Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Beskeder - B Mønnike

Sider: [1] 2 ... 102
1
Konstruktioner / Sv: DIY spraydåse.
« Dato: 04, August 2019 - 21:26 »
Er malingen fortyndet så den kan sprøjtes? En normal sprøjtepistol til trykluft kræver fortyndet farve/maling

2
Er det ikke ligemeget, hvad blomsterne koster, for fru bankdirektør Varnæs beder da bare sin mand om at betale hvad det koster ;D

Du har fået forkert telefonnummer  ;D

3
Kobbernagel!!! Er der et sted man som nybegynder opfinder skal holde sig fra, er det Teknologisk institut. De hjælper kun sig selv! Man bliver påduttet alverdens dyre konsulent tilbud .Keep OFF!!! Teknologisk Institut  er for de professionelle

Det man skal gøre ,er at tage ud til Patentdirektoratet( de plejer at være ret hjælpsomme)  og få foretaget en patentansøgning den koster et par tusinde kroner og så har man som jeg husker det, 18 måneder til at finde en producent. For ideen er beskyttet i den periode, så man kan fortælle om den og få den vurderet professionelt, om den er værd at få den rigtigt patenteret og om hvor omfattende den skal patenteres.

Hvis ideen er god kan man sælge hele ideen og lade køberen fortage den endelige patentering......det kan være ret kostbart.

Men husk at anføre at salgsprisen kun er indgangsbønnen. Der skal også aftales royality. Normalt en halv promille af SALGSPRISEN. Der skal også være en max tidsperiode før end produktet er på markedet for at køberen ikke har købt patentet af profylaktiske årsager, for at beskytte sine nuværende produkter og henlægger patentet i en skuffe. For normalt har man 20 år beskyttelse og jo længere  produktet er om at komme på markedet
jo kortere bliver royality perioden

Det ene af mine patenter føring af  et digitalt kamera over en  bølget glasplade kostede Eskofot over fem millioner.
Jeg var ansat i en udviklings afdeling og kom med en løsning på et problem som Eskofot fandt skulle patenteres. Jeg blev ikke millionær meblev istand til at starte min egen lille virksomhed..

Det andet patent kostede Velux 300000 og var et universielt sikkerhedskoblings beslag.

Begge patenter indgik i produkter  der fik IDE prisen i 1989 og 1991.

Min fader fik et patent på en mølle som aldrig blev produceret. Det kostede ham 1,5 millonkroner.

Jeg får selv mange ideer og har været selvstændig, jeg kan sagtens holde mig væk fra patentcirkusset.

Men jeg må sige, at jeg en gang imellem fortryder, at jeg ikke har patenteret nogle af mine ideer, det sker især når jeg ser, at andre der har fået den samme ide og har haft energi og mod til at få den på markedet.


4
Jeg tænker ført  "Microsoft" der ønsker en cirkulær indkomst og ændrer på min Pc hver gang de opdaterer. Derefter tænker jeg Klamphuggere der anvender for dårlig uddannede montører ,eller måske microsoft uddannede montører :)

5
Personligt er jeg imod men hvad synes i?

6
Når  det nu er vaskemaskiner der er på tapetet, er der en detalje som ofte lammer brugerne og det et tilkalket slangefilter.

Det er placeret i indløbet, der hvor vandslangen er tilkoblet vaskemaskinen.
 
Hvis maskinen ikke vil starte og man kan fornemme at den ikke tager vand ind, er det en god ide at lukke for vandtilførslen og demontere slangen fra maskinen og lirke filtret ud( Med en skruetrækker eller tang) og lægge det i eddikesyre i en halv times tid.

Hvis man kan bevæge filtret i eddikesyren hjælper det givet, for hullerne i det er ret små( Hvorfor ved jeg ikke, for der er et "grovfilter" i den anden ende af slangen).
 
Man tester filtret ved at holde det mod en hane, for at se om der er gennemgang. Er der det, genmonterer man det og med 99% sikkerhed starter maskinen igen

7
Jeg forsvarede vinduerne og deres totale isoleringsevne, men korrekt er da, at på de ældre ruder i Velfac systemerne  var der ikke en kuldespærre , det er der idag.
Ved større differencer mellem ude og indetemperaturer og for høj indendørs luftfugtighed (60% plus) kommer der kondens på ruden og håndtaget. Jeg har begge typer idag. De 28 år gamle, der har tendenserne, beskyttes mod den detalje at lukke døre og lufte ud i baderum, køkken og bryggers efter brug. De omtalte rum har de  nyeste fra sidste år og er bedøvende ligeglade med luftfugtigheds procenten  ;)

Og Ebbe jeg vil forsvare dem resten af mit liv. Jeg har ikke skulel bekymre mig om at skulle vedligeholde halvdelen af mine vinduer i 28 år og de fungerer som var de nye. Da resten kom til sidste år og jeg vil være 102 om 28 år tror jeg at vidues vedligeholdelsen kommer den næste ejer til at stå for. En lille detalje mit energibehov er kun 65% af gennemsnittet for 30 huse der næsten identiske med mit. Hvor d28 er beboet af to pensionister som i mit  :)

8
En anden tiltagende uskik er. at skriften ofte kræver et mikroskop for at kunne læses, eller er skrevet med hvid tekst på gul baggrund.

Så er der en anden detalje ved instruktioner og instruktionsbøger er at mindst 50% af teksten er advarsler og sikkerheds oplysninger som er der af angst for de bizarre amerikanske rets og erstatningsregler.

På mine høreapparatbatteriers indpakning står der som det første "Undgå at sluge"  ;D

9
Alt det andet, diverse / Sv: Borax
« Dato: 31, Oktober 2018 - 16:04 »
Kender du da nogle gode guldholdige  steder på Sjælland  Marek  ;D

Næh , jeg er udgået for flussmiddel til slaglodning, men da det er ret små mængder jeg skal bruge, har jeg ikke i sinde at købe dyre mærkevarer, der hovedsagligt består af borax

10
Alt det andet, diverse / Sv: Borax
« Dato: 30, Oktober 2018 - 11:59 »
Tak Marek  :D

11
Alt det andet, diverse / Sv: Håndlavede lædersko
« Dato: 28, Oktober 2018 - 22:31 »
Idag laves sko stadig  enkelt  i hånden, men hovedsagligt i bandagist-regi, fordi det er en kostbar proces idag, hvor selv  massebroducered standard lædersko er kostbare.er findes engelske skofirmaer der laver personlige sko efter mål.
De siges at være ret kostbare. Jeg ved at Mærsk Makinniy Møller havde engelske sko der specielt var lavet til ham ;D

Design drømmeskoene fra det britiske luksusbrand Church’s eller italienske Moreschi og få exceptionel indsigt i håndværket bag skoene, når mærkets egne eksperter kommer på visit hos Troelstrup.

12
Alt det andet, diverse / Borax
« Dato: 28, Oktober 2018 - 22:17 »
Hvor kan man købe borax uden at skulle forbi lægen ?

Tidligere kunne man købe det hos Matax, men nu kan det kun fås på apoteket mod en aflevering af en accept så man kan blande sig  et øjenskylle middel.

Jeg stødte på en artikel om guldgravning og genindvending af guld fra elektronik hvor man blev fortalt at man med fordel kunne anvende Borax istedet for kviksølv. Borax skulle få gulds smeltepunkt il at falde betragteligt. En egenskab der også kendes fra sølv og kobber når man anvender borax som flussmiddel når man slaglodder.
Har brugt mit flussmiddel og for at anskaffe nyt skal jeg være ansat i et firma der har en giftattest. Jeg har brugt 50 gram flussmiddel privat indtil nu, men nu er det ikke nemt at anskaffe sig det på grund af den nævnte regel.

13
Alt det andet, diverse / Sv: Hacking, pengeafpresning - og fup!
« Dato: 27, Oktober 2018 - 11:12 »
Så er hackerne kommet igen nu forlanger de 800+ dollars i mailen der selv følgelig er slettet

14
Alt det andet, diverse / Sv: Hacking, pengeafpresning - og fup!
« Dato: 20, Oktober 2018 - 11:45 »
Jeg reagerede ikke på den første mail andet ved at slette den. Nu er der dukket en ny op med et andet navn men med samme tekst, der også slettes >:(

15
Alt det andet, diverse / Sv: Hacking, pengeafpresning - og fup!
« Dato: 18, Oktober 2018 - 19:38 »
Jeg fik den første mail  igår Morten, der påstod at jeg var hacket og hvis jeg ikke betalte 650$ i bitcoin inden 3 dage ville ser ske mig alverdens ulykker .......Jeg anser det for at være en fidus mail da min søn har fået den samme via et kodeord der aldrig har haft en maskine som hjemsted men er en adresse i skyen, som han aldrig har brugt  ;)

Sider: [1] 2 ... 102