palsgaardspaer.dk/produkter/hele-tagpakken/

Sider: [1] 2 ... 107