Vis indlæg

Denne sektion tillader dig at se alle indlæg oprettet af dette medlem. Bemærk at du kun kan se indlæg der er oprettet i områder du i øjeblikket har adgang til.


Emner - E. Tranberg

Sider: [1] 2
1
Computer / Windowsprogrammer på Linux styresystem
« Dato: 27, Februar 2022 - 09:13 »
Ved hjælp af programmet Wine: https://www.winehq.org/ kan man køre Windowsprogrammer på en PC med Linux.

Vejledning: https://www.youtube.com/watch?v=Wx8NbZEAPNM

Siden jeg sidst forsøgte mig er både vejledningen og selve programmet blevet bedre, og det lykkedes mig faktisk at installere Wine og derefter 32bit windowsversionen af Notepad++ præcis som i videoen.

Jeg valgte Windows 7, men man kan gå tilbage til XP og 2003

Det lykkedes også at installere og køre mine arbejdsrelaterede windowsprogrammer, men ikke at kunne bruge dem i praksis, for Com-porten(e) som etableres via USB-seriel konverter, kan ikke ses af windowsprogrammerne, og "vejledningerne" til hvordan man overhovedet håndterer porte i Linux er ubrugelige, med masser af indforståetheder, udeladelser og manglende konklusioner.


2
Computer / Sætte lyd på advarselsvinduer i Windows
« Dato: 08, September 2020 - 23:38 »
Jeg kunne godt tænke mig at få en Windows PC til at brokke sig højlydt når et program ikke når til ende i opgaven og derfor åbner en dialogboks eller et advarselvindue, hvor jeg skal trykke på retry/cancel

Scanariet er at jeg sættet maskinen i gang med opgaven og laver noget andet i nærheden, hvor jeg ikke kan se skærmen.

Findes der mon noget der kan gøre dette, når udvikleren af programmet ikke har tænkt på det?

Hvad mon jeg skal bruge af søgeord på Google?

3
https://juliareda.eu/eu-copyright-reform/

EN reform af EU's copyrightregler vil betyde at selve Internettets hjørnesten, det at linke til kilder, vil blive alvorligt amputeret.

Sammen med Persondabeskyttelsesdirektivet vil det gøre livet meget svært for brugerdrevne diskussionsfora, og føre os tilbage til den tid hvor de etablerede nyhedsmedier og deres "debat"redaktører suverænt bestemte hvad de umælende masser havde adgang til.

Dokumentation af de faktiske forhold, f.eks. hvad der rent faktisk skete ved en demonstration, samt link til den etablerede presses version, forbydes med henvisning til rettigheder og manglende tilladelse fra alle afbildede personer.

Det var 20 gode år, mens de varede.


Jeg går ud fra at alle kan læse engelsk.

https://juliareda.eu/eu-copyright-reform/extra-copyright-for-news-sites/
Citér
Commission proposal

Anyone using snippets of journalistic online content must first get a license from the publisher. This new right for publishers would apply for 20 years after publication.

Example:
The automatic link previews social networks generate when users share links (showing the article headline, a thumbnail picture and a short excerpt) would require a license, as well as anyone analysing news content on the web like news aggregators, media monitoring services and fact checking services.

https://juliareda.eu/eu-copyright-reform/censorship-machines/

Citér
Commission proposal

Internet platforms hosting “large amounts” of user-uploaded content must monitor user behavior and filter their contributions to identify and prevent copyright infringement.

Example:
Fotocommunity.de hosts the portfolios of thousands of photographers. Once any rightholder of a photograph asks the company to keep a look out for one of their works, they must start monitoring and scanning all future uploads to make sure that photo is never uploaded to their service.4
Alt det andet, diverse / Ozon + vand = brintoverilte?
« Dato: 03, September 2017 - 17:50 »
Jeg ville fjerne stanken fra en hættetrøje, som var blevet vasket med en voldsom overdosis parfumeret vaskepulver, og selv efter 3-4 vaske lugtede forfærdeligt af denne parfume, som vidst mest bruges til at overdøve rygerlugt.

Derfor kom jeg den nyskyllede og -centrifugerede trøje i en plastiktønde sammen med min ozongenerator og satte den udenfor med løstsiddende låg.

Efter et par timer hængte jeg trøjen op, der nu ikke længere lugtede, men til gengæld havde fået flere grønlige pletter.

Er det ozonen selv der har afbleget den sorte og næsten nye hættetrøje, eller er har ozonen omdannet vand til brintoverilte?

Kan ozonen evt. have reageret med vaskepuverrester i tøjet?

5
Jeg søger en beskrivelse af hvordan systemet var med stempelmærker til betaling for bilsyn, køreprøver etc. for 35 år siden og før.

Som jeg husker det kunne stempelmærkerne kun købes på et statsligt kontor (Statsamtet måske?) som kun havde åbent for salg i et kort tidsrum på én bestemt ugedag, og kun imod kontant betaling.6
For mange år siden råbte min far højlydt "NEJ!" da han så at jeg var ved at fjerne støvhætten på et hjulnav på nedenstående måde. I stedet lærte han mig at lægge den cylindriske del af en skruetrækker mellem kapslens vulst og navet og slå på den.
Jeg gik ud fra at det simpelthen var den korrekte måde at gøre det på, men jeg kan ikke finde et eneste billede af det på nettet.
Kender andre til den metode min far lærte mig?


7
Computer / Itunes problemer Win XP
« Dato: 11, Marts 2014 - 22:14 »
Efter opdatering af Win XP og/eller Itunes virker Itunes ikke længere og beskeden:
Citér
AppleMobileDeviceHelper.exe har fundet en fejl og afsluttes. Vi beklager ulejligheden.
popper hele tiden op. Alle former for af- og geninstallering af alt Apple software er forgæves.

Det lader til at være et specielt dansk fænomen, er der nogle af jer der er ramt?

Ingen danske søgeresultater giver brugbart resultat: https://www.google.dk/search?q=AppleMobileDeviceHelper.exe+har+fundet+en+fejl+og+afsluttes.+Vi+beklager+ulejligheden

8
Bil og båd, MC og alt andet transport / Kulelektroder
« Dato: 20, September 2013 - 21:06 »
Afledt af dette emne: http://ingeniordebat.dk/index.php?topic=2382.msg22551#msg22551
Elektrolytisk rustfjernelse

Hvis man benytter elektroder (anoder) af kulstof undgår man problemet med jernanoderne, som skal renses jævnligt, da der opbygges et rustlag på dem.

Problemet er bare at finde kul i tilstrækkelig størrelse og lav pris.

Fugekul, som er skæreelektroder der med lysbue og trykluft hurtigt fjerner store mængder jern, kan anvendes, men koster 1200 kr for 50 stk. ø13x455mm - ca. 3 x prisen i USA

Der findes kulplader færdige med ledninger fra laboratorieudstyrsbutikker, men de koster 10 euro plus forsendelse for 2 af spillekortstørrelse.

Kulelektroder anvendes også til gnistbearbejdning, men igen er prisen alt for høj.

Hvordan mon man kunne få fat i kulelektroder fra elektrostålværket, jeg forestiller mig at de kunne bruges til dette formål når de er blevet for korte til deres oprindelige formål?

Andre ideer?

9
Alt det andet, diverse / "Hun sidder oppe på taget"
« Dato: 20, September 2013 - 12:26 »
Jeg leder efter den fulde tekst til sketchen med (Keld Petersen?) og Dirch Passer, hvor pointen er :

"Hvordan går det så med Mor?"  hvortil Dirch Passer svarer: "Hun sidder oppe på taget"


Sketchen starter med at (Keld Petersen?) ringer hjem og spørger til katten, og får svaret at den er død, hvortil han siger at Dirch kunne have overbragt ham nyhederne på en mere taktfuld måde, f.eks. ved at sige at den sad oppe på taget, og ikke ville komme ned, for næste dag at sige at den var faldet ned, osv.
Efter denne lange svada spørger (Keld Petersen?) så "Hvordan går det så med Mor?"  hvortil Dirch Passer svarer: "Hun sidder oppe på taget"


Denne sketch beskriver informationsforløbet i forbindelse med massefyringer på min arbejdsplads, hvor der først er meldt ud med en masse "måske'er" for hurtigt i efterfølgende udmeldinger at eskalere til worst case scenario

10
Bil og båd, MC og alt andet transport / elektroforzinkning hjemme
« Dato: 10, November 2012 - 22:13 »
Man kan købe forskellige spændende kemikaliesæt hos Caswell i Englandhttp://www.caswelleurope.co.uk/Plat-Met-Fin-new.htm

Billigt er det dog ikke, og jeg har fornemmelsen af at man giver for meget for for lidt.

Jeg er mest interesseret i elektroforzinkning med efterfølgende gul- eller olivenkromatering af diverse bil og motorcykelbeslag, -skruer og -møtrikker m.m.

Andetsteds har jeg fundet en opskrift med zinkklorid også kendt som loddevand, som let fremstilles ved en mættet opløsning af Zink i svovlsyre samt ammoniumchlorid også kendt som salmiak, og til salg som bolsjearoma til ca. 100 kr/kg.

Visse opskrifter indeholder sukker? Som skulle forhindre dannelsen af store krystaller?

Det er mig ligegyldigt at det kan gøres billigere ude i byen, da tabet af specielle dele vil være langt dyrere.

Og så er det jo sjovere selv at hekse i stedet for blot at betale

Hvor kan man mon finde en vejledning, den førnævnte 193x-bog om emnet "det fremkommer en ubrugelig cyanidholdig rest som hældes væk" er ikke gangbar i dag.


11
Jeg læser lidt om elektrolytisk rustfjernelse.

Man tager noget rengøringssoda Na2CO3 og opløser i vand.

Opløsningen hældes i et passende stort plastkar i et velventileret rum, helst udendørs.

Langs karrets kanter ophænges offeranoder af jern mens det emne der øskes rengjort ophænges i midten.

Anoderne forbindes til plus fra en passende jævnstrømsforsyning (ikke-elektronisk ladeapperat) og emnet til minus.

Det hævdes at emnet ikke tager skade af at være længe i badet, da kun rusten opløses.

Der advares kraftigt mod at bruge rustfrie stålanoder, da der dannes hexavalente kromforbindelser.

Nu til spørgsmålet til Morten Jødal: Bliver emnet kromateret på den rustbeskyttende måde hvis man trodser advarslerne?

12
I stedet for at købe en kanariefugl, er der så andre hjemmelavede metoder til at konstatere CO -kullilte i huset?


13
Computer / Indsætte kæde og hyperlink samtidigt i Excel
« Dato: 24, September 2010 - 11:22 »
Hvis jeg skal bruge en værdi fra regneark A i regneark B, og ønsker at ændringer i A opdateres i B kan jeg bruge funktionen indsæt kæde.
Hvis jeg også bruger funktionen indsæt som hyperlink kan jeg klikke på cellen i regneark B og hopper derefter til cellen i regneark A hvor værdien kom fra.

Hvordan indsætter jeg begge dele på én gang?

Jeg har prøvet at optage en makro, men den tager ikke hyperlink-funktionen med.

Jeg bruger Excel 2002

14
Konstruktioner / Storm P maskiner på udenlandsk
« Dato: 01, April 2010 - 13:45 »
Kan I, uden at snyde med Wikipedia o.l., oversætte "StormP" til hhv. britisk og amerikansk engelsk?

Og gerne også til tysk og andre sprog.

15
If you can't beat them, join them...

Jeg vil også nyde hyggen fra CO2 neutral opvarmning med brænde, men rummet hvor den skal stå har ikke brug for ret meget varme, derfor har jeg tænkt på en brændeovn med vandkappe, så jeg kan varme brugs- og radiatorvand.

Hvad siger panelet?

Sider: [1] 2