Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 100
1
Computer / Sv: Telefonreklame
« Dato: 17, August 2018 - 15:17 »
Jeg selv er ikke plaget canvas opringninger, men min kone er.....var....for idag sletter hun alle anonyme opringninger og alle numre hun ikke kender, der ringer om aftenen/spisetid...straks. Hvis personer hun ikke kender, så vil i forbindelse med hende, kan de sende hende en mail, eller en besked med deres ærinde.

2
Overhovedet ikke Morten.....

 men 100mg kalk postevand skader ikke en motors kølesystem. At kalk kan skade et dampstrygejern er nok sandt


Men morsomt er det at den verdensberømte Asaa motor fra Asaa maskinfabrik, den såkaldte TUK TUK blev kølet ved fordampningskøling. Man startede den. Og nården så var håndvarm fyldt man kølekarret med det vand der nu var mulig og nemmest. Demineraliseret vand i Afrika var en sjælden vare. Men idag er den savnet som kværnmotor i det afrikanske landbrug, på grund af dens holdbarhed.

Men Dansk motor og maskinsamling ved Grenå har en usædvanlig samling af disse motorer. Fra de mindste til de største. Over 30 styk. Museet er bestemt et besøg værd når man har sommerhus eller ferierer på Mols.

https://motorsamlingen.dk/samlingen
3
Vi taler om at fylde …...1-2 liter vand på en bilkøler og ikke om at tappe køleren for at lave THE for så at fylde nyt vand  på køleren igen og igen som du gør det på din fløjtekedel, Morten.

PÅ mange advokaters gravstene står der HGAS ( Hvilket betyder;Han glemte at sondre :) ) som du gør det i det følgende:

""Ja, et refraktometer er et nyttigt og meget bredt anvendt måeinstrument, hvis man kan finde ud af at aflæse resultatet. Det kan man naturligvis, hvis man vælger et der er specielt kalibreret til glykolindholdet i kølervæske.
Men den måling siger ikke noget om kalk, og du forholder dig ikke til:"""

Til Hvad forholder jeg mig ikke til?????? Jeg fortæller da ret tydeligt hvordan man måler køleevnen af kølevæsken, hvad har det med kalk at gøre????

Må jeg være her. Jeg forklarer da omstændeligt at 100 mg kalk ikke vil og ikke kan genere en motors virkemåde.


Hvori består min usaglighed ?????

4
I dag bliver kølevæsken kontrolleret for glucol % ved serviceeftesyn, så den kan klare frostgrader, men det meste af kølervæsken  er vand, da vand er den bedste varmetransportør.

Man kan godt bruge almindeligt postevand til en efterfyldning en enkelt gang, men er der et kontinuerligt svind skal skal  man finde årsagen til lækagen og derudover hælde ny kølervæske på.
Hvis svindet skyldes en utæthed i kølersystemet skal det repareres snarest.

Men er det toppakningen der er brud på, så vandet kommer ind i cylinderen, kan det blive ret dyrt, da motoren vi tage skade. Det vil tage en mekaniker få minutter, at finde ud af om dette er tilfældet for vandet vil fjerne sodaflejringer på tændrør og ventiler.
 
Når toppakningen så skiftes (ret dyrt) vil kunne se hvilken cylinder hvor pakningen har været utæt. Brændkammeret er hel metallisk rent.


Kalkindholdet i postevand er forvindende lille.

Hårdhedsgraden på vand måles i °dH, som er udtryk for, hvor mange milligram (mg) kalk, der er i en liter vand. Fx betyder 100 °dH, at der er 100 mg kalk pr. liter.

Kølesystemets indre overflade er så stor at kalken fra en enkelt liter ikke skades af 100mg kalk fordelt på hele fladen. Jeg har aldrig haft problemer demed.

Men hører man til de forsigtige, ja så koster demineraliseret vand jo ikke en bondegård og så er kalk problemet løst.

Om kølevæsken er frost sikker, måles med et refraktometer, der både fås i en optisk version (som findes på alle værksteder) og en digital ditto. Refratometret anvendes også til kontrol af bremsevæske (og skæreolier og andre emusioner)


5
Fake news er fake news. Selv om der er glukol i kølevandet afsætter vandet eT beskyttende kalklag, da man ikke anvender demineraliseret vand  ;D

6
Ja Ebeltoft er en oplevelse. Især at krydse strandvejene (Nord ,syd og den i mellem). Jeg bemærkede også spejlene denne sommer som Campist. Der er forøvrigt en eklatant mangel på stoplys.
Skal dertil næste år :)

7
Prøv hos en campingvognsforhandler…...eller en autoophugger

8
Computer / Sv: Smartphones og lommeuld
« Dato: 19, Juli 2018 - 16:57 »
Tag dog en lille nål og fisk lommeulden ud, De små USB stik er ikke så sarte endda.

Men en lille klap ligesom de der findes på fotografiapparater til den halve pris af hvad en smartphone koster burde være standard.

9
Brande i biler skyldes vist nok mest LTF elle AK91  ;)

10
Lithium er da også brændbart  ;D

11
Alt det andet, diverse / Sv: Træbeskyttelsesmidler - typer
« Dato: 04, Juli 2018 - 18:21 »
Jeg holder med dig Morten, jeg har ofte problemer med personer, der ikke magter at bøje verber og beskylder mig for at være for pernitte,n når jeg foreslår at de pågældende burde læse deres egne tekster igennem, før end de påstår at vore fagsprog er uforståelige.

For Dansk Sprognævn er ikke vogter af det danske sprog. At sprogbrug som "massive problemer" og "fremadrettet" ikke omgående bliver kulet ned som aldeles idioti, viser brugbarheden af dette lovgivende organs sprogpåvirkning. "Sjokolade", sjafør" "skuter", vorherre bevare os.

eksempler:
Ledige job - Lastbil Sjafør | Jobindex
Hvid Sjokolade | Musik | DR
Billeder af Skuter

Og for øvrigt er Ebbe starteren af dette sted ;D 

12
Desværre Michael, kasserede jeg to G70 sidste år. Jeg havde lavet nogle sugeplader til brug for at lægge fliser for min søn. Han havde nogle kørebanefliser som var for tunge til sugepladerne så han tog poser og stoffiltret ud, for at få noget mere sugekraft. Det medførte at der blev suget grus op i motoren der så gik istå. Og ligesådan med støvsuger nr 2.

Men ser jeg en G 70 ring på vores genbrug skal jeg nok skrive om det

13
Gamle Nilfisk henter man da på genbrugsstationen ;)

Jeg samler på gamle Nilfisk støvsugere og har to(nr. 7 0g 8) i fin stand. (min kone prioriterer Miehle da den har selvoprullende ledning)

Her i min kommune Allerød har vi en genbrugsstation der der hedder Gladgården som er leveringsdygtig i næsten alle husholdningsdimser herunder støvsugere og dimser til dem. Her fik jeg en næsten ny Nilfiskstøvsugerslange for 10 kr. i sidste uge

Jeg er meget hård ved mine værstedsstøvsugere. Nilfiskerne holder længere end andre mærker. Deres største fordel for mig er, at de er gratis og bruger mindre strøm og de anskaffes kun, hvis det er muligt at få støvsuger poser til modellen.Men er der en kasseret Nilfisk på genbrugsstationen, spøger jeg pænt om jeg må tage den ;)

De modeller hvortil det er svært at skaffe papirposer , kasseres oftest, fordi de originale stofposer nærmest er umulige at tømme.


Men som Morten skriver er det muligt at skaffe sig reservedele til Nilfisker.


14
AHA ser man det ;D

https://da.wikipedia.org/wiki/Harrestrup_%C3%85

Her kan det læses at en del af Harrestrup å pumpes om i vestvoldgraven der ganske rigtigt udmunder i Avedøre  ;)

15
Samme indvendinger Som JJ´s plus hvad skal den tåle af last

Sider: [1] 2 ... 100